Author Topic: Tarot XVI. del - vpogled in osebna vprašanja  (Read 110996 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Tarot XVI. del - vpogled in osebna vprašanja
« Reply #390 on: February 12, 2013, 12:23:15 PM »
Helou, helo in spet jaz ;D

Bi vprašanje glede službe malce drugače zastavila... Je kaj takega kar lahko naredim, se na koga obrnem, da bi dobila kakšno pametno (no po mojih merilih) službo?

Hvala :-* :-* :-*

A veš, da sem isto tudi sama že stokrat gledala. Ker preprosto ne vem več, kako naj vprašam ... Zadnjič je za tisto službo res dobro kazalo, ampak vedno manj računam, da kaj bo in to me malo jezi, zato poskušam sploh ne razmišljat o tem. In nazaj so tiste bedne stare skrbi ... Kaj bo s to službo? Bodo podaljšali? Gre mi pa tako na jetra, da mi je že skoraj čisto vseeno ... Ampak kaj, če potem konkreten čas drugega ne bo ... OK, 3 meseci nadomestila, ampak to tako hitro mine ...  ???

Ne bom več bluzila, poglejva zate ...

Saj delaš precej v tej smeri že zdaj. Izkoristiš vsako priliko in nisi izbirčna. Sprejela bi marsikatero službo, področje skoraj ni pomembno, samo, da bi bilo bolje. Imaš željo, nimaš oblikovanega natančnega cilja. To je povsem logično, ker se nahajamo v taki mizeriji, da mora človek sprejet, kar dobi, kje pa lahko računa na to, da bi bilo delo v njegovi stroki ...  :(
Nadaljuj tako, kot delaš sedaj. Pazi, da te ne dotolčejo čustva in stres.
Grozen nasvet ...  :-X Smo res tako daleč?
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #391 on: February 12, 2013, 12:31:57 PM »
Želodec mi bo zmlelo.  ???
Jutri grem na pot za en teden. Sej sem že pred časom dobila tarot odgovor na to, kako bo  :D, bom hvaležna za kakšno karto za pomiritev, vzpodbudo... ali karkoli mi že imajo za povedat.
Hvala!  :-*

Kaj vse je v tebi. Od skoraj otroškega navdušenja, da greš. Začinjenega z avanturističnimi vzgibi ... Potem zavedanje, da greš na pot z namenom zaslužka ... Pa vse do občutka, da ti bo pot prinesla določene zaključke. Veš, da boš morala biti močna in odločna. Malo spusti ... Ne poskušaj vse v podrobosti planirat naprej. Ne nadzoruj vsega že vnaprej, predno se sploh dogaja. Sproščenost.
9ZK 656

Offline Opal

• Mojster
« Reply #392 on: February 12, 2013, 12:38:23 PM »
Maja ali Rena prosila bi vaju za vpogled glede zaposlitve kjer je že več let temačno. Se trudim ampak kot, da imam zvezane roke. Zelo si želim zopet se postaviti na *svoje noge*, ker sem sedaj odvisna od partnerja. V preteklosti sem imela zares hudo preizkušnjo glede službe.  :'(

Kaj bi mi svetoval tarot? Kako kaže? Je kje v moji bližini kakšna oseba, ki bi mi lahko pomagala pa, da jaz tega ne opazim??

Preteklost je bila res težka, pustila ti je ogromno ran, ki imajo vpliv še danes. Sedanjost je čisti kaos. Zdi se ti nemogoče, da bi si ustvarila harmonijo - da bi lahko sproščeno živela tako zasebno kot poslovno - vzrok seveda tiče v aktualni problematiki. Tako si daleč, da ne vidiš luči na koncu tunela. Preden te je vse to doletelo, si bila izredno iznajdljiva, spretna in sposobna oseba in zaupala si v svoje sposobnosti. Ne skrbi - še bo tako. Samo premagati moraš to obdobje. Tvoje želje trenutno ne segajo v neko daljno prihodnost, ampak v kratko-/srednjeročno. Želiš si samo nekega premika, da boš vedela, kako delovati naprej, potem veš, da se boš že znašla. Samo izhod potrebuješ. Zdaj se boriš na vse pretege, ampak poglej na situacijo nekoliko z distance - je res tako mučno oz. ali je treba, da se v teh okoliščinah še dodatno obremenjuješ, se bojiš in paničariš? Ni ravno rožnato, ampak lahko bi bilo še mnogo slabše. Hrepeniš po samozavesti, po energiji, ki si jo imela včasih. Ta je na dosegu roke. Spremeni pogled na situacijo, poišči koriti, prednosti, poglej z vseh strani in jo še enkrat ovrednoti.
Sprašuješ za pomoč ... Pa si jo res pripravljena sprejeti? Ali vztrajaš pri svojem?
Tole se bo rešilo. Ampak tvoja prva naloga pa je prilesti iz tega malodušja in pesimizma.

Ko sem tole prebrala sem vmes večkrat prikimala. Res opisano tako kot je, kot je bilo. Si mi pa tudi odprla oči oz. dala misliti, da pogledam na situacijo iz distance. No, tega pa res v vsem tem času nisem nikoli naredila niti razmišljala o tem.
Torej so karte pokazale, da se bo tole rešilo ... kar lažje mi je postalo. In seveda bom upoštevala in začela delati na tem, da prilezem iz tega malodušja in pesimizma ven.
Glede pomoči sem mislila, če bi morda karte pokazale, da bi se pojavil tudi kak rešitelj glede zaposlitve? So mi že pred leti na zavodu svetovali, da bi bilo fajn imeti kakšne veze v mojem primeru ampak kar nič se ni pokazalo, da bi kaj bilo. Pač neko upanje morda še ostaja poleg seveda moje akcije plus morda kakšna pomoč oz. veza. Bi sprejela, seveda čeprav včasih vztrajam pri svojem ampak bi.

Hvala, Maja

Maja, ko ravno vidim, da si pri kartah pa nevem ali si tole zadnjič prebrala namreč čakala sem še na kak dodaten odgovor glede te pomoči?
Hvala

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #393 on: February 12, 2013, 12:42:00 PM »
Jutri grem na pot za en teden. Sej sem že pred časom dobila tarot odgovor na to, kako bo  :D, bom hvaležna za kakšno karto za pomiritev, vzpodbudo... ali karkoli mi že imajo za povedat.

Kaj vse je v tebi. Od skoraj otroškega navdušenja, da greš. Začinjenega z avanturističnimi vzgibi ... Potem zavedanje, da greš na pot z namenom zaslužka ... Pa vse do občutka, da ti bo pot prinesla določene zaključke. Veš, da boš morala biti močna in odločna. Malo spusti ... Ne poskušaj vse v podrobosti planirat naprej. Ne nadzoruj vsega že vnaprej, predno se sploh dogaja. Sproščenost.

Ej, točno tako. Preden se karkoli dogaja, si naložim taka bremena v zvezi z možnimi dogodki ...oz. delam slone iz muh...majhni problemi se mi zdijo strašansko breme... delam obupne scenarije v svoji glavi..., da že dva dni ne spim in goltam kamilice. Bom se poskusila sprostit.  ::)
Hvala, Maja!  :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #394 on: February 12, 2013, 12:46:25 PM »
Maja ali Rena prosila bi vaju za vpogled glede zaposlitve kjer je že več let temačno. Se trudim ampak kot, da imam zvezane roke. Zelo si želim zopet se postaviti na *svoje noge*, ker sem sedaj odvisna od partnerja. V preteklosti sem imela zares hudo preizkušnjo glede službe.  :'(

Kaj bi mi svetoval tarot? Kako kaže? Je kje v moji bližini kakšna oseba, ki bi mi lahko pomagala pa, da jaz tega ne opazim??

Preteklost je bila res težka, pustila ti je ogromno ran, ki imajo vpliv še danes. Sedanjost je čisti kaos. Zdi se ti nemogoče, da bi si ustvarila harmonijo - da bi lahko sproščeno živela tako zasebno kot poslovno - vzrok seveda tiče v aktualni problematiki. Tako si daleč, da ne vidiš luči na koncu tunela. Preden te je vse to doletelo, si bila izredno iznajdljiva, spretna in sposobna oseba in zaupala si v svoje sposobnosti. Ne skrbi - še bo tako. Samo premagati moraš to obdobje. Tvoje želje trenutno ne segajo v neko daljno prihodnost, ampak v kratko-/srednjeročno. Želiš si samo nekega premika, da boš vedela, kako delovati naprej, potem veš, da se boš že znašla. Samo izhod potrebuješ. Zdaj se boriš na vse pretege, ampak poglej na situacijo nekoliko z distance - je res tako mučno oz. ali je treba, da se v teh okoliščinah še dodatno obremenjuješ, se bojiš in paničariš? Ni ravno rožnato, ampak lahko bi bilo še mnogo slabše. Hrepeniš po samozavesti, po energiji, ki si jo imela včasih. Ta je na dosegu roke. Spremeni pogled na situacijo, poišči koriti, prednosti, poglej z vseh strani in jo še enkrat ovrednoti.
Sprašuješ za pomoč ... Pa si jo res pripravljena sprejeti? Ali vztrajaš pri svojem?
Tole se bo rešilo. Ampak tvoja prva naloga pa je prilesti iz tega malodušja in pesimizma.

Ko sem tole prebrala sem vmes večkrat prikimala. Res opisano tako kot je, kot je bilo. Si mi pa tudi odprla oči oz. dala misliti, da pogledam na situacijo iz distance. No, tega pa res v vsem tem času nisem nikoli naredila niti razmišljala o tem.
Torej so karte pokazale, da se bo tole rešilo ... kar lažje mi je postalo. In seveda bom upoštevala in začela delati na tem, da prilezem iz tega malodušja in pesimizma ven.
Glede pomoči sem mislila, če bi morda karte pokazale, da bi se pojavil tudi kak rešitelj glede zaposlitve? So mi že pred leti na zavodu svetovali, da bi bilo fajn imeti kakšne veze v mojem primeru ampak kar nič se ni pokazalo, da bi kaj bilo. Pač neko upanje morda še ostaja poleg seveda moje akcije plus morda kakšna pomoč oz. veza. Bi sprejela, seveda čeprav včasih vztrajam pri svojem ampak bi.

Hvala, Maja

Maja, ko ravno vidim, da si pri kartah pa nevem ali si tole zadnjič prebrala namreč čakala sem še na kak dodaten odgovor glede te pomoči?
Hvala

Pa dajva.  ;)

Hehe, zavod in njihove izjave ... Take slišiš, da te srat prime. Zdaj brez vez sploh ne prideš več nikamor. Pa še te veze morajo biti zelo dobre. Ali res dobro poznanstvo ali sorodstvo itd.

Kako naj sploh obrnem karte? Bom pogledala tako, kot sem za Tejko.

Hmmmm, zanimive karte sem obrnila. Precej optimistične. Mogoče si v tem času res toliko naredila na načinu svojega dojemanja in postala bolj optimistična ali pa je rešitev že pred vrati oz. v teku oz. že poznaš ljudi, ki bi ti lahko pomagali. Kar naprej.

9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #395 on: February 12, 2013, 12:46:54 PM »

Ej, točno tako. Preden se karkoli dogaja, si naložim taka bremena v zvezi z možnimi dogodki ...oz. delam slone iz muh...majhni problemi se mi zdijo strašansko breme... delam obupne scenarije v svoji glavi..., da že dva dni ne spim in goltam kamilice. Bom se poskusila sprostit.  ::)

Ej, kar bo, bo. Zgubit nimaš ničesar.
9ZK 656

Offline Opal

• Mojster
« Reply #396 on: February 12, 2013, 12:56:39 PM »

Hvala, Maja

Hvala

Pa dajva.  ;)

Hehe, zavod in njihove izjave ... Take slišiš, da te srat prime. Zdaj brez vez sploh ne prideš več nikamor. Pa še te veze morajo biti zelo dobre. Ali res dobro poznanstvo ali sorodstvo itd.

Kako naj sploh obrnem karte? Bom pogledala tako, kot sem za Tejko.

Hmmmm, zanimive karte sem obrnila. Precej optimistične. Mogoče si v tem času res toliko naredila na načinu svojega dojemanja in postala bolj optimistična ali pa je rešitev že pred vrati oz. v teku oz. že poznaš ljudi, ki bi ti lahko pomagali. Kar naprej.

Aha, res optimistično. No, tole drži, da sem v tem času že toliko naredila na načinu dojemanja in na optimizmu. Sicer rešitve še ne vidim, sem pa zanimivo ob tem stavku začutila hmm kako bi rekla kot en nenavaden občutek, neznam opisat je pa pozitiven. Kot, da se res nekaj končno pripravlja, zame težko pričakovana razbremenitev.
Hvala še enkrat   :)

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #397 on: February 12, 2013, 01:11:23 PM »
Zdaj si obrnjena samo v prihodnost. Popolnoma nasprotna slika tistega, kar je bilo zadnjič. To je dokaz, da človek lahko sam naredi marsikaj. Seveda pri sebi - spremeni dojemanje stvari, ki se realizirajo v okolici. Lahko so ovire ali izziv. Žal pa poteka dogodkov ne moremo usmerjati. Lahko se odločimo, kako bomo ravnali, ne moremo pa obrniti sveta in ljudi po svoje. Če se pokaže priložnost, je to velika sreča.

Ali usoda je ali ni ... Ali obstaja pravica in povračilo? Mogoče se manifestra samo v tem, da če smo bili pošteni, vestni in marljivi, lahko mirno živimo in zaspimo (in je to tisto povračilo) - to pa je lahko v bogastvu ali revščini, v samoti ali toplem objemu, s pogodbo o zaposlitvi ali "članstvom" na zavodu ...
Odvisno potem od ciljev, ki jih imaš. Vse je samo v tem. Lahko je dovolj, da mirno zaspiš, čeprav si na hladnem, s praznim hladilnikom, neplačanimi položnicami (v svojem prepričanju, da si kljub temu srečen).
Lahko pa si zadovoljen doma, v partnerstvu, službi, finančno preskrbljen, s plačanimi položnicami pa še si upaš it na zaslužen dopust, kosilo z družino, kavico, na izlet ...
Odvisno od ciljev. In od tega, kako obvladaš avtosugestijo - kako dobro znaš verjeti svojim lažem sebi.

Stojim na razpotju - v eno smer pelje cesta, ki pelje v skrajno realistično mišljenje - v drugo smer pa vodi zaraščena stezica, ki pelje v svet, kjer obstaja vera v Višje, v Usodo in Pravico (Boga?).
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #398 on: February 12, 2013, 01:23:18 PM »

Ej, kar bo, bo. Zgubit nimaš ničesar.

Glb.  :-X

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #399 on: February 12, 2013, 04:16:29 PM »
Helou, helo in spet jaz ;D

Bi vprašanje glede službe malce drugače zastavila... Je kaj takega kar lahko naredim, se na koga obrnem, da bi dobila kakšno pametno (no po mojih merilih) službo?

Hvala :-* :-* :-*

A veš, da sem isto tudi sama že stokrat gledala. Ker preprosto ne vem več, kako naj vprašam ... Zadnjič je za tisto službo res dobro kazalo, ampak vedno manj računam, da kaj bo in to me malo jezi, zato poskušam sploh ne razmišljat o tem. In nazaj so tiste bedne stare skrbi ... Kaj bo s to službo? Bodo podaljšali? Gre mi pa tako na jetra, da mi je že skoraj čisto vseeno ... Ampak kaj, če potem konkreten čas drugega ne bo ... OK, 3 meseci nadomestila, ampak to tako hitro mine ...  ???

Ne bom več bluzila, poglejva zate ...

Saj delaš precej v tej smeri že zdaj. Izkoristiš vsako priliko in nisi izbirčna. Sprejela bi marsikatero službo, področje skoraj ni pomembno, samo, da bi bilo bolje. Imaš željo, nimaš oblikovanega natančnega cilja. To je povsem logično, ker se nahajamo v taki mizeriji, da mora človek sprejet, kar dobi, kje pa lahko računa na to, da bi bilo delo v njegovi stroki ...  :(
Nadaljuj tako, kot delaš sedaj. Pazi, da te ne dotolčejo čustva in stres.
Grozen nasvet ...  :-X Smo res tako daleč?

Jp, tako daleč smo... Kaj naj rečem, srečam znanca, ima magisterij, po svetu poznan kot pravljičar (izdal je nekaj otroških knjig)... Trenutno kelnari. Bivša sošolka, doktorat (oki res da fdv) na zavodu že del inventarja.

Stres me ubija, izčrpano in skurjeno se počutim, priznam.

Hvala za vpogled Maja, vso srečo pri iskanju ti želim :)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Luna

• Mojster
« Reply #400 on: February 13, 2013, 06:01:56 AM »
Zdi se mi,da moram nekaj napisat. Sedaj je res tak čas, da je vse na trlih tleh, da se zdi, kot da je vseeno ka počneš, saj dobrota in poštenost zgubitta v vseh pogledih, ampak ravno zdaj je potrebno ohraniti dobro vero in zaupanje, da se bo vse uredilo tako, kot je za nas najboljše, češrav zdaj je izgleda tako. Vsekakor bodo na tej poti težke situacije, ko bi najrajši vse pustil, vse nekam poslal, ampak slej ko prej se situacija obrne na tak način, kot je za nas  najbolje :-* :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #401 on: February 13, 2013, 06:04:16 AM »
Vem, Luna.
Saj v sebi itak še vedno vztrajam pri optimističnem pogledu in še vedno verjamem v dobro. Da so ljudje dobri, da bo zame dobro ...
Ampak ko je pa taka situacija, se pa res vprašaš, če mogoče narobe misliš.  :blank:
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #402 on: February 13, 2013, 10:59:26 AM »
Ja, točno tako. Meni je tudi tisto, a lahko prosim, pa ne zaradi sebe, ampak zaradi drugih. Ni mi vseeno za ljudi, ki so mi blizu in ki se znajdejo v taki situaciji. Si potem tudi jaz mislim, pa dobro, a se lahko tole že poravna tako kot se mora...
9ZK 674

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #403 on: February 13, 2013, 09:14:07 PM »
Vem, Luna.
Saj v sebi itak še vedno vztrajam pri optimističnem pogledu in še vedno verjamem v dobro. Da so ljudje dobri, da bo zame dobro ...
Ampak ko je pa taka situacija, se pa res vprašaš, če mogoče narobe misliš.  :blank:

Prav na tem mestu bi rada, na so zapisani teli verzi, avtorica je Anja Štefan iz otroške knjigice Čudežni vrt

Je dolga, dolga prašna pot,
le zvezde jo poznajo,
le one me povarjejo,
ko ležem za ograjo.

A vem, da hodim, kot je prav
in da bo kmalu bolje,
morda že jutri,
ko prispem na tisto širno polje.

Tam čeveljčke umazane,
mi rosa bo umila
in srajčico raztrgano,
bo ptičica zašila.