Sanjala sem, da sem po nesreči predčasno izstopila iz vlaka in nisem uspela skočit nazaj gor.
Do cilja je bilo samo še nekaj minut vožnje.
Nadaljevala sem peš, po razdrapani poti, mimo železniških delavcev, ki so delali progo. Z ogromnim kovčkom sem se spotikala ob kamne, ob množico teh moških, ki so me debelo gledali.
Bila sem obupana.
Zbudila sem se, preden sem prispela na cilj.
Zelo zgovorne sanje. 
Potem sem zaspala nazaj. Prebijala sem se po nekih mostiščnih poteh nad jezerci, tudi moji študenti so bili prisotni. Pa neke jame, zahteven teren, težko se je bilo premikat. Nekaj sem iskala, nečemu sem sledila. Namenjena sem bila po odgovore na vprašanja, vrtelo se je seveda okoli bivšega.
Neka punca, kratki lasje, gosti, rdeči, mi je dala neko zmedeno informacijo, ki je ne znam dešifrirat.
Potem se je pojavil bivši izpred 15 let in mi predal sporočilo mojega tega bivšega:
"Zameril ti je tvojo ranljivost," je izustil z globokim in bobnečim glasom.
Nekaj sem ga napadala nazaj, da to je tako, kot bi jaz tebi zamerila rjave lase. Da ni logike...
No mogoče pa je...
Nekaj ni v redu s celotno situacijo, nekaj sem zajebala do daske.
Drugače me ne bi tako mučilo. Ne tako dolgo in na tak način in brez premora.
Sploh prve sanje imajo zelo močno simboliko glede tega. Je sploh potreben komentar?
Ola punce, sem vas dolgo pustila na hladnem, kajne

. Ma ni šlo, kaj čem rečt drugega...
Pika, upam, da bo odgovor še aktualen. Splošni občutek: iščeš pot, iščeš sebe in izgubljene delčke svoje duše, potuješ, a nato skočiš dol tik pred ciljem. Ker to ni cilj, v katerem vidiš smisel. Nosiš ogromen kovček - svojo prtljago življenja. Na splošno so vozila simbol tega, kako "vozimo", kako upravljamo svoje življenje. Pri vlaku pa ne moreš vozit, upravljat. Lahko se samo premikaš po utirjeni poti. In to je odločitev, ki jo sprejemaš ali pač izskočiš. Upiraš se, da bi tvoje življenje potekalo po utečenih tirnicah, zato izstopiš z vlaka. Delavci so tu, mogoče pa moraš aktivirati svoje notranje moči, svoje motivatorje, da organiziraš gradnjo nove, svoje proge. Namesto da hodiš peški in komajda vlečeš za sabo prtljago. Kaj če bi butnila nekam to prtljago in se odločila za novo progo? Za kaj se boš odločila?
Punca z rdečimi lasmi - barva krvi, življenjske energije, barva ognja, energije... Rjava barva - barva zemlje, prizemljenosti, jeseni, počitka, topline narave... Jezerca - voda - čustva. Študentje - znanje.
Lahko poiščeš svojo notranjo moč s pomočjo zmernosti oziroma ravnovesja med ognjeno energijo, spokojnostjo zemlje ter umerjenostjo čustev in oborožena z znanjem - razumom? Vidiš, vse tarot karte ali področja življenja: ogenj, zemlja, voda in um. Uravnava....