Author Topic: Olajšaj se malo  (Read 362191 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Olajšaj se malo
« Reply #2460 on: May 10, 2011, 07:32:58 AM »
Andres,

samo vpišeš v google europass cv pa ti vrže ven. So narejene predloge v vseh evropskih jezikih, lahko izpolniš direktno na internetu in si shraniš na računalnik ali sprintaš, lahko pa preneseš predlogo in jo potem izpolnjuješ sam in tisto, kar ni relevantno vržeš ven.

Drugače pa je tole link:

http://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/vernav/Europass+Documents/Europass+CV.csp?loc=sl_SI
9ZK 674

Offline skorpijonka

• Mojster
« Reply #2461 on: May 10, 2011, 08:53:48 AM »
OMG Sasa ?! 
 :o :o :o ???

So pa frajerji,ja...

Anonymous

• Guest
« Reply #2462 on: May 10, 2011, 09:24:27 AM »
O, tole pa moram napisat semle. Pošljem mejl za prosto delovno mesto, navedem, da z namenom prijave v priponki prilagam življenjepis, ki je napisan v angleškem jeziku. Da poudarim, življenjepis je napisan po Europass standardih, kjer je vse navedeno v strnjeni obliki, da se ne vlečejo ko čreva. Seveda imam napisano v nedoločni obliki, kot npr rezervacija hotelov, izdelovanje kosovnic ipd. Kaj dobim v odgovor, citiram: Spoštovani, preskromni in brezosebni opis opravljenih  del, nobenega življenjepisa ni priloženega.

Oj Saša, meni se pa ne zdi tako slabo, če želijo bolj osebni življenjepis... Meni, če bi bila delodajalec, bi bil všeč en tak original življenjepis, ki se sicer ne bi vlekel kot kača, vendar bi v njem poudarila osebno noto... Recimo: rodila sem se ... v... Po končani izobrazbi sem se zaposlila na del.mestu, kjer sem spoznavala dela ... Sem dinamična, komunikativna oseba, logična, s smislom za organizacijo... V osebnem življenju se rada ukvarjam z gibanjem, potovanji... saj ni treba preveč osebno...samo toliko, da nakažeš, da si raznolika oseba, ki ni strogo znotraj plašnic, ampak daje poudarek tudi splošni izobrazbi... gibanje sem poudarila na nek način tudi zato, da med vrsticami poudariš, da si oseba v formi... Tako nekako no... Seveda so ti kot delodajalec, ki ve, da je na trgu konkurenca malce zabelili odgovor. Nenazadnje, bi se meni tudi zdelo malo tako no...da mi kandidat, ki nam je zanimiv in ga pozovemo, da o sebi pove več, že jodla, da je bil kratek in strnjen... Sej...ampak umetnost je tudi z ne preveč besedami navreči o sebi kanček osebne note...  :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #2463 on: May 10, 2011, 09:25:12 AM »
Pikolino, tale kljukica Not anonymous... It is I  ;D

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #2464 on: May 10, 2011, 09:53:22 AM »
Rena,

se strinjam s teboj, da je fajn, da maš napisano, samo veš kaj, imam vse notr opisano, se pravi kej sem delala, kdaj sem delala, kompetence, ni da ni. Lepo PREGLEDNO po alinejah. Itak moraš, ko ti dobiš cv v roke, met pregledno kaj in kako, da te zainteresira, če pa hočjo potem podrobnosti zvedt, pa lahko seveda me pokličejo na razgovor.

Šele tam se potem vidi, kakšen si. Da pišeš kot čreva v cv, da se gibaš, mi je malo mimo, ker potem te sodijo po zunanjosti (ker itak lahko predvidevajo, da si aktiven ane) in ne po tvojih kvalitetah. In na faksu te tako ali tako učijo, da je treba čim bolj strnjeno poslat.

In vedno sem, ko sem prišla na osebni razgovor, povedala, kaj počnem še v prostem času in bolj podrobno razložila vse zadeve. To je poanta, a ni? Če maš dobre reference, da te potem povabijo na osebni razgovor, kjer več zveš, med drugim tudi to, da sem komunikativna itd.
9ZK 674

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #2465 on: May 10, 2011, 10:02:24 AM »
No prav, že sama najbolj veš, kako je bilo napisano in tako...  :D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #2466 on: May 10, 2011, 05:49:55 PM »
Saša, tudi meni se zdi, da je fajn, da ti sploh pišejo. Ponavadi ni nobenega odgovora ali pa zelo kratek. Mogoče pa le preizkušajo tudi potrpežljivost ......
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Anonymous

• Guest
« Reply #2467 on: May 10, 2011, 06:38:35 PM »
Tea, vem, da je fino, da mi usaj odgovorijo, samo a je treba na tak nacin? Nickolikokrat nisem dobila odgovora, tako da vem, da obstajajo tudi taki, ki feedbacka ne dajejo. S takim odnosom ti pa res vzamejo vsakrsno voljo do cesarkoli. To ni potrpezljivost, to je nesramnost. Ne mores ti ponizevati nekoga, ki ga povrhu vsega sploh ne poznas. No, ocitno lahko. Ampak saj ni vec vazno. Veselje do iskanja sluzbe mi niso vzeli, sedaj vsaj vem, kaksni delodajalci se obstajajo, ker sem prvic naletela na kaj takega.

Anonymous

• Guest
« Reply #2468 on: May 10, 2011, 07:15:21 PM »
Treba se bo navadit tudi kakšen čevelj dobiti v rit.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #2469 on: May 10, 2011, 09:32:05 PM »
Tea, vem, da je fino, da mi usaj odgovorijo, samo a je treba na tak nacin? Nickolikokrat nisem dobila odgovora, tako da vem, da obstajajo tudi taki, ki feedbacka ne dajejo. S takim odnosom ti pa res vzamejo vsakrsno voljo do cesarkoli. To ni potrpezljivost, to je nesramnost. Ne mores ti ponizevati nekoga, ki ga povrhu vsega sploh ne poznas. No, ocitno lahko. Ampak saj ni vec vazno. Veselje do iskanja sluzbe mi niso vzeli, sedaj vsaj vem, kaksni delodajalci se obstajajo, ker sem prvic naletela na kaj takega.

No ti vsekakor veš, saj si doživljala in sigurno čutila ozadje pisanja. Kakorkoli, le pogumno naprej.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #2470 on: May 10, 2011, 10:38:21 PM »
O, tole pa moram napisat semle. Pošljem mejl za prosto delovno mesto, navedem, da z namenom prijave v priponki prilagam življenjepis, ki je napisan v angleškem jeziku. Da poudarim, življenjepis je napisan po Europass standardih, kjer je vse navedeno v strnjeni obliki, da se ne vlečejo ko čreva. Seveda imam napisano v nedoločni obliki, kot npr rezervacija hotelov, izdelovanje kosovnic ipd. Kaj dobim v odgovor, citiram: Spoštovani, preskromni in brezosebni opis opravljenih  del, nobenega življenjepisa ni priloženega.

Halo?!?!

Sem poslala obrazložitev, da je napisan po evropskih standardih in temu primerno je seveda prilagojen opis del, in seveda ponovno priponko, pa dobim odgovor:

Spoštovani,
V kolikor se vam zdi naše ponujeno delo zanimivo, se bo seveda potrebno tudi za poprej omenjeni del še potruditi in vašo ponudbo torej dopolniti.

Ma sej te mine sploh naprej pisat, če te že tkole zatrejo. Učijo nas, da je treba napisati čim manj v čim bolj strnjeni obliki, potem pa od potencialnih delodajalcev dobiš ne, hočemo več in bolj podrobno.

Sej sm kar brez besed ostala...

Saša, so pač ena zaplonkana firma, ki nima pojma, kako zgleda evropski življenjepis. Mi smo na takšen način pisanja navajali še dijake, ker je to po Evropi zelo razširjeno. Glavo pokonci in vedi, da si itak predobra zanje.

:-* Gaja
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #2471 on: May 11, 2011, 06:11:35 AM »
Hvala Gaja,

saj vem, da sem predobra zanje, zato tudi nisem poslala podrobnejši opis del. Pač ena zanimiva izkušnja več, kaj hočemo.  :)
 :-*

9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #2472 on: May 11, 2011, 08:41:40 AM »
Veš kakšne kekce vse najdeš na razgovorih, ko začneš hodit po njih. Mene je enkrat za delovno mesto knjigovodje en direktor spraševal kdaj je umrl Napoleon, katere stranke so bile aktivne v drugi svetovni vojni in še cel kup takih vprašanj. Pa zakaj ne znam madžarsko, da če bi znala bi mela takoj službo...sem samo vstala se zahvalila za sodelovanje in rekla, da midva skupaj ne greva in šla  ???
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Anonymous

• Guest
« Reply #2473 on: May 11, 2011, 11:25:22 AM »
Pri nas pa je menda prejšnja načelnica na UE naredila astro karte in tako naredila najožji izbor  ;)

Anonymous

• Guest
« Reply #2474 on: May 11, 2011, 12:48:09 PM »
Hehe pametno, temu se oporekat ne morem.