Author Topic: Kuharski recepti in nasveti  (Read 207476 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #180 on: January 14, 2007, 10:26:34 PM »


Prav to naredi stvar zanimivo in izvirno.Je bila že tudi čežana  in pire za kosilo.

Skoraj gotovo ima kdo še kaj v spominu iz starih časov.Kar na plan,da ne bo samo ta "nova" moda.

 
Za korajžo;

MOČNIK


V liter zavrete slane vode ,zakuhamo usukance.Te pa naredimo iz 30 dag.mehke moke,lahko mešamo z ostro in 2 jajci ter malo soli.Gledamo,da se ne umesi v testo,ampak le malo poveže.Če je premehko dodamo še moke.

Če je čas usukance lahko malo pustite usahnit.Sam sem imel najraje,če je stara mama del popražila na masti in so tako  malo izboljšali okus.

Pa malo peteršilja gor in je za današnje čase dobra juhica.

Offline Tea

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 22833
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #181 on: January 19, 2007, 02:21:53 PM »
Danes smo jedli krompirjeve svalke in grahovo omako ... mjami  ;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #182 on: January 20, 2007, 12:01:48 AM »


Zanimiva vojaška jed med  II svetovno vojno


 Rezanci s krompirjem

Posebej pripravite pražen krompir.

Medtem skuhate široke rezance,odcedite in primešate med pražen krompir,po potrebi dosolite
in malo bolj poporate. V spominu imam,da so temu rekli dirhmarš .

Je kar nasitno,še solato pa je vegi kosilo;npr.regrat.

Danes je možnost tudi kaj boljšega dodati,ideje pa pridejo.

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #183 on: January 20, 2007, 12:18:17 AM »


  ZELJNE  KRPICE


Pol srednje velike zeljne glave narežemo na kvadratke (krpice),in popražimo na olju,čebuli in žlički sladkorja.Naj sladkor malo karamelizira.

Nato dodamo 10 dag.testenin krpic,na hitro tudi njih popražimo in takoj zatem zalijemo z zelenjavno čisto juho ali pa vodo in potem dodamo malo zelenjavne kocke.

Zalijemo samo toliko,da so sestavine pokrite v juhi,solimo,malo popra,kumino in ščepec vegete.

To kuhamo samo toliko časa,da vpijejo testenine vso tekočino.

Lahko je priloga,samostojna jed s seitanom ali sojinimi kockami itd.....


Oboje;gornji in ta recept sta pa najbolj okusna ,če so testenine domače.

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #184 on: January 20, 2007, 03:55:25 PM »
Hvala za tvoje kuharske izkušnje.Pridejo kmalu na vrsto tudi pri meni :-*

irina

  • Guest
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #185 on: February 05, 2007, 01:49:45 PM »
Še jaz bi dodala en recept, ki ga obožujem. Obožujem, ker je tako dobro in zaradi enostavnosti priprave.

Široki zeleni rezanci z gorgonzolo
Rezance pač skuhamo po navodilu.
Omakca pa takole:
V kozici v sladki smetani na rahlem ognju stopimo na koščke nadrobljeno gorgonzolo. Malo  posolimo in dodamo nariban muškatni orešček.

In to je vse!! Zraven še velika skleda zelene solate.

Dober tek!

Offline apemaya

  • Veteran
  • ****
  • Posts: 2530
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #186 on: February 06, 2007, 03:10:30 PM »
Testenine z omako iz rakcev in buck

Nasekljano cebulo poprazis na olju (jaz dam olivno olje). Dodas rakce (repke kozic) in na kocke narezane bucke. Dodas malo soli in lahko malo belega vina. Ko se vse zmehca dodas se sladko smetano in pustis, da se malo zgosti.
Omako prelijes po poljubnih testeninah.

Njami je dobro! 

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #187 on: March 01, 2007, 06:21:21 PM »


REGRAT

Pošteno opran-osnovna zapoved.

Sveže nabran in uporabljen. Opran in dneve v hladilniku zgubi osnovno kodo.Samo čisti kanalizacijo,sicer tudi nekaj.

Koristne so tudi korenine,za čaje.

Najbolj cenjen je v solati .Olja pa so najboljša hladno stiskana.

Dodatkov pa je danes v izobilju.Od sirov,jajc do pršuta in prekajenega lososa.

Kisi pa so sploh že v več deset izvedbah,pa tudi balzamični.

Doma pa imamo najraje toplo solato z krompirjem in ocvirki.

Na sveže nabran regrat zrežemo še topel krompir in polijemo z ne preveč vročimi ocvirki,posolimo in zalijem z sadnim z vodo razredčenim kisom.
Za ne vegije pa povem ,da gre k temu odlična in poceni KUHANA"pasja radost"-navadna salama.


Upam,da je ogromno članov,ki v tej temi prav gotovo lahko prispevajo svojo iznajdljivost in kakšen izviren recept ali način priprave.    VABLJENI


Zanimivost--BOLJ na jugu in marsikje drugje sploh nočejo slišat za TRAVO,saj pravijo naj jo kar krave pojedo. Ja ,raznovrsten svet.

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #188 on: March 05, 2007, 12:37:15 AM »
Laomin živjo,


pri nas smo danes pričeli pomladansko čiščenje telesa, z čemažem.
Seveda ima ogromno vitaminov tako,da upam,da se izognemo pomladanski
utrujenosti.
Dodajam ga v vsako jed.Posebej pa na solate.

Srečno!


Offline cvetka

  • Sp.simbol
  • *****
  • Posts: 3184
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #189 on: March 05, 2007, 08:12:54 PM »
Laomin živjo,


pri nas smo danes pričeli pomladansko čiščenje telesa, z čemažem.
Seveda ima ogromno vitaminov tako,da upam,da se izognemo pomladanski
utrujenosti.
Dodajam ga v vsako jed.Posebej pa na solate.

Srečno!



Pri naši hiši ga pa nasekljamo v skuto, dodamo nekaj žlic olivnega olja - in jutranji namaz za na kruh je pripravljen.
lp

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #190 on: March 05, 2007, 09:38:39 PM »


 To je lepo,da se usklajujete z naravo.



  Č E M A Ž

Da ga spoznate in ločite od šmarnic,je zagotovo vonj po česnu.  Pri nas bo šele začenjal poganjat.

Za celo leto pa naredie  takole.

  SHRANJEVANJE;

čemaž operite,osušite in ga zmeljite z multipraktikom ali paličnim mešaknikom,ali pa samo se

sekljajte. Nato ga zmešajte z olivnim oljem,da ga prepoji .Lahko pa samo zamrznete v manjših količinah.

Vse skupaj pa lahko potem vlijete v kozarce in shranite za celo leto v hladilniku.

Dober tek.

Offline Anima

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 952
  • nevarnost je povezana s količino energije
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #191 on: March 05, 2007, 11:36:38 PM »
Živ,

Irina,prima.Bomprobala tudi s skuto.
Ravno iščem kaj več podatkov o čemažu,vendar je splet bolj skop.


Laomin,

v oljčno olje je,letos bom to storila prvič,pametno vlagati čemaževe
cvetove.Menda se obnese pri celjenju ran.


Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #192 on: March 12, 2007, 08:33:46 PM »


 Sem našel eno našo  bolj zanimivo kuharsko mešano stran (eksotika +domače +vegi),pa še kaj

 drugega nudijo.

 http://www.enaplus.com/1plus/prva_stran/index.asp

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #193 on: March 12, 2007, 09:05:29 PM »


 Sem našel eno našo  bolj zanimivo kuharsko mešano stran (eksotika +domače +vegi),pa še kaj

 drugega nudijo.

 http://www.enaplus.com/1plus/prva_stran/index.asp

 Najden pa tukaj, priloga  video- priprava;

 http://o2z2.com/novice/video/peli_kuhaj_kuharski_video_podcast

Offline laomin

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 443
Re: Kuharski recepti in nasveti
« Reply #194 on: March 20, 2007, 10:28:36 PM »


  Pri "IZLETI"smo nekako prišli na čokoladne zadeve. Pa sem našel tole navodilo za  LIZIKE.


 http://www.mrchocolate.com/aboutchocolate13.aspx


 Z malo brskanja,pa še kaj več.