Author Topic: Olajšaj se malo. Tretji del  (Read 98991 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Olajšaj se malo. Tretji del
« Reply #150 on: March 16, 2014, 10:50:03 AM »
Kljub vsemu... trmasto vztrajam.   ;)

Današnji dogodek je pač potegnil nekaj preteklosti na plano.

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #151 on: March 16, 2014, 10:59:58 AM »
Pika, ti pošiljam objemček, drži se.  in vztraaaaaajjjjjjjjjaaaaaajjjjjjjjjjjjjj. :-*

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #152 on: March 16, 2014, 11:30:08 AM »
Pika, ti pošiljam objemček, drži se.  in vztraaaaaajjjjjjjjjaaaaaajjjjjjjjjjjjjj. :-*

Hvala, Cvetka!!!!!!  :-* :-*
Malo ego zaboli vsake toliko.  :D

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #153 on: March 16, 2014, 12:56:25 PM »
Kaj pa je tu ego kriv?
A je kar OK pustit, da drugi dobijo, kar pripada tebi?
New Age je vcepil tale ego ... ::)
Kar potrpet pa pustit, da hodijo po tebi ... Ja, tako je mir na svetu, fer pa ni. Ker dobijo vedno eni in isti - goljufi in kradljivci, Francke Na klancu pa ostanejo brez in za pečjo ližejo rane.
To ni ego ali ne-ego. Treba se je postavit zase, se borit in naredit tako, da je prav.
Sam. Ker drugi te bodo ogoljufali, če se bo le dalo.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #154 on: March 16, 2014, 03:33:13 PM »
Maja, se strinjam s tabo.
Sem se naučila že marsičesa.  ;)
Za nazaj nimam več kaj naredit. Takrat pač nisem znala odreagirat, drugi so bili pa že "profesionalci".
Pač, sem plačala ceno za svojo naivnost in iz tega, upam, nekaj potegnila.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #155 on: March 16, 2014, 04:44:24 PM »
Drži se Pika. Tudi meni tole ne zveni ego, je bolj zahtevati svoje in postaviti se zase, ko je to pač treba ;) :)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #156 on: March 16, 2014, 04:53:56 PM »
Aja, ha.
Iz naftalina sem potegnila še eno reč.  :laugh: Danes imam pa res "težave s sabo".  :laugh:

Smo ravno zadnjič na predavanjih modrovali na temo identitete. Pa še našo nacionalno (samo)zavest smo vzeli pod drobnogled.

Sem se spomnila dogodka izpred enega leta, ko sem na sejmu v Nemčiji dobila stranko (moški) iz Nemčije.
Pogovor je tekel takole:
On: "Where are you from?"
Jaz: "Slovenia."
On: "Well, nobody's perfect."

Vse lepo in prav, ampak najmanj pet sekund sem rabila, da sem se začela smejat. Pet sekund sem pa tipa bolščeče gledala.  :D
Če bi to rekel Nemcu, bi najbrž rabil desetinko sekunde in še manj, da bi se začel smejat.

Sem se vprašala, kakšno mnenje imam o sebi in svoji nacionalnosti, da sploh pomislim, ali se zeza ali resno misli.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #157 on: March 16, 2014, 04:55:58 PM »
Drži se Pika. Tudi meni tole ne zveni ego, je bolj zahtevati svoje in postaviti se zase, ko je to pač treba ;) :)

Hvala, Tejka.  :-*
Sem se naučila pičit.   >:D ;) 8)

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #158 on: March 17, 2014, 08:10:32 AM »
Preden naredim vpogled, se moram olajšat tukajle.

Pogosto sem v življenju slišala, da me spremlja smola.
Tolikokrat, kot se dogodki, na katere nimam vpliva, odvijejo tako, da pokvarijo celotno zadevo, je že malo neverjetno. Kot bi se nekaj (nekdo) zarotilo proti meni.

Ko že stvar dodelam, izdelam, ... in je zrela in popolna, se pa nekaj nekje zalomi in me onemogoči.
Primer... ko sem v tujini na fakulteti delala projekt, nad katerim so vsi samo buljili, bila na tem, da zadevo patentiram, dobila proizvajalca, ki bi stvar tudi tržil, vso podporo tuje fakultete plus še te proizv.firme, pa se začnejo zadeve tik pred zdajci odvijati takole:
- na faksu crkne tiskalnik eno uro pred tem, ko moram prit tja tekstil (del projekta) sprintat, alternative ni.
- istočasno proizvajalca (pletenina) zadane kap.
K sreči je tip preživel in v par mesecih prišel k sebi, ampak od takrat ga je zanimalo samo še to, kdaj se bom spokala iz države.
In sem se, ker mi je potekla viza.
To sta dve generalni. Da ne naštevam vmesnih težav pri celem projektu... kako avto crkne na poti nekam in še kaj. Kako so gluhi pri nas, mi najbrž ni treba razlagat.  ::)
Od tega je 11 let.
Deset let kasneje, torej danes, po svetu drugi pobirajo nagrade za identično stvar. S komentarji, da je zadeva čisto pred časom.

Ubogi ego.  :-X

Nekaj let pred tem (1997) so mi v tujini dobesedno z mize spizdili idejo in kasneje z njo magistrirali.
Nisem znala odreagirat.

Takih dogodkov, zrelih za rubriko "saj ne more biti res", je bilo kar nekaj. Človek ne more verjet.

Ravnokar pa kolnem spet enega, ki ni nič drugega kot skupek smole, pa da ne naštevam...
Ampak recimo da vsaj znam odreagirat.  :D
 :-X

Zakaj neki je to dobro in mora biti tako, se sprašujem... in ne najdem smiselnega odgovora.  ::)

Vsakič, ko se nekdo bleščeče kiti z nekim "izumom", zdaj direkt pomislim, če ni ideje sp***** enemu takemu "pejnovrit z mašnco", kot sem jaz.  ;D
In si un zdaj nekje jetra žre (ali ima migrene), opevani "izumitelj" je pa v resnici zgolj in samo rojeno prase.

:o :o :o

OMG Pika, to niti po eni strani ni EGO. OK?? Bejba sem ti že strokrat rekla, da razturaš in imaš karizmo, pa se daješ v nič. Tvoja lekcija tukaj pomoje je to, da se zabuniš za svoje pravice. Kot prco vem, da stane nekaj denarja, ampak res razmisli, da ko neko stavr narediš, da jo patentiraš. Če nekdo lahko patentira theta healing?! no potem lahko tudi ti nekaj kar je res nastalo iz tvoje glave in s trdim delom. To je lekcija 1. Lekcija 2, ko se ti kaj takega zgodi....ODVETNIK. vendar če patentiraš, do tega niti ne bo prišlo. Če ne drugega lahko potem svoj patent prodaš kaki firmi, živiš od licenčnine. Tako pa nimaš nič. Bejba ne se dat ;)

Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #159 on: March 17, 2014, 08:13:08 AM »
Js, Pikina samozavest je res na nuli včasih  ???

Kot je že Jane rekla, tukaj ni fora v egu ali tvoji smoli, temveč v tem, da se postaviš ZASE. Če se ti nekaj vedno znova in znova dogaja, ja potem spremeni, da se ti to ne bo več dogajalo! Okolica je samo odraz tega, kaj si ti želiš znotraj sebe, tako da najprej se postavi zase in se sprejmi kot umetnico in kot nekaj dobrega, sposobnega, naprednega, potem se ti bo samo odprlo.

Đizs, ti bom jaz dala smola, eno brco v rit  :P
9ZK 674

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #160 on: March 17, 2014, 08:29:46 AM »
Preden naredim vpogled, se moram olajšat tukajle.

Pogosto sem v življenju slišala, da me spremlja smola.
Tolikokrat, kot se dogodki, na katere nimam vpliva, odvijejo tako, da pokvarijo celotno zadevo, je že malo neverjetno. Kot bi se nekaj (nekdo) zarotilo proti meni.

Ko že stvar dodelam, izdelam, ... in je zrela in popolna, se pa nekaj nekje zalomi in me onemogoči.
Primer... ko sem v tujini na fakulteti delala projekt, nad katerim so vsi samo buljili, bila na tem, da zadevo patentiram, dobila proizvajalca, ki bi stvar tudi tržil, vso podporo tuje fakultete plus še te proizv.firme, pa se začnejo zadeve tik pred zdajci odvijati takole:
- na faksu crkne tiskalnik eno uro pred tem, ko moram prit tja tekstil (del projekta) sprintat, alternative ni.
- istočasno proizvajalca (pletenina) zadane kap.
K sreči je tip preživel in v par mesecih prišel k sebi, ampak od takrat ga je zanimalo samo še to, kdaj se bom spokala iz države.
In sem se, ker mi je potekla viza.
To sta dve generalni. Da ne naštevam vmesnih težav pri celem projektu... kako avto crkne na poti nekam in še kaj. Kako so gluhi pri nas, mi najbrž ni treba razlagat.  ::)
Od tega je 11 let.
Deset let kasneje, torej danes, po svetu drugi pobirajo nagrade za identično stvar. S komentarji, da je zadeva čisto pred časom.

Ubogi ego.  :-X

Nekaj let pred tem (1997) so mi v tujini dobesedno z mize spizdili idejo in kasneje z njo magistrirali.
Nisem znala odreagirat.

Takih dogodkov, zrelih za rubriko "saj ne more biti res", je bilo kar nekaj. Človek ne more verjet.

Ravnokar pa kolnem spet enega, ki ni nič drugega kot skupek smole, pa da ne naštevam...
Ampak recimo da vsaj znam odreagirat.  :D
 :-X

Zakaj neki je to dobro in mora biti tako, se sprašujem... in ne najdem smiselnega odgovora.  ::)

Vsakič, ko se nekdo bleščeče kiti z nekim "izumom", zdaj direkt pomislim, če ni ideje sp***** enemu takemu "pejnovrit z mašnco", kot sem jaz.  ;D
In si un zdaj nekje jetra žre (ali ima migrene), opevani "izumitelj" je pa v resnici zgolj in samo rojeno prase.

:o :o :o

OMG Pika, to niti po eni strani ni EGO. OK?? Bejba sem ti že strokrat rekla, da razturaš in imaš karizmo, pa se daješ v nič. Tvoja lekcija tukaj pomoje je to, da se zabuniš za svoje pravice. Kot prco vem, da stane nekaj denarja, ampak res razmisli, da ko neko stavr narediš, da jo patentiraš. Če nekdo lahko patentira theta healing?! no potem lahko tudi ti nekaj kar je res nastalo iz tvoje glave in s trdim delom. To je lekcija 1. Lekcija 2, ko se ti kaj takega zgodi....ODVETNIK. vendar če patentiraš, do tega niti ne bo prišlo. Če ne drugega lahko potem svoj patent prodaš kaki firmi, živiš od licenčnine. Tako pa nimaš nič. Bejba ne se dat ;)

Ejla Jane, Saša, hvala za brce.  :D  :D
Ni tako hudo.  ;) Imam včasih svoje momente, včeraj je bil en takih. Pa je k sreči trajal par minut.
Ni pa tako enostavno s temi patenti. Ampak to je obseeeeeeeeeeeeeeeeeeežna tema.  :)

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #161 on: March 17, 2014, 08:35:38 AM »
Moj je strojni inovator in po tem, ko so mu pokradli nekaj stvari, inovacije drži zase.  :(
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #162 on: March 17, 2014, 08:50:29 AM »
Moj je strojni inovator in po tem, ko so mu pokradli nekaj stvari, inovacije drži zase.  :(

Zdajle sem šla nazaj brat, kaj sem pisala. Je zelo po diagonali.  ;D

Maja, v našem fohu smo stalno v takih situacijah. Ampak če začnemo razmišljat na ta način, da nam bodo takoj nekaj pokradli in se obremenjevat kot budale, se lahko lepo zapremo v eno škatlico in nehamo komunicirat s svetom. Nehamo nastopat, nehamo ustvarjat, nehamo kazat svoje stvari, ... nehamo prodajat... in vse, kar spada zraven.

Jaz sem že bila pri odvetniku s svojim projektom in smo razmišljali in študirali na veliko, kako stvar sploh zaščitit. Pri našem delu je to malo drugače kot pri strogo tehničnih zadevah. Pa ugotoviš, da zadeva nima ne konca ne kraja, ne moreš na koncu niti preverjat, kje ti je kak Kitajc nekaj pljunil..., stane te pa malo morje denarja, če hočeš zaščitit vse, kar pri tem izdelku želiš. Mission Impossible.

Če je tvoj mož strojni inovator in če gre za zelo konkretno in otipljivo zadevo, naj stopi z njo do urada in se pomeni.
Škoda držat zase, nima nihče nič od tega.

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #163 on: March 18, 2014, 10:15:26 PM »
Danes se počutim bullshit...kak blesav dan  ???
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #164 on: March 19, 2014, 06:15:53 AM »
Danes se počutim bullshit...kak blesav dan  ???

No sreča, da je to bilo zvečer in je že mimo. Danes pa bo prav čudovit dan   :-*