Author Topic: Naj ... dogodek dneva 7. del  (Read 354762 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Naj ... dogodek dneva 7. del
« Reply #1770 on: November 04, 2012, 09:57:09 PM »
Zdaj je prišel november in z njim ogromno nekih tranzitov v moji karti, ki naj bi skorajda mogli prinesti neke opaznejše spremembe. Res komaj čakam, in sicer najbolj zato, da bom videla, kaj se bo dejansko zgodilo. Se bo res ali ne. Res me zanima.
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1771 on: November 04, 2012, 09:58:47 PM »
Ja, vsak ima svojo resnico, se strinjam.

Mogoče ste me spet narobe razumeli. Vedno, ko začnem z debato, samo spodbujam razmišljanje. Vsak nekaj ve, ima neke izkušnje in lahko bi prišli bližje Resnici, če bi to združili, nadgradili ...

Ni treba, da se vedno znajdemo v navzkrižnem ognju - bolj ali manj očitnem. In se razvrščamo v neke skupine, ki si nasprotujejo ...

Točno vem, kako se počutiš. Jaz tudi naletim na takšne ljudi, ki imajo neko prepričanje, filozofijo, potem jim pa začnem zastavljati "nasprotujoča si" vprašanja, ker me recimo zanima drugi vidik. Jaz te ne vidim na drugem bregu in točno vem, kaj želiš povedati.

S tem dvomim, torej sem, prevzemaš odgovornost za svoja dejanja in se ne opiraš samo na kamne okoli Sonca, temveč aktivno delaš na tem, da izboljšaš kvaliteto svojega življenja. Kar si zasluži pohvale, da ne bo pomote.

No, približno tako je, ja.
Vedno radoveden um, ki stremi k razvoju in razsvetljenju sebe in želi pomagati drugim pri tem.
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #1772 on: November 04, 2012, 09:59:30 PM »
Zdaj je prišel november in z njim ogromno nekih tranzitov v moji karti, ki naj bi skorajda mogli prinesti neke opaznejše spremembe. Res komaj čakam, in sicer najbolj zato, da bom videla, kaj se bo dejansko zgodilo. Se bo res ali ne. Res me zanima.

Nekako mislim, da če človek samo čaka, da se nekaj zgodi, potem se ne bo, mora seveda delati na tem - ti vem, da delaš, ne me narobe razumeti.  :-*

Kot sem rekla, samo opirati se na planete, nima haska, vedno mora biti vpletena tudi človekova volja in njegova dejanja.
9ZK 674

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #1773 on: November 04, 2012, 09:59:55 PM »

Mogoče ste me spet narobe razumeli. Vedno, ko začnem z debato, samo spodbujam razmišljanje. Vsak nekaj ve, ima neke izkušnje in lahko bi prišli bližje Resnici, če bi to združili, nadgradili ...

Ni treba, da se vedno znajdemo v navzkrižnem ognju - bolj ali manj očitnem. In se razvrščamo v neke skupine, ki si nasprotujejo ...

Točno vem, kako se počutiš. Jaz tudi naletim na takšne ljudi, ki imajo neko prepričanje, filozofijo, potem jim pa začnem zastavljati "nasprotujoča si" vprašanja, ker me recimo zanima drugi vidik. Jaz te ne vidim na drugem bregu in točno vem, kaj želiš povedati.

S tem dvomim, torej sem, prevzemaš odgovornost za svoja dejanja in se ne opiraš samo na kamne okoli Sonca, temveč aktivno delaš na tem, da izboljšaš kvaliteto svojega življenja. Kar si zasluži pohvale, da ne bo pomote.

Vedno radoveden um, ki stremi k razvoju in razsvetljenju sebe in želi pomagati drugim pri tem.

Zato te pa imamo radi  :-*
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1774 on: November 04, 2012, 10:04:02 PM »
Dejstvo je, da se kdaj počutimo bolje, drugič slabše, da nam kdaj gredo stvari od rok in drugič ne ..... astrologi pač to pogojujemo z planetarnimi vplivi - nekdo drug pa z čim drugim .. prava figa kako se temu reče - res ni zgubljati besed.

Komur je astrologija pomagala, jo bo pač uporabljal, če že imamo to možnost, kdor v to ne verjame, jo pač ne bo.

Torej: nekdo si pomaga stvari razložit z astrologijo, drugi s theto, tretji z angeli, četrti krivi bajeslovna bitja ... Različne tehnike za isto stvar. Kot različne religije za isto stvar (čeprav so religije Pravo Stvar pokvarile, ampak to je že druga tema).

Kaj pa je tisto, kar res vpliva. Je kamen, ki drvi okrog Sonca, kot je rekla Saša. Je Bog? Je kaj tretjega? Ali ni nič, samo človeški um, kot smo pisali o temi o parazitarski duši?

Tega najbrž ne bomo vedeli nikoli. Mogoče tudi zato, ker ni ničesar? Ne vem ...
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1775 on: November 04, 2012, 10:04:43 PM »

Zato te pa imamo radi  :-*

Oh ...  :-*
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1776 on: November 04, 2012, 10:06:27 PM »

Nekako mislim, da če človek samo čaka, da se nekaj zgodi, potem se ne bo, mora seveda delati na tem - ti vem, da delaš, ne me narobe razumeti.  :-*

Kot sem rekla, samo opirati se na planete, nima haska, vedno mora biti vpletena tudi človekova volja in njegova dejanja.

Ta čas mi bo pomagal dati odgovor na vprašanje, ali je samo vse v našem prizadevanju ali je še kaj več. Da nekaj ne gre, če ni pravi čas, pa če se še tako trudimo. Ali lahko sami naredimo "pravi čas"?
Take stvari bi rada raziskala.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #1777 on: November 05, 2012, 08:48:23 AM »
Kot je že Tea napuisala, je tudi meni astrologija pomagala v najtežjem obdobju mojega življenja. Tam sem našla odgovore na moja vprašanja. Lahko bi hodila k psihologu, lahko bi se vrgla v šport, lahko bi se nažirala, lahko bi se zapila, lahko bi našla rešitev ne vem kje vse, me je pot pač pripeljala k astrologiji in to je to.  Vsak najde svoje.
Sem zadnjič slišala izjavo kirurga Planinška, da ženske, ki veliko tečejo ali se ukvarjajo s športom, da nimajo vse pošlihtano doma in da v športu sproščajo svoje notranje nezadovoljstvo. Ah, verjetno je v vsem delček resnice, ampak vsak pač najde nekaj zase. Še vedno sem mnenja, da bolje šport, astrologija, angeli kot droga, alkohol in druge hujše odvisnosti. Človek pač vedno nekaj išče, naš um hoče vedno več, vsi smo tako narejeni, ne samo izredni primerki, ampak vsak svoj um poteši drugače. Kaj je sedaj prav in kaj narobe, je težko soditi in kdo je v resnici zadovoljen?
Vsekakor določeni zelo pomembni dogodki v življenju sovpadajo s položaji planetov.
Maja, mislim, da absolutna resnica je samo ena, pot do nje pa je zelo različna, ko jo bomo našli ne bomo več iskali poti...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1778 on: November 05, 2012, 10:42:21 AM »
Ne briga me, katero orodje kdo uporablja, da si razlaga svet.
Zanima me samo, če je res nekaj nad nami, v kolikšni meri vpliva in če sploh vpliva.
Ne gre za to, kakšen je tisti, ki se ukvarja s tem in kakšen tisti, ki se ukvarja z onim.
Odgovor bom itak iskala sama, izmenjava mnenj je zašla po svoje ... Je pa tudi to pripomoglo k mojemu razumevanju oz. potrditvi neke druge zadeve, torej hvala.

G. Planinšek je podal nekaj zanimivih teorij, ki temeljijo na subjektivnem mnenju. Zadnjič smo debatirali o tistem, ko je rekel, da so najlepši moški Brazilci ... Ampak meni temni južnoameriški tipi sploh niso všeč, zato je tako posploševanje čisto mimo. Tu in na drugih področjih. (Mogoče si je on sam vedno želel biti temen, postaven, belozob latinski dečko s plaže pa je razvil to na podlagi tega ... Kdo ve.  ;D)
Ženska, ki se ukvarja s športom, res lahko beži od težav, ki jih ima doma ... Lahko pa samo nekaj da nase, je rada lepo razvita in fizično močna.
Po opažanjih se ženske, ki jim potem v kratkem razpade zakon, zelo rade udeležujejo dejavnosti v kulturnih društvih in raznih podobnih srečanjih ... Ampak spet - lahko je to ventil za domače težave, lahko pa, da res samo rade pojejo.  :laugh:
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #1779 on: November 05, 2012, 01:13:22 PM »

Zakaj pa imaš tak občutek?

Če odpreš debato, bodi pripravljena, da vsak pove svoje. Ne pa pol - spet ste me narobe razumeli. In ne vidim, kje bi bili navzkrižni ognji.
Se pač samo združimo, da nadgradimo in pridemo bližje resnici, ni res? - kot si sama dejala
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1780 on: November 05, 2012, 01:28:51 PM »
Zakaj imam tak občutek ... Npr.:

Nesmiselno pa se je temu posmehovati, ali pa ljudem, ki to uporabljajo:

pa naj si gre tukaj za astrologijo, vegetarjance, vegane, fitniserje, alpiniste, zmajarje, lovce na kače, blondinke ali pa kaj drugega

Prišli smo samo do tega, da nekdo nekaj tolmači tako, drugi drugače. Vprašanje je pa bilo, ali kamen, ki potuje okoli Sonca res vpliva na vse to in kako bi to raziskali in izmerili. Take stvari se je spraševal že Jernej in tudi ni prišel nikamor.

Tu ni bilo nobenega posmehovanja. Naj ima vsak svoje metode. Ampak dopustiti drugačno mnenje, dvom in ratmišljanje v nasprotno smer - zakaj ni tega?
Sama se bolj nagibam k čim bolj realni, življenjski razlagi. Verjamem tistemu, kar deluje zame, kar lahko občutim, da res deluje.
Ker se v življenju nočem slepit.
Raje imam kruto resnico kot v vatko zavite mite, bajke in pravljice.
Ker me zanima Resnica. Neodvisna od mojega subjektivnega zaznavanja. Gola resnica, brez pristranske interpretacije.
Rada sem si na jasnem.

In roko na srce - obstaja velika razlika v obravnavanju npr. mojega dvoma, razmišljanja ali kakorkoli to imenujemo, in dvoma koga drugega v kaj. Dvojna, trojna, večkratna merila. Ena izmed bolj zanimivih tem zame.  ;D
Ljudje smo in bomo vedno reagirali po nareku našega ega. Konkurence ne prenesemo, edino, če je slaba.  :laugh:
O tem ne bom razglabljala naprej.
« Last Edit: November 05, 2012, 01:30:33 PM by Maja »
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #1781 on: November 05, 2012, 01:39:11 PM »
Glej Maja, če imava midve kaj osebnega za predelat, se lahko preseliva na osebno in vsemu tistemu kar pišeš dodaš tudi konkretno - na splošno se bomo vedno zapletali. Pa dajmo bobu reči bob.

Ne verjamem, da si tko nedolžna s svojimi provokacijami - tako pač je. Večino časa se mi ne ljubi, kadar pa se mi, pa ne bom tiho.

In enostavno nimam ne časa in ne energije razlagat stvari, ki jih najdeš v vsaki enciklopediji, na netu in je o tem že na tone filozofskih razprav.

In več kot si ti stara, jaz že delam vsak dan z ljudmi, ki so mi dali ogromno znanja, vedenja, zavedanja - jaz pa njim. To je moj dokaz, da zame in ljudi, ki me poiščejo zadeve funkcionirajo.

Zdaj grem pa delat pametnejše stvari.
Pa lep dan  :-*

www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #1782 on: November 05, 2012, 01:45:07 PM »

In roko na srce - obstaja velika razlika v obravnavanju npr. mojega dvoma, razmišljanja ali kakorkoli to imenujemo, in dvoma koga drugega v kaj. Dvojna, trojna, večkratna merila. Ena izmed bolj zanimivih tem zame.  ;D
Ljudje smo in bomo vedno reagirali po nareku našega ega. Konkurence ne prenesemo, edino, če je slaba.  :laugh:
O tem ne bom razglabljala naprej.
[/quote]

Moja konkurenca - čeprav jo tako sploh ne dojemam - bi lahko bila samo pri tistih, ki imajo samostojno dejavnost in si s tem služijo kruh. Pa še to jaz v te stvari sploh ne verjamem, ker gredo vedno energije k energijam.

Zato je brezpredmetno razpravljat kdo je dober in slab in kdo ima prav ali nima. Vsakemu gre svoje, hočeš nočeš.

Kar se pa tiče tvojih dvomov - mogoče se pa poglobiš v to kako nastopaš in se predstavljaš - saj kar daješ to seješ - pravijo  ;)
www.Astro-Star.net

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1783 on: November 05, 2012, 02:10:32 PM »
Glej Maja, če imava midve kaj osebnega za predelat, se lahko preseliva na osebno in vsemu tistemu kar pišeš dodaš tudi konkretno - na splošno se bomo vedno zapletali. Pa dajmo bobu reči bob.

Ne verjamem, da si tko nedolžna s svojimi provokacijami - tako pač je. Večino časa se mi ne ljubi, kadar pa se mi, pa ne bom tiho.

In enostavno nimam ne časa in ne energije razlagat stvari, ki jih najdeš v vsaki enciklopediji, na netu in je o tem že na tone filozofskih razprav.

In več kot si ti stara, jaz že delam vsak dan z ljudmi, ki so mi dali ogromno znanja, vedenja, zavedanja - jaz pa njim. To je moj dokaz, da zame in ljudi, ki me poiščejo zadeve funkcionirajo.

Zdaj grem pa delat pametnejše stvari.
Pa lep dan  :-*

Nič osebnega. Mogoče sem naključno dregnila v kaj, da se tako zdi.

Nedolžna čisto nisem tukaj, priznam. Ker imam vedno nekaj v ozadju, še za vprašanjem. Pa ne iz zlobe, temveč iz gole radovednosti, kako deluje življenje in ljudje. Se opravičujem, če je to narobe.

Nastopam ... Hmmm, ne nastopam. Sem taka kot sem. Igranje mi je šlo vedno slabo, tudi v dramski skupini sem bila obupna na odru.

Kar daješ, seješ - čista resnica. Velikokrat to tudi sama izrečem. In zato sem lahko hvaležna, ker sem v najožjem krogu obkrožena s čudovitimi ljudmi. Ti me poznajo v nulo in pravijo, da sem najbolj nežna dušica, ki jo poznajo. Vem, da je vtis daleč od tega.
In tudi kamorkoli pridem, vedno lep odnos, konfliktov in težakov ne privlačim v svoje življenje ...
Naj dejstva govorijo zase.

V nos zna iti moja odločnost, na hard iskrenost, prizemljenost ... Vem, kako delujem na tiste, ki me ne poznajo osebno. Tudi rekel mi je že večkrat kdo, da sem delovala tako in tako (pa še sama opišem, kako jim delujem na prvi pogled), v resnici sem pa popolnoma drugačna.

Tea, nočem se zapenjat s tabo ali s kom drugim. Te cenim, ker čutim tvojo močno energijo. Energijo močne, inteligentne, modre, skoraj da fatalne ženske. O tebi vem malo, ampak vem, da imaš za seboj težavno, pestro življenje z ogromno izkušnjami in nadlogami, ki si jih uspešno rešila.
Res, veliko sem mlajša od tebe, ampak vseeno me odlikuje odličen um in razumevanje ljudi (sebe in drugih). Zato naj leta ne bodo pogoj za obravnavo.

Samo dajmo si priložnost! Da prisluhnemo, da razmislimo, da pustimo drugačen pogled in spustimo kaj novega v svojem razmišljanju.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #1784 on: November 05, 2012, 02:46:22 PM »
Astrologija NI ekzaktna veda, zato se je ne da dokazati, so bili že delani poizkusi v tej smeri, ampak dokazov NI.
Tako tudi ni dokazov tudi za kaj drugega, še za to kako je človek nastal NI dokaza, pa kljub vsemu VIDIMO, da človek JE, da živi, da ni izmišljen, pa vendar dokaza NI, kako je to "čudovito" bitje nastalo. Dokaze lahko iščeš samo v ekzaktnih vedah, drugje jih ne boš našla, kar pa ne pomeni, da če za nekaj dokaza NI, le-to tudi NE obstaja.
Sama gledaš v tarot karte, pa dokaza za to,da to res drži NI, ampak ti pač v to verjameš, verjetno na podlagi nekih izkušenj, prav tako je z astrologijo.
Pa nismo na dveh bregovi, meni so tvoje provokacije všeč, tudi sama jih imam rada, ampak samo izmenjujemo mnenja in potrebno je prisluhniti in tudi skušati razumeti obe strani in seveda se vedno vprašati zakaj nas nekaj tako moti, kaj je v tem našega.
In ko smo že pri debati zakaj ženske toliko analizirajo, komplicirajo-mogoče pa samo preveč kompliciraš, mogoče je pa vse čisto enostavno, simpl kot pasulj, resnica je vedno zelo preprosta in enostavna, vse ostalo je balast, mogoče tudi večna vprašanja, analiziranja, poglabljanja-ne vem,samo sprašujem in provociram ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.