Author Topic: Ucenje Tarota  (Read 145091 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Ucenje Tarota
« Reply #180 on: March 30, 2011, 07:22:37 PM »
Ja res je.

Tudi meni se vsi cikli nekako logično predstavljajo.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #181 on: March 31, 2011, 12:47:59 AM »
Jaz sem pa menda 6 v letu 20. Če mi je uspelo prav izračunat ;D
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #182 on: March 31, 2011, 10:55:45 AM »
Opal,

tvoj Življenjski in Duhovni simbol je VIII. Pravica/Uravnava
in do letošnjega roj. dneva se nahajaš v letu VIII. Pravica/Uravnava.

To je torej še posebej močan vpliv oz. posebno leto zate.  ;)

Življenjski in duhovni simbol VIII. Pravica / Uravnava:
To je načelo ravnotežja, uravnave, pravice. (  Tehtnica )
Kar pomeni, da si oseba, ki zelo ceniš ravnotežje, lepoto, harmonijo  v življenju. Želiš si jasnosti, preprostosti in neposrednosti, slabo prenašan zamotane situacije, prikrivanje ali spletke.

V različnih življenjih boš morala uravnavati, uravnotežati dve različni področji življenja, bodisi zdravje ali denarne zadeve, ali pa boš predlagala rešitev, ki bi lahko pomagale drugim. Nadarjena si za pisanje, raziskovanje ali urednikovanju, tvoje zamisli lahko mnogim ljudem pomagajo. Izumi na področju zdravstva, sodstva, financah in izdajateljstvu so tvoje področje. Izžarevaš jasnost in jo spoštuješ tudi pri drugih. Okolje, ki te poživlja, je narava. Kombinacija vode, zelenja in sončne svetlobe zelo zdravilno vpliva na tvoj nagloblje jedro.

Leto VIII. Uravnava/Pravica:
- je najboljše leto za urejanje zadev kar se tiče področja prava, sodišč, denarne zadeve...
- denarne zadeve se uravnotežijo
- to je leto , v katerem si želimo predvsem preprostosti, jasnosti in neposrednosti
- človek se bolj posveti svojemu zdravju, skrbi za telo, telovadbi, zdravi prehrani
- v tem letu vsrkujemo spremembe, ki so se zgodile v letu Kočije
- želimo poenostaviti svoje življenje ( npr. čiščenje garaž, kleti, omar, da se znebimo odvečnih stvari, smeti... in uravnotežiti stvari, ki so bile doslej neuravnotežene.
- ne boš več mogla prenašati iluzij, razočaranj in varanja same sebe, isto veja pri drugih. Ponovno boš osvojila resnico in pristnost.
- v tem letu ti bodo ogledalo ljudje rojeni v znamenju Vage
-čimveč bodi v naravi, saj te bo kombinacija vode, zelenja in sonca zdravila in pomladila. Več časa preživi na prostem.

*ključne aktivnosti v tem letu so torej predvsem 3: uravnotežanje denarnih in pravnih zadev, posvečanje zdravju, razvijanje novih zamisli na praktične načine

Offline Opal

• Mojster
« Reply #183 on: April 01, 2011, 01:49:38 PM »
Opal,

tvoj Življenjski in Duhovni simbol je VIII. Pravica/Uravnava
in do letošnjega roj. dneva se nahajaš v letu VIII. Pravica/Uravnava.

To je torej še posebej močan vpliv oz. posebno leto zate.  ;)

Življenjski in duhovni simbol VIII. Pravica / Uravnava:
To je načelo ravnotežja, uravnave, pravice. (  Tehtnica )
Kar pomeni, da si oseba, ki zelo ceniš ravnotežje, lepoto, harmonijo  v življenju. Želiš si jasnosti, preprostosti in neposrednosti, slabo prenašan zamotane situacije, prikrivanje ali spletke.

V različnih življenjih boš morala uravnavati, uravnotežati dve različni področji življenja, bodisi zdravje ali denarne zadeve, ali pa boš predlagala rešitev, ki bi lahko pomagale drugim. Nadarjena si za pisanje, raziskovanje ali urednikovanju, tvoje zamisli lahko mnogim ljudem pomagajo. Izumi na področju zdravstva, sodstva, financah in izdajateljstvu so tvoje področje. Izžarevaš jasnost in jo spoštuješ tudi pri drugih. Okolje, ki te poživlja, je narava. Kombinacija vode, zelenja in sončne svetlobe zelo zdravilno vpliva na tvoj nagloblje jedro.

Leto VIII. Uravnava/Pravica:
- je najboljše leto za urejanje zadev kar se tiče področja prava, sodišč, denarne zadeve...
- denarne zadeve se uravnotežijo
- to je leto , v katerem si želimo predvsem preprostosti, jasnosti in neposrednosti
- človek se bolj posveti svojemu zdravju, skrbi za telo, telovadbi, zdravi prehrani
- v tem letu vsrkujemo spremembe, ki so se zgodile v letu Kočije
- želimo poenostaviti svoje življenje ( npr. čiščenje garaž, kleti, omar, da se znebimo odvečnih stvari, smeti... in uravnotežiti stvari, ki so bile doslej neuravnotežene.
- ne boš več mogla prenašati iluzij, razočaranj in varanja same sebe, isto veja pri drugih. Ponovno boš osvojila resnico in pristnost.
- v tem letu ti bodo ogledalo ljudje rojeni v znamenju Vage
-čimveč bodi v naravi, saj te bo kombinacija vode, zelenja in sonca zdravila in pomladila. Več časa preživi na prostem.

*ključne aktivnosti v tem letu so torej predvsem 3: uravnotežanje denarnih in pravnih zadev, posvečanje zdravju, razvijanje novih zamisli na praktične načine

Zelo resnično ...    :o
Taja, najlepša hvala!

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #184 on: April 02, 2011, 08:28:47 PM »
Če želi katera še mitološko razlago svojega simbola, ji lahko napišem.

Jaaaaaa, jaz bi bila zelo vesela še kakšne razlage ang: :-* ang:

Hvala ang: :-* ang:

Sanjalka, ti imaš enako kot Jane - PRAVICA
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #185 on: April 02, 2011, 08:42:27 PM »
Zanimivo je tole branje, Tea..hvala  :)

tudi jaz bi prosila za svoj življ. simbol, ki je XIX. Sonce ali za duhovni simbol I. Mag

hvala   :-*

Karta Sonca je povezana z sončnim bogom Apolonom, gospodarjem Olimpa in bogom prerokovanja, glasbe in znanja. Njegov vzdevek je bil Phoebus, kar pomeni bleščeč. Mit pravi, da je užival v višinah gorskih vrhov. Bil je sin Zevsa in letoje, boginje noči. Za razliko od drugih otrok, Apolon ni zrasel ob materinem mleku. Hranili so ga z nektarjem in sladko ambrozijo in že kot novorojen dojenček je odvrgel svoja oblačila in bil obdarjen z moško živahnostjo. Z lokom in puščicami, ki jih je zanj skoval bog kovaštva hefajst, se je odpravil v svet, da bi našel prostor za svoje svetišče. Toda prostro, ki ga je izbral, je bil v gorski soteski, ki je služila kot brlog zlobni pošasti Pitonu, ki jo je iz ljubosumja poslala Hera uničit Apolonovo mater Letojo. Bog je ubil Pitona z eno svojih puščic, se okronal s posvečeno lovoriko in imenoval svoje novo preročišče Delfi.

V svetišču v Delfih je postavil svoje preročišče, kjer je svečenica Pitija v zamaknjenem stanju sprejemala sporočila, ki so izražala voljo bogov. Vsako leto je apolon jeseni zapustil Delfe in potoval v skrivnostno deželo Hiperborejcev, kjer je bilo nebo večno jasno. Apolon je bil sovražnik vse teme in je lahko z ljudmi odstranjeval prekletstva krvne krivde in muke trpljenja. Bil pa je zapleteno božanstvo, saj je njegovo preročišče sporočalo dvoumna in nejasna sporočila, njegove puščice pa so lahko ubile ne le pošasti, ampak tudi ljudi. Bil je bog nenadne smrti, obenem pa prav tako zdravnik, ki je pregnal bolezen in sence. Apolon si je postopoma prilastil področje prerokovanja, ki je bilo po navadi dar božastev podzemlja in postal utelešenje daljnosežne vizije.

Bil je tudi "skrbnik" Kirona, ki ga je ko ga je zapustila mati vzel v uk in le-ta je nadaljeval z njegovim delom.

Na notranji ravni je Apolon, sončni bog, podoba moči in zavesti, ki razprši temo. Kot Hekata, ki je bila pod imenom Artemida v mitu Apolonova dvojčica, tudi sončni bog pooseblja nekaj veliko večjega kot le človeško sposobnost pridobivanja znanja in vpogleda. Apolon je podoba težnje po zavesti, ki obstaja v vsem, kar živi in tako naravno dopolnjuje Hekato in predstavlja obenem njeno nasprotje. Skozi stoletja, vzpone in padce veliko kultur in civilizacij, je težnja po znanju in želja po osvoboditvi iz zasužnjenosti temni, neznani naravi, vodilo človeštvo v občudovanje vredne, čeravno nevarne višine. Apolon predstavlja duh intelektualnega prizadevanja, povezanega z vizijo prihodnosti, ki predstavlja ideal popolnosti.

Aplolon je viliko božanstvo, ki ga spoštujejo vsi bogovi, celo Mojre so naredile izjemo in mu ugodile. A sončni bog je tudi protisloven, kajti preveč svetlobe, ki prekmalu posije v naše življenje, lahko ubija. Če nam je predčasno dano znanje, za katerega še ismo dozoreli, nam manjka potrebni čas in tema, v kateri lahko stvari dozorijo. karta sonca v tarotu sledi karti Lune. Žgoča sončna svetlobe lahko požge pokrajino, ker ne spoštuje naravnih ciklov. Zato so v muti ženske pogosto zavrnile Apolona, ker je bila njegova svetloba za njih premočna.............

www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #186 on: April 03, 2011, 10:49:40 AM »
zelo zanimiva legenda, hvala Tea  :-*

se pa spomnim, ko sem že dolgo tega potovala po Grčiji, sem obvezno želela obiskati preročišče Delfi in bila tudi najbolj navdušena nad ostanki Apolonovega preročišča..ko sem ga fotografirala se je na sliki naredila prav zanimiva igra svetlobe ( sonce je namreč vzhajalo )  ::)
« Last Edit: April 03, 2011, 10:56:40 AM by taja6 »

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #187 on: April 03, 2011, 10:55:19 AM »
Jaz sem pa menda 6 v letu 20. Če mi je uspelo prav izračunat ;D

Tejka, tvoj življenjski in duhovni simbol je res VI. Ljubimca, do letošnjega roj. denava pa se nahajaš v letu XI. Moč/ Sijaj, nato pa preideš v leto XII. Obešenec  ;)

12
+   4
--------
       16
+  2011
    2027=2+0+2+7=11

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #188 on: April 03, 2011, 12:26:04 PM »
Moč in sjaj mi je pa res čisto jasna :o. Obešenec torej čez 9 dni... Bi kar pri XI. ostala, če bi šlo hihihi
Tranziti in progresije
Solarna

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #189 on: April 03, 2011, 01:15:28 PM »
Moč in sjaj mi je pa res čisto jasna :o. Obešenec torej čez 9 dni... Bi kar pri XI. ostala, če bi šlo hihihi

V letu Obešenca boš lepo počistila za nazaj, kar še nisi, potem pa boš štartala z novim 10 letnim ciklom IV. Cesarja, to bo tudi super..novo življenje na novih temeljih  ;)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #190 on: April 03, 2011, 01:27:36 PM »
zelo zanimiva legenda, hvala Tea  :-*

se pa spomnim, ko sem že dolgo tega potovala po Grčiji, sem obvezno želela obiskati preročišče Delfi in bila tudi najbolj navdušena nad ostanki Apolonovega preročišča..ko sem ga fotografirala se je na sliki naredila prav zanimiva igra svetlobe ( sonce je namreč vzhajalo )  ::)

Ja, kako se vse intuitivno dogaja.
www.Astro-Star.net

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #191 on: April 03, 2011, 01:56:21 PM »

V letu Obešenca boš lepo počistila za nazaj, kar še nisi, potem pa boš štartala z novim 10 letnim ciklom IV. Cesarja, to bo tudi super..novo življenje na novih temeljih  ;)

Zanimivo kako se astrološko vse poklapa s tarotom in seveda tudi numerologijo.

Res je počasi se začenja čiščenje za nazaj. Šola, dom, služba,...
Tranziti in progresije
Solarna

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #192 on: April 04, 2011, 07:39:10 AM »
tudi pri meni je tako, obdobja, ciklusi, leta so res usklajena kar se tiče numerologije, tarota, astrologije  ;) pa saj to ni naključje  ;D

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #193 on: April 12, 2011, 02:22:40 PM »
Opis Velike Arkane

Prvi del, simbolike, ki jo bomo skupaj obravnavali so Velike Arkane. Velike Arkane Tarota predstavljajo splošne velike nauke arhetipov, ki jih skozi svoje življenje in izkustva občuti prav vsak izmed nas.

Že veliki mislec Carl Gustav Jung jih je definiral kot način orodij, skozi katere rastemo, se razvijamo, poglabljamo in posledično z njihovo pomočjo slikamo naša življenja.

Velike Arkane in nauki njenih arhetipov so sorodni definicijam številom numerologije in prav tako ozvezdjem, ter astrološkim hišam. Moje osebno največje izkustvo se je našlo v podobnosti 22 igralnih Tarokov v snopiču originalnih Tarok kart, kot sem že omenila v predhodnem uvodnem članku o izvoru Tarota.

Vsak od nas se rodi in svoje življenje začne popolno in neustrašno (NOREC). V trenutku, ko se začenjamo zavedati sebe in okolice, se učimo sporazumevati (ČAROVNIK). Iskati začnemo svoje notranje bistvo (VELIKA SVEČENICA). Medtem, ko širimo ljubezen in modrost (CESARICA), posledično dobivamo čut za odgovornost in poštenost (CESAR). V kasnejših izzivih in naukih razvijamo svoje duhovne sposobnosti in sledimo intuiciji (SVEČENIK). Takrat se začenja naša pot do vseh vrst odnosov (LJUBIMCA). Vidiki sprememb, ki nas vodijo do soočanja z lastnim jazom (KOČIJA), od nas zahteva, da v življenju najdemo ravnovesje in se prilagodimo (URAVNAVA/PRAVICA). Skozi globok vpogled in zaznavo za opuščanje preteklih vzorcev (PUŠČAVNIK), sebi ponudimo možnost za srečnejše življenje (KOLO SREČE). Tako lahko izrazimo vso svojo Božanskost (MOČ/SIJAJ). Naučimo se žrtvovati in takrat uvidimo čemu se moramo odpovedati (OBEŠENEC), da lahko doživimo notranjo preobrazbo (SMRT/PONOVNO ROJSTVO). Ko se ponovno rodimo postanemo alkimisti (UMETNOST/NADZOR). Spoznamo, da ima vsak od nas tudi temno in humorno plat (HUDIČ) ter, da moramo včasih porušiti zmotne gradnje (TRDNJAVA). Ko se naučimo slednjega, pridobimo veliko samozaupanje (ZVEZDA). Odkrijemo pot v neznane svetove (LUNA) in naše bistvo lahko končno zažari v popolnosti (SONCE). Končno se naučimo presojati in stati za lastnimi odločitvami (VEK/PRESOJA) in spoznamo, da smo ENO z svetom (VESOLJE).

Zgoraj napisani je manjši sestavek, 22 iskustev, ki ga doživlja vsako človeško bitje v svojem življenju. Mi, skupaj se bomo lotili tega čudovitega kroga razlage Velikih Arkan in sicer vsakega simbola posebej.

Predno začnemo z opisom prve Velike Arkane, bi Vam rada navedla še imena angleškega izvora le teh, kajti skoraj vsi snopiči kart so v prvi vrsti še vedno napisani v angleškem jeziku.

0 = NOREC = THE FOOL

1 = ČAROVNIK = THE MAGUS

2 = VELIKA SVEČENICA = THE PRIESTESS

3 = CESARICA = THE EMPRESS

4 = CESAR = THE EMPEROR

5 = SVEČENIK = THE HIREOPHANT

6 = LJUBIMCA = THE LOVERS

7 = KOČIJA = THE CHARIOT

8 = URAVNAVA/PRAVICA = ADJUSTMENT

9 = PUŠČAVNIK = THE HERMIT

10 = KOLO SREČE = FORTUNE

11 = MOČ/SIJAJ = LUST

12 = OBEŠENEC = THE HANGED MAN

13 = SMRT/PONVNO ROJSTVO = DEATH

14 = UMETNOST/NADZOR = ART

15 = HUDIČ = THE DEVIL

16 = TRDNJAVA = THE TOWER

17 = ZVEZDA = THE STAR

18 = LUNA = THE MOON

19 = SONCE = THE SUN

20 = VEK/PRESOJA = THE AEON

21 = VESOLJE = THE UNIVERSE

Začeli bomo z rojstvom in se tudi na koncu vrnili domov.

Sara Germain

VIR: http://duhovnost.eu/sl/Tarot/Opis_Velike_Arkane/

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #194 on: April 12, 2011, 09:29:45 PM »

Tejka, tvoj življenjski in duhovni simbol je res VI. Ljubimca, do letošnjega roj. denava pa se nahajaš v letu XI. Moč/ Sijaj, nato pa preideš v leto XII. Obešenec  ;)

12
+   4
--------
       16
+  2011
    2027=2+0+2+7=11

Taja, draga, sem šele nocoj prišla do časa in volje preučevanja te teme. Nekaj me zanima. Tejki si recimo seštela,  kot pisno seštevanje:

16
 2011
--------
 2027

Zakaj si pa, na mislim 9. strani, Jerneju seštela:

8+5=13    1+3=4

4
  1976
---------
  1980 (1+9+8+0 = 18)

Zakaj ne takole:

13