Author Topic: Tarot VIII. del - vpogled in osebna vprašanja  (Read 119027 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Tarot VIII. del - vpogled in osebna vprašanja
« Reply #435 on: April 01, 2012, 04:44:08 PM »
Oj Tejka, no fajn, da si našla tole na netu, jaz sem tudi to našla danes. Odgovore pa razbiram tudi še iz knjige Tarot za današnji čas. Veš, ker se šele učim "brati" karte, vedno bolj vidim, da so na njih odgovori, ki imajo več pomenov. Zato, krajše kot je vprašanje, teže je razbrat odgovor. In obratno, če ti spraševalec pokomentira odgovore, šele potem uvidiš poanto zgodbe. Tudi sama sem napisala: dosežek, blagostanje. Novci pokrivajo področje "zemlje, materialnega". Nisem pa želela napisati samo dosežek in blagostanje, kar kaže 9 novcev na sliki.  Ker je na karti ob novcih oseba, ki je sama, vendar ne osamljena. Novci so znamenje materialnega, pomeni, da je ta oseba razčistila zadeve in stoji trdno na tleh, ne sanjari...

Otroka in šola:

Za enega sem potegnila Zvezdo, ki pomeni ugoden izid. Je karta sreče, pomeni, da se bodo stvari izboljšale, samopodoba bo pozitivna... Za drugega Dvojka novcev (diskov). Fant na slikci mora neprestano krožiti z dvema novcema, ujetima v osmico, ki je simbol neskončnosti. Se pravi, že dalj časa se trudi, da balansira in vzdržuje ravnotežje.  V ozadju so valovi, na katerih premetava ladje...torej je ta položaj napet in utrujajoč, pa še ravnotežja mu lahko zmanjka. Naj poskusi v ta položaj dodati še nekaj več prilagodljivosti, iznajdljivosti. Sama je padla iz kupa še tretja karta, ki kaže na vrnitev "domov" oz. menim, da se bo zadeva uredila, le preteklost naj neha pogrevat.

Ljubezen: sedmica novcev (skoraj sami novci pri vas, poudarek je torej na ureditvi realnih zadev. Jz občutim nekako kot, da morate poštimat stvari in probleme, da se bo odprl prostor za odpiranje naprej...).
Slika kaže osebo, ki se naslonja na lopato, pred njim je pa še velik kup. Ali je utrujen ali pa nekako nima prave volje za nadaljevanje... Tejkica, sprejmi odločitev, kako naprej, popucaj, nehaj kolebat, sprejmi odločitev ali bodisi ostaneš, kjer si ali greš naprej.  :-*

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #436 on: April 01, 2012, 07:25:03 PM »
Oj Tejka, no fajn, da si našla tole na netu, jaz sem tudi to našla danes. Odgovore pa razbiram tudi še iz knjige Tarot za današnji čas. Veš, ker se šele učim "brati" karte, vedno bolj vidim, da so na njih odgovori, ki imajo več pomenov. Zato, krajše kot je vprašanje, teže je razbrat odgovor. In obratno, če ti spraševalec pokomentira odgovore, šele potem uvidiš poanto zgodbe. Tudi sama sem napisala: dosežek, blagostanje. Novci pokrivajo področje "zemlje, materialnega". Nisem pa želela napisati samo dosežek in blagostanje, kar kaže 9 novcev na sliki.  Ker je na karti ob novcih oseba, ki je sama, vendar ne osamljena. Novci so znamenje materialnega, pomeni, da je ta oseba razčistila zadeve in stoji trdno na tleh, ne sanjari...

Otroka in šola:

Za enega sem potegnila Zvezdo, ki pomeni ugoden izid. Je karta sreče, pomeni, da se bodo stvari izboljšale, samopodoba bo pozitivna... Za drugega Dvojka novcev (diskov). Fant na slikci mora neprestano krožiti z dvema novcema, ujetima v osmico, ki je simbol neskončnosti. Se pravi, že dalj časa se trudi, da balansira in vzdržuje ravnotežje.  V ozadju so valovi, na katerih premetava ladje...torej je ta položaj napet in utrujajoč, pa še ravnotežja mu lahko zmanjka. Naj poskusi v ta položaj dodati še nekaj več prilagodljivosti, iznajdljivosti. Sama je padla iz kupa še tretja karta, ki kaže na vrnitev "domov" oz. menim, da se bo zadeva uredila, le preteklost naj neha pogrevat.

Ljubezen: sedmica novcev (skoraj sami novci pri vas, poudarek je torej na ureditvi realnih zadev. Jz občutim nekako kot, da morate poštimat stvari in probleme, da se bo odprl prostor za odpiranje naprej...).
Slika kaže osebo, ki se naslonja na lopato, pred njim je pa še velik kup. Ali je utrujen ali pa nekako nima prave volje za nadaljevanje... Tejkica, sprejmi odločitev, kako naprej, popucaj, nehaj kolebat, sprejmi odločitev ali bodisi ostaneš, kjer si ali greš naprej.  :-*

Hvala Rena, za mulca sklepam, da je prvi "ta mali" in potem "ta velik"...

Uf res moram nehat kolebat... Bi, ne bi, v bistvu je prisotna neka blokada, strah... Kot da se drug drugega bojiva in se blokirava. No pa nič čudnega imava  :Sa :kon :Lu kar obojestransko v sinastriji. Se sprašujem ali je to to ali ni, ali si domišljam neka čustva in povezanost ali je nekaj v zraku ;D Que sera, sera pravijo, bo treba ostat na realnih tleh in realnost urejat ;)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #437 on: April 01, 2012, 07:35:22 PM »
Tejka, glih prej sem brala knjigo Tarot za današnji čas. Joanna Watters si pri tarotu prav tako pomaga z astrologijo. In ko ji stranka reče, da je zelo strastna in ljubosumna, ker ima venero v Škorpijonu, ona odgovarja: "Kaj je bilo prej, kura ali jajce? Ali ste strastni in ljubosumni, ker imate Venero v Škorpijonu, ali pa je ta Venera le odsev vašega počutja? Planeti nas v ničesar ne silijo, le odsevajo naš odnos... (samo citiram, astrologija šele nekoč enkrat pride na vrsto, ko prvo poštimam še par stvari za "novce"  :D ). Tako da, planeti ti govorijo, kaj poskušaj urediti...  :-*

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #438 on: April 01, 2012, 09:44:29 PM »
Jaz bi pa vprašala, kaj bo... če nisem preveč firbčna. ::)
Hvala!  :-*

Ti že nisi firbčna, jz sem, kaj pomenijo ....   ;). Šala  ;D

Pozdravlja te "vitez kelihov", prihaja na konju sicer, a ne z mečem, ampak z dvignjeno kupo. Na zdravje  :D. Pomeni, nekoga, ki bo prosil za "roko", bodisi bo to ženitna ponudba ali poslovna ponudba in obljubil zvestobo. Kot vedno,  je tu še "toda". Namreč ta vitez je lahko romantičen, a tudi nestanoviten. Ni pa nujno, veš. Ker sem potegnila le eno karto za tvoje vprašanje, naj obvelja, da se obeta  nekaj sladkega ali pozitivnega... :-*

Uffffffff...... Hvala, Rena!  :-* :-*
Sem šla prav še ekstra študirat na internet tega viteza.
Scarry.
Tole sem skopirala v angleščini:
Unlike two of the other Knighs, those of Wands and Swords, the Knight of Cups is not dashing across the land with the wind blowing through his hair. His horse moves forward, but slowly, giving an impression of calmness and peace. Indeed, the Knight of Cups is the most feminine of his group of four, though that does not mean by any definition that he is any less of a Knight. He is in touch with his intuition and emotions, and he uses them for his own good during his quests of romance and seduction. He can manifest as an event, a person in your life, or as a part of yourself.

The posture of the Knight of Cups implies that of a messenger, so it comes as little surprise that he often manifests as a bearer of news. He represents invitations, messages of love and proposals of marriage. In addition to the physical sources of information, the Knight of Cups can also represent wisdom that comes from your dreams to help you surmount obstacles in your life at the moment. Sometimes this card can represent the start of a relationship, but in this case if often serves to warn one or both partners. It shows daydreaming and idealism, and it can highlight relationships in which one partner is placed on an unfair pedestal.

Given that, it's easy to see that the person represented by the Knight of Cups will be a dreamer, one who is prone to wild ideas and flights of fancy. His wild imagination puts a bit of a spark in any relationship he's involved in, and he always seems to be in a relationship of some kind because he's a born romantic - and a hopeless flirt. Beneath his calm exterior he is a man of intense passion, though he generally diverts this passion towards reaching his goals and making his dreams come true. His is an idealistic view of life that is scorned by the active and despised by the realist. Inversely, he has no tolerance for people who cannot believe in their dreams.

When you are getting too wrapped up in your dreams, or when your idealism is starting to blind you, the Knight of Cups will appear as a warning. When you have no dreams and your view is too realistic, he will appear to show you what you are missing out on! As the Knight of the suit of Water, his view of life is fairly moderate in the majority of cases. Follow your dreams, but do not let them become an obsession. Develop your imagination, and let it guide you, but never let it rule you or lead you to ruin. Show love but do not go overboard and become committed to something you cannot handle. Make sure you are in control of your life, and your dreams.

Jao meni u šta sam se uvalila.  ???

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #439 on: April 01, 2012, 10:15:27 PM »

Jao meni u šta sam se uvalila.  ???

A se ti zdi? No ti že veš, kakšno je bilo vprašanje. Meni se pa sploh ne zdi tako slaba karta, ne smeš dobesedno jemat, kar je napisano. Tarot je zgodba, skoraj kot sanje, lahko ima različne pomene. Pri razlaganju simbolov slika govori za vsakega svoje in samo to je res, da nič ni zacementirano. Vidiš, kaj vse piše.... "He can manifest as an event, a person in your life, or as a part of yourself"... Dogodek, oseba, celo del notranje tebe... Je prinašalec novice, je romantičen, je strasten...V zadnjem odstavku ti piše, da te sme preveč zanesti v sanje in spet, če si preveč realistična, moraš pa postati bolj sanjava...  Z eno karto je vpogled po moje delen, pač toliko, da te morda opozori, na kaj moraš biti pozorna... Povzetek: nosilec novice...ne bodi preveč sanjava, premalo pa tudi ne  ;D

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #440 on: April 01, 2012, 10:27:58 PM »
Zna prerast v obsesijo.  ???
No, bomo vidli.  ;)
Hvala, Rena!  :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #441 on: April 01, 2012, 10:30:31 PM »

No vidiš, odgovor je že tu... Prosim  :-*

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #442 on: April 02, 2012, 08:18:19 AM »

No vidiš, odgovor je že tu... Prosim  :-*

Hvala, Rena.  :-*
He he, celo noč se mi je sanjalo o tem vitezu... na osnovi karte. Zgleda, da sem v sanjah analizirala celo situacijo na polno, ne morem iz svoje kože/glave, tko pač funkcioniram. Bile so pa sladke sanje.  ;)
Zna bit pa prej on "ta obseden".

Uf, zanimiv ta tarot. Sem včeraj prebirala tiste pomene kart, me je kar potegnilo not.

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #443 on: April 02, 2012, 08:33:56 AM »
Hehe Pika, a je bil dober tvoj vitez v sanjah? Tudi mene je še mučil pomen Viteza čaš. Sem zato "pošnofala" še v razlagi avtor.Angeles Arien, kjer so razlage na osnovi thoth kart. Poglej tega viteza čaš: http://www.mychi.si/si/karta_dneva/vitez_cas_-_optimist.html

Vitez čaš je edini vitezov, ki ne nosi čelade. Tako simbolizira odprtost, zaupanje in željo po opaznosti. Iz čaše (ljubezni) leze rak (pri mojih kartah riba), astrološki simbol, ki predstavlja čustveno zvestobo in zmožnost nudenja podpore in pozitivne spodbude. Bel konj simbol moči, zelena obleka - ustvarjalnost. Pod njim je pav, ki lahko simbolizira ego in ničevost, vitez pa se dviga nad to. Ego in ničevost pavu pripisujemo na zahodu, na vzhodu pa je zdravilni znak oziroma simbol duše.

Tako da, res pravi romantični vitez  :D

Offline sandry_ca

• Mojster
  • Ste bitje svetlobe, ljubezni in inteligence. <3
« Reply #444 on: April 02, 2012, 11:36:40 AM »
Bi lahko še jaz prosila...glede fantove službe? Hvala :-*

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #445 on: April 02, 2012, 11:53:25 AM »
Hehe Pika, a je bil dober tvoj vitez v sanjah? Tudi mene je še mučil pomen Viteza čaš. Sem zato "pošnofala" še v razlagi avtor.Angeles Arien, kjer so razlage na osnovi thoth kart. Poglej tega viteza čaš: http://www.mychi.si/si/karta_dneva/vitez_cas_-_optimist.html

Vitez čaš je edini vitezov, ki ne nosi čelade. Tako simbolizira odprtost, zaupanje in željo po opaznosti. Iz čaše (ljubezni) leze rak (pri mojih kartah riba), astrološki simbol, ki predstavlja čustveno zvestobo in zmožnost nudenja podpore in pozitivne spodbude. Bel konj simbol moči, zelena obleka - ustvarjalnost. Pod njim je pav, ki lahko simbolizira ego in ničevost, vitez pa se dviga nad to. Ego in ničevost pavu pripisujemo na zahodu, na vzhodu pa je zdravilni znak oziroma simbol duše.

Tako da, res pravi romantični vitez  :D

Uf, vitez v sanjah je bil božanski.  :D
Hvala za link!
Ja zelo se ujema oz. čisto vse lahko brez težav umestim v situacijo.
Gre pa vsekakor za pozitivno vzpodbudo, podporo... skratka... vlivanje neke "moči". Da o romantiki ne govorim. Komplet paket. Mislim, da je "nepoboljšljiv" romantik. Kar za sebe ne morem ravno rečt. Bom se odprla za to.  ;)
 :-*

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #446 on: April 02, 2012, 08:29:51 PM »
mam konkretno vprašanje: a se bodo in če, kdaj, kaj izboljšale finance?? v kakršni koli obliki?! :) zdaj pa sem že malo živčna...

in hvala katerikoli, ki si bo vzela čas!!  :-* :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #447 on: April 02, 2012, 08:55:33 PM »
Bi lahko še jaz prosila...glede fantove službe? Hvala :-*

Žal vidim v bližnji prihodnosti razočaranje v zvezi s službo  ??? Morda si tvoj fant trenutno predstavlja zamisli, ki niso realno uresničljive, so neotipljive,  ideje preveč idealizirane. Za rešitev problema bo moral svoje kriterije prilagoditi, da ne rečem znižati, obrniti pa se bo moral tudi na strokovne osebe, ki mu lahko pomagajo najti v njegovih idejah in željah tisto, kar je njegovim željam najbližje. Pa morda čez nekaj časa spet pogledava...  :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #448 on: April 02, 2012, 09:19:25 PM »
mam konkretno vprašanje: a se bodo in če, kdaj, kaj izboljšale finance?? v kakršni koli obliki?! :) zdaj pa sem že malo živčna...

in hvala katerikoli, ki si bo vzela čas!!  :-* :-*

Ja to bi že skoraj bilo vprašanje za jasnovidca  :D. Bom pogledala.

Kot sem že iz vprašanja začutila, si trenutno resnično obremenjena s tem stanjem. Živiš v takih skrbeh in se ne moreš sprostiti, da pravzaprav s tem ohranjaš to stanje in si delaš blokado. Moraš sprostiti in si reči, da je dovolj skrbi in da se bo situacija že nekako uredila. Res se preveč fokusiraš in ostajaš v začaranem krogu :-X
Bistvo problema je, da si razdvojena, moraš pa se oddaljiti, čimbolj neobremenjeno opazovati razvoj dogodkov. V bližnji prihodnosti vidim, da se bo uredilo in boš obvladala položaj.

Upam, da ti to kaj pomaga, ker takole so karte spregovorile meni.  Mogoče pa ti pogleda še kdo  :D

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #449 on: April 02, 2012, 09:22:44 PM »
Jaz mam spet eno idejo v mislih, pripravljeno, da se realizira 8) Bo šlo skozi?? Hvalaaaa :-*
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115