Hvala Mojzes in Andres za prispevke, zdaj pa čakamo da se še kdo opogumi 
Jaz z angeli bolj ali manj zavestno sodelujem od kar pomnim.
Sinova sta imela, ko sta bila še majhna, v svoji sobi po več različnih anglečkov (steklene, lončene, lesene,....) in najmlajši je vsakemu v družini, ko je zbolel, prinesel vse iz svoje sobe, pa takrat ni imel več kot 4 leta... "Angelčke sem ti prnesu, da ti pomagajo. Ti jih morš sam še pros't."
Sedaj oba angele prosita za pomoč vsaj takrat ko sta bolna, saj načeloma ne jemo zdravil (če je res kriza, potem homeopatske) in so poleg čajčkov angeli najmočnejši zdravitelji.
Pa še ena moja zgodbica, ki je res "direktna":
Lani takle čas sva bila z možem na dopustu v Tuniziji. Na poti proti Tunisu sem brala knjigo "Angeli in vnebovzeti mojstri" in si zapomnila

, da je Rafael varuh vseh popotnikov... V vrsti pred trajektom sva se postavila v Murphijevo vrsto (cariniki "svoje" malodane slečejo, ko zapustijo državo). Prijatelji, s katerimi smo skupaj potovali, so bili v super hitri vrsti in so namignili, naj se premakneva v tisto, hitrejšo vrsto. Avto je bil znotraj tako poln, da si vzratno lahko gledal samo z ogledali. Vozil je mož (in ne jaz, ki sem strokovnjak za vzratno

), pogledal je v ogledali, zadaj ni bilo nič; prestavil je v vzratno, počasi speljal in: BUM
Tunizijcu, ki je stal v vrsti za nama je dodobra zmaličil registracijko tablico. Mene je oblila zona. Klub mojemu otimizmu sem pomislila, da mož lahko konča tudi v zaporu. V onih deželah to ni nič nenavadnega. Obsedela sem v avtru in angela Rafaela in Mihaela prosila za pomoč.
Mož je šel "na kraj nezgode", vzel iz avta orodje, tablico za silo poravnal, jo ponovno pritrdil na avto in možaka, ki je bil resnično popolnoma miren, vprašal koliko je dolžan. Rekel je da nič, mogoče kavo, če se srečamo na trajektu. V parih minutah sva opravila carinski pregled in potem še sledeča dva (to je v onih krajih tudi običaj - več enakih pregledov) in bila na trajektu pol ure pred najinimi prijatelji.
Ko smo prispeli v Genovo, sem Rafaela že kar takoj prosila za tekoči prehod meje in srečno pot domov in spet sva opravila vse obveznosti vsaj pol ure pred najinimi prijatelji, s katerimi smo se skupaj izkrcali iz trajekta.
Seveda sem se na koncu zahvalila in dodala, da bi bila zadovoljna tudi, če bi morala počakati dlje....
Angel Rafael ima v našem avtu že kar svoj sedež.
Ker sem lena in še nisem "naštudirala" ostalih angelov, ponavadi prosim angela Mihaela naj mojo prošnjo preda "odgovornemu za to področje"

. Nekje sem zasledila, da je angel Mihael "šef" vseh angelov oz. nadangel.
Angelčki hvala....
Lep dan in naj vas obliva angelska ljubezen!
Iza