Author Topic: Ucenje Tarota  (Read 144953 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cvetka

• Sp.simbol
Re: Ucenje Tarota
« Reply #270 on: December 23, 2013, 05:40:31 PM »
Maja, trenutno sem v takem stanju, da ne vem, ali sem jaz obrnjena okoli ali pa je svet okrog mene obrnjen; kaj bo šele, ko pokaže svoj delež še Obešenec  ???

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #271 on: December 23, 2013, 11:42:54 PM »
Če ti bo tole kaj v tolažbo ...

Obešenec: žrtvovanje, olajšanje, prepuščati se, duhovna rast, izolacija, očiščenje, sprejemanje, umiritev, živeti po naravnih ciklih, mir, razumevanje, sprememba prioritet, osvoboditev pritiskov okolice, sprememba okolice.
« Last Edit: December 24, 2013, 12:03:24 AM by Maja »
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #272 on: December 24, 2013, 08:27:06 AM »
Letos bo moje število 9, puščavnik ::)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline roberta

• Novinec
  • *
« Reply #273 on: January 05, 2014, 02:51:06 PM »
Jaz pa se poslavljam od Puščavnika  :D in vstopam v leto kolesa sreče  :laugh:.

Mane pa zanima kakšne so vaše izkušnje s karto AS MEČEV za službeno področje.
Že en čas se z njo ukvarjam, pa nekako ne najdem tistega bistva za službeno področje.
Najprej sem mislila da pomeni "nov začetek kot novo službo" zdaj ko pa sem se nekako bolj poglobila v njo, pa ne mislim več tako.
Ideje, priložnosti...ampak kake, in kako?

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #274 on: January 06, 2014, 08:56:16 PM »
Cvetka, mislim, da si v letu rasti Obešenca od 3.3.2013 do vključno 2.3.2014. Tako da, v glavnem je  že pri koncu. In ja, Obešenec pomeni, da začneš gledat z novega stališča, s tem pa tudi dokončaš pretekle zadeve.

Naslednji rojstni dan zatem bo 2.3.2015. Seštevek: 2+3=5   5+2015= 2020 = 4.

Z Obešencem si zaključila desetletni cikel v znamenju Cesarice, števila 3. V tem obdobju si spoznavala sebe kot žensko, svoje materinske občutke, odnos do matere ipd... Tako da, glede te svoje plati naj bi z letom Obešenca spremenila poglede nase in na svojo žensko plat.

Prehod iz števila 12 na število 4 pomeni po moje nov desetletni cikel. V luči Cesarja. Tu boš predelovala svoje voditeljske sposobnosti, lahko prevzela odgovornosti za kakšne stvari, reševala probleme z očetom ali avtoritativnimi moškimi v svojem življenju, začela boš kaj ustvarjati ipd. Recimo, naslednje leto pa bo v znamenju števila 5. Takrat boš svoje sposobnosti za vodenje, za prevzemanje odgovornosti in za tvoj odnos do avtoritet, spremljala, se učila, z vidika Svečenika. Torej učenje, urjenje, testiranje, kako ti gre prevzemanje te nove vloge in novih angažiranj.

Maja, ti si 15.11.2005 začela desetletni cikel v simbolu Svečenika: reševanje druž.problemov, odprava odsluženih družinskih vzorcev, želja po šolanju, notranja rast in razvoj, soočenje s starimi strahovi… Do 14.11.2014 boš še ostala v letu rasti 14, Zmernost. Kar pomeni zaključek obdobja Svečenika, z vidika, da imaš možnost temo tega obdobja zaključiti s harmonijo, uravnoteženjem, lepoto.

15.11.2014 do 14.11.2015 pa 6, Ljubimca. Desetletje, v katerem bo poudarek na učenju razmerij z ljudmi, recimo prijateljstva, odnos s sodelavci, v družini, v čustvenem razmerju... Naslednje leto, ko boš 7, bo recimo poudarek učenja razmerij in odnosov z vidika Kočije, kar pomeni, da se boš učila na tem področju jemati stvari v svoje roke, biti odločna.

Pika, zanimivo, imaš isti cikel kot Maja, samo da ti s šestico, Ljubimca, začneš 23.3.2014 in do 22.3.2015. Tako da veljajo iste smernice kot pri Maji.

Če gledam svoje cikluse, sem ciklus št. 3 začela v 25. letu, št. 4 v 35 letu, št. 5 pa v 45. letu.

Cvetka, ti si imela cikluse 3, Cesarice (pred letom 2000 so se ciklusi obračali pogosteje kot na 10 let, trajali so 3, 4, 5...do 9 let) od leta 1996 do 2004 in ponovno 2005 do 2014. Tako da, pred letom 2000 so se nam cikli obračali po zanimivih zakonitostih. In čeprav ne poznam astrologije, mislim, da je najbrž povezano s tem, kakšne so prednostne naloge, zaradi katerih si v nekem življenju izberem neko pot in česa se moramo naučiti. Cikluse Cesarja si imela pa 4 leta od 4.leta starosti dalje, 5 let od 13.leta dalje, 7 let od 31.leta dalje. Cca, to sem zdaj na hitro šla preučit, ker me je firbcalo, moram pa it še neki nujno sestavit in napisat nocoj.

Tako da, komentirajte :)

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #275 on: January 07, 2014, 12:04:18 AM »
Vesela sem, da se obdobje ne nadaljuje s Hudičem, ker to pa res ne bi bilo več zanimivo ... Rada bi si oddahnila.

Zdaj en dan sem šla skozi leta in jih povezovala s cikli, ki so jim vladali.

Če se vrnem nazaj v obdobje po 15.11.2005 ...
2004 mi je umrl oče. 2005 sem imela že naslednje borbe ... Okoliščine so bile take, da sem v njih mogla ravnat v nasprotju s prepričanji, ki so vladala doma. Bila sem sama v težavah in hotela sem jih rešit na svoj način in tako, da bo za vse prav. Na srečo se je izšlo. Približno v tistem času je mami položila depresija. In sem bila jaz tista, ki je mogla vse še bolj držat pokonci. Poleg tega, da sem se trudila biti opora, me je še blazno skrbelo, da bom izgubila še njo ...
Študijska leta je spremljal zelo izrazit večleten odnos s človekom, s katerim nama ni šlo, narazen pa tudi nisva mogla (pa še dolgo zatem, ko sva se razšla, je ostala med nama energija ... ne kot zaljubljenost, ampak neka globoka povezanost).
Temu je sledilo "mojih 5 minut". Leto 2008 (14+11+2008=2033; 8 - Moč). V tem obdobju sem bila samozavestna, močna, optimistična, svoje življenje sem usmerjala po svoje in z lahkoto.
2009 sem prespala ... Vse se je odvijalo čisto nasprotno od mojih pričakovanj. Osamljenost, nesrečna ljubezen, finančna kriza, totalno razvrednotenje ... (14+11+2009=2034; 9 - Puščavnik). Tam do konca leta sem šla čisto do dna. Tako daleč si ne želim nikoli več! Sem pa prišla do spoznanj, ki mi bodo služila vse življenje!
V naslednjem letu je postalo življenje lažje ...
Do lani - 2013 - ki mu je vladala Smrt. Ampak to ni bila hitra Smrt, temveč umiranje na obroke (s Trdnjavo bi šlo najbrž hitreje). Ko veš, da mora biti nekaj drugače, pa ni in ni in toneš še globlje (služba). Potem še borba čisto pred koncem (diploma in štipendija) ...
Mislila sem, da bom prav na hitro šla naprej. Volja je, ampak se vse obrača tako, da me zavira. Tega zdaj ne jemljem kot frustracijo, ampak kot obdobje, ki ga moram izkoristit za uravnovešanje (temu letu vlada Zmernost, ki ji sama raje pravim Ravnovesje - bolj jo čutim tako). Nobenega hitenja, ker me, če hočem prehitevat, nekaj ustavi. Tako je. Ni ovira, samo čas je za to. Ne glede na karto, na planete, na številke ... Tudi, če ne bi brskala po teh stvareh in iskala razlag, je dejansko čas, da se konji upočasnijo. Tega se počasi začnem zavedat, ampak mislim, da se še zdaleč popolnoma ne zavedam, kako zelo sem potrebna umirjenega obdobja brez hitenja in doseganja ciljev - kratkoročnih dejansko zdaj ni - nič me ne priganja, nič me ne omejuje, vse sem izpolnila in res lahko počnem tisto, kar rabi moja duša.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #276 on: January 07, 2014, 09:10:08 AM »
Vesela sem, da se obdobje ne nadaljuje s Hudičem, ker to pa res ne bi bilo več zanimivo ... Rada bi si oddahnila.

Zdaj en dan sem šla skozi leta in jih povezovala s cikli, ki so jim vladali.

Če se vrnem nazaj v obdobje po 15.11.2005 ...
2004 mi je umrl oče. 2005 sem imela že naslednje borbe ... Okoliščine so bile take, da sem v njih mogla ravnat v nasprotju s prepričanji, ki so vladala doma. Bila sem sama v težavah in hotela sem jih rešit na svoj način in tako, da bo za vse prav. Na srečo se je izšlo. Približno v tistem času je mami položila depresija. In sem bila jaz tista, ki je mogla vse še bolj držat pokonci. Poleg tega, da sem se trudila biti opora, me je še blazno skrbelo, da bom izgubila še njo ...
Študijska leta je spremljal zelo izrazit večleten odnos s človekom, s katerim nama ni šlo, narazen pa tudi nisva mogla (pa še dolgo zatem, ko sva se razšla, je ostala med nama energija ... ne kot zaljubljenost, ampak neka globoka povezanost).
Temu je sledilo "mojih 5 minut". Leto 2008 (14+11+2008=2033; 8 - Moč). V tem obdobju sem bila samozavestna, močna, optimistična, svoje življenje sem usmerjala po svoje in z lahkoto.
2009 sem prespala ... Vse se je odvijalo čisto nasprotno od mojih pričakovanj. Osamljenost, nesrečna ljubezen, finančna kriza, totalno razvrednotenje ... (14+11+2009=2034; 9 - Puščavnik). Tam do konca leta sem šla čisto do dna. Tako daleč si ne želim nikoli več! Sem pa prišla do spoznanj, ki mi bodo služila vse življenje!
V naslednjem letu je postalo življenje lažje ...
Do lani - 2013 - ki mu je vladala Smrt. Ampak to ni bila hitra Smrt, temveč umiranje na obroke (s Trdnjavo bi šlo najbrž hitreje). Ko veš, da mora biti nekaj drugače, pa ni in ni in toneš še globlje (služba). Potem še borba čisto pred koncem (diploma in štipendija) ...
Mislila sem, da bom prav na hitro šla naprej. Volja je, ampak se vse obrača tako, da me zavira. Tega zdaj ne jemljem kot frustracijo, ampak kot obdobje, ki ga moram izkoristit za uravnovešanje (temu letu vlada Zmernost, ki ji sama raje pravim Ravnovesje - bolj jo čutim tako). Nobenega hitenja, ker me, če hočem prehitevat, nekaj ustavi. Tako je. Ni ovira, samo čas je za to. Ne glede na karto, na planete, na številke ... Tudi, če ne bi brskala po teh stvareh in iskala razlag, je dejansko čas, da se konji upočasnijo. Tega se počasi začnem zavedat, ampak mislim, da se še zdaleč popolnoma ne zavedam, kako zelo sem potrebna umirjenega obdobja brez hitenja in doseganja ciljev - kratkoročnih dejansko zdaj ni - nič me ne priganja, nič me ne omejuje, vse sem izpolnila in res lahko počnem tisto, kar rabi moja duša.

Hvala Maja, da si delila z nami.
Je res lažje razumeti iz primerov kot kar tako iz same karte. Tudi pri astrologiji je super, da vidiš kako kaj deluje na konkretnih primerih.

Bi pa prosila, če mi lahko katera pojasni ali so moji izračuni pravi:
se pravi lani 2013 od rojstnega dne pa do letošnjega roj.dne:
4+7+2013=11+6=17=8
se tukaj šteje 17 ali 8?

in potem letos:
4+7+2014=11+7=18=9
spet isto vprašanje, se šteje število 18 ali 9?

Hvala :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #277 on: January 07, 2014, 11:10:45 AM »
Zanimivo branje...punce res obvladate..

Če sem si prav zračunala imam za to leto 10 oz. 1., ne vem kako se gleda...in od septembra naprej 11 oz. 2. Je tako? Sem se seštevala kot Sanjalka...zadnji roj. dan v 2013 13+9+2013=10
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Online sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #278 on: January 07, 2014, 11:42:02 AM »
Jaz sem potem 5?
9ZK 674

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #279 on: January 07, 2014, 11:42:12 AM »

Če sem si prav zračunala imam za to leto 10 oz. 1., ne vem kako se gleda...in od septembra naprej 11 oz. 2. Je tako? Sem se seštevala kot Sanjalka...zadnji roj. dan v 2013 13+9+2013=10

Jes, za tole leto imaš Čarovnikovo ozvezdje

Imaš 10 Kolo sreče, ki je osnova, in imaš tudi vse 10 /diskov, čaš, palic in mečev/
potem imaš tudi 1 in imaš še vse Ase /diskov, čaš, palic in mečev/
in na vrhu ozvezdja imaš seveda SONCE /19/

si pa v 10 letnem ciklu 5 Svečenik
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #280 on: January 07, 2014, 11:51:16 AM »

Imaš 10 Kolo sreče, ki je osnova, in imaš tudi vse 10 /diskov, čaš, palic in mečev/

Ah, nič tole ne razumem, kaj je potem Nena 10?
In v 10 letnem ciklu je 5?

Joj, res ne razumem kako gre tole...
 :-\
Lahko kaj več o tem,prosim

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #281 on: January 07, 2014, 12:37:35 PM »

Ah, nič tole ne razumem, kaj je potem Nena 10?
In v 10 letnem ciklu je 5?

Joj, res ne razumem kako gre tole...
 :-\
Lahko kaj več o tem,prosim

Imaš letne cikle in imaš cikle rasti, ki trajajo različno dolgo, ponavadi so 10 letni, lahko pa so tudi rezani, kar je še posebno pomembno.
Vsak cikel se začne z različno osnovo, ki seveda potem v celem ciklu prida določen poudarek

moj izračun

4+11+2013 z mojim rojstnim dnem novembra sem vstopila v letni cikel 12 in v Cesaričino ozvezdje, ta vsebuje tarote velike arkane Cesar, Obešanec, Vesolje, potem pa še vse 3 /mečev, diskov, palic, čaš/ sem pa v desetletnem ciklu 4 cesarja

Se pravi, da bo 4 Cesar osnova za vsa leta in bo poglavitno vplival na vse ostale letne cikle, ki se bodo obnašali na njegovo osnovo.

prejšnji moj cikel je bil cesarica, še eden prej pa visoka svečenica in pred tem sem bila v rezanih ciklih

To je zelo pomembno - saj je osnova za razumevanje celotne poti.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #282 on: January 07, 2014, 01:13:43 PM »

O hvala Tea...sicer se ne spoznam...ampak po feelingu se mi zdi, da je precej dobro tole :)
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #283 on: January 07, 2014, 01:21:15 PM »
Skratka, gre za makrocikle in mikrocikle v okviru makrociklov.

Torej, jaz se nahajam v makrociklu Svečenika, ki se končuje z zadnjim mikrociklom Zmernosti - počitek ob koncu obdobja učenja itd. Da bom pripravljena na naslednji makrocikel Ljubimcev, ko bom to znanje uporabljala v raznoraznih povezavah.

Res, v teh letih sem se res naučila, mislim, da skoraj vse o odnosih (zasebnih in poklicnih) ...  ::)

Včeraj sem v Műllerju prijela v roke komplet tarot kart, da pogledam slikce ...  ;D Pa sem za vic potegnila eno - Zmernost.  :laugh: :laugh: :laugh:
« Last Edit: January 07, 2014, 01:26:33 PM by Maja »
9ZK 656

Online sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #284 on: January 07, 2014, 01:30:16 PM »
Maja, v katerem makrociklu sem pa jaz? Mikrocikler je predvidevam leto Cesarja?
9ZK 674