Author Topic: Naj ... dogodek dneva 7. del  (Read 354725 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Naj ... dogodek dneva 7. del
« Reply #1815 on: November 09, 2012, 12:22:42 PM »
En mimogrede preblisk ... Samo razmišljam ...
Je možno, da pomembnost določenih oseb za lasten razvoj uporabljaš kot vzrok oz. "izgovor", zakaj jih držiš v svojem življenju in ne upaš/nočeš izpustit? Oklepanje in to (4 diski). Le, da je super fino zamaskirano ...
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #1816 on: November 09, 2012, 12:59:01 PM »
Je možno, da pomembnost določenih oseb za lasten razvoj uporabljaš kot vzrok oz. "izgovor", zakaj jih držiš v svojem življenju in ne upaš/nočeš izpustit? Oklepanje in to (4 diski). Le, da je super fino zamaskirano ...

Zanimivo razmišljanje...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #1817 on: November 09, 2012, 12:59:32 PM »
Spet špricala strup >:D
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #1818 on: November 09, 2012, 01:00:40 PM »

Čisto možno. Je pa tako, moraš ugotoviti, kdaj si neko rast dosegel in kdaj potem spustiš to osebo iz svojega življenja.

Dejstvo je, da ko ti prideš do tega, da si se spremenil, da si zratel, dosegel lekcijo itd, moraš to osebo spustiti. Ko to narediš, se potem pokaže pravi pomen - ali se bo oseba samodejno vrnila v tvoje življenje, ali pa bo odšla svojo pot. Oklepati se nekoga tudi pomeni, da vedno ti delaš prvi korake z izgovorom, ja z njim rastem, se spoznavam itd. Ko si končno priznaš, kaj je res in kaj ni res, potem odnehaš, se nehaš oklepati (4 diski in to). Je pa res, da je velikokrat ta korak najtežji, pogledati, kaj je res in kaj ni res, dojeti, da si se nekaj naučil.

Še vedno se lahko učiš na nek način od te osebe, še posebej, če si imel veliko kontakta z njo. Besede ti ostanejo v glavi, vsaj tiste res pomembne, tako da na nek način ta oseba ne bo morala kar tako oditit iz tovjega življenja, ker bo prisotna v tvojih mislih. Enostavno se zahvališ, da je ta oseba prišla ti na pot, potem pa greš dalje. Če se srečata, prav, če se ne, potem je pa tudi prav, kajti bil je čas, da se razideta. Še vedno pa imaš lakho to osebo rad, četudi je ne vidiš več, enostavno si ji samo hvaležen, da ti je prišla na pot in ti razkrila nekatere stvari.

Ljudje si tako ali tako dajemo maske za marsikatero stvar, si zatiskamo oči. Manipulacija kot taka tako ali tako ne pozna meja. Oklepanje nekoga z izgovorom ob njem/njej rastem je zgolj in samo manipulacija samega s seboj, zatiskanje oči pred resnico.
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1819 on: November 09, 2012, 02:03:24 PM »
Ker ...

... Če ne gledamo iz fizičnega vidika ... Človek je sestavljen iz več struktur. Tudi Freud ga je razdelil ... Jaz bi razložila po svoje. Bi delila na Um, Čustva in, recimo, Dušo. Um in Čustva bi najbrž vsi definirali zelo podobno. To, kar sem pa poimenovala Duša, je pa človekova življenjska pot, nek nagon, ki ga vodi skozi življenje in mu zastavlja cilje - kratkoročne in dolgoročne. Lahko bi bilo to neko poslanstvo. Kakorkoli ... Človek se trudi slediti tem ciljem in dogodke, ki mu pridejo na pot, rešuje s pomočjo Uma in/ali/Čustev. V različnih razmerjih med delovanjem teh dveh struktur.

"Najpametnejši" izmed teh treh delov je, že po logiki Um. Duša pa stavi na Čustva kot na svojega zaveznika. In ta Duša je zelo pametna. Zna nas pretentati (Duša = Ego?), po domače peljati scat, da sledimo trenutnim vzgibom - v to nas privede s pomočjo Čustev. In pogosto se zgodi, da človek sploh ne ve oz. ne zna/noče videti, kaj ga resnično žene v neko delovanje.

Um je pa najpametnejši, ampak ga je treba znat uporabljat. Oz. si ga upat poslušat, ker je zelo realen in iskren. Ampak v krizi mora prevladati ostala dva dela. Oz. jih znat ukrotit.

Ko je človek v ravnovesju in zna usklajevati te svoje dele, deluje mirno, stabilno. Sicer razpade.

Najboljša popotnica je razumsko čustvovanje in gola, kruta iskrenost do samega sebe.
In razumevanje samega sebe in procesov znotraj sebe ter interakcij med omenjenimi tremi deli.
Logično pogledati - kaj hočemo doseči, kaj si res želimo, zakaj si to želimo.

Zgolj teorija. Ne dokončno mnenje. Bom tudi še razmišljala o njej.
« Last Edit: November 09, 2012, 02:16:54 PM by Maja »
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #1820 on: November 09, 2012, 02:22:46 PM »
Čustva pridejo zelo prav v nekaterih primerih, vendar je pomembno, kdaj jih uporabljaš in kdaj ne. Definitivno se strinjam, da je potrebno na trenutke res vklopiti um, iti ven iz teh čustvenih situacij, ki nas omejujejo, vzbujajo strah itd. Jaz bi prej rekla, da nam čustva znajo koristit dokler so pozitivna. Ko je v čustvih prisoten strah, bolečina, potem je potrebno vklopiti um in izstopiti iz te čustvene drame, v katero smo se ujeli.

Duša/Ego, karkoli pač že dejansko skušajo manipulirati, to je dejstvo. Vendar mislim, da je tukaj vprašanje predvsem razlike med notranjimi čustvi in površinskostjo. Notranja čustva tukaj mislim predvsem intuicijo, notranji glas, ki nam pravi, kaj je res in kaj ne. Kot Kreatorji svojega življenja sami vemo, kam morami iti in kam smo namenjeni. Bi pa rekla, da je ta notranji glas predvsem skupek in čustev in uma v popolnem ravnovesju in takrat resnično gremo pravi poti in sreči naproti.

Ker če hočemo razumeti, kaj želimo, moramo imeti čustva. Konec koncev, sreča, veselje, to je čustvo, definiramo pa ga seveda z umom.

Tako da ja, bottom line, zelo podobne smernice imava.
9ZK 674

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #1821 on: November 09, 2012, 07:31:36 PM »
Če koga zanima koledar... Naročila jih bom tudi nekaj za kolege, ki jih želijo imet in če bi ga kdo še naročil (lahko preko mene ali pa direktno): http://velesgrafika.com/

Spletna stran je sicer začasna, nova je v nastajanju, so pa slikice gor in moram priznat, da mi je všeč (celo moja ;D) :)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #1822 on: November 13, 2012, 11:08:43 PM »
Mrk smo preživeli ...  ;D

Pred vrati je  :So :kon :So ...
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #1823 on: November 14, 2012, 12:47:16 AM »
Mrk smo preživeli ...  ;D

Pred vrati je  :So :kon :So ...

ITak, da smo ga, drugače že ne gre  :P
9ZK 674

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #1824 on: November 14, 2012, 10:55:01 AM »
Naj dogodek dneva, ja v službi je to definitvno malica.... :D, doma pa....jah ne vem, morda to, da ne bom prisiljen iti v kako nakupovanje....ker to je res groza od groze... :(
Bolje dva goloba v roki kot vrabec na vetrobranskem steklu!

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

http://shrani.si/f/20/1L/296b3yZR/astro245gw137kontejner20.gif

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #1825 on: November 14, 2012, 11:27:24 AM »
Energija mi je nekam mrknila. Verjetno sem kje baterijo izgubila :D
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Luna

• Mojster
« Reply #1826 on: November 14, 2012, 11:44:45 AM »
Jaz sem tudi čisto brez energije. Sicer lahko vse normalno delam, nisem nič pred tem da bi zbolela, ampak nekaj me pa vleče dol... Zanimiv filing ;D

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #1827 on: November 14, 2012, 02:28:48 PM »
Pesti od 15. ure dalje prosim, moj mulček tekmuje v računalništvu (državno) :)
Tranziti in progresije
Solarna

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #1828 on: November 14, 2012, 02:31:54 PM »
Pesti od 15. ure dalje prosim, moj mulček tekmuje v računalništvu (državno) :)

O, Tejka, raztura tale tvoj mulček :) Držim pesti!

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #1829 on: November 14, 2012, 02:34:33 PM »
O bravo. Držimo pesti  :)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/