Patrik, hvala za vse komplimente, predvsem pa za spodbudo 
Pa "poglejmo". Bom v celoti prepisala, potem pa sam presej
:
Merkur in Uran
Predstavlja stik z vijimi mentalnimi nivoji, stik s kozmično inteligenco. Kot posledica se pojavljajo nenadne in močne vizije, vpogledi in intuitivne ugotovitve: to je pravzaprav "normalno", saj je uran Merkurjev viji nivo. V primeru harmoničnih aspektov sta Merkur in Uran lahko sobra prijatelja, v primeru dinamičnih aspektov pa imamo opravka s podobo genija-norca (pri tebi gre za to drugo varianto
). Linija med skrajnostima je tenka in prav to mejo predstavlja stik med planetoma. Dokelr Urana s pomočjo svojega osebnega Merkruja obvladujemo, smo geniji. Uranska energija je divja, neznosno močna in svetla in kada njegova nečloveko močna in napeta električna energija Merkurja odrine, se osebnost zrui in posledica je nepritevnost (pri tebi seveda to niti pod razno ne pride v potev
). V splonem se v govoru in razmiljanju pojavlja ostrost, suhost, za okolico tudi krutost. Dotočni je lahko miselno nenavadno izviren in inovatorski, vendar le redko uspe vzpostaviti tudi bolj človeki, blaji način komuniciranja. Ljudje, ki so dotičnemu blizu, ga večkrat opiejo s pridevniki kot npr. objektiven in izviren in prav nesramno poten in odkrit (Azra, a se strinja?
)
Tu imam eno vpraanje za Teo: Ali je mono, da ljudje takole preko neta (recimo forum ali chat) na nek način "izgledamo" drugače kot bi bili recimo, če bi se dejansko srečali? Meni namreč Patrik niti pod razno ne deluje "kruto"

Ali je e kak drug aspekt, ki tega omili?
V osnovi je Merkur-Uran zelo zelo hladna kombinacija, ki sama zase ne pozna sočutja in usmiljenja. Ti kvaliteti sta domena Luna, ki je zraven vključena ali pa ne (pri tebi je), odvisno od posameznika. Merkur-Uran skratka pravi, da je resnica pomembneja od medčlovekih vezi.
Omeniti moramo e nadarjenost za elektroniko, računalnitvo in jezike
, ki jih tak Merkur nosi s sabo. O sami manifestaciji takih darov pa bodo odločali drugi horoskopski dejavniki in pa seveda posameznik sam.
Iz druge knjige:
Merkur je psiholoko naa temeljna moč komunikacije. Uran v aspektu z njim vnaa v miselni proces posameznika električne prebliske abstraktnega uma. Aspekt med Uranom in Merkurjem imajo zelo pogosto novinarji, prevajalci, astrologi.
V vseh primerih gre za prevajanje kozmičnega uma v vsakodnevno stvarnost. Novinarji morajo v svojem poklicu ostati nepristranski in se ne smejo osebno zavzeti za nobeno konkretno situacijo. Enako morajo prevajalci hladnokorvno prevajati besedilo, ne da bi se nanj osebno odzvali. Astrologi interpretirajo kozmični jezik, ki naj bi bil tudi objektiven, to je neodvisen od interpretatorja.
Merkur v aspektu z Uranom ponazarja dinamiko nepristranskega in objektivnega vrednostenja in sporočanja idej. Ljudi s tem aspektom drugi pogosto obtoujejo, da osebno hladno opazujejo situacijo okoli sebe in včasih tudi, da so nesramni in da ne pokaejo naklonjenosti do nekega staliča, pa četudi jim je oseba sicer blizu.....
Jao zdej se e malo ponavlja in zateeno postaja

A bo dovolj? 
Ko bom znala vse to povedati v enem stavku, tako kot Tea, častim, enkrat v naem baru, pa e enkrat recimo v Portorou

Lep dan!
Iza
e nekrat hvala za obirno razlago. <Res, hvala ti tisočkrat!

Zelo mi pomagajo in mi vlivajo upanje in energijo!

Hja, zadeve, ki so povezane z onostranstvom me res fascinirajo. Ostajam na trdnih realnih tleh, a res dobivam prebliske in podobno, kar si natela. Res si močno elim teh povezav in upam, da bo čas prinesel najbolje!

Upanje in vera nikdar ne umreta!

Sem resnično postal zelo trd in močno - voljen človek!

Izkunje in ivljenje te nekako krepita!

Bom pa seveda pazil, da se nit med Merkurjem in Uranom ne bo pretrgala. Nočem al končati kot norček!

--

Bom se resnično potrudil. Ampak takne stvari al pridejo prehitro. Oja, prav ima. Tukaj so ibkosti in se moram paziti.

Hvala za vse nasvete, res!

Mi pa je več nepristranskost in natančnost teh povezav. Pri prevajanju in učenju oz. poučevanju e pride to kako prav!

Hja, te povezave so res lahko malo tre, a zato natančne in uporabne!

Lahko veliko pomaga drugim, resnično!

Astrologija in le-te vede pa me itak zelo zanimajo; to se je pričelo pred kratkim. Pred dvema mesecema se vse skupaj pričelo. Res zanimivo!

Hvala vsem, ki so mi to odprli in dali. Hvala!!!

No, hvala e enkrat Iza. Hvala, da si zame vzame čas in mi razloi. Resnično mi zelo, zelo veliko pomeni!

Hvala!!!

p.s. za mojo krutost; to pa še moramo definirati in konkretizirati!

Upam, da ni preveč hudo!