Author Topic: Ogledalo  (Read 64454 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline cvetka

• Sp.simbol
Re: Ogledalo
« Reply #90 on: August 04, 2014, 01:58:13 PM »
No moja reakcija recimo na včeraj ko sem slišala govorice o meni je bila najprej jezna, priznam da sem bila v tisti sekundi kar fajn jezna. Potem se prespala in danes se mi zdi res totalno brezveze, prav tisto sem si rekla, glej očitno ma oseba neke probleme sama s sabo in se sploh ne mislim vtikovat v to.

Za tole odločitev ti čestitam; bolj mešaš, bolj smrdi, je moje načelo.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #91 on: August 05, 2014, 08:38:01 AM »
Kako je težko, če ne moreš biti na nikogar jezen ali koga sovražit, mu zamerit itd.  :blank:
Ampak ne bi menjala.
Toliko lepega, kot vidiš skozi take oči, bi bilo škoda zamujat.
Zamerljivci, jeznoriteži, sovražniki vidijo samo grdo.

Poznam te občutke, sem tudi sama takšna. Zeloooo redkokdaj jezna in še to samo trenutek.
Enostavno ne morem biti jezna, kvečjemu sem žalostna, ko vidim, da se godi kakšna krivica...
Vedno vidim v ljudeh dobro oz. vidim, da enostavno drugače ne zmorejo, ne znajo, se ne zavedajo, ne vidijo in delujejo tako kot takrat edinole zmorejo oz. znajo.
V kolikor vedo, da delajo narobe (se pravi imajo zavedanje) pa ne zmorejo spremeniti tega, mi je hudo, ker vem, da v sebi trpijo.
V kolikor nimajo niti zavedanja, da delajo narobe, pa sploh ne morem biti jezna.
Je pa res, da je težko soditi kaj je prav in kaj narobe? Za vsakega kaj drugega, razen splošne etike, ki naj bi bila v vseh ljudeh notranja in kot taka enaka.
V kolikor me kaj zaboli, prizadene, odžalujem in se potem vprašam zakaj me to še vedno boli, prizadene, kaj imam sama s tem opraviti...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #92 on: August 05, 2014, 09:02:16 AM »
Natanko tako tudi jaz odprocesiram. Se me bo pa najbrž vedno dotaknilo na tak način - ker taka sem.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #93 on: August 05, 2014, 09:07:33 AM »
Enako.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #94 on: August 11, 2014, 11:34:55 AM »
Tole sem napisala v zasebnem sporočilu, ampak bi rada misel delila tudi javno, z vsemi vami ...

Takole sem kdaj razmišljala - v življenju pride obdobje, v katerem moramo nekaj doživet. Notranje. Gre za našo osebno izkušnjo, ki ni povezana z drugimi ljudmi. Ampak tako mislimo, da je ... Da so za nekaj zaslužni/krivi drugi. Gre pa mogoče le za našo izkušnjo.

Moramo npr. doživet dno, depresijo, paniko, izgubo, uspeh, imeti srečo, osvojit nov način razmišljanja, nov življenjski stil, karkoli ... Za izpolnitev tega srečamo neko osebo ali se soočimo z neko izkušnjo, ki v nas zbudi občutke, ki jih moramo podoživet v danem obdobju. Vesolje/Univerzum/Bog/Življenje/Usoda (odvisno od posameznikovega pojmovanja te sile) nam pošlje preizkušnjo v obliki nečesa/nekoga, skozi kar/katerega bomo te občutke začutili kar najbolj ustrezno.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #95 on: August 11, 2014, 11:43:28 AM »
Tole sem napisala v zasebnem sporočilu, ampak bi rada misel delila tudi javno, z vsemi vami ...

Takole sem kdaj razmišljala - v življenju pride obdobje, v katerem moramo nekaj doživet. Notranje. Gre za našo osebno izkušnjo, ki ni povezana z drugimi ljudmi. Ampak tako mislimo, da je ... Da so za nekaj zaslužni/krivi drugi. Gre pa mogoče le za našo izkušnjo.

Moramo npr. doživet dno, depresijo, paniko, izgubo, uspeh, imeti srečo, osvojit nov način razmišljanja, nov življenjski stil, karkoli ... Za izpolnitev tega srečamo neko osebo ali se soočimo z neko izkušnjo, ki v nas zbudi občutke, ki jih moramo podoživet v danem obdobju. Vesolje/Univerzum/Bog/Življenje/Usoda (odvisno od posameznikovega pojmovanja te sile) nam pošlje preizkušnjo v obliki nečesa/nekoga, skozi kar/katerega bomo te občutke začutili kar najbolj ustrezno.

:-*

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #96 on: August 11, 2014, 12:02:08 PM »

Zelo lepo napisano Maja
SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #97 on: August 11, 2014, 12:07:20 PM »

ja :)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #98 on: August 11, 2014, 12:14:25 PM »
Res je....
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #99 on: August 11, 2014, 01:01:21 PM »

:-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #100 on: August 11, 2014, 11:32:05 PM »
Res je.
9ZK 674

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #101 on: September 21, 2014, 10:51:31 AM »
Ja. Pa kako težko je, ko dobimo to osebo. Najraje bi njo v prenesenem pomenu zbrcali in okrivili. Vendarle, oseba - ogledalo je tu, da ob njej opazimo svoje odzive in nato delamo na njih  :P ::) ??? ;D :D

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #102 on: October 01, 2014, 07:40:15 AM »
Ko sta bila mojadva otroka še v vrtcu so otroci enkrat "naumili" pesmico, ki sta jo potem kar nekaj časa prepevala:

" poglej se v ogledalo in zagledal boš budalo..."  :o

Dostikrat, ko se malo z distance pogledamo v "ogledalo", kaj počnemo in kako se zapletamo sami vase, res zgledamo kot v pesmici.
Fajn vaja je, da se od časa do časa pogledamo, kot bi sebe gledali nastopati v gledališču, lažje vidimo kakšno vlogo trenutno igramo in se potem odločimo, a nam je ok al želimo kaj zamenjat.

Papa  ;)

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #103 on: October 01, 2014, 08:43:48 AM »
Res je, se strinjam, včasih se moraš res postavit izven sebe in pogledat, kaj delaš.

Drugače pa ja, otroci...
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #104 on: October 01, 2014, 10:45:31 AM »
Ko sta bila mojadva otroka še v vrtcu so otroci enkrat "naumili" pesmico, ki sta jo potem kar nekaj časa prepevala:

" poglej se v ogledalo in zagledal boš budalo..."  :o

Dostikrat, ko se malo z distance pogledamo v "ogledalo", kaj počnemo in kako se zapletamo sami vase, res zgledamo kot v pesmici.
Fajn vaja je, da se od časa do časa pogledamo, kot bi sebe gledali nastopati v gledališču, lažje vidimo kakšno vlogo trenutno igramo in se potem odločimo, a nam je ok al želimo kaj zamenjat.

Papa  ;)

Res je ;D