Author Topic: Ucenje Tarota  (Read 145090 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Ucenje Tarota
« Reply #165 on: March 29, 2011, 07:17:11 PM »
A Cesar, tako kot jaz. Napišem še za Cesarja
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #166 on: March 29, 2011, 08:52:52 PM »
Tea prosim mitološko ozadje za pravico. Hvala  :-* :-*
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #167 on: March 30, 2011, 07:03:06 AM »
Prosim  če lahko kdo preveri, če sem prav zračunala, potem pa bom šla poiskat ostale info(4.2.1983)
Letos v ciklu obešenca, naslednje leto smrt/ponovno rojstvo.
Duhovno število pa puščavnik?

Hvala  ;) :P

Tvoj življenjski in duhovni simbol je res Puščavnik, letos pa si v letu XI. Moč/Sijaj, šele z naslednjim roj. dnevom prideš v leto Obešenca ( pri izračunu moraš vzeti leto naslednjega rojstnega dneva )  ;)

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #168 on: March 30, 2011, 07:29:06 AM »
Opis za Cesarico meni pride prav.  :) Hvala, Tea.  :-*
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #169 on: March 30, 2011, 08:21:49 AM »
Opis za Cesarico meni pride prav.  :) Hvala, Tea.  :-*

Hehe  :-*
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #170 on: March 30, 2011, 08:37:54 AM »
Cesar

Cesarja lahko spoznamo preko velikega Zevsa, kralja bogov, ki so ga Grki imenovali očeta vsega, stvarnika sveta in vladarja bogov in ljudi. V mitu je bil Zevs najmlajši sin titanov Kronosa in Reje. kronosu je bilo prerokovano, da ga bo nekega dne eden izmed njegovih sinov zrušil in si prilastil njegovo mesto. Da se to ne bi zgodilo, se je odločil, da bo pogodltnil otroke, še preden so odprli oči.
No, Reji seveda to ni bilo pogodu in ko je rojevala šestega otroka se je skrila, Saturnu /Kronosu/ pa je zavila kamen.
Zevs je zrasel v moža in preoblečen v služabnika obiskal očeta in mu dal napitek, da je izbruhal vse otroke in tudi kamen.
Zevs je potem svoje brate in sestre vodil v upor proti Kronosu, ga zrušil in uvedel nove zakone.

Novi kralj bogov je našel svoj dom na olimpu in ustanovil hierarhijo bogov, ki so se podredili njegovemu najvišjemu zakonu. Njegova simbola moči sta bila grom in strela. Njegov nestanoviten, strasten duh pa se ni izražal le z neurji, temveč tudi z veliko ljubicami in otroci, ki jim je bil očem. Med njimi so bile Atena, Dika, Mojra....
Njegova žena je bila Hera, ki je bila boginja poroke in rojstva in je vladala kot njegova družica.
Zevs je delil dobro in zlo v skladu z zakoni, ki jih je postavil. Bil je tudi bog prijateljstva in zaščitnik vseh ljudi.

Na notranji ravni je Zevs, cesar, podoba očetovstva. Oče pooseblja naše duhovne ideale, etične kodekse, samozadostnost, s katero preživimo v svetu, oblast in ambicijo, ki nas žene, da dosegamo cilje, disciplino in pogled v prihdonost, ki ju potrebujemo za dosego cilja. To moško načelo najdemo pri moških in ženskah in se razlikuje od skrbnega in brezpogojno ljubečega materinskega načela, ki smo ga spoznali na karti Cesarice.

Duh, ne telo, je tu najvišja vrednosta in od nas se, bolj kot intuitivno prepuščanje naravnanemu toku, pričakuje DELOVANJE.

Oče v nas spodbuja samospoštovanje, kajti to je tisti del nas, ki lahko zavzame stališče s katerega se sooča z življenjskimi izzivi. Zevs je lahko sočuten in se zavzema za šibke in uboge. A lahko je tudi jezen in maščevalen, če kdo ne upošteva njegove oblasti in če krši njegove zakone.

Tako ima Zevs - Cesar - tudi temnejši obraz, ki se na notranji ravni izraža kot togost in nespravljivo prepričanje v lastni prav. Biti v odnosu z notranjim očetom pomeni imeti občutek sposobnosti, zmožnosti začenjanja novih idej in njihovega udejanjanja v svetu.

V komur prevladuje notranji oče, ima tudi množico prepričanj, ki s svojo togostjo lahko zatirajo čustva. V tem primeru moramo kot Zevs zrušiti stara pravila ter uvesti nova in bolj ustvarjalna, da ne postanemo malenkostni tirani samega sebe in da nas ne uroči tiran iz zuanjega sveta.

Pomeni, da Zevs - Cesar - napoveduje soočanje z očetovskim načelom, naš izziv pa je da nekaj zgradimo v svetu in udejanjimo ustvarjalno idejo.
www.Astro-Star.net

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #171 on: March 30, 2011, 08:41:57 AM »
Oooo, tole je pa še kako prav.

Hvala Tea  :-*
9ZK 674

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #172 on: March 30, 2011, 08:50:45 AM »
Tea prosim mitološko ozadje za pravico. Hvala  :-* :-*

PRAVICA

Atena, boginja pravičnosti /njen oče je bil Zevs, kralj bogov/

Uran ga je opozoril, da bo njegov otrok, če ga bo imel s svojo prvo ženo, Metis, boginjo modrosti, močnejši od njega. Da bi to preprečil, je Zevs pogoltnil Metis preden je rodila otroka, ki ga je nosila pod srcem. Kmalu zatem je Zevsa mučil strašen glavobol. Da bi ga pozdravil, mu je Hefajst, bog kovaštva, razcepil glavo z bornasto sekiro in iz zevajoče rane je z zmogoslavnim krikom skočila poplnoma oborožena Atena

Ti svetujem, da si prebereš knjigo Babje boginje; v horoskopu pa se lahko malce poigraš s postavitvijo Pallas Atene, če želiš

Ko so to videli, so vsi Nesmrtniki osuplo in polni strahospoštovanja obstali. Boginja je postala Zevsov najljubši otrok in to je sprožilo ljubosumje ostalih bogov.

Atenina bojevniška nagnjenja so bila očitna že pri njenem rojstvu, a so bila precej drugačne kot pri bogu vojne Aresu. Umetnost vojskovanja, kot jo je gojila atena, ni izjajala iz ljubezni do vojne in pobijanja, temveč iz njenih visokih načel in hladnokrvnega prepoznavanja nujnosti boja za podporo in ohranitev resnice. Bila je bolj strateg kot surov borec in je uravnvešala Aresovo telesno agresijo in silo z logiko, diplomacijo in bistroumnostjo. Varovala je pogumne in drzne in postala varuhinja mnogih junakov. A pomoč, ki jo je nudila Perzeju, Odiseju in drugim slavnim vojščakom, je bila vedno orožje, ki ga je bilo treba uporabiti bistro, načrtno, daljnovidno.

Atena je bila zaradi sovje kreposti svetla izjema v olimpijski družini. na neprecenljiv način je služila človeštvu. Ljudi je naučila udomačiti konje in spodbujala je spretnosti in dejavnosti kot so tkanje in vezenje. Njene dejavnosti niso bile povezane le z uporabnim delom, temveč tudi z umetniškim ustvarjanjem. Bila je boginja, ki je kultivirala ljudi, a ko je bilo potrebno obvarovati miroljubno civilizacijo, ki jo je podpirala, je postala neizprosen vojščak.

Na notranji ravni je Atena, boginja pravičnost, podoba edenstvene človeške sposobnosti reflektivne presoje in racionalne misli. V grških očeh je bila ta zmožnost božanska in je ločevala človeka od živali. Ljudje so videli Ateno takšno kot se je rodila iz glave velike Zevsa. bila je neomadeževana s telesnostjo matere, ki bi jo lahko povezovala s telesnimi in nagonskim svetom ki nas povezuje z živalmi. Atena ni presojala na podlagi osebnega občutka, temveč na podlagi nepristranske objektivne ocene vseh dejavnikov, ki so vplivali na okoliščine, ter na etičnih načelih, ki predstavljajo čvrste smernice za izbiro.

Atenino krepost razumemo kot simbol brezhibnosti in čistoti reflektivne zmožnosti, na katero ne vpliva osebno poželenje. Njeno poučevanje spretnosti in umetnosti prav tako odseva sposobnost uma, da nadzoruje neukročeno naravo in jo peobrazi z jasno vizijo in objektnivm načrtovanjem. Njena pripravljenost, da se raje bori za načela kot bi sledila strasti, izvira iz sposobnosti uma, da izbira na temelju refleksije in obdrži nagone pod nadzorom.

Karta Pravice je prva od štirih kart velike arkane, ki so se tradicionalno imenovale Štiri moralne lekcije /pravica, Zmernost, Moč in Puščavnik/ - ukvarjajo pa se z razvojem tistih človeških zmožnosti, ki jih nujno potrebujemo, če hočemo biti učinkoviti v življenju. Vse prispevajo svoj delež k temu, kar psihologija imenuje formiranje ega, občutka jaza, ki ga mora imeta vsak, da bi lahko doživel občutek vrednosti.
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #173 on: March 30, 2011, 09:06:51 AM »
Odlično, mi je zdaj jasno zakaj mi je bila Atena vedno tako ljuba. Vedno sem rekla, da bi bila raje Atena kot Afrodita ali Erin. Pa sva z možem res jing jang on je pa Ares  :D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #174 on: March 30, 2011, 09:29:04 AM »
Zanimivo je tole branje, Tea..hvala  :)

tudi jaz bi prosila za svoj življ. simbol, ki je XIX. Sonce ali za duhovni simbol I. Mag

hvala   :-*

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #175 on: March 30, 2011, 02:18:24 PM »
Taja, a te lahko prosim, da mi pogledaš v katerem ciklu sem jaz sedaj?
Če sem si prav zračunala, sem sedaj število VII-kočija?

Hvala ang: :-* ang:

ja sanjalka, do letošnjega roj. dneva si v letu Kočije VII. , nato pa nadaljuješ s VIII. Pravico/Uravnavo

:-*

sanjalka zate  ;)

Leto VII. Kočije:
- v tem letu se pospeši, kar se je začelo v letu IV. Cesar
-  karkoli so se odločila v preteklem letu ( leto VI. Ljubimca ), boš v tem leto pokazala v dejanjih
- obdobje, ko obstaja velika možnost za spremembe na poslovnem področju in selitve doma; torej spremembe na področju službe, doma in družine
- potovanja so pogostejša običajno
- v kolikor se človek ne preseli, se zgodi, da prenovi stanovanje, zamenja pohištvo npr. karkoli da dobi vsaj občutek spremembe
- spremembe se pojavijo na področju zdravja in v kolilini denarja, ki ti je na volj
- ogledalo so ti ljudej rojeni v znamenju Raka
- vse te spremembe, ki se zgodijo v tem leti, peljejo v pozitivnejšo, srečnješo smer  ;)

Leto VIII. Uravnava/Pravica:
- je najboljše leto za urejanje zadev kar se tiče področja prava, sodišč, denarne zadeve...
- denarne zadeve se uravnotežijo
- to je leto , v katerem si želimo predvsem preprostosti, jasnosti in neposrednosti
- človek se bolj posveti svojemu zdravju, skrbi za telo, telovadbi, zdravi prehrani
- v tem letu vsrkujemo spremembe, ki so se zgodile v letu Kočije
- želimo poenostaviti svoje življenje ( npr. čiščenje garaž, kleti, omar, da se znebimo odvečnih stvari, smeti... in uravnotežiti stvari, ki so bile doslej neuravnotežene.
- ne boš več mogla prenašati iluzij, razočaranj in varanja same sebe, isto veja pri drugih. Ponovno boš osvojila resnico in pristnost.
- v tem letu ti bodo ogledalo ljudje rojeni v znamenju Vage
-čimveč bodi v naravi, saj te bo kombinacija vode, zelenja in sonca zdravila in pomladila. Več časa preživi na prostem.

=ključne aktivnosti v tem letu so torej predvsem 3: uravnotežanje denarnih in pravnih zadev, posvečanje zdravju, razvijanje novih zamisli na praktične načine

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #176 on: March 30, 2011, 03:00:04 PM »
O Taja, hvala, zlata si ang: :-* ang:
Za leto VII. Kočije, definitivno velja, saj se je dovršilo kar sem prej načrtovala, med drugim tudi selitev, obnova stanovanja....
No, bom poročala kaj se bo dogajalo prihodnje leto, oz v letu od mojega letošnjega roj. dne do roj. dne prihodnje leto-vsekakor načrtujem več gibanja in zdrave prehrane, kar sem  sedaj kar malo zanemarila in pa malo bolj umirjeno življenje :)

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #177 on: March 30, 2011, 03:07:59 PM »
Meni pride dvomestno število XXVI-tega števila pa ni več, kako naj potem gledam osebnostno število?
Enomestno število je VIII, ampak to je duhovno število?
A sploh prav razmišljam?

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #178 on: March 30, 2011, 07:06:00 PM »
Meni pride dvomestno število XXVI-tega števila pa ni več, kako naj potem gledam osebnostno število?
Enomestno število je VIII, ampak to je duhovno število?
A sploh prav razmišljam?

v tem primeru se enostavno sešteje v enomestno število, ki je hkrati žilvjenjski in duhovni simbol  ;)

http://www.nenavadno.com/forum/index.php/topic,598.120.html

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #179 on: March 30, 2011, 07:08:09 PM »
O Taja, hvala, zlata si ang: :-* ang:
Za leto VII. Kočije, definitivno velja, saj se je dovršilo kar sem prej načrtovala, med drugim tudi selitev, obnova stanovanja....
No, bom poročala kaj se bo dogajalo prihodnje leto, oz v letu od mojega letošnjega roj. dne do roj. dne prihodnje leto-vsekakor načrtujem več gibanja in zdrave prehrane, kar sem  sedaj kar malo zanemarila in pa malo bolj umirjeno življenje :)

z veseljem  :-*

tudi jaz se do septembra nahajam v letu Kočije in tudi jaz sem pričela preurejati stanovanje, kar nisem že par leta počela; čistke odvečnih stvari delam sproti, a za preurejanje me je zagrabilo par mesecev nazaj....res zanimivo, kako se vse poklopi  ;D