Author Topic: Tarot XVI. del - vpogled in osebna vprašanja  (Read 110893 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Tarot XVI. del - vpogled in osebna vprašanja
« Reply #30 on: December 11, 2012, 09:54:34 PM »
Ja, trenutni občutek da najboljši odgovor. Seveda tudi sama še študiram tarot, saj prvo je treba poznati posamezne pomene kart. Kot je treba poznati črke, če hočemo znati brati. Ampak ko znamo brati, gledamo cele besede, ne posameznih črk - beremo. Isto je s tarotom.
9ZK 656

Offline roberta

• Novinec
  • *
« Reply #31 on: December 12, 2012, 03:38:26 PM »
Tolko krat sem prebrala vajine poste, da se mi je morala žarnica fklopit  ;D
bi prosim pogledale (katerakoli, ali obe) če bo za to napetost, kaos ali kako naj rečem (????) kriva ena določena oseba???
To bi blo pa najbolj logično...

Nč jasno Roberta. Že včeraj sem dvakrat vrgla karte in pravzaprav za to osebo nisem dobila slabe karte. Osmica palic in kraljica palic. Simbolika palic je, da govorijo o naši ustvarjalnosti, o naši energiji, kako sprejemamo izzive. Morda ti govorijo, da je na tebi, kako boš to situacijo sprejela in jo znala obrniti sebi v prid. Osmica palic je karta napredka, karta, ko se situacija končno prevaga in razčisti. Mogoče ti bo ta oseba torej na nek način pomagala napredovati v tvoji osebni rasti in napredku. Danes sem za to osebo dobila še karto kočijaža, se pravi, da bo poskusil vzeti vajeti v roke. Izid je pa, kot že prej rečeno, dober. As novcev lahko prinese boljši zaslužek, boljše delo...palice pa pravijo, da bodi ustvarjalna in odločna, da to dosežeš.

Končno našla čas, da se ti zahvalim Rena  :D
Ta oseba za katero sem spraševala je res na mestu...ampak človek ob taki karti pomisli na vse  :D ko je pa tak grozna na pogled.
In hvalabogu potem takem ta oseba ostaja na mestu.
Sicer pa
Do konca (službenega) leta je še samo par dni, tako da bom kmalu lahko javila kako in kaj
Pozdravček obema, oz. vsem!

Offline Zayna

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #32 on: December 13, 2012, 10:18:09 PM »
Ne vem, če sem ti pomagala...a to, kar meni ne pomeni kaj, dotični osebi mogoče le prispeva kak utrinek. Kar nadaljuj, vsakdo mora nekje začeti. Jz recimo še vedno kaj preberem o kartah, Maja pravi, da se kar na slikco nasloni in to kar začuti iz nje. A počasi se razvija in odstira... Le pridruži se nam kaj s kakšno "kavico" v hotelu, pa bo  :)

Utrinek je že bil, pa kakšen scenarij izločen, na žalost najbolj pozitiven, ampak je vsaj še odprta možnost vrnitve. S kartami pa gre, seveda počasi ampak važno da se premika. Hm, bom počasi vstopila skozi vhodna vrata in vas končno pozdravila, nekako je že čas. :)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #33 on: December 14, 2012, 09:26:08 AM »
Mi lahko prosim katera pogleda, kako se bodo razivjali neki odnosi.
Hvala :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline mikolino

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #34 on: December 14, 2012, 09:27:17 PM »
Živjo!

Mene pa zanima, kako mi kaže s fantom, s katerim sva uradno skupaj skoraj 1 leto. Zaradi burne preteklosti me stalno mučijo neki dvomi glede najine zveze. pa me zanima, če nama dobro kaže, in me ni treba skrbeti? kako bo z naijim odnosom v prihodnosti.. Pa seveda me zanima še, če bom imela v naslednjem letu kakšne večje težave s službo, trenutno delam preko študentskega servisa, vendar ne vem koliko časa bo to lahko še trajalo..

Hvala za odgovor!

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #35 on: December 14, 2012, 09:40:52 PM »
Živjo!

Mene pa zanima, kako mi kaže s fantom, s katerim sva uradno skupaj skoraj 1 leto. Zaradi burne preteklosti me stalno mučijo neki dvomi glede najine zveze. pa me zanima, če nama dobro kaže, in me ni treba skrbeti? kako bo z naijim odnosom v prihodnosti.. Pa seveda me zanima še, če bom imela v naslednjem letu kakšne večje težave s službo, trenutno delam preko študentskega servisa, vendar ne vem koliko časa bo to lahko še trajalo..

Hvala za odgovor!

Pozdravljena Mikolino. Na forumu imamo dogovor, da sodelujemo in delujemo po nekih pravilih... preberi prosim:

http://www.nenavadno.com/forum/index.php/topic,879.0.html

Mičkeno bo sicer treba dopolnit podatke, vendar bistvo drži.

Offline mikolino

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #36 on: December 14, 2012, 10:16:02 PM »
Se opravičujem ker se nisem nič predstavila:) forum namreč že nekaj časa redno prebiram, zato sem nekako samo avtomatsko postavila moje vprašanje. prebiram predvsem teme o tarotu, preštudirala pa sem tudi teme o astrologiji in numerologiji, saj me te zadeve že nekaj časa zelo zanimajo - in ravno na tem forumu sem se že kar dosti naučila - sedaj zbiram pogum, da mogoče tudi sama začnem z učenjem branja tarot kart - ampak zaenkrat sem se odločila, da najprej prosim za vpogled kar tu, na forumu :)

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #37 on: December 14, 2012, 10:22:38 PM »
Se opravičujem ker se nisem nič predstavila:) forum namreč že nekaj časa redno prebiram, zato sem nekako samo avtomatsko postavila moje vprašanje. prebiram predvsem teme o tarotu, preštudirala pa sem tudi teme o astrologiji in numerologiji, saj me te zadeve že nekaj časa zelo zanimajo - in ravno na tem forumu sem se že kar dosti naučila - sedaj zbiram pogum, da mogoče tudi sama začnem z učenjem branja tarot kart - ampak zaenkrat sem se odločila, da najprej prosim za vpogled kar tu, na forumu :)

Razumem. No saj ni toliko predstavitev, kot gre za to, da delujemo po nekem "vzajemnem" načelu. Glede na to, da nas prebiraš,  si to verjetno že opazila. Pozdravljena torej naša bralka in upamo kmalu sodelujoča. Ok, bom pogledala.  :)

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #38 on: December 15, 2012, 10:47:52 AM »
Mi lahko prosim katera pogleda, kako se bodo razivjali neki odnosi.
Hvala :-*

Sem položila 5 kart, poglejva o čem vse govorijo, ti pa boš sama iz tega potegnila svojo "zgodbo"  ;)

Najprej je tu ženska, (kot vedno, ženska drži tri vogale  ;)),  Kraljica palic. Ustvarjalna, kreativna, sposobna, ljubeča, topla mati. Včasih še preveč skrbi za svoje "mladiče", bolj kot je treba,  sposobna za posel itd.. Nato pridemo do narobe obrnjene Pravice, kar pomeni, da se bo poskusilo popraviti neke krivice iz preteklosti. Potrebno bo narediti nekaj, kar ne bo najbolj všečno, a nujno. Treba je izravnat neke dolgove iz preteklosti, izpolniti obljube, lahko celo pomeni kakšno sodišče. A verjetneje gre za razčiščenje odnosov in vzpostaviti ravnovesje nazaj. In če bo tako, pride Vitez čaš. Romantični, skrbni ljubimec  ;), mogoče to celo pomeni kakšno potovanje. On tako lepo počasi jaha, nič divje kot vitez mečev, ki prinese s sabo cel veter, ampak počasi, s pesmijo v srcu in zanesljivo. Nato oče Cesar - zanesljivost, disciplina, trdnost, stabilnost, varnost. Na koncu pa še dvojka novcev, žongler se trudi, da v zraku ves čas drži oba novca, pri čemer sta tako en kot drug ves čas gor in dol. Se pravi, uravnovešanje stvari, premagovati težave, se v zvezi s tem nenehno usklajevati itd...  :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #39 on: December 15, 2012, 10:49:55 AM »
Živjo!

Hvala za odgovor!

Moj preblisk Mikolino. Če te stalno mučijo dvomi, želiš s kartami odgovor, ki jih bo utišal. A to bo odgovor izven tebe, zunanji in ne bo držal dolgo. Morala boš razčistiti v sebi (vama) in najti resnico. Ok, zdaj pa h kartam.

V bistvu karte zate pokažejo, kako naj ti rečem, kot da nisi zadovoljna s tem, kar je, še kar iščeš neko srečo. Kot da si na poti, a se ustaviš in gledaš za pot naprej ter se sprašuješ, ali boš ubrala pravo smer. Nisi sigurna, da je dobro, kjer si, nisi še čisto odločena, če je to to, tvoje srce čuti še neko melanholijo, hrepenenje. Zanj kaže, da ne čuti dvomov. Da je razsoden, zanesljiv moški, ki se drži svojih načel, prizemljen, morda pa res zaradi teh lastnosti tudi svojih čustev ne kaže dovolj. Trenutno vama gre prav dobro, sta čez neko obdobje in svoj odnos ustalila. Odnos pelje v prav lepo in plodno smer. Plodno tako in drugače, mogoče v smislu odnosov, mogoče celo naraščaja. Ne skrbi za odnos, lepo ga obvladujeta, kaže se celo karta poroke. Mogoče bosta kasneje kdaj malček »utrujena« in se spraševala, če je res to to, mogoče kakšen buren prepir, obdobje... A večjih težav ne kaže.

Offline cristallyne

• Uporabnik
  • **
« Reply #40 on: December 15, 2012, 02:02:00 PM »
Ojla punce!

Že nekaj časa se z enim fantom gledava (oz. ga jaz gledam :)). Enkrat pa se le ujameva in zadane me kot blisk. Kasneje se mi nek dan nasmeje in mi pomežikne. (in hladna punca, kot sem jaz, ne da nasmeha nazaj:)kot da bi me bilo strah)
 Potem pa se nekaj časa nisva videla, vendar je bilo dovolj, da sem začela sanjariti o njemu. Zbirala sem ves čas pogum da ga ogovorim. Nekaj me je bremzalo (pač luna v kozorogu:, ki ne pusti tega)). Ko se le odločim, da naredim korak (češ pa saj sem vedno nasmejana, humoristična..), se v trenutku vse razblini. Ne opazi me, zato tudi nič ne naredim. Zdelo se mi je (poudarek na zdelo!) da ga zunaj čaka punca. Bila sem jezna sama nase-moj vsakdanji optimizem je spet izginil..in spet so me preplavile tiste črne stare mislimi v stilu: postala si spet ujetnica svojih sanj,v katere si verjela, potem pa ko pride realnost, si pa razočarana. In spet se oglasi tisti stari glas ki pravi:pa zakaj se vedno meni to dogaja, pa ravno tisti, ki mi je všeč. Pa tako redko je, da mi je kdo všeč. Vedno tako blizu, pa tako daleč..
Sprašujem se kaj mi želi ta dogodek povedati. Spomnil me je na nek način na podobno situacijo kot pred enim letom ko sem naredila neumnost brez premisleka. In sprašujem se ali se še vedno nisem dovolj dobro naučila nekaj (nisem dovolj dobro osvojila lekcijo) in da me je ta dogodek na nek način to spomnil- čeprav sem mislila da sem se že dovolj naučila..Ali pa le, po drugi strani je pot odprta, le premagat moram svoje strahove, se malo nasmejat in stopit do njega. V vsakem primeru razumem situacijo kot lekcijo, le prav ne znam "ugriznit" vanjo
Vedno imam močne občutke za ljudi in situacije. Pri taki stvari je megla v moji glavi.
Se opravičujem za tak izliv. Zelo malo ljudi me razume kaj me muči.
Bila bi hvaležna za kako misel ;)

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #41 on: December 15, 2012, 03:51:43 PM »
Ojla punce!

Že nekaj časa se z enim fantom gledava (oz. ga jaz gledam :)). Enkrat pa se le ujameva in zadane me kot blisk. Kasneje se mi nek dan nasmeje in mi pomežikne. (in hladna punca, kot sem jaz, ne da nasmeha nazaj:)kot da bi me bilo strah)
 Potem pa se nekaj časa nisva videla, vendar je bilo dovolj, da sem začela sanjariti o njemu. Zbirala sem ves čas pogum da ga ogovorim. Nekaj me je bremzalo (pač luna v kozorogu:, ki ne pusti tega)). Ko se le odločim, da naredim korak (češ pa saj sem vedno nasmejana, humoristična..), se v trenutku vse razblini. Ne opazi me, zato tudi nič ne naredim. Zdelo se mi je (poudarek na zdelo!) da ga zunaj čaka punca. Bila sem jezna sama nase-moj vsakdanji optimizem je spet izginil..in spet so me preplavile tiste črne stare mislimi v stilu: postala si spet ujetnica svojih sanj,v katere si verjela, potem pa ko pride realnost, si pa razočarana. In spet se oglasi tisti stari glas ki pravi:pa zakaj se vedno meni to dogaja, pa ravno tisti, ki mi je všeč. Pa tako redko je, da mi je kdo všeč. Vedno tako blizu, pa tako daleč..
Sprašujem se kaj mi želi ta dogodek povedati. Spomnil me je na nek način na podobno situacijo kot pred enim letom ko sem naredila neumnost brez premisleka. In sprašujem se ali se še vedno nisem dovolj dobro naučila nekaj (nisem dovolj dobro osvojila lekcijo) in da me je ta dogodek na nek način to spomnil- čeprav sem mislila da sem se že dovolj naučila..Ali pa le, po drugi strani je pot odprta, le premagat moram svoje strahove, se malo nasmejat in stopit do njega. V vsakem primeru razumem situacijo kot lekcijo, le prav ne znam "ugriznit" vanjo
Vedno imam močne občutke za ljudi in situacije. Pri taki stvari je megla v moji glavi.
Se opravičujem za tak izliv. Zelo malo ljudi me razume kaj me muči.
Bila bi hvaležna za kako misel ;)

Evo, misli zate  ;). Ne verjameš vase, ne zaupaš, da si lahko ljubljena, sprejeta, morda se počutiš ločena iz kroga tistih, med katere bi se rada vključila, osamljenost... Ta fant zate sedaj pomeni nekaj nedosegljivega, žalost. Ne vem pa, ali karta kaže tvoj odnos do njega ali njegov dejanski odnos. Tudi za vaju skupaj žal vidim, da je vajina zveza ob neugodnem času. Dejansko bi lahko bilo, da ima svoje obveznosti, zaradi katerih se ne more približati tebi. Zanimivo, da si razen prve karte, ki je bila "novci", dobila naslednje karte same čaše. Čustva. Čustva. Čustva. Kar vrejo v tebi. Mogoče preveč? Preveč se ukvarjaš s preteklostjo. Preveč se mučiš, kaj si naredila. Kot recimo lani, ko praviš, da si se prenaglila. Pa kaj potem. Kdo od nas še ni delal napak? Kdo še ni bil spontan. Ne smeš misliti, da ti življenje ni naklonjeno. Daj odpri oči, poglej lepoto kristala snežinke. Jo vidiš na prvi pogled? Poglej sončne žarke. Ga vidiš, če se ne ustaviš ob travniku in opaziš, kako je osvetlil en prečudovit cvet, ki na prvi pogled zgleda nekakšen plevel. Ozri se naokoli, veliko lepega je, če si dovoliš to opazit. Danes zjutraj sem brala Miguela Ruiza, Štirje dogovori. Misel, ki je ostala: samo človek se neprestano obsoja. Na sodišču te obsodijo 1 x, sam si dan za dnem očitaš nekatere stvari... ponavljanje...ponavljanje.. In zadnja misel, ki ti jo sporočajo karte: še vedno bo treba tvegati. Želiš samo znano, preizkušeno? No prav, ampak potem bo vse tako, kot je že. Včasih se je treba odločiti tudi za kakšno novo, še nepoznano stvar. Pa lepo bodi  :-*

Offline cristallyne

• Uporabnik
  • **
« Reply #42 on: December 15, 2012, 04:35:37 PM »
Hvala Rena (zopet). Čudovito posreduješ sporočila ;)

Moja čustva vrejo ja :). In res, gre za neko družbo okoli njega v katero se ne morem vključiti. Rada pa bi bila sprejeta. Nenazadnje sem človek, ki je zelo komunikativ in vesel. Ko se smejim, pritegnem takoj ljudi okoli sebe in jih zabavam, a to okolje v katerem sem se znašla je zame trdi oreh. Potrebujem družbo in tu počutim se pa ekstremno osamljena.

In ja, dokaz da me čisto prvi občutki ne varajo. Tudi jaz sem dobila občutek kot neko obvezo pri njemu. Potem pa pridejo tista čustva, ki začnejo rasti kot gobe po dežju. Kr naenkrat jih je toliko, da tudi stopit ne morš nikamor.
Hm, pa si on želi približati?

Offline mikolino

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #43 on: December 16, 2012, 08:15:25 PM »
Živjo!

Hvala za odgovor!

Moj preblisk Mikolino. Če te stalno mučijo dvomi, želiš s kartami odgovor, ki jih bo utišal. A to bo odgovor izven tebe, zunanji in ne bo držal dolgo. Morala boš razčistiti v sebi (vama) in najti resnico. Ok, zdaj pa h kartam.

V bistvu karte zate pokažejo, kako naj ti rečem, kot da nisi zadovoljna s tem, kar je, še kar iščeš neko srečo. Kot da si na poti, a se ustaviš in gledaš za pot naprej ter se sprašuješ, ali boš ubrala pravo smer. Nisi sigurna, da je dobro, kjer si, nisi še čisto odločena, če je to to, tvoje srce čuti še neko melanholijo, hrepenenje. Zanj kaže, da ne čuti dvomov. Da je razsoden, zanesljiv moški, ki se drži svojih načel, prizemljen, morda pa res zaradi teh lastnosti tudi svojih čustev ne kaže dovolj. Trenutno vama gre prav dobro, sta čez neko obdobje in svoj odnos ustalila. Odnos pelje v prav lepo in plodno smer. Plodno tako in drugače, mogoče v smislu odnosov, mogoče celo naraščaja. Ne skrbi za odnos, lepo ga obvladujeta, kaže se celo karta poroke. Mogoče bosta kasneje kdaj malček »utrujena« in se spraševala, če je res to to, mogoče kakšen buren prepir, obdobje... A večjih težav ne kaže.

najlepša hvala za tole  :)  ja, vem da verjetno zaradi svojih dvomov želim le dobiti neko potrditev, da je res vse na pravi poti. ampak takšna pač sem, v vsaki stvari iščem neke napake.. no ampak tvoj odgovor mi bo prav zagotovo pomagal premagati moje dvome, tako da hvala za odgovor!  :) mislim, da moram predvsem graditi na zaupanju do fanta, saj sem ga v preteklosti res izgubila. tako da že zaradi tega v vsem vidim neke težave, ki se nenazadnje verjetno pojavljajo le v moji glavi. no ampak verjamem da sem na pravi poti :)

Offline Rena

• Sple. Simbol
« Reply #44 on: December 17, 2012, 06:35:27 AM »
Hvala Rena (zopet). Čudovito posreduješ sporočila ;)

Moja čustva vrejo ja :). In res, gre za neko družbo okoli njega v katero se ne morem vključiti. Rada pa bi bila sprejeta. Nenazadnje sem človek, ki je zelo komunikativ in vesel. Ko se smejim, pritegnem takoj ljudi okoli sebe in jih zabavam, a to okolje v katerem sem se znašla je zame trdi oreh. Potrebujem družbo in tu počutim se pa ekstremno osamljena.

In ja, dokaz da me čisto prvi občutki ne varajo. Tudi jaz sem dobila občutek kot neko obvezo pri njemu. Potem pa pridejo tista čustva, ki začnejo rasti kot gobe po dežju. Kr naenkrat jih je toliko, da tudi stopit ne morš nikamor.
Hm, pa si on želi približati?

Prosim Cristallyne  ;D

Si želi. Vendar ga veže nekakšna disciplina, drži se pravil, odgovornosti. Prvo mora nekaj "pozdravit" pri sebi. Ne vem kaj, mogoče nek odnos, nek pristop...