Pred dnevi gledala film Inception.
Meni je bil neznansko všeč, vmes imela kar nekaj "klikov" v glavi, tako da res priporočam.
Sama sem ga gledala in doživljala predvsem iz psihološkega vidika.
Je pa vsebina seveda tudi tema mojega trenutnega življenja.
Priporočam v gledanje.
Danes sem nekaj Googlala in sem po naključju našla ta film. Iskala sem namreč filme, v katerih igra Leonardo DiCaprio, ki mi je TOP igralec. No, in ker igra v tem, in ker sem se spomnila, da ste ga omenjali pred kratkim, sem si ga pogledala.
Za moj okus bi bil lahko malenkost bolj psihološki in manj akcijski - manj ameriški ...
Kar sem potegnila iz vsebine pa je ...
Drži se svojega razuma in ne pusti, da te pri odločitvah "zdrkajo" čustva in nerazrešeni, preživeti vzorci.
Globlje kot koplješ, več sranja boš našel, bolj bo vse zakomplicirano, vse bolj se boš ubadal s stvarmi, ki so postranskega pomena, in tako ne boš znal rešit tistega problema, ki je res potreben ustrezne obravnave.
Treba je živeti tu in zdaj, uživati v lepih trenutkih takrat, ko se dogajajo. V realnosti, ne v sanjah. Biti pošten v odnosih, izkoristiti priložnost, da si lahko ZDAJ s svojimi ljubljenimi in jim dati najboljše od sebe.
Pričakovala sem tak konec, kot je bil - sem že rekla, da bi bil lahko film malenkost manj ameriški? Mora držati človeka do konca v napetosti in ko si že skoraj oddahne, ga je treba zadeti ... Govorim o vrtavki, ki kaže, da tudi končna realnost ni resnična. Gledalca tak konec lahko pusti z napačnim vtisom, da nič ni resnično in da se lahko na čudne načine rešuje - spet napačno - namesto, da bi vzel vajeti v svoje roke.