Author Topic: Izkušnje z angeli  (Read 93952 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
Izkušnje z angeli
« on: November 10, 2007, 08:56:35 PM »
Ker se nas, kot vidim po odzivih v postih, kar precej že srečuje in komunicira z angeli, mislim da bo mogoče v tej temi zanimivo izmenjati zgodbe oziroma svoja doživljanja ob tem.

Tistim, ki so bolj na začetku pa bo vlilo poguma, naj na svoji poti nadaljujejo, saj včasih predvsem na začetku, ko še nimamo pravega "občutka" kako to poteka, mogoče mislimo, da se nam nič ne dogaja, pa v bistvu se, le ker ni bilo nič "posebnega" to spregledamo ali si enostavno ne verjamemo, da je to to.

Vabljeni torej k sodelovanju  :)

Offline nensi

• Sple. Simbol
Re: Izkušnje z angeli
« Reply #1 on: November 10, 2007, 09:06:40 PM »
Naj za začetek opišem kar današnjo izkušnjo, ki me je pravzaprav spodbudila k tej temi.

Ko smo se z otroci vračali z avtom iz mesta proti domu, smo se odločili, da gremo kar mimo doma, na obisk k bratu.
Med vožnjo smo klepetali. Ko smo se približevali izhodu iz obvoznice sem "pomislila" da bi bilo mogoče zaviti že dva izvoza prej kot po navadi in iti po drugi cesti.

Pa smo se peljali dalje. Medtem sem še dvakrat pomislila na to in smo bili že mimo tistega drugega izvoza, ker sem se odločila, da gremo kar tako kot ponavadi, saj je tista cesta tudi bolj ravna.

Ko smo šli na običajni izvoz, smo takoj prišli v cestni zastoj, kolona, vse je stalo. Po 100m sem na srečo lahko zavila na neko vmesno pot, da smo po ovinku prišli tja, kamor bi, če bi zavili na predhodni izvoz in od tam naprej.

Ko sem pomislila, da so mi sigurno angeli skušali "prišepniti" tisto idejo, me je spreletel tisti značilni občutek, kot vedno, kadar so z mano, tako da so   mi pritrdili.

Ker je bila moč navade močnejša, koncentracija na angele takrat pač ne prisotna, sem sporočilo spregledala.

Tudi tako gre ta naša komunikacija z angeli.

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #2 on: November 11, 2007, 12:25:20 AM »
ja tole prišepnjenje"mi je poznano, samo jaz temu pravim tisti impulz slišnosti", ki ni vedno določeno slisen,ker nismo v stiku s samim seboj v momentu,ko zaslisimo glasek"
let it be

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #3 on: November 11, 2007, 03:22:58 AM »
Morda kot Nensi podobno izkušnjo napišem tudi jaz?  Mislim, da sem jo oddal tudi že na starme forumu, morda celo na tem, zato naj ne bo odveč.

Zgodba kot opažate res ni nova, ampak zgodila se v nekem času je.  Iz službe bi moral k očetu, saj kot je tistikrat bivša žena rekla, naj bi me počakala pri njem in greva nato skupaj domov.   Jaz sem končal z delom ob uri kot vedno, domov pa sem vozil v nekem transu čisto po drugih ulicah, kot je bila ustaljena redna pot iz službe.  Vse lepo, vendar ko sem prišel domov se mi je zdelo malo čudno, ker je ni bilo doma, nekako pa sem se prepričal, da je šla v trgovino.  Po celi uri sedenja v dnevni sobi se mi je že malo čudno zdelo, nakar pozvoni telefon.  Kdo drug kot ona in njena histerija.  Joj ko me je tistikrat opljuvala kot zebro afriško, nikakor pa me se ji ni dalo dopovedati, da sem uro in pol sedel v nekem transu.  No, ta del življenja partnerskega pljuvanja je za mano, morda pa so bili tistikrat z menoj ravno angeli. Ali celo kdo drug.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #4 on: November 11, 2007, 09:48:20 AM »
Hvala Mojzes in Andres za prispevke, zdaj pa čakamo da se še kdo opogumi  ;)

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #5 on: November 11, 2007, 04:23:49 PM »
še jaz še jaz  :)
letos jeseni sem se odpravila na slovensko primorje na dopust (kot vedno :D). preden sem odpeljala na pot, sem natankala avto in preverila ali so pnevmatike vredu. nastavila sem avtomat in začela preverjati. pregledam prvo pnevmatiko, vse OK, pregledam drugo - avtomat se ne odziva. kaj zdaj? ??? poskusim še enkrat in še enkrat nič... Ok, si rečem, bom pregledala še ostale in se potem vrnem na tole. preizkusim še ostale, vse OK. se vrnem na tisto drugo - spet "problem" po nekajkratnih poskusih, se je končno prižgala zelena luč in zapiskalo je, da je vse OK.
odpravim se na pot. pred cestninsko postajo vransko, cca 500 m prej, se naenkrat ustavim v koloni. čez nekaj minut se prebija med kolono prvi rešilec, potem še drugi in gasilci in navsezadnje še helikopter. eno uro kasneje slišim, da je v prometni nesreči umrla ena oseba. v koloni sem stala 2 uri...bila sem čisto v šoku in hkrati hvaležna angelom, ker so "pokvarili" aparat, ki mi ni hotel dati zelene luči, da bi se odpravila (prehitro) na pot.

podobna zadeva se je zgodila na poti domov en teden kasneje. na dan odhoda je močno deževalo. moje pakiranje in pospravljanje stvari v avto je bilo močno oteženo. ker sem bila zadnja (s še dvema prijateljema, ki smo se skupaj odpravljali domov), ki sem zapuščala naše prostore, sem nehote zavlačevala odhod domov. kar prijela sem za metlo in pometla prostore, ves čas nekaj pospravljala, kljub temu, da je bilo že vse pospravljeno. končno sem bila pripravljena na odhod.
sedemo v avto in se odpeljemo. pot kljub zelo slabemu vremenu poteka več ali manj normalno...pred izvozom za postojno  (spet cca 500 m) pa se spet ustavimo v koloni. spet polno rešilcev, gasilcev. spet mineta 2 uri. po radiu zaslišim novico, da je v prometni nesreči preminila ena oseba. po TV sem zvečer izvedela, da so se v istem času v razdalji 500 m zgodile kar 3 prometne nesreče, ena je bila usodna za mlado življenje.

hvala angeli za pomoč
« Last Edit: November 11, 2007, 04:29:09 PM by Amfitrita »

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #6 on: November 11, 2007, 11:01:22 PM »
Tole zadnje kar si napisala je tudi bistveno, del, ki ga pri delu z angeli ne smemo pozabiti:
Hvala angeli za pomoč.

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #7 on: November 14, 2007, 10:33:01 PM »
Hvala Mojzes in Andres za prispevke, zdaj pa čakamo da se še kdo opogumi  ;)

Jaz z angeli bolj ali manj zavestno sodelujem od kar pomnim.
Sinova sta imela, ko sta bila še majhna, v svoji sobi po več različnih anglečkov (steklene, lončene, lesene,....) in najmlajši je vsakemu v družini, ko je zbolel, prinesel vse iz svoje sobe, pa takrat ni imel več kot 4 leta... "Angelčke sem ti prnesu, da ti pomagajo. Ti jih morš sam še pros't."
Sedaj oba angele prosita  za pomoč vsaj takrat ko sta bolna, saj načeloma ne jemo zdravil (če je res kriza, potem homeopatske) in so poleg čajčkov angeli najmočnejši zdravitelji.
Pa še ena moja zgodbica, ki je res "direktna":
Lani takle čas sva bila z možem na dopustu v Tuniziji. Na poti proti Tunisu sem brala knjigo "Angeli in vnebovzeti mojstri" in si zapomnila  ;), da je Rafael varuh vseh popotnikov... V vrsti pred trajektom sva se postavila v Murphijevo vrsto (cariniki "svoje" malodane slečejo, ko zapustijo državo). Prijatelji, s katerimi smo skupaj potovali, so bili v super hitri vrsti in so namignili, naj se premakneva v tisto, hitrejšo vrsto. Avto je bil znotraj tako poln, da si vzratno lahko gledal samo z ogledali. Vozil je mož (in ne jaz, ki sem strokovnjak za vzratno  ;D), pogledal je v ogledali, zadaj ni bilo nič; prestavil je v vzratno, počasi speljal in: BUM
Tunizijcu, ki je stal v vrsti za nama je dodobra zmaličil registracijko tablico. Mene je oblila zona. Klub mojemu otimizmu sem pomislila, da mož lahko konča tudi v zaporu. V onih deželah to ni nič nenavadnega. Obsedela sem v avtru in angela Rafaela in Mihaela prosila za pomoč.
Mož je šel "na kraj nezgode", vzel iz avta orodje, tablico za silo poravnal, jo ponovno pritrdil na avto in možaka, ki je bil resnično popolnoma miren, vprašal koliko je dolžan. Rekel je da nič, mogoče kavo, če se srečamo na trajektu. V parih minutah sva opravila carinski pregled in potem še sledeča dva (to je v onih krajih tudi običaj - več enakih pregledov) in bila na trajektu pol ure pred najinimi prijatelji.
Ko smo prispeli v Genovo, sem Rafaela že kar takoj prosila za tekoči prehod meje in srečno pot domov in spet sva opravila vse obveznosti vsaj pol ure pred najinimi prijatelji, s katerimi smo se skupaj izkrcali iz trajekta.
Seveda sem se na koncu zahvalila in dodala, da bi bila zadovoljna tudi, če bi morala počakati dlje.... 
Angel Rafael ima v našem avtu že kar svoj sedež.
Ker sem lena in še nisem "naštudirala" ostalih angelov, ponavadi prosim angela Mihaela naj mojo prošnjo preda "odgovornemu za to področje"  ;). Nekje sem zasledila, da je angel Mihael "šef" vseh angelov oz. nadangel.

Angelčki hvala....

Lep dan in naj vas obliva angelska ljubezen!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Princes

• Mojster
« Reply #8 on: November 15, 2007, 06:22:32 AM »
Iza, kako lepa zgodba :).
Ja, če jih pokličeš, so s tabo in ti pomagajo. Preizkušeno. Najlepše je, ko veš, da so s tabo, ko se stvari dogajajo... prelepo je.
Težko pa je tako izkušnjo deliti z nekom, ki to ne verjame, ampak ti v sebi čutiš in veš, da so takrat s tabo, zato je pa ta forum idealen kraj, kjer si lahko delimo izkušnje.

Jaz vem kdaj so z mano. Ko jih nekaj prosim in se potem to dogaja od čisto preprostih stvari (parkirno mesto... naj me spremljajo prijazni ljudje... naj bo uslužbenka na uradu prijazna....naj bo moja pot srečna...) pa do bolj zahtevnih. Ob tem me stalno spremlja št. 44 (ko naključno pogledam na uro.. registrsko tablico...hišno številko) in takrat vem, da so z mano. Srce mi enostavno poskoči, čutim radost, mir.
Zanimiv je tudi vonj..nek specifičen nežen vonj... 

Hvala jim in hvala tebi Iza za tvoj prispevek.

"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
Re: Angelski ABC
« Reply #9 on: November 21, 2007, 05:07:54 PM »
Tudi jaz sem imel včeraj posebno izkušnjo.  Morda so bili to angeli, karkoli že, znak je bil.
Popoldne ob 14:30 sem imel zakazano uro na občini zaradi skrbništva za sina. Ker vem, da so to zelo pekoče sem šel samo tja oddati dejstva in vložiti prošnjo za skrbništvo.
14:15 sem sedel v avto in ko se je prižgal radio zaslišim pesem.  Ready or not iz leta 1996. Te pesmi mater niti ne vrtijo več po radiu, ali le še enkrat na pol leta.  Tokrat, ko sem šel na občino so jo.  No, moj sin se je rodil leta 1996 in takrat je bila skupina Fugees najbolj popularna, ravno to pesem pa so tiste čase vrteli zelo veliko. http://beus.free.fr/sons/The%20Fugees-Read%20or%20not.mp3
No, sin še danes to pesem in mnoge ostale prepozna v trenutku, ve, da gre za Fugees, da je naslov Ready or not, saj vendar si je zapomnil, da sva tudi pleasala v takratnem stanovanju.  Skratka, to mi je dalo prvi znak, da grem opravit delo, ki bo pozitivno za mene in sina, ko pa sem prišel na občino je vse teklo brez problema v tej fazi.  Odvisno pa je, kakšna bo reakcija bivše žene, ko jo bodo poklicali na razgovor, saj njena dejanja v preteklosti in sedanjosti delajo meni vprid. 
Povrhu vsega je naslov Ready or not, Pripravljen ali ne.  Torej, bil sem pripravljen, tudi sin, zato bom naslednji ključ iskal v kakšni drugi Fugees pesmi, ki sva jo poslušala.  No woman no cry?  Ena bo torej jokala. 

Oh jebemo. Zdaj se je začela ta pesem na radiu. Od Marleya izvedba.  Sem kar malo zmeden, ker ključ se torej skriva ravno v tej pesmi kot kaže.  Samo besedilo poiščem in oddam now post.

Andres
« Last Edit: November 21, 2007, 05:14:03 PM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #10 on: November 21, 2007, 05:09:09 PM »
FUGEES LYRICS

"No Woman, No Cry"

[CLEF:] A dedication to all the refugees worldwide
One time say, say, say

I remember when we used to sit in the government yard in Brooklyn.
Observing the crookedness as it mingled with the good people we meet.
Good friends we had,
Good friends we've lost along the way.
In this great future you can't forget your past,
So dry your tears I say
And to my peeps who passed
Away,
No woman, no cry, no woman no cry, say say say.
Hey little sister don't shed no tears
No woman no cry say say say.
I remember when we used to rock in a project yard in Jersey,
And little Georgie would make the firelight,
As stolen cars passed through the night
And then we'd hit the corner store for Roots, paper, and brew.
My drink's my only remedy
For pain of losing family, but while I'm gone Shorty,
Everything's gonna be alright, everything's gonna be alright,
Fugees come to the dance tonight, everything's gonna be alright,
O everything's gonna be alright,
The gun man's in the house tonight,
But everything's gonna be alright.

[CHORUS: Oh ah oh ah (7 times)]

[CLEF:]
No woman no cry, no woman no cry.
Hey, little sister, don't shed no tears
no woman no cry say say say.
I remember when we used to sit in a government yard in Trenchtown.
The hypocrites as they mingled with the good people we meet.
Good friends we had Oh good friends we've lost
Along the way hey.
In this great future,
You can't forget your past so dry your tears I say
And no woman no cry. No woman no cry say say say.
Hey, little sister, don't shed no tears
No woman no cry and to my peeps who passed away

[CHORUS: Oh ah oh ah (5 times)]
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #11 on: November 21, 2007, 05:10:30 PM »
Bob marley verzija

No, woman, no cry;
No, woman, no cry;
No, woman, no cry;
No, woman, no cry.

Said - said - said: I remember when we used to sit
In the government yard in trenchtown,
Oba - obaserving the ypocrites
As they would mingle with the good people we meet.
Good friends we have, oh, good friends weve lost
Along the way.
In this great future, you cant forget your past;
So dry your tears, I seh.

No, woman, no cry;
No, woman, no cry.
ere, little darlin, dont shed no tears:
No, woman, no cry.

Said - said - said: I remember when-a we used to sit
In the government yard in trenchtown.
And then georgie would make the fire lights,
As it was logwood burnin through the nights.
Then we would cook cornmeal porridge,
Of which Ill share with you;
My feet is my only carriage,
So Ive got to push on through.
But while Im gone, I mean:
Everythings gonna be all right!
I said, everythings gonna be all right-a!
Everythings gonna be all right, now!

So, woman, no cry;
No - no, woman - woman, no cry.
Woman, little sister, dont shed no tears;
No, woman, no cry.

I remember when we used to sit
In the government yard in trenchtown.
And then georgie would make the fire lights,
As it was logwood burnin through the nights.
Then we would cook cornmeal porridge,
Of which Ill share with you;
My feet is my only carriage,
So Ive got to push on through.
But while Im gone:

No, woman, no cry;
No, woman, no cry.
Woman, little darlin, say dont shed no tears;
No, woman, no cry.

Eh! (little darlin, dont shed no tears!
No, woman, no cry.
Little sister, dont shed no tears!
No, woman, no cry.)
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #12 on: November 22, 2007, 03:47:15 AM »
Včeraj sem zapisal doživetje v zvezi z mojim sinom in potjo proti občini. Nadalje nisem več bil toliko doma, zato sem obe pesmi analiziral ponoči.   Mislim, da je bil tekst sporočilo meni in moji bivši ženi že pred 11. leti, noben od naju pa normalno ni bil na to pozoren, medtem, ko je bil skupni imenovalec ravno sin. 

Preprosto sem našel enega od bržkone dnevno udejanjenih sporočil, žal pa je moralo preteči veliko vode, da sem konkreten primer iz dveh pesmi spoznal. Dodal in uredil sem ju v Word, ter kasneje naložil na server. 

http://docs.google.com/Doc?id=dfqqqxdw_32frpnk3

Se opravičujem, če sem vrgel iz  ritma tole temo.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #13 on: November 22, 2007, 07:20:12 AM »
Glavno da si prišel do novega spoznanja, ki ti bo pomagalo na poti naprej, za izkušnje z angeli imaš pa tudi še poseben topic, kjer se pa dogajajo in debatirajo ravno take stvari, ki si jo opisal.

Važno je, da si prejel sporočilo, ga razumeš, saj ti bo pomagalo v razčiščevanju odnosov ki te obremenjujejo že predolgo.
Tvoja bivša je pa na začetku poti razčiščevanja stvari sama s sabo, pa tabo, pa še kom.

Imamo "mlade" in "stare" duše. Stare so prišle na Zemljo v "šolo" že bistveno večkrat kot mlade, zato jim je jasnih že več stvari, nekatere lekcije že dobro obvladajo, so jih predelale, mlade bodo pa to še morale.

V odnosu do žene, ki je očitno tukaj še bolj "nova" in se ne znajde najbolje, pa poskušaj izhajati iz stališča:

"Saj ne morem zameriti mlademu otročičku, če se še ni naučil hoditi in se nerodno spotika naokrog. Z vajo mu bo pa uspelo, enemu malo prej, drugemu malo kasneje, vsak rabi svoj čas."

Ko se na ta način, kar je pa priznam težko, vedemo do ljudi okrog nas in jih nehamo še mi "spotikati" saj si to počnejo že sami, se naši odnosi začnejo umirjati, postanejo bolj strpni, kar nekako lažje gre, boš videl.

Malo potreniraj, pa kaj poročaj.
Pa lep dan, nensi.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #14 on: November 22, 2007, 07:06:14 PM »
No, sedaj sem te zadnje poste iz tiste teme premaknil sem, da se ne bo tam mešalo.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858