Author Topic: moški/ženska  (Read 121642 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: moški/ženska
« Reply #105 on: July 23, 2012, 10:15:23 AM »
OK STOP. Koliko žensk pa dejansko hoče it delat v rudnik, koliko žensk hoče bit v vojni, pa ne samo one, ampak v vojno ne bi dale niti svojih moških in svojih otrok. Ne vem kaj ste tako osebno nastrojeni, proti nepravim ženskam in nepravim moškim? Vas mar ogrožajo? In če je vse jing jang, bo tudi neprava ženska dobila svoj par in tisto kar ji pripada, saj drugi je itak ne bodo prenašali in velja tudi za moškega. 

"Če je vojna, naj bo vojna za vse." S tem sem hotela povedat, da če smo enakopravni, bodimo v vsem. Ne, da morajo ženske v vojno. Niti moški. Kdorkoli.  :laugh:
Fraza, prispodoba.

In ne gre za željo po delu v rudniku ... Za enakopravnost.
Hm, mogoče pa tudi vsi moški ne delajo srčno radi v rudniku, bi tudi kakšen od njih raje bil sobarica.  Vse to bi bila prava enakopravnost.  ;D
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #106 on: July 23, 2012, 10:18:30 AM »
Ja itak da ne, tud marsikateri desc ne bi šel v vojno, pa krampal in lopatal ampak bi bil raje vzgojitelj, učitelj. Pa ni zato nič manj desc, pa ženska gradbenica nič manj ženska. Klinc, naj imata prosto izbiro delat, kaj si želita.
Pa verjetno bo njen mož rekel, to je prava baba, močna vse lahko dvigne  ;D  En drug bo pa rekel možača. In tko to je....
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #107 on: July 23, 2012, 10:22:26 AM »
Ja itak da ne, tud marsikateri desc ne bi šel v vojno, pa krampal in lopatal ampak bi bil raje vzgojitelj, učitelj. Pa ni zato nič manj desc, pa ženska gradbenica nič manj ženska. Klinc, naj imata prosto izbiro delat, kaj si želita.
Pa verjetno bo njen mož rekel, to je prava baba, močna vse lahko dvigne  ;D  En drug bo pa rekel možača. In tko to je....
Jes Jane, se strinjam. Vsakemu svoje, vsak svoj pol najde... Mene drugi ne bolijo, živim svoje življenje s svojimi napakami in hkrati dobrimi platmi. Sama vem, zakaj jih toleriram, dopuščam, ne odpravim, moj dedc pa tud  :P

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #108 on: July 23, 2012, 10:28:28 AM »
Je mogoče kdo opazil, da se rada izražam v prispodobah, sarkastično, bolj slikovito?  ::) Da ne mislim vsega tako zelo DOBESEDNO, kot napišem?

Pa še vedno govorimo o rudniku, ne o enakopravnosti ...  :blank:
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #109 on: July 23, 2012, 10:31:49 AM »
Vsi govorimo v prispodobah in zraven omenjamo primere. ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #110 on: July 23, 2012, 10:44:25 AM »
Pogosto se mi zdi, da večina ne vidi gozda, ampak samo drevesa in se zapiči v določeno drevo ali dva.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #111 on: July 23, 2012, 10:47:41 AM »
hehehe no o tem se 100% strinjava  ;)

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #112 on: July 23, 2012, 10:48:47 AM »
Nadaljnjega komentarja se vzdržim.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #113 on: July 23, 2012, 10:59:00 AM »
Zakaj pa je ženska šla v službo-ker moški pač ni mogel več preživljati družine...
Od kod potem to izvira-od ženske ali od moškega??
Pač življenje je danes drugačno kot je bilo pred 50 leti, spremembe se dogajajo zelo hitro in večina jih ne more dohajati.
Sprejmite najprej sebe kot celoto, kot osebo in potem boste z lahkoto sprejemali vse ostalo in vse ostale...
Vsi enaki ne glede na spol, saj smo ljudje, ki se imamo za neka intelektualna, sočutna, duhovna in ne vem kakšna sploh in oh bitja in mi se prepiramo o moškem in ženski-še enkrat saj smo ljudje, ne glede na spol.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #114 on: July 23, 2012, 11:00:00 AM »
Moji današnji posti oddani v tej rubriki so po uri oddaje sodeč podprti s strani angelov :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #115 on: July 23, 2012, 05:14:08 PM »
Andres, v tvojem primeru pa tudi moški ni ne vem kaj, če pusti, da ga takole sramoti. V rit naj jo nabaše.

Mišljena ženska, ki sem jo zgoraj opisal ima očitno preveč dobrega moža, ki vedno in že trideseto leto zelo skrbi za družino. Na tej podlagi je svojo energijo posvetil najprej na službo in privatno dejavnost, potem v družino, baba se mu kajpak kurba. Materialnih sredstev je dovolj, torej na oko vse lepo z dvema terencema. In kot si rekla. Manjka tisto, da bi babo nagnal v božjo mater nekam.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #116 on: August 01, 2012, 11:16:35 PM »
Zakaj pa je ženska šla v službo-ker moški pač ni mogel več preživljati družine...
Pač življenje je danes drugačno kot je bilo pred 50 leti, spremembe se dogajajo zelo hitro in večina jih ne more dohajati.
Sprejmite najprej sebe kot celoto, kot osebo in potem boste z lahkoto sprejemali vse ostalo in vse ostale...
Vsi enaki ne glede na spol, saj smo ljudje, ki se imamo za neka intelektualna, sočutna, duhovna in ne vem kakšna sploh in oh bitja in mi se prepiramo o moškem in ženski-še enkrat saj smo ljudje, ne glede na spol.

S tem se pa strinjam...

Žal družba ne dopušča več, da bi življenje potekalo tako kot je nekoč. Prilagoditi se je potrebno tako ali drugače.
9ZK 674

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #117 on: August 02, 2012, 02:27:23 AM »

S tem se pa strinjam...

Žal družba ne dopušča več, da bi življenje potekalo tako kot je nekoč. Prilagoditi se je potrebno tako ali drugače.

Okrog leta 1920 je bila množična parola "ženske v fabrike". To je bil prvi korak ženske emancipacije.  Danes ženske niti v fabrikah ne delajo več, ampak na riti, moški pa rudo koplje. 

In to je tista emancipacija o kateri sem pisal že mnogokrat. Pač ženske bi se morale zavzeti in začeti delati v raznih težkih industrijah.  S svojim mjavkanjem so se temu izognile, še najbolj zaradi svoje fizične šibkosti.  No, ta fizična šibkost in včasih tudi spolzkost klitorisa vas je posedla v pisarne, torej na rit. 

Torej ni res, da moški ni mogel preživeti družine, saj v tistem času mest ni bilo toliko, večina populacije pa je bila posledično iz kmetov, kar pomeni, da je bila hrana že doma, tistikratna družbena ureditev pa niti ni omogočala velikega materialnega bogastva in fizičnih dobrin. 

Čas bi že bil da po stotih letih spet rečete, "ženske v fabriko".  S tem mislim resnično v fabrike, razne predilnice, čevljarske industrije, prehrambene industrije, pakirnice, skratka tja kamor množica med vami tudi paše. Ne pa na rit, najpogosteje v državno upravo.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #118 on: August 02, 2012, 09:50:11 AM »
Včeraj mi je priajteljica povedala, da si je mož našel mlajšo, lepšo...
No, kaj boš zdaj rekel Andres. Se pravi tudi moški vrtite ta svet, si izbirate lepše, mlajše, takšne nališpane, ki se znajo smehljati in potem se čudiš zakaj ženske želimo biti mlade, lepe, privlačne, saj drugače se moški pač ozrete za takšnimi in greste s takšnimi naprej, vse takšne, ki si časa ne vzamejo zase, ki niso dovolj samozavestne, ki se posvečajo samo družini in otrokom pa pustite za sabo. To je žal DEJSTVO!
Kaj je bilo potem prej jajce ali pišče? To je sedaj vprašanje! Vemo, da je žensk na svetu več kot moških, se pravi je konkurenca med nami močnejša.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #119 on: August 02, 2012, 11:21:10 PM »
Ah kaj naj bi rekel, če si je mož od tvoje prijateljice našel mlajšo in lepšo. Nič ne bom rekel, ker primera ne poznam.  Lahko si pa mislim, da je tvoja prijateljica zarjavela, da doma kriči non stop na njega, da je histerična in še kaj bi lahko naštel kar njenega moža odbija od nje.
Nenazadnje sem o obratnem primeru pisal pred kratkim.
Ravno tako si moški ženske ne izbere, ampak je ženska tista, ki privoli.  Seveda pa je hudo, če žensko moški zavrne.  Sam sem bil priča mentalnega vretja ženske duše, ko sem jo zavrnil. 

Konkurenca glede na spol, ker je žensk več je hudo neprimerljiva.   Zakaj torej v raznih uradih ne dela toliko več žensk, kolikor je državna populacija le teh višja?  Seveda potem enako drži za delo v raznih ladjedelnicah ali železarnah. 

Zanimivo.  Ženske avto bi vozile. Celo ženski avti z ženskimi barvami se delajo. Ko je treba vozit kamion in ga raztovarjat, ni nobene od nikoder. 

In to je kajpak  tudi razlog zakaj se ženske štimate.  Same pravite da za sebe. Normalno da za sebe. In to vam uspeva, zato pa so delovna mesta razdeljena, kot to vidimo danes.

Tistih, ki se posvečajo družini in otrokom žal ni več, ali jih je še zelo malo. Le to pove sleherna veleblagovnica kjer je robe za ženske  65%, za moške 15% in špecerija pod kar se razumeva družinska nabava znaša  20% prostora.   Kdo se potem posveča družini?  Še jaz se ne, a se hudo trudim.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858