Author Topic: moški/ženska  (Read 121664 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: moški/ženska
« Reply #90 on: July 22, 2012, 10:46:18 AM »
To je pa moški um - deluje lahko na enem ali na manjšem številu različnih področij hkrati. "Monotask".  ;D Nič slabega ... Samo vseeno bi lahko kdaj malo piknil.  ;)
9ZK 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #91 on: July 23, 2012, 05:40:07 AM »
Tema nekako vedno znova dobiva boljši pomen, obenem pa je res, da se vedno napiše isto, ženska pa joj, nebi se več spravila biti ženska. Prioriteta je vse drugo od šminke, do tuša, otrok in seveda tudi kuhinja sta postavljena v kot. Partner je čez leto dni odveč.

Sicer pa danes ne bom ugovarjal nobenemu od vas treh, ki ste se oglasili tu zgoraj. Jernjev post spominja na žensko v večih pomenih, vsaj tisti del, kar zadeva žage motorke.  Sčasoma je treba vsako podmazat, žensko, ključavnico na deviškem pasu, torej vse kar  ni večno..  Edino kar ženski ni potrebno podmazat je jezik. Um pa kajpak se ne podmaže tudi pri moških.

Lord, pri tebi sem vesel, da si končno spoznal, da ni vse tako kot se na zunaj vidi. Mogoče bova zdaj pogosteje podobnega mnenja.

Za konec še ena cvetka ženske, ki je prava ženska današnjega časa.  Le ta živi na račun moža, ki je zelo sposoben in ima temu primerne prihodke, ter tudi tako življenje. Vendar ona se goni, kar napišem in mislim dobesedno, ter tako po Sloveniji lovi privatnike. Ker je zabita kot žebelj niti pomisli, da lahko taki privatniki, samo imenovani podjetniki poslujejo zelo slabo. In pri zadnjih dveh se je to tudi pokazala. Gre pač za dva, ki bi v toliko letnem poslovanju lahko naredila več. Ne. Ženska, je svojo rit naslonila na avto, ki je edini, ki oba moška lahko pokažeta.

Več kot to. Ko se enega naveliča, poskuša razdreti trdno zvezo druge ženske, ki naj bi bila njena prijateljica, vendar seveda ne v dobesednem pomenu. Tega ki se ga je naveličala poskuša poriniti taki ženski. No, ko se dve taki skupaj najdeta, zloba poje in po gobe gredo zakonu.
Zgodba je resnična zato vprašam, če le ni kdo med vami podvomil v iskrenost prave narave ženske osebe. Desca z joški.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #92 on: July 23, 2012, 06:48:44 AM »
Bolano se mi zdi, da se mora ženska spravljati na zasedenega moškega. Sicer pa, če bi bila veza tako trdna in če bi bil dedec res dedec, potem ne bi podlegel čarom ženske, ki ga osvaja. Dejstvo pa je, da je ženska narava lahko veliko bolj pretkana kot moška in tudi veliko bolj zlobna. Moški tekmovalnost izražate z "bojem", ženske pa to naredijo na veliko bolj pritajen način, na žalost...
9ZK 674

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #93 on: July 23, 2012, 06:55:33 AM »
In kaj je definicija prave ženske in pravega moškega?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #94 on: July 23, 2012, 06:58:40 AM »
Andres, v tvojem primeru pa tudi moški ni ne vem kaj, če pusti, da ga takole sramoti. V rit naj jo nabaše.
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #95 on: July 23, 2012, 06:59:49 AM »
In kaj je definicija prave ženske in pravega moškega?

Poznamo ženski in moški princip in tradicionalne vrline (ne vloge) moškega in ženskega spola. Ozirajoč se na to, menim, da vsak sam zna definirat moškega in žensko.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #96 on: July 23, 2012, 08:17:13 AM »
No zase vem kaj mi to predstavlja, rada bi slišala od vas, ki ste komentirali tukaj.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #97 on: July 23, 2012, 08:59:39 AM »
Če se ne motim, smo o tem nekje že pisali ...

Funkcija "search" pravi, da tu: http://www.nenavadno.com/forum/index.php/topic,2701.0.html
« Last Edit: July 23, 2012, 09:03:36 AM by Maja »
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #98 on: July 23, 2012, 09:09:33 AM »
Koliko enega gneva do človeka, ali je to moški ali ženska je pravzaprav vseeno....
Mislim, da se človek razvija v smer, da bo v sebi združil moški in ženski princip, kateri naj bi bil v ravnovesju in stvari, ki se dogajajo sedaj so verjetno nekakšen pokazatelj teh sprememb...
Kot sem že večkrat napisala, nas je na tem planetu verjetno preveč in narava pač poskrbi tako ali drugače, da nas bo manj. Eden izemd načinov je tudi ta, da te privlačnosti med dvema različnima spoloma kmalu ne bo več, saj te bo lahko privlačil isti spol, ki bo imel pravzaprav vse lastnosti (moške in ženske)
Poznam kar nekaj gejev, krasni ljudje, vendar svojega semena ne bodo oddali in reprodukcije z njihove strani pač ne bo več, tako da potencialno bo na tem planetu nekaj manj ljudi....
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #99 on: July 23, 2012, 09:13:43 AM »
Cel kup enga govorjenja, pa še vedno nič ne vem. Hočem slišat naslednje, po alinejah, če ne gre drugače.
Pravi moški mi predstavlja:
- da je poraščen, da ma vsaj 100 kg, da preživlja svojo družino, da se lepo obnaša do svoje mame, karkoli pač, bla, bla, bla....
Prava ženska:
- skrbi za otroke, ne teži možu....karkoli vam pač prava ženska predstavlja.
Ker zdaj se mi lahko tukaj kregamo, zakaj so ženske take, zakaj so moški drugačni kot včasih. Samo, če prvič vsakemu to predstavlja nekaj drugega. Torej je vsaka ženska prava in vsaki moški pravi, ker si vsak najde svoj par, ki mu odgovarja.
Kot drugo je pa svoje nardila tudi tehnološka revolucija, ne živimo več nekje na kmetih v fukojebini, kjer bi moral moški zjutraj vstat in iti lovit in nahranit celo družino. Žena bi doma skrbela za otroke, vrt, kuhala itd. Pač živimo v mestih, kjer nimamo svoje zemlje in za dobrobit svojih lastnih družin morata delat oba tako moški kot ženska. Če nočemo, da so otroci lačni. In žal se morata sedaj dopolnjevati in oba poskrbeti za otroke, kuhanje itd, da družina funkcionira. In to ne pomeni, da je moški copata in ženska nesposobna zafrustrirana mama, ki ji je važna kariera. Ne samo sta pravi moški in prava ženska, ki si znata pomagat in se razumet.

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #100 on: July 23, 2012, 09:15:50 AM »
Kar je zelo zaželjeno. In vse pelje v to smer. Od zabrisovanja razlike med spoloma, do načrtnega zastrupljanja, poneumljanja ... Tako bodo preživeli samo tisti s kvalitetnimi geni. Kar je odlično! Ker naravna selekcija je skoraj že onemogočena. Poglejte, kakšen je danes delež živorojenih dojenčkov, kakšen je bil pa včasih. Ali pa starostna doba, kako se podaljšuje.
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #102 on: July 23, 2012, 09:23:51 AM »
Evo, alineje. :D

http://www.psiha.net/aavsec/PPT/Spol_razlike.pdf

http://psy.ff.uni-lj.si/iGuests/Obzorja/Vsebina1/Vol11-2/avsec.pdf
OK a vse to pisanje predstavlja kaj si ti predstavljaš pod žensko in moškim? Npr. si predstavljaš sebe pasivno, podredljivo, si bolj plaha v spolnosti? I think not.

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #103 on: July 23, 2012, 09:43:26 AM »
Kriteriji so verjetno različni.
Tako bo za kešpičko pravi moški tisti, ki bo imel dovolj denarja.
Za lepotičko, ki bi bila samo za v izložbo, tisti, ki bo nosil majčko s kristalčki, imel lepo frizurco itd.
Za tisto, ki ne zna ničesar naredit sama, tisti, ki bo ob 3h zjutraj klical fotra, ker jima je počila guma, ker je sam ne zna zamenjat.
Za tipično blokarico, tipičen blokar.

Vsak ima želje in potrebe po istih lastnostih, ki jih nosi v sebi. isti ptiči skupaj letajo.
Konkretno - sem močna ženska, ampak ne možača, temveč še vedno z nekoliko tradicionalnim pogledom na žensko/moško vogo.
Poznam oba spola in moškemu znam dat občutek, da je moški. Pustim mu, da je to. In to je že sam po sebi. Sicer ne bi bil moj, ker mi ne bi ustrezal. Spoštujem njegovo sposobnost, da zna naredit vse, kar se tiče dela doma, tehničnih zadev itd. Prav tako pa on spoštuje mene kot žensko. Da znam poskrbet za hišna opravila, da sem urejena in da ga spoštujem.
V družbi in zasebno iz nejga ne delam podrejenca, ne tlačim ga, ne podcenjujem, ne tekmujem z njim v stvareh, ki naj bi bila domena moških.

Ženske bomo vedno ženske, moški bodo vedno moški. Zato naj se prepotentne babnice kar ustavijo, ker NIKOLI ne bomo enakopravni. Pa ne v smislu podrejenosti in diskriminacije. Ampak tako je. Tako je v naravi. Će smo enakopravni, potem naj še ženske npr. nagonijo delat v rudnik. možače, kot jih imenuje Andres, bi bile enakopravne v vsem - ja, samo v tistem, kar njim paše., da se lahko usajajo. Če je vojna, naj bo potem vojna za vse.

9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #104 on: July 23, 2012, 10:06:13 AM »
Kriteriji so verjetno različni.
Tako bo za kešpičko pravi moški tisti, ki bo imel dovolj denarja.
Za lepotičko, ki bi bila samo za v izložbo, tisti, ki bo nosil majčko s kristalčki, imel lepo frizurco itd.
Za tisto, ki ne zna ničesar naredit sama, tisti, ki bo ob 3h zjutraj klical fotra, ker jima je počila guma, ker je sam ne zna zamenjat.
Za tipično blokarico, tipičen blokar.

No to je tisto o čemer govorim, zakaj se torej prepiramo kakšen naj bi bil kdo in kaj je nabolj primerno. Za nas je pomemben določen profil in take si izbiramo, če nam drug profil ni všeč, gremo lahko mirno naprej, a ne?
Vsak ima želje in potrebe po istih lastnostih, ki jih nosi v sebi. isti ptiči skupaj letajo.
No, točno to...torej možača bo dobila copato- da bo jing jang. Z nami, to nima nobene veze, razen da vtikamo svoj nos v nekaj kako bi mogla onedva živet.
Zato naj se prepotentne babnice kar ustavijo, ker NIKOLI ne bomo enakopravni. Pa
ne v smislu podrejenosti in diskriminacije. Ampak tako je. Tako je v naravi. Će
smo enakopravni, potem naj še ženske npr. nagonijo delat v rudnik. možače, kot
jih imenuje Andres, bi bile enakopravne v vsem - ja, samo v tistem, kar njim
paše., da se lahko usajajo. Če je vojna, naj bo potem vojna za vse.
OK STOP. Koliko žensk pa dejansko hoče it delat v rudnik, koliko žensk hoče bit v vojni, pa ne samo one, ampak v vojno ne bi dale niti svojih moških in svojih otrok. Ne vem kaj ste tako osebno nastrojeni, proti nepravim ženskam in nepravim moškim? Vas mar ogrožajo? In če je vse jing jang, bo tudi neprava ženska dobila svoj par in tisto kar ji pripada, saj drugi je itak ne bodo prenašali in velja tudi za moškega.

Moja astro karta