Oj Tejka, no fajn, da si našla tole na netu, jaz sem tudi to našla danes. Odgovore pa razbiram tudi še iz knjige Tarot za današnji čas. Veš, ker se šele učim "brati" karte, vedno bolj vidim, da so na njih odgovori, ki imajo več pomenov. Zato, krajše kot je vprašanje, teže je razbrat odgovor. In obratno, če ti spraševalec pokomentira odgovore, šele potem uvidiš poanto zgodbe. Tudi sama sem napisala: dosežek, blagostanje. Novci pokrivajo področje "zemlje, materialnega". Nisem pa želela napisati samo dosežek in blagostanje, kar kaže 9 novcev na sliki. Ker je na karti ob novcih oseba, ki je sama, vendar ne osamljena. Novci so znamenje materialnega, pomeni, da je ta oseba razčistila zadeve in stoji trdno na tleh, ne sanjari...
Otroka in šola:
Za enega sem potegnila Zvezdo, ki pomeni ugoden izid. Je karta sreče, pomeni, da se bodo stvari izboljšale, samopodoba bo pozitivna... Za drugega Dvojka novcev (diskov). Fant na slikci mora neprestano krožiti z dvema novcema, ujetima v osmico, ki je simbol neskončnosti. Se pravi, že dalj časa se trudi, da balansira in vzdržuje ravnotežje. V ozadju so valovi, na katerih premetava ladje...torej je ta položaj napet in utrujajoč, pa še ravnotežja mu lahko zmanjka. Naj poskusi v ta položaj dodati še nekaj več prilagodljivosti, iznajdljivosti. Sama je padla iz kupa še tretja karta, ki kaže na vrnitev "domov" oz. menim, da se bo zadeva uredila, le preteklost naj neha pogrevat.
Ljubezen: sedmica novcev (skoraj sami novci pri vas, poudarek je torej na ureditvi realnih zadev. Jz občutim nekako kot, da morate poštimat stvari in probleme, da se bo odprl prostor za odpiranje naprej...).
Slika kaže osebo, ki se naslonja na lopato, pred njim je pa še velik kup. Ali je utrujen ali pa nekako nima prave volje za nadaljevanje... Tejkica, sprejmi odločitev, kako naprej, popucaj, nehaj kolebat, sprejmi odločitev ali bodisi ostaneš, kjer si ali greš naprej.