Author Topic: Sklepanje kompromisov  (Read 87329 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
Re: Sklepanje kompromisov
« Reply #150 on: November 19, 2012, 02:41:51 PM »
O tem ves čas govorim.

Jebemtiš hehe, ker dejstvo je, če ena stran doseže, da se druga stran nečemu popolnoma odpove...to povzroči malodane fuzijsko reakcijo..., kar naeenkrat je več in več stvari, ki eni strani niso všeč in ta stran potem pričakuje, da bo druga stran popuščala vedno in povsod...in tako se rojevajo predpražniki....in potem prva stran ugotovi, da ji druga stran sploh ni zanimiva....dokaj trapasto.
Bolje dva goloba v roki kot vrabec na vetrobranskem steklu!

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

http://shrani.si/f/20/1L/296b3yZR/astro245gw137kontejner20.gif

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #151 on: November 19, 2012, 02:42:48 PM »
Pa tako tipično.
9ZK 656

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #152 on: November 19, 2012, 02:45:56 PM »
Pa tako tipično.

Saj je vedno tako, vsi vemo vse, samo tega se nikjer ne opazi....

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #153 on: November 19, 2012, 02:51:10 PM »
V besedah so vsi pametni, v dejanjih zatajijo.

Sama sem prišla do tja, kjer sem, samo s pametjo in surovo močjo. Brez teorij, brez govoričenja. Naj dejanja in rezultati spregovorijo sami zase.
9ZK 656

Offline Luna

• Mojster
« Reply #154 on: November 19, 2012, 03:07:12 PM »
Če ima ženska potrebo, da svojega tipa vlači po šopingiranju, zato da ji pove katera obleka ji paše, v neki iluziji, da gre to za kakovostno preživljanje skupnega časa, moški pa se temu podredi, se mi zdi da je pač cel princip napačen. Tle se mi itak odpirajo vprašanja o tem, zakaj ženska to hoče in zakaj moški to dovoli, če mu toliko ni do tega (spet se vračam na komunikacijo). Ni fora v temu, da bi preživljal cel čas skupaj, da bi vse stvari družno opravljali, ampak da imaš eno osebo s katero res deliš tisto najbolj intimno, imaš z njim čisto poseben odnos, posebna čustva, ampak se vseeno zavedaš, da si konec konec posameznik, prav tako on. Ne smeš ga vezati nase, tako kot on ne sme vezati tebe nase. Se mi zdi kar resen problem, če oseba doživlja pri takih malenkostih (kot to, da greš v šoping z ženo, da namesto enoločnice ješ zelenjavni zavitek...), da potlačiš sebe in si jezen na to, ja okej ni po moje, bi rajši nekaj drugega delal, ampak roko na srce, dostikrat ni po naše, mogoče tudi ker naše ni zmeraj najboljše, si ne predstavljam, na kak način točno rešuje večja vprašanja. Tole na hitro pišem, ker nimam časa, pa so malo nepovezane misli. Ne vem, meni je sanjalkina misel kar blizu, da na eni stopnji ne dojemaš tega kot da ti je karkoli vsiljeno, da delaš proti svoji volji, da si se kakorkoli podredil.

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #155 on: November 19, 2012, 03:08:38 PM »
Po mojem mnenju je tako, v vezi se temu ni moč izogniti, nihče si ni tako zelo podoben, da ne bi kdaj pa kdaj prišlo do situacije, ko je potrebno prilagajanje, na račun ene ali druge strani. Torej, edina rešitev za izognitev kompromisov je samsko življenje.

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #156 on: November 19, 2012, 06:11:04 PM »
Od kdaj so pa kompromisi slaba zadeva? Tukaj je predvsem tudi odprtost za nove zadeve. Če ti partner reče, pejt greva tja al pa dejva počet to in to, pa če ti tega prej nisi počel, lahko da ti bo potem ful ustrezalo in bi to rad še naprej počel, če me razumeš. Ne smeš biti tok egoista, da celotno situacijo in kompromise zavrneš. Saj je prav, da stojiš za svojimi dejanji, da si kot osebnost samostojen, vendar pa če boš vedno ti hotel imeti po svoje in ne boš pristajal na nič drugega, potem boš vseskozi stagniral na tisti svoji stopnji v svojem svetu in niti ne boš mogel imeti priložnosti za rast.

Drugače pa šoping... Jaz grem rajši v tak ornk šoping s kolegico ali pa sama. Deca sem redko sabo jemala, če že, je bil to zeloo hiter šoping. Če pa sem bila v skrajni dilemi, pa lej, sliki, pošlji mms, pa nej dec pove, kaj mu ustreza. Ampak to je res ČE.
9ZK 674

Offline Luna

• Mojster
« Reply #157 on: November 19, 2012, 08:54:10 PM »
Ja res je, sklepanje kompromisov res ni slaba stvar, samo pravilno jih je treba jemati in speljati, je pa seveda težko, ker ponavadi najprej pogledaš s svoje strani, pa hočeš lastno voljo uveljavit.

Sem pa malo razmišljala glede teh partnerskih kompromisov, glede otrok, potoke in podobnih stvari imam dosti odprto mnenje, tako da ne bi bilo to najtežje, zame bi eden težjih kompromisov bil, da bi se npr. partner želel preselit, zaradi službe ali morda kateregakoli drugega razloga in bi želel, da grem z njim. Ne vem, če bi zmogla selitev in praktično začeti življenje na novo.

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #158 on: November 26, 2012, 08:25:38 AM »
Kompromisi so dogovori, ki jih ne bi bilo, če dva različna ne bi bila skupaj, so dipolomatski dogovori za povzročanje manjše nesreče na obeh straneh, oz. dogovori, s katerimi manjša nesreča postane željena dobrina.... ;D

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #159 on: January 28, 2013, 09:55:41 PM »
Kompromisi žal ne obstajajo. Moje mnenje. Ker vedno nekdo hoče povleč na svoje. Najdet osebo, da te enostavno pusti na miru in da sam počneš isto, je skoraj nemogoče. Koliko krat se je lepo začelo in klavrno končalo...

šoping je lahko zabaven, sam to je pri moških kot zadetek na loto. Moški je lovec. Ve za svoj plen, gre v lov, najde, proba, kupi, gre domov. Ženske so nabiralke. grejo, si ogledujejo, iščejo, nabirajo, sprobavajo... na koncu tipe sploh ne zanima kako je ženska oblečena in to počne samo zaradi drugih žensk... hahahahaha

live and let die.
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #160 on: January 28, 2013, 10:44:29 PM »
A ni potem lažje, da najdeš nekoga, ki je tak kot ti oziroma vsaj v večini stvari, da se potem sploh ne rabiš prilagajat? Če si individualist, potem je najbolje, da si najdeš individualista, če si žurer, je najbolje, da si najdeš žurerja itd. Vendar pa nekako še vseeno ne boš mogel najti popolnoma enakega človeka kot si ti, tako da vsaj "mali" kompromisi bodo vedno morali obstajat.
9ZK 674

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #161 on: January 28, 2013, 10:54:57 PM »
A ni potem lažje, da najdeš nekoga, ki je tak kot ti oziroma vsaj v večini stvari, da se potem sploh ne rabiš prilagajat? Če si individualist, potem je najbolje, da si najdeš individualista, če si žurer, je najbolje, da si najdeš žurerja itd. Vendar pa nekako še vseeno ne boš mogel najti popolnoma enakega človeka kot si ti, tako da vsaj "mali" kompromisi bodo vedno morali obstajat.

Če bi našel nekoga kot sem sam, bi bilo dolgčas hahahaha
Meni ni problem se prilagodit, fučka se meni. Problem imajo ljudje z mano, pa ne vem zakaj...
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #162 on: January 28, 2013, 11:08:32 PM »
Ma ne točno takega, kot si ti. Saj imata  dva človeka lahko popolnoma drugačno osebnost, vendar je njun pogled na svet enak, če veš, kaj hočem povedat.
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #163 on: January 28, 2013, 11:13:35 PM »
Sasa pa sej to si itak isces takega, sej se anarhist verjetno ne poroci z verskim fanatikom.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #164 on: January 28, 2013, 11:15:36 PM »
Ja no lej, eni so optimisti, pa mislijo, da bojo lahko shajali tudi z nekom, ki ni ravno po njihovem merilu, al kako naj rečem  ;D
9ZK 674