Author Topic: 11. hiša  (Read 52257 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Patrik

• Guest
Re: 11. hiša
« Reply #90 on: February 20, 2008, 10:35:28 PM »
Sem sedaj komaj videl, da sta mi Iza in Tea odgovorili!!! :o :o ;D Oprosti, da nisem videl. Resnično oprostita!!! ;) :)

Bom ju3 pokomentiral, ko bom imel več časa. Se pa v naprej zahvaljujem za super in super natančne in resnične odgovore!!! :) :o ;D

Hvala in se slišimo tukaj ju3! ;) :)

Pozdravček! :)

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #91 on: February 21, 2008, 07:38:06 AM »
[

Oi!
Kot sem že napisala, se res dogaja, ni pa moteče - mogoče samo malo za psiho, ker so spremembe velike, ljudje smo pa nagnjeni k temu, da ne bi imeli sprememb - strahhhh  ;)
V bistvu sploh nič kaj dosti ne želim spremeniti - zadeve se dogajajo s tako hitrostjo, da samo globoko diham in sprejemam. Tu moram poudariti popolno podporo s strani moža (v kartah do sedaj tega še nisem našla - bova morali s Teo eno poglobljeno seanso naredit  ;))
Notranji nemir? Rojena v Ribah, AC v Ribah - a obstaja še kak drug nemir, kot notranji?  ;D ;D Glede na to, da sem obrnila življenje na glavo in da kot tudi ti praviš, še ni vsega konec, obstaja nemir, seveda: kaj bo; a je to v redu; samo kot sem  že napisala: nisem se spuščala pregloboko v procese, ki so me "transformirali", sem raje lazila po hribih, pekla tortice in če pogledam nazaj precej časa tudi preprosto predriftala (to znam najbolje  ;D ;D), no, pa astrologijo sem se začela učit - hvala Bogu in vsem angelom, skratka vsem za podporo in vodenje... :)
Nemir v povezavi z moškim: ne da bi vedela: odkritje aspektov, ki jih imam in o katerih najbrž sprašuješ, so me pretresli, to drži, na Zemlji pa kot sem napisala: popolna podpora, razumevanje, ljubezen,.... Bomo videli kaj bo prinesel Saturn čez 7H. Sem se sprijaznila z vsem..... (kao  ;D) - poročam čez 3 leta, če bom še živa  ;)
Uran čez Sonce je najbrž res povzročil, da sem se začela učit astrologije (ogrevala sem se 10 let)... Mislim, da je bilo zadnjih 6 mesecev ravno zaradi tega neprimerno lažjih....

No precej bo videti oktobra 2008, ko saturn napravi opozicijo na sonce, ki bo še precej blizu urana. Boš povedala samo filinge. Zanima me točno to, ker si ravno zapisujem primere v povezavi s sedmo hišo, postavljenim uranom v sedmo natalno, vpliv urana na sonce, vpliv saturna na sonce. Tea to ve, ko imaš vsaj petsto kart na to temo, potem pa sigurno nekej pregruntaš.

Patrik

• Guest
« Reply #92 on: February 21, 2008, 10:22:46 AM »

Patrik, hvala za vse komplimente, predvsem pa za spodbudo  :D
Pa "poglejmo". Bom v celoti prepisala, potem pa sam presej  ;D:
Merkur in Uran
Predstavlja stik z višjimi mentalnimi nivoji, stik s kozmično inteligenco. Kot posledica se pojavljajo nenadne in močne vizije, vpogledi in intuitivne ugotovitve: to je pravzaprav "normalno", saj je uran Merkurjev višji nivo. V primeru harmoničnih aspektov sta Merkur in Uran lahko sobra prijatelja, v primeru dinamičnih aspektov pa imamo opravka s podobo genija-norca (pri tebi gre za to drugo varianto  ;D ;D ;D). Linija med skrajnostima je tenka in prav to mejo predstavlja stik med planetoma. Dokelr Urana s pomočjo svojega osebnega Merkruja obvladujemo, smo geniji. Uranska energija je divja, neznosno močna in svetla in kada njegova nečloveško močna in napeta električna energija Merkurja odrine, se osebnost zruši in posledica je neprištevnost (pri tebi seveda to niti pod razno ne pride v poštev  ;D ;D ;D). V splošnem se v govoru in razmišljanju pojavlja ostrost, suhost, za okolico tudi krutost. Dotočni je lahko miselno nenavadno izviren in inovatorski, vendar le redko uspe vzpostaviti tudi bolj človeški, blažji način komuniciranja. Ljudje, ki so dotičnemu blizu, ga večkrat opišejo s pridevniki kot npr. objektiven in izviren in prav nesramno pošten in odkrit (Azra, a se strinjaš?  ;D ;D ;D)

Tu imam eno vprašanje za Teo: Ali je možno, da ljudje takole preko neta (recimo forum ali chat) na nek način "izgledamo" drugače kot bi bili recimo, če bi se dejansko srečali? Meni namreč Patrik niti pod razno ne deluje "kruto"  ;D ;D ;D
Ali je še kak drug aspekt, ki tega omili?

V osnovi je Merkur-Uran zelo zelo hladna kombinacija, ki sama zase ne pozna sočutja in usmiljenja. Ti kvaliteti sta domena Luna, ki je zraven vključena ali pa ne (pri tebi je), odvisno od posameznika. Merkur-Uran skratka pravi, da je resnica pomembnejša od medčloveških vezi.
Omeniti moramo še nadarjenost za elektroniko, računalništvo in jezike  ;D ;D ;D, ki jih tak Merkur nosi s sabo. O sami manifestaciji takih darov pa bodo odločali drugi horoskopski dejavniki in pa seveda posameznik sam.

Iz druge knjige:
Merkur je psihološko naša temeljna moč komunikacije. Uran v aspektu z njim vnaša v miselni proces posameznika električne prebliske abstraktnega uma. Aspekt med Uranom in Merkurjem imajo zelo pogosto novinarji, prevajalci, astrologi.
V vseh primerih gre za prevajanje kozmičnega uma v vsakodnevno stvarnost. Novinarji morajo v svojem poklicu ostati nepristranski in se ne smejo osebno zavzeti za nobeno konkretno situacijo. Enako morajo prevajalci hladnokorvno prevajati besedilo, ne da bi se nanj osebno odzvali. Astrologi interpretirajo kozmični jezik, ki naj bi bil tudi objektiven, to je neodvisen od interpretatorja.
Merkur v aspektu z Uranom ponazarja dinamiko nepristranskega in objektivnega vrednostenja in sporočanja idej. Ljudi s tem aspektom drugi pogosto obtožujejo, da osebno hladno opazujejo situacijo okoli sebe in včasih tudi, da so nesramni in da ne pokažejo naklonjenosti do nekega stališča, pa četudi jim je oseba sicer blizu.....
Jao zdej se že malo ponavlja in zateženo postaja  ;D ;D ;D

A bo dovolj?  ;)

Ko bom znala vse to povedati v enem stavku, tako kot Tea, častim, enkrat v našem baru, pa še enkrat recimo v Portorožu  ;D :D ;)

Lep dan!

Iza

Še nekrat hvala za obširno razlago. <Res, hvala ti tisočkrat! ;) ;D Zelo mi pomagajo in mi vlivajo upanje in energijo! :)
Hja, zadeve, ki so povezane z onostranstvom me res fascinirajo. Ostajam na trdnih realnih tleh, a res dobivam prebliske in podobno, kar si naštela. Res si močno želim teh povezav in upam, da bo čas prinesel najbolje! ;) :D ;D ;D Upanje in vera nikdar ne umreta! :) Sem resnično postal zelo trd in močno - voljen človek! :) Izkušnje in življenje te nekako krepita! :) Bom pa seveda pazil, da se nit med Merkurjem in Uranom ne bo pretrgala. Nočem žal končati kot norček! :'( :-\-- :) Bom se resnično potrudil. Ampak takšne stvari žal pridejo prehitro. Oja, prav imaš. Tukaj so šibkosti in se moram paziti. :) Hvala za vse nasvete, res! :)

Mi pa je všeč nepristranskost in natančnost teh povezav. Pri prevajanju in učenju oz. poučevanju še pride to kako prav! ;) ;D Hja, te povezave so res lahko malo trše, a zato natančne in uporabne! :) Lahko veliko pomagaš drugim, resnično! :) Astrologija in le-te vede pa me itak zelo zanimajo; to se je pričelo pred kratkim. Pred dvema mesecema se vse skupaj pričelo. Res zanimivo! ;) :) Hvala vsem, ki so mi to odprli in dali. Hvala!!! :)

No, hvala še enkrat Iza. Hvala, da si zame vzameš čas in mi razložiš. Resnično mi zelo, zelo veliko pomeni! :) Hvala!!! :) ;D

p.s. za mojo krutost; to pa še moramo definirati in konkretizirati! ;) Upam, da ni preveč hudo! :)

Patrik

• Guest
« Reply #93 on: February 21, 2008, 10:28:52 AM »

Nič ne omili ........
- dispozicija lune je itak Merkur
- Merkurjev dispozitor je Neptun
- Neptunov pa Saturn, ki gre potem skupaj z Uranom v kvadrat na Merkurja in Luno
- dispozicija Urana in Saturna pa je Jupiter, ki dela kvadrat z Neptunom

Torej vsekakor smo v resničnem svetu drugačni. Pri Patriku je to izrazito, kajti Merkur v Ribah je zmuzljiv ....
Njemu dela domišljija sto na uro ..... kot bi lahko rekli .... v resnici lahko verjame še sam sebi.

Problem pri Patriku je seveda lastna vrednost, odnosi, sploh z osebami nasprotnega spola, pa še kaj ...... :)

Hja, to je pri meni res izrazito. Res je, da včasih malo bolj izstopam, čeravno se vedem normalno življenjsko! ;) ;D Hja, izmuzljiv pa sem res včasih. Kadar mi kaj ne paše, to zelo občutim, tudi v okolici, in se raje umaknem. Pač moja narava! ;) Hja, domišilja pa je res pretirana včasih. No, pri igranju inštrumenta mi pride zelo, zelo prav. Hvala bogu! Lahko igram in improviziram neskončno! ;) :)

Lastna vrednost me res včasih prekaša, oja. Tukaj imam včasih borbe, saj imam včasih preveč stiske in tesnobe v sebi! :'( Si pa zelo dobro opisala odnos do žensk ... Kaj si s tem natančneje mislila; mi lahko konkretiziraš, prosim! ;) ;D

Hvala tudi tebi, Tea! ;D Zelo si dober človek, ki pomaga, kje se le da. Hvala ti, res!!! :) :)

Lep pozdravček in naj vas vse skupaj čuvajo Najvišji angelci! :)

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #94 on: February 21, 2008, 10:31:43 AM »
Patrik, še kdaj  ;)
Tu gremo z roko v roki oz. dam-daš. Tudi jaz se na tak način največ naučim in ko pišem o enem aspektu, gledam cel regiment kart  :D

Baje si med organizatorji "piknika". Prosim, če mi lahko daš obvestilce na PM, ker po se forumu bolj ko ne zelo nestrukturirano sprehajam in velikooooo falim  ;)
Hvala.

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #95 on: February 21, 2008, 10:34:55 AM »
Tu imam eno vprašanje za Teo: Ali je možno, da ljudje takole preko neta (recimo forum ali chat) na nek način "izgledamo" drugače kot bi bili recimo, če bi se dejansko srečali?

Pomoje, da ja. Mene si verjetno vsi drugace predstavljate kot sem.  ;D Najvecja uganka zame pa predstavja Mojzes.  :D

Se bo moral/a slečt, če pride na meeting, a ne?  ;D ;D ;D

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Patrik

• Guest
« Reply #96 on: February 21, 2008, 10:35:50 AM »
Hej, hej Iza! ;D

Ja, hvala. Lepo si povedala! ;) ;D Tako je! In pravilno razmišljaš! ;) :)  Te "potipam", ko bom kaj še potreboval! :)

Hja, za piknik se ež pogovarjamo in jaz sem resnično za akcijo. :) Najbolje je te stvari izpeljati poleti oz. takrat, ko je lepo vreme. Problem je le, da se pogovorimo za prostor, saj je, kot vemo, veliko članov, ki so raztrešeni po celotni Sloveniji! ;) ;D Ampak bomo že našli skupen imenovalec. Sem pa definitivno za akcijo! ;) :) Bomo se še konkretno domenili, kako in kaj! :) ;D Te obvestim, ko bo kaj novega! :)

Lep, lep pozdravček! :)

Patrik

• Guest
« Reply #97 on: February 21, 2008, 10:40:15 AM »

Neki pa me še vseeno zanima, Iza! ;) ;D Pač moj firbec ... :)

Kaj neki mi danes oz. v teh dneh prinaša Lunin mrk, ki je v mojih ribah? ;) :) No, upam da res kaj dobrega! :) Vsekakor pa se moram poglobiti vase, to mi je jasno! :) ;D

Hvala ti že v naprej in lep, lep pozdrav! :) Pa ne se preveč obremenjevati in sekirati! :)

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #98 on: February 21, 2008, 10:46:52 AM »

Šoparja še ni, ampak sem na čase tako resen, da menim, da ga tudi ne potrebujemo. Tele moje Neptune in Plutno, pa Urane in seveda razne kvadrate moram še dobro preučiti. 

Žal kot kaže je tako, da se moraš najprej astro naučiti, šele potem pa lahko tudi kvadrate za trikotnike menjaš. Ne šopam te. :)

Andres

Ne, ne Andres. To je slab izgovor  :P
Jaz zadnje jeseni še zodiakalnih znamenj nisem znala po vrsti našteti. Sedaj se učim s hitrostjo, ki jo zmore mental  ;D (ko pridem od Tee, 3 tedne samo diham, nič ne študiram  ;D ;D ;D) in imam, ne samo velike luknje, hudo velike kraterje v znanju.  Je pa res, da je vedenje zakaj je situacija taka kot je, v hudo oporo mentalu, čeprav se ravno v primeru "ta rdečih aspektov" ne smeš predat - "sovražnika" vedno spusti najbolj k sebi in ga potem stisni za vrat.
No, kot razbiram iz postov naših strokovnjakinj še nisem čist "črez", vendar 100% zaupam vodnikom (nekaterih pač ne morem pošlatat in se moram kar mal potrudit, da jih slišim  ;), z nekaterimi grem pa lahko skupaj na kavo  ;D).

A veš kok bi blo brez veze, če bi imeli samo trigone in sekstile - živ dolgčas  ;D ;)

Lep dan!

Iza
« Last Edit: February 21, 2008, 10:49:21 AM by Iza »
ThetaHealing™ Instructor

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #99 on: February 21, 2008, 10:55:06 AM »

Kaj neki mi danes oz. v teh dneh prinaša Lunin mrk, ki je v mojih ribah? ;) :) No, upam da res kaj dobrega! :) Vsekakor pa se moram poglobiti vase, to mi je jasno! :) ;D

Hvala ti že v naprej in lep, lep pozdrav! :) Pa ne se preveč obremenjevati in sekirati! :)

Hahaha, pa si me dobil. Tle sem pa čist plonk.
Citiram:

Kot sem že omenila imamo 21.2. lunin mrk ....... torej bolj kot ne "mrkast dan"

Čas za notranjo poglobitev, reševanje notranjih čustvenih napetosti ... zelo težko bomo kaj premaknili naprej, če pa že, potem ne bo vredno. Ustavite se in poglejte v sebe. Najdite tisto, kar je vaše, tisto pot, ki je vaša, prebrskajte, odvrzite .....

Uživajte v teh dneh, ko se boste ukvarjali sami s seboj ...

Ko osvojim to temo  ;), poročam za nazaj...  ;D

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Patrik

• Guest
« Reply #100 on: February 21, 2008, 10:57:46 AM »

Hej, hej! ;D

Hvala ti za odgovor, Iza! ;) ;D Saj sem vedel, da se moramo prvo poglobiti vase, potem pa to realizirati. No, se bom danes prepustil sebi in potem popoldan delu! ;) ;D Grem bratu pomagat stanovanje urejat! :) ;D

Lep, lep zahvalni pozdrav in se slišiva! ;) ;D

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #101 on: February 21, 2008, 11:27:25 AM »

Patrik, lunin mrk je na 1 stopinji Device ( torej opozicija na ribo )  ;)  :D torej se zgodi v tvoji 2. hiši.
« Last Edit: February 21, 2008, 11:29:15 AM by taja6 »

Patrik

• Guest
« Reply #102 on: February 21, 2008, 11:29:42 AM »

Hvala, Taja! :D ;D Sem ravno opazil, ko sem gledal tranzite! ;) ;D Hja, v 2. in 8. hiši je to! Nemara bo vplivalo na moje doživaljanje danes in na lastno vrednost. Dajmo se presenetit, kaj bo prinesel! ;D ;)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #103 on: February 22, 2008, 08:26:04 AM »

Lastna vrednost me res včasih prekaša, oja. Tukaj imam včasih borbe, saj imam včasih preveč stiske in tesnobe v sebi! :'( Si pa zelo dobro opisala odnos do žensk ... Kaj si s tem natančneje mislila; mi lahko konkretiziraš, prosim! ;) ;D

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Patrik

• Guest
« Reply #104 on: February 22, 2008, 09:12:14 AM »

;) ;D