Lisa, natalna Venera je v tvojem horoskopu prav v lepih odnosih z drugimi planeti. Je strastna in mesena Venera /sekstil Mars in v 2 hiši/, obožuje uživanje in je prisotna ogromna energija. Kot ženski ti daje erotičnost, strastnost in gorečnost, da se znaš trmasto postaviti zase, kar je v današnjem času vsekakor kvaliteta. Sekstil k dispozitorju v Vodnarju v 1 hišo dodaja, da so ti tvoje vrednote na 1 mestu, da se znaš potegniti zase, da veš, kaj so v življenju cilji, želje in kako to doseči. Je pa res, da je to drugače, kot pri drugih ......ampak o tem nama govori že Luna

Uran - vsekakor zelo drugačna in neobičajna ženska. Kvaliteto lahko uporabiš, ko presežeš svojo rano /kiron

Venera/, ko se zaveš te svoje izjemnosti in se ne poskušaš prilagajati drugim, pač pa sama oblikuše nov način partnerskih in ljubezenskih zvez /če samo pogledava vladarja 7 in 5 v trigonu na Luno in v 1 hiši je vse jasno/. Torej ti si tista, ki lahko tudi drugim pokažeš in prikažeš, da je lahko odnos med dvema tudi na drugačen način: intenzivno, globoko, pa vendarle svobodno, kjer je dovolj prostora za individualnost in razvoj, po drugi strani pa tesno prijateljstvo in druženje in preživljanje prostega časa, pa še na dolgi rok mora biti /saturn v 7/.
No, glede na to, mene tvoja R Venera v progresijah ne moti in smatram, da ni tista, ki bi ti dajala kakšne posebne lekcije - vsekakor je tukaj bolj izpostavljena Luna, ki se v Škorpijonu in v konjuknciji z Uranom slabše počuti, obenem pa kvadrira še Saturna v 7.
Venera v progresijah - pomembno je tisto leto, ko se je obrnila retrogradno v progresijah. Če ga boš natančno analizirala, potem boš pravzaprav ugotovila tudi, kaj ti ta želi sporočiti. Sicer pa sama retrogradnost, dokler ni v natančnih aspektih /progresivnih ali tranzitnih ali na natalne/, ne more vplivati na zunanje dogodke, saj se energija dogaja le znotraj tebe in pravzaprav ponotranji tvoj rojstni zapis, ki pa sva že ugotovili, da je dober. Glede vozlov - itak da so kompatibilni z osjo Oven - Tehtnica. Je samo zgodba, ki jo govori že cela tvoja karta, da je potrebno najti ravnovesje med jaz in ti. Če je bilo v južnem vozlu v Ovnu čutiti močan ego, "najprej jaz", tekmovalnost, kljubovalnost, potem te severni v tehtnici uči sodelovati. Uči te, kako obrusiti robove, kako prirojenega individualizma ne izkoriščati za sebične cilje in lastne koristi. Kako deliti z drugimi /os 2 in 8/ in spoznati, da sploh ni važna tekma, pač pa sinergija, ravnovesje. In prav na tej temi, tvoja R venera v progresijah dodaja nežnost in sposobnost vpogleda, da se iz preteklih izkušenj tudi nekaj naučiš, da si milejša, bolj romantična

/saj je retrogradnost podobna veneri v 12 npr./
Je pa seveda zdaj v progresiji trigon Saturn in petšestin Uran /tudi kot vladar karte/ kar se mi zdi izjemno pomembno, da to os jaz-ti dodobra spoznaš v tem letu. Bo zanimivo, ko bo šla čez še P Luna, ki nedvomno verjamem, da bo dodala izjemno zgodbo glede teh kontaktov.
Največje lekcije pa so mislim da bile v zadnjih 3h letih, ko je P Venera delala opozicijo na Plutona. Po moje si oddelala precejšnji del svoje karme. Zelo pomembno obdobje, še posebno ko je bila v natačni opoziciji. Pa mislim, da je še tranzit Urana svoje dodal