Author Topic: moški/ženska  (Read 121641 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: moški/ženska
« Reply #120 on: August 03, 2012, 07:32:03 AM »

Tistih, ki se posvečajo družini in otrokom žal ni več, ali jih je še zelo malo. Le to pove sleherna veleblagovnica kjer je robe za ženske  65%, za moške 15% in špecerija pod kar se razumeva družinska nabava znaša  20% prostora.   Kdo se potem posveča družini?  Še jaz se ne, a se hudo trudim.

Andres

Saj o tem pišem, da gre čas naprej, da so se relacije v odnosih korenito spremenile na obeh straneh, da ste tudi moški tisti, ki ste prispevali k temu, da ženska dela, da se ženska lišpa, da ženska študira, se izobražuje, saj vsak si želi imeti pametno, lepo, uspešno in seveda še družinsko...
Da ni pomembno ali si moški ali ženska, kakšen si človek po duši, po srcu, kakšno osebnost imaš, kakšen je tvoj karakter ne govori spol, ampak vsak posameznik sam zase, NE glede na spol.
Vendar dokler bo še ta boj med žensko in moškim, bo tudi strast, bo tudi privlačnost, ki človeštvo žene naprej, ko bomo vsi enaki ne glede na spol, bo vseeno s kom boš in koga boš izbral in tako nas bo potem manj na tem prenapolnjenem lepem planetu, katerega uničuje ČLOVEK in ne ženska ali moški.

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #121 on: August 10, 2012, 05:59:56 AM »

Bodimo si iskreni, vsi skušamo svojo laž prodat kot resnico. Človek (moški ali ženska), ki se zaveda tega, se sploh ne razpravlja ;)

Tole je mimo Lord.  Nimam kaj prodajati laži, če vem da imam prav. In dokler baba gleda v ogledalo in ne na otroka, mi s takimi dejanji potrjujejo, da ne lažem, ter da imam prav, torej govorim resnico. 

Sicer pa me v zadnjem času  presenečaš Lord. Bržkone se ti je kaj babješkega pripetilo v življenju in si tako spoznal, da je najbolje še porivanje brez obveznosti.  Če je tako, boš čez nekaj let poročal koliko se jih je ponujalo za poroko. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #122 on: August 14, 2012, 06:44:58 AM »
Bolj ko vas berem, bolj vidim da ne veste v čem je point enakopravnosti. Prve ženske, ki so s tem začele se niso borile za to, da bodo prevzele moška dela ipd floskule. Ženske so se borile za enakopravnost pri izobrazbi, za možnosti pri odločanju o svojem telesu( da niso prodane in na silo poročene bogsigavedi kam...), za možnosti za delo in za pravico o odločanju o svojem življenju. Vse kar se je moškim zdelo samoumevno, da se izobrazi, da si izbere ženo, da gre v službo, da gre v gledališče sam, da se dobi s prijatelji sam, vse to je bilo za ženske nekoč prepovedano. V naših modernih družbah....med Indijanci tega nisem zasledila.
Ženske so se borile za svobodo torej. seveda, če gledam zdaj iz perspektive, kjer smo...seveda ne bom šla delat v rudnik, ali pa gradit stolpnice, saj nisem dec. Imam pa MOŽNOST, da tudi jaz izkoristim svoje potenciale in grem v šolo in grem delat nekaj, s čemer lahko na ŽENSKI način pomagam k boljši družbi. Zato jih je veliko učiteljic, medicinskih sester, zdravnic itd. Kdo je bolj primeren za take sočutne poklice, moški ali ženska?
Tista, ki pa hoče, pa naj gre delat moške poklice, saj imajo tudi moški možnost delat nekaj bolj ženskega in v tem je keč enakopravnosti.
Sama osebno sem bila veliko bolj zadovoljna, ko je mož zaslužil toliko, da sem sama lahko delala za 4 ure. Ker je bilo ravno prav, zadovoljila sem svoje potenciale, prišla domov, skuhala, na hitro pospravila in smo bili vsi zadovoljni. Jaz nisem bila zmatrana on je bil pa vesel, ker je imel filing, da drži družino pokonci. Potem je prišla recesija in so se stvari obrnile, mož z nižjo izobrazbo je dobijal zanič službe, slabo plačane, jaz sem šla delat za 8 ur in zdaj jaz nosim domov še enkrat več in to ni to. Vsi smo sitni in tečni, ker meni zmanjkuje časa....
Tako da MARSIKATERA ženska bi veliko raje imela deca, ki bi imel stvari na čez, sama pa skrbela za "ognjišče" doma. Ampak žal je v današnji dobi potrebno kdaj pa kdaj vloge tudi zamenjati, če hočeš nahranit lačna otroška usta. In ko so otroci v igri se lahko ženska spremeni tudi v levinjo, kar moškim ni všeč.

Kot prvo, pa je enakopravnost čisto druga stvar o kateri se vi prepirate.
« Last Edit: August 14, 2012, 06:46:56 AM by Jane »
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #123 on: August 14, 2012, 06:48:31 AM »
Sploh pa ne vem v čem pa naj tekmujem z moškimi??? Kako bolje poscati drevo, kako narediti boljši prdec???  Ženske smo ženske in nobena pametna ne bo hotla bit dec.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #124 on: August 14, 2012, 07:29:33 AM »
Bolj ko vas berem, bolj vidim da ne veste v čem je point enakopravnosti. Prve ženske, ki so s tem začele se niso borile za to, da bodo prevzele moška dela ipd floskule. Ženske so se borile za enakopravnost pri izobrazbi, za možnosti pri odločanju o svojem telesu( da niso prodane in na silo poročene bogsigavedi kam...), za možnosti za delo in za pravico o odločanju o svojem življenju. Vse kar se je moškim zdelo samoumevno, da se izobrazi, da si izbere ženo, da gre v službo, da gre v gledališče sam, da se dobi s prijatelji sam, vse to je bilo za ženske nekoč prepovedano. V naših modernih družbah....med Indijanci tega nisem zasledila.
Ženske so se borile za svobodo torej. seveda, če gledam zdaj iz perspektive, kjer smo...seveda ne bom šla delat v rudnik, ali pa gradit stolpnice, saj nisem dec. Imam pa MOŽNOST, da tudi jaz izkoristim svoje potenciale in grem v šolo in grem delat nekaj, s čemer lahko na ŽENSKI način pomagam k boljši družbi. Zato jih je veliko učiteljic, medicinskih sester, zdravnic itd. Kdo je bolj primeren za take sočutne poklice, moški ali ženska?
Tista, ki pa hoče, pa naj gre delat moške poklice, saj imajo tudi moški možnost delat nekaj bolj ženskega in v tem je keč enakopravnosti.
Sama osebno sem bila veliko bolj zadovoljna, ko je mož zaslužil toliko, da sem sama lahko delala za 4 ure. Ker je bilo ravno prav, zadovoljila sem svoje potenciale, prišla domov, skuhala, na hitro pospravila in smo bili vsi zadovoljni. Jaz nisem bila zmatrana on je bil pa vesel, ker je imel filing, da drži družino pokonci. Potem je prišla recesija in so se stvari obrnile, mož z nižjo izobrazbo je dobijal zanič službe, slabo plačane, jaz sem šla delat za 8 ur in zdaj jaz nosim domov še enkrat več in to ni to. Vsi smo sitni in tečni, ker meni zmanjkuje časa....
Tako da MARSIKATERA ženska bi veliko raje imela deca, ki bi imel stvari na čez, sama pa skrbela za "ognjišče" doma. Ampak žal je v današnji dobi potrebno kdaj pa kdaj vloge tudi zamenjati, če hočeš nahranit lačna otroška usta. In ko so otroci v igri se lahko ženska spremeni tudi v levinjo, kar moškim ni všeč.

Všeč. Se strinjam.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #125 on: August 14, 2012, 08:48:23 AM »

Všeč. Se strinjam.

Bravo Jane. Pritrjujem.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #126 on: August 15, 2012, 01:56:07 AM »
Jane. Veliko tega kar si napisala je res. Bi pa na katerem mestu kaj pripomnil. Ko bo več časa se vrnem v to temo.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #127 on: August 15, 2012, 01:44:46 PM »

Supeeer napisano :-*
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #128 on: August 15, 2012, 09:40:36 PM »
Se strinjam Jane
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #129 on: August 16, 2012, 03:37:54 PM »
Točno tako Jane ;) :-*
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #130 on: August 24, 2012, 11:24:02 PM »
Bravo Jane. Zelo lepo napisano. Prav nasmejal sem se :) Zakaj? Ker tako bi napisal pravi moški. Zdaj pa vsi vse vemo in vsem je vse jasno, sam vsi so nezadovoljni...

Dejstvo je, da prvotna ureditev je bila popačena verzija zaradi določenih dogem, ki so žensko spravljale v podrejen položaj. Kaj je bil vzrok, ni več niti pomembno. Dejstvo je, da so zaradi tega, ženske zgubile svojo ženstvenost. In ne vedo točno, kaj bi počele s tem vodilnim položajem, ker ženska v moški vlogi slabše zgleda kot moška gospodinja. Pa nočem nikoga žalit s tem. En klinc me briga, če žena nosi več denarja domov. Problem je v zahtevkih, ki jih v sedanjih časih imajo ženske do moških.
Moški bi moral bit "pravi mačo", ampak ob enem nežen in prinest rožico, ne samo za valentinovo. moral bi bit sočuten, sam znat tudi udarit po mizi. Moral bi bit razumevajoč in nežen, a močen............ blablabla......... Sem bedak, ma to je še meni jasno, da so vse kontradiktorne zadeve. Moški, po ženskem razmišljanju bi moral bit vse drugo kot pravi moški. Ker ne moreš imet štalo in kravco not, da štalca ni pokakana od kravce.
Opažam, da vse te težave niso vezane samo na ženske, ampak tudi na moške. Sej nobenemu ni več jasno, kaj naj bi bil pravi odnos in pravilno razmerje med partnerji. Vsi  bi "nekaj" in nihče ti ne zna pojasnit "kaj".
Jebala vas teorija.
Potem se moški odloči, da pač bo to kar je in če ga sprejme, fajn, če ne ve kje so vrata. Pa seveda, dokler so metuljčki vse štima, potem pa se začenjajo zahtevki po spremembah. "pa lahko bi naredil to ali ono, lahko bi se tako obnašal" itd itd.
Kje je tisto "sprejemanje takega kot si"?
V prdenju se ne morete dajat z nami, pa čeprav ima kakšna večjo rit in po neki mehanični logiki, bi morala prdnit močneje :) Sam menim, da je to bedasto celo za moške. to je očitno žensko dojemanje moškega, da je dober samo za prdet in konec.

Preveč se zahteva in premalo se dopušča. Časi so taki, da če imaš imbecila za tipa, se lahko komot spaakiraš. Hvala bogu, lahko ženska dobi boljšo službo od moškega in lahko preživi tudi brez njega. Če smo tako zarukani, potem zakaj se sploh ukvarjat z nami? Zakaj si grenit življenje po nepotrebnem?

Vse iščejo moškega in nobena ga ne najde. Mogoče pa je stereotip zgrešen? mogoče takih tipov NI?!? A je to kateri mogoče padlo na pamet, da mi moški NISMO princi na belem konju in da nas to mogoče sploh ne briga? sprejmite dejstva.

Nehajte živet v preteklosti in v starih zarukanih vzorcih, kdo naj bi kaj bil. Dejstvo je, da je bilo prej zgrešeno in da je zdaj samo druga amplituda nihala. Od potlačenih žensk smo šli v vladajoče ženske in to je samo druga skrajnost. Daleč od tega, kaj naj bi bilo v harmoniji.

Enakopravnosti NI. Resistance is futile.

Sicer pa me v zadnjem času  presenečaš Lord. Bržkone se ti je kaj babješkega pripetilo v življenju in si tako spoznal, da je najbolje še porivanje brez obveznosti.  Če je tako, boš čez nekaj let poročal koliko se jih je ponujalo za poroko. :)

Andres

Itak, da se mi je zgodilo. Daš vse od sebe in nikoli ni zadosti dobro... Sam ni poanta v tem. Hvaležen za učenje. Porival se ne bom brez obveznosti, pa ne zaradi neke morale, boli me za moralo. Sam meni je sex nekaj fenomenalnega in spraznit si jajca iskreno ne rabim. Hočem maximalno uživat. in to fast-fuk ne ponuja. Je pa res, da ko si ciničen in sarkastičen, imajo ženske do tebe drugačen odnos. Seveda, če bi s tem stopil v vezo, bi se v enem mesecu pojavili prvi zahtevki, naj to ali ono spremenim ;) Zato sem to pisal. Kot je krožil en mail:" če ne sprejmeš vse moje slabosti, si ne zaslužiš mojih vrlin" ;)
Ja, Andres. Tudi mene so ženske uničile....

spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #131 on: August 25, 2012, 05:22:37 AM »
Dobro si tole napisal Lord.  Upam, da jih bo vsaj nekaj prebralo.  Iščejo princa na belem konju, ki ga ni, četudi kakšna primernega partnerja najde se v partnerskem razmerju pokaže več in toliko vsega, kar jih nekoč ni motilo, naenkrat pa je to postala groza.  Toda moški jo mora sprejemat, četudi ima tretjo bradavico pokrito pod joškom.

Itak, da se mi je zgodilo. Daš vse od sebe in nikoli ni zadosti dobro... Sam ni poanta v tem. Hvaležen za učenje. Porival se ne bom brez obveznosti, pa ne zaradi neke morale, boli me za moralo. Sam meni je sex nekaj fenomenalnega in spraznit si jajca iskreno ne rabim. Hočem maximalno uživat. in to fast-fuk ne ponuja. Je pa res, da ko si ciničen in sarkastičen, imajo ženske do tebe drugačen odnos. Seveda, če bi s tem stopil v vezo, bi se v enem mesecu pojavili prvi zahtevki, naj to ali ono spremenim  Zato sem to pisal. Kot je krožil en mail:" če ne sprejmeš vse moje slabosti, si ne zaslužiš mojih vrlin"
Ja, Andres. Tudi mene so ženske uničile....

Čudno, da nisi prišel do spoznanja, da je še najbolje porivat, saj nenazadnje kot opažam, te je vsaka hotela spreminjati.  Uživat v seksu potemtakem niti ne moreš, saj s katero koli se fuka, za uživanje pa je najpogosteje potrebna partnerka, torej tista prava partnerka. No, če naletiš, da paše samo sex, čez dan te pa hoče spreminjat, je potem najbolje, da se imata samo za seks tudi čez dan, saj le tako bo pozabila kaj vse moraš spremeniti.  Toda tudi to ni dolgoročnega pomena.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #132 on: August 25, 2012, 09:59:57 AM »
Lord, si pa dal vso jezo ven, kar si jo imel  :laugh:

Princ na belem konju... Ja, to je zelo smotana stvar, če si res predstavljaš, da bo tako. Kot princ v Pepelki od Walta Disneyja.

Dejstvo je, da so ljudje postali tako razvajeni, da se ne zadovoljijo več s povprečnim. Ker imajo tako v glavi, da bo itak vedno prišlo nekaj bolje mimo, rajši spustijo iz rok nekaj, kar je popolnoma v redu, s to razliko, da si oni ne dopustijo, da bi to dejansko videli. Sprejemanja kot takega ni več, to je težava.

Hecen primer je bil pri meni - imela sem moškega, ki mi je dejansko nudil vse, vendar je nekaj manjkalo. Potem se pa pejt. In ja, definitivno obstajajo moški, ki so super in fejst (tudi ti, dragi Lord), pa lahko ženski nudijo marsikaj, pa vendar ga ženske potem izkoristijo, obrnejo, prizadanejo. Nekako se mi zdi, da so ljudje res že postali na nek način "obupani" in bi samo radi imeli nekaj - pa najsi bo to fuk, nekoga, da jih vozi okoli, nekoga, da se z njim družijo, da jim sprehaja psa, da jih vzdržuje itd, in potem gredo v odnos s popolnoma ok osebo (moško ali žensko), ko pa se tega naveličajo, pa to osebo pustijo in gredo dalje. Seveda je potem ta oseba na koncu vsa zmedena in prizadeta, ker ji pol klinca ni jasno, kaj se je zgodilo. In potem se ljudje sprašujemo, zakaj se moški in ženske pritožujejo, kakpne osebe hodijo po svetu in da kakšni so moški oz ženske. No shit...

Človeštvo je v tej moderni dobi postalo tako razvajeno na en način, da že kar glava boli. Vzemimo za primer telefone - vedno nekaj novega, vedno neka nova različica. Ker je taka mislenost v glavi, da bo konec koncev vedno prišla izboljšava ali pa nekaj drugačnega, ja a se je potem sploh za čudit, zakaj se tudi z ljudmi v vezah ravna na tak način?!

Srž problema je v tem, da se človeka ne spoštuje več na ta način, da je živo bitje, ki ti je sposobno vračati čustva, pa najsi bodo karkšna koli. Ni več tistega spoštovanja, kot je bilo včasih. Dokler se tega ljudje ne naučijo, je po eni strani brezpredmetno razpravljati, kaj bo kdo komu kaj povedal ali naredil. Ni več važno, kdo podpira družino, važno je, da se to spoštuje in sprejema.
9ZK 674

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #133 on: August 26, 2012, 12:31:03 AM »
Andres, sej nisem hotel izpast neka žrtev. Pač zaupal sem in nebi smel. Tako pač je. Sam sem si kriv in jezen sem samo na sebe. Ne bom pa zaradi tega obupal. Sam raje sam, kot v napačni družbi.

Sasa, vem, da sem super in fejst, sam to je vedno stvar zornega kota in relativnostna teorija bi za to držala ;)
Navajeni smo potrošniškega razmišljanja. Ko se pokvari, kupi novo, ker je bolj poceni, kot da greš popravljat. Sam če se "telefon" NOČE popravit, potem ga moraš zamenjat. In Četudi ti "telefon" trdi, da si TI tisti, ki ga ne zna uporabljat. :P
spoštovanje, kot vse ostalo pa v današnji družbi vsak razume, kot mu najbolj paše. Za nekoga sem bil "dvoličen, lažnjivec, bedak, prevarant". In če to osebo vprašaš, ti bo vse lepo razložila z "dokazi". Komu verjet?

Stvar je v tem, da folk ne ve kaj bi rad. TV in reklame so že tako močne, da ljudem perejo možgane in posledično ne vedo več, kaj bi rad. Ker stimulacije od zunaj so v nasprotju s tem, kar duša in srce pravita. Posledica, da odnosi razpadajo, ker ne vedo več, kaj je prav in kaj bi bilo treba. V bistvu ne rabi nič. Vsi bi imeli "smart telefone" ;) A žal je to samo pravljica, ki ne obstaja. Zato pa so ljudje vedn o v iskanju zunaj, kjer je vedno nekdo pripravljen prodat knjigo, filem, oddajo o tem, kaj je prav.

Glava ni samo za frizure... o tisti zgoraj govorim... ;)
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #134 on: August 26, 2012, 02:18:40 AM »
Ej ljudje božji....mejmo se radi take kot smo :-*
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115