Potrebno se je zavedati da je križ pri nas Kristjanih samo simbolika komu pripadamo. Ta je prišel še iz Kristusovih časov in tako je ostalo vse do današnjih dni, ni pa videti konca. Ne verjamem, da se župniki karkoli zavedajo o bk transformacijah in škodljivosti križa. Se pa to dobro zavedajo v skritih sobanah Vatikana, kot še bolj o lokacijah kjer se cerkve po celem svetu postavljene. Ko gledamo bolj globalno nas te lokacije cerkva vodijo ravno do Biokibernetike. Gorenc o tem pisal ni nikoli, ker se ne spušča čisto nič na globalni nivo, dela vse v prostorih in meri razne druge stvari.
Andres
Da pokomentiram tole. V bistvu odkar smo bili pri unih stričkih tam na unem planetu, se mi kar odgovori ponujajo sami od sebe. saj konec koncev res NI važno, križ gor ali dol. Ampak meni je bilo tisto zanimivo zakaj je toliko ljudi zavoženih. Torej v bistvu čisto nezavedno kljub temu da so verni in vse lezejo v beto. Sej veš simbol je lahko zlorabljen in nezavedno folk meče v beto.
Sem brala ravno včeraj, da je Gorenc napisal, da so cerkve v Sloveniji vse sanirane in imajo pod zvoniki naštimane Alfa žarke. Ampak seveda je sedaj vprašanje, koliko se to vzdržuje, ane.
Ja, je zlorabljeno. Samo pri nas recimo, je po hiši vsaj 5 križev, z Jezusom gor, ponavadi je razpelo kar v kuhinji v kotu, midva ga imava celo v spalnici, ker je to želja mojega. Je pa res, da je sanirana slika Svete družine in da ta malce ven vleče zadevo.
Sedaj je pa tako, učijo te od začetka, ti imaš že tako ali tako malo uničen sistem, potem pa še župniki, ki majo večinoma beta sistem, pa vsi tisti rožni venci itd. Ni glih fajn.
Seveda je pa tukaj še Vatikan, ki vse pozna in še dodatno potencira zadevo, da je folk ja podjarmen.