Ok, da vskočim z odgovorom. Sama imam Garfija že 3 leta. Na začetku je bil totalni problem zaradi naše mami, ker je bila tako proti mačkom. Ko sem ga pripeljala domov prvič, sem mu vse lepo uredila zgoraj na terasi, ki je čisto na vrhu hiše in ne moreš priti nikamor ven. Ima wc, ima posteljo, hrano, vse tipi topi. Spal je pa seveda na začetku venomer pri meni

no in seveda naša mami je naredila prepir, ker se dere, da mački niso za v hišo, da ji ne bo notri mijavkal in moj maček prefrigan je seveda takoj, ko je bila prilika, smuknil v njeno sobo in na njeno posteljo. tja, kamor ne sme. zato ga je tudi dobesedno vrgla ven iz hiše in sva imeli zeloo veliko prepiranj na to temo. rezultat je bil, da je bil čez noč vedno pri meni v sobi, čez dan pa je smel it mao ven. potem smo ga seveda tudi kastrirali in vse, in pride vsak dan spat k meni gor na posteljo ali na teraso, nekaj časa pa leta zunej. tudi, ko nas ni doma, spi na spodnji terasi v košari, ki je zunaj in lahko pride kdorkoli. ponavadi je tam tudi naš pes (vrata imao zaprta, da ne uide ven k sosedom ali na spodnjo cesto), tako da ni vslijivih mačkov.
in ja, še to včasih rata hud problem, ko pride garfi domov, ko mene ni, ali pa sem zgoraj. mami takrat tako ali tako se dere, da je maček v hiši, da naj bo kar v moji sobi, da na zgornji terasi nima kaj počet! enkrat, ko me ni bilo doma, je wc, košaro in vse njegove stvari prestavila ZA hišo!! mislim, da ne rabim razlagati, kako "vesela" sem bila, ko sem prišla domov, kajneda? od vsakodnevnih prepiranj, da zgornja terasa ni v mačkovi lasti (aja, dostop do nje je pa iz moje ali sestrine sobe, mami ima svojo) in da je za počivat (ne vem, če gre nekrat na leto slučajno kdaj tja), sem že rahlo malo utrujena, da bi pa vse imela v svoji sobi pa tudi ne gre (ker potem kao vse smrdi itd). zdaj se pa pojdi!

ko sem sama doma, je moj muc non-stop z menoj notri. ponavadi gre ven z mano, ko grem ali rože zalit ali kaj podobnega. tako ali tako pa je tri četrt časa pri hiši oz v hiši, tjale v gmajno gre samo, ko gre na lov za ptičem, mišjo, veverico in ponavadi to tudi prinese pred naš vhod

in ja, ko bom na svojem, bo moj maček definitivno notri cel čas, sedaj, ko sem pa še v hiši staršev, pa nekako ne morem oporekati besedi moje mame. če jo citiram, to je njena hiša in njena pravila. že tako imam srečo, da mi je sploh dovolila imet garfija. no, druzga ji ni preostalo, ker sem ga pripeljala domov en vikend, ko ni bilo nobenega doma, on se je pa že ustalil do takrat, ko je mami prišla domov in vpila

tejka, vedi, da se še predobro zavedam, da je za mačka definitivno najboljše, da je notri...