Author Topic: Sklepanje kompromisov  (Read 87365 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Sklepanje kompromisov
« Reply #30 on: October 05, 2011, 10:27:40 AM »
Oh, pri osebnih stvareh bi bilo pa res neumno, da bi kdo kompromise sklepal. Midva se pa ponavadi še skupaj odločiva, kako se bova oblekla - da po stilu skupaj paševa - ali bova elegantna, v športnem stilu, motorističnem, retro ...
Skupaj se odločava, ampak nikoli se pa tako ne razhajava, da bi mogla kakšen kompromis sklepat.
Kot kompromis sem že v začetku teme mislila tako situacijo, kot jo je Jernej opisal - vsak malo popusti in potem eden ali pa noben ne dobi tistega kar dejansko želi.

V redu, če imata isti stil, ampak recimo eden ima punkerskega drugi šminkerskega in gresta skupaj na poroko, eden gre z irokezo, drugi s tono želeja na glavi. Zdaj, če bi se eden oblekel isto kot drugi, da bi pač vizualno šla skupaj, bi bil zanič kompromis, ker se pač eden ne bi dobro počutil, če gresta pa vsak v svojem stilu in se drugi ne vsaja zaradi tega je pa zelo dober kompromis.
Hočem ti povedat, da v življenju vsak dan sklepaš kompromise take ali drugačne pa ne glede na to kako jim ti to rečeš. Samo zdaj je treba razločit med zdravim kompromisom, takim da se ti in on dobro počutita, ali med kompromisom, kjer filaš svoj ego in ne odstopaš.

Ecco, to je to. Kompromisi v odnosu, ki že sam po sebi ni dober, tega odnosa ne bodo izboljšali pa naj se še tako kompromisira.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #31 on: October 05, 2011, 10:31:38 AM »
Pa saj kompromis ni ŽRTVOVANJE :o
Žrtvovanje je zgolj izključno takrat,ko nekaj narediš preko sebe.

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #32 on: October 05, 2011, 10:31:54 AM »
Oh, pri osebnih stvareh bi bilo pa res neumno, da bi kdo kompromise sklepal. Midva se pa ponavadi še skupaj odločiva, kako se bova oblekla - da po stilu skupaj paševa - ali bova elegantna, v športnem stilu, motorističnem, retro ...
Skupaj se odločava, ampak nikoli se pa tako ne razhajava, da bi mogla kakšen kompromis sklepat.
Kot kompromis sem že v začetku teme mislila tako situacijo, kot jo je Jernej opisal - vsak malo popusti in potem eden ali pa noben ne dobi tistega kar dejansko želi.

kaj ne delaš kompromis, ko hodiš v službo, pa ti ne paše ;)

Ja in si tiho in ne rečeš stranki, da smrdi, pa si to misliš  ;D

To je pa tisti razkorak med biti duhoven in biti etičen. Etika ne pusti ljudem, da bi bili 100% duhovni.  :D

Vse je v ravnovesju in ko to dojameš si 100% duhoven  :)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #33 on: October 05, 2011, 10:32:38 AM »

No sej točno to, samo Maja nekako povezuje besedo kompromis z besedo, da mora iti preko sebe.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #34 on: October 05, 2011, 10:35:45 AM »

No sej točno to, samo Maja nekako povezuje besedo kompromis z besedo, da mora iti preko sebe.

Ma, ni žrtvovanje. Bolj ujemanje ali neujemanje.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #35 on: October 05, 2011, 10:36:43 AM »

Več kot je trenj, večja je tvoja rast.
Z leti alhko psotane dolgočasno.
Potrebujemo zrcalo, drugačen pogled, drugačne izkušnje in to nas dviguje, uči, v tem uživamo.

To je lahko le slaba tolažba ...  :D

Kako boš spoznala in se naučila še kaj, če ne iz lastnih izkušenj in iz drugačnih pogledov.
Če je tebi všeč rdeča in njemu tudi,tebi morje in njemu tudi,tebi makaroni in njemu tudi, tebi zelena solata in njemu tudi....
Meni je všeč, ker sem ob partnerju spoznala marsikaj, kar nikoli še pomislila nisem, da bi mi bilo lahko všeč.
Skratka z drugačnimi pogledi si širiva obzorja...
Včasih se je potrebno prepustiti in preprosto uživati v različnosti...
Zato si z moškim, ker je drugačen, se pravi te drugačnost privlači in se želiš od te drugačnosti nekaj naučiti ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #36 on: October 05, 2011, 10:37:50 AM »
Ja, naj mu bo všeč, kar mu pač je, meni pa tudi.
Čar je to sprejeti, ne pa odpravljati. Pa naj bo na silo ali pa z neprestanimi kompromisi.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #37 on: October 05, 2011, 10:39:37 AM »
Pa čist tko eno vprašanje, kakšen kompromis boš pa potem sklepala z otroci, ko jih boš enkrat imela? Tam verjemi ni nekega pogovora in 100% ujemanja. Ko mu boš skuhala, pa ti bo rekel NE BOM JEDEL. NE BOM SPAL. Ko boš utrujena od neprespanih noči in boš hotela malo počiti, pa bo tulil, ker se bo hotel igrati.
Če prej ne, potem tukaj dojameš kako čudoviti so kompromisi. V stilu ljubček, 5 minut se igraj v miru, da mami popije čaj, potem se igrava skupaj  :) 

Moja astro karta

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #38 on: October 05, 2011, 10:41:29 AM »
Čar je to sprejeti, ne pa odpravljati. Pa naj bo na silo ali pa z neprestanimi kompromisi.

Pa sej ne odpravljaš tega, zakaj se tako bojiš, da bi ti kdo vzel svobodo?? Glej, če je njemu všeč fuzbal, lahko greš v četrtek in petek, v torek in sredo ne moreš, ker imam jaz ples ( otroka mora pa vmes nekdo čuvat ), in sva oba zadovoljna.
Seveda bi obema bilo ljubše 5 dni na teden čas zase, pa ne gre  :D

Moja astro karta

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #39 on: October 05, 2011, 10:42:35 AM »

100% ujemanja NI in ga je utopično pričakovati. Iskrice delajo tudi poper in sol, ne samo smetana.

Če pa sem že videla kakšno sinastrično karto, ki je bila ata na mamo, v največjih primerih nista bila skupaj. Živ dolgčas

Maja, tudi vidva s partnerjem nimata kompatibilnih sonc, le delno kompatibilne lune .......
Imata pa močno povdarjeno kemijsko privlačnost in Plutonsko zagriženost  ;)

Je pa fajn, da se razumeta, torej zaenkrat kot praviš, brez kompromisov.  :D

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #40 on: October 05, 2011, 10:44:08 AM »

Ampak kako veš,da ti nekaj ni všeč, dokler tega ne poizkusiš?

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #41 on: October 05, 2011, 10:49:26 AM »
Saj nisem zaprta za nove stvari.  8)

Dokler je vse v mejah okusa nekega človeka, najbrž ne bo čutil, da se žrtvuje. Ko pa se bo moral zelo prilagoditi, bo ta občutek dobil. Tu je potem žrtvovanje. In v takem odnosu kljub kompromisom ne bo nič funkcioniralo.
« Last Edit: October 05, 2011, 10:52:12 AM by Maja »
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #42 on: October 05, 2011, 10:53:57 AM »
No, super, samo to sem želela, da začutiš razliko med kompromisom, prilagajanjem in žrtvovanjem.
BISTVENA razlika :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #43 on: October 05, 2011, 10:54:01 AM »

100% ujemanja NI in ga je utopično pričakovati. Iskrice delajo tudi poper in sol, ne samo smetana.

Če pa sem že videla kakšno sinastrično karto, ki je bila ata na mamo, v največjih primerih nista bila skupaj. Živ dolgčas

Maja, tudi vidva s partnerjem nimata kompatibilnih sonc, le delno kompatibilne lune .......
Imata pa močno povdarjeno kemijsko privlačnost in Plutonsko zagriženost  ;)

Je pa fajn, da se razumeta, torej zaenkrat kot praviš, brez kompromisov.  :D

Saj pravim, da sva si zelo različna, ampak kot par pa funkcionirava super. Od teorije k praksi.  ;)

Jaaa, komaj čakam na kompromise, da pridejo, ker vem, da imam ob sebi človeka, s katerim jih bova lahko vzpostavila brez težav.
« Last Edit: October 05, 2011, 11:00:15 AM by Maja »
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #44 on: October 05, 2011, 11:00:43 AM »
No, super, samo to sem želela, da začutiš razliko med kompromisom, prilagajanjem in žrtvovanjem.
BISTVENA razlika :-*

Brez skrbi.  ;)
9ZK 656