Danes pa sanjala nosečnico, ki je bila tik pred porodom. Imela je že čisto napet trebuh, videli so se obrisi dojenčka, na prsih je dojila še enega dojenčka (starega pribl. pol leta). Med dojenjem je rojevala. Ženska se je znašla v gneči, bil je namreč ljubljanski maraton in ni mogla priti do porodnišnice. Pomislila sem, kako lahko organizirajo takšno veliko prireditev, kaj pa ljudje kot je ta nosečnica ali kakšni bolni, ki nujno potrebujejo pomoč in prevoz do bolnišnice, porodnišnice, kako naj oni pridejo do tja, če se povsod zapore cest. Ni se mi zdelo pravično, da organizatorji niso pomislili na te šibkejše, pomebno je samo,da je neka megalomanska prireditev, ki bo dala mestu nek pečat, skratka nekaj navideznega, nekaj statusnega, nekaj da se pokažeš navzven in ne pomisliš kako se bodo znašli ljudje, ki so pomoči potrebni. Vedela sem, da bo ta nosečnica rodila sredi maratona, ker ni mogla naprej do porodnišnice. Upala sem, da bo vse ok, pravzaprav sem vedela, da bo z njo vse ok, da ona bo znala opraviti svoj porod brez problemov, ampak istočasno sem pomislila koliko je še nosečnic, ki bi pa nujno rabile prevoz do porodnišnice pa do tja ne morejo priti...
Drugače v resnici nimam nič proti maratonu,sem lani tudi sama tekla, tako da ne vem od kod te sanje.
Sanjalka, "organizatorka", zaščitnica tistih, za katere bi moralo bit poskrbljeno s strani vzgoje, zakonov, organizacije... 
Pojmi, ki mi zbujajo možne razlage oz. asociacije ob teh sanjah: porod in otrok - sprememba, nov projekt, rojstvo nove faze v osebnem razvoju, dozorelost neke situacije, nov pogled nanjo. Dojenje: predanost, ljubezen, pomoč. Množica ljudi: kje se počutiš negotova, kje se ne počutiš varno, razcepljeni deli tebe, ki želijo različne stvari? Tek - nestrpnost, hitro do cilja. Ovire na cesti: ovire do uresničitve sprememb v življenju, ki ga "voziš", ovire da dosežeš novo, drugačno. Bolnišnica: ozdraviti nekatere dele tebe, ki so "boleči, ranjeni, prizadeti". Porodnišnica: pomoč, da se odpreš novemu...da se rodi nova situacija...
Mislim, da se ti bo kaj utrnilo 
Ja, dobro si tole napisala Rena

Hvala srčica

Pravzaprav se ta nosečnica v tej množici ni počutila negotovo, tudi vedela sem, da bo ona opravila ta porod brez težav, saj sem vedela, da je na tem področju že zelo izkušena. Bolj me je zaskrbelo za ostale nosečnice, ki bi se lahko tudi znašle v takšni situaciji in nimajo toliko izkušenj kot ta ali bolni ljudje, ki so pa sploh odvisni od drugih...
V tej množici se ta nosečnica ni počutila slabo, skrbelo me je za druge, ki v teh sanjah sploh niso nastopali, razmišljala sem kako se bodo znašli ostali, ki se znajdejo v takšni situaciji, na takšne, ki se sami najbolje ne znajdejo, če imajo ovire na poti, družba pa na njih ne pomisli...
Ja, mogoče res to, da se vedno borim za šibkejše, za nemočne, že od malega tako funkcioniram...Verjetno je to moj stelij v raku v 11. hiši, biti mama vsem enako, poskrbeti za vse enako, vsi morajo biti deležni vsega enako, skratka za vse enako, in še moja luna v tehtnici, ki je vladarica tega stelija spet hoče pravičnost in enakopravnost...
Jaz se bom že znašla, imam dovolj izkušenj, samo potrebno je poskrbeti tudi za tiste, ki so manj izkušeni ali bolj nemočni....
Ja, sovpada tudi z mojim tranzitom plutona na moje natalno sonce.
Hvala Rena, sama sebi res težko analiziram svoje sanje