Author Topic: Saturn 5. del  (Read 100973 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Saturn 5. del
« Reply #240 on: October 24, 2018, 10:13:17 AM »
In evo, sanjalka je zelo podobno napisala, kot jaz. Jaz sem sicer imela še T Saturna v Strelcu, ampak vseeno. Nekako so vseeno vzporednice.  ;)
9ZK 674

Offline cvetka

• Sp.simbol
« Reply #241 on: October 24, 2018, 11:37:39 AM »
Moje izkušnje na prehod Saturna preko ASC.
Poročila sem se, ko je Saturn potoval po 12 hiši, preselila sem se, iz varnega mestnega blokovskega načina življenja sem prišla na vas, v hišo, v skupno gospodinjstvo s tastom in taščo. Grozno mi je bilo, težko sem se navajala. Prehod Saturna preko ASC je prinesel tri otroke, to je bilo na videz, sama sem bila potisnjena v globoko preobrazbo, borila sem se za družino, otroke, jaz sama sem bila potisnjena na mesto Ž. Nisem hodila v takšno redno službo, delovno dobo sem v tistih časih zaslužila kot raznašalka časopisov.
Podoben preobrat mi je prinesel drugi prehod Saturna preko ASC. Takrat so je v službi že začele dogajati spremembe, tajkunski prevzem, in v l. 2012 sem odšla na čakanje.
V obeh primerih je zraven odigral vlogo Pluton. V prvem je potoval skupaj s Saturnom po 1 hiši in na začetku druge, finančno stanje je bilo takrat obupno. V drugem prehodu Saturna pa je bil Pluton na IC.
Dobro bodite  :-*

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #242 on: October 29, 2018, 07:28:09 AM »
Ja tudi jaz sem imela tezko obdobje cez AC. Seveda je prej naredil rosado po vsej dvanajsti hisi. Zgubila dolgoletno ljubezen, tako sem bila zaljubljena vanj, da se mi je mesalo. Vendar me je prevaral in povratka nazaj ni bilo. Menjava sluzbe, spoznala moza, se porocila.

Sedaj ob opoziciji se locujem :D Je pa pri meni vedno najtezji prehod cez merkur, vladarja karte, ki je res slabo postavljen.

Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #243 on: October 29, 2018, 11:15:38 PM »
Jaz sem imel na AC okrog  15 avusta 1977. Nič kaj posebno dober čas za mene.  Toda tega ne pogojujem s prehodom Saturna čez AC, temveč generalno, ker je bilo veliko daljše obdobje, ki se je končalo komaj okrog 1984.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #244 on: October 30, 2018, 07:08:23 AM »
Jaz sem imel na AC okrog  15 avusta 1977. Nič kaj posebno dober čas za mene.  Toda tega ne pogojujem s prehodom Saturna čez AC, temveč generalno, ker je bilo veliko daljše obdobje, ki se je končalo komaj okrog 1984.

Andres

Verjetno zato, ker si imel takrat enkrat tudi saturnov povratek, nisem šla gledat datumsko. kaj se ti je pa dogajalo?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #245 on: October 30, 2018, 07:13:29 AM »
Danes ga imam (spet) na ascendentu.  ;D
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #246 on: October 30, 2018, 08:22:37 AM »

Andres

Takrat si imel istočasno tudi t urana na IC, torej spremembe tudi kar se tiče varnosti, družine, tvojih korenin?
IC predstavlja naš dom, a tudi našo notranjo čsutveno varnost in stabilnost. če imamo dobre korenine, potem seveda lahko dobro stojmo in delujemo tudi dobro navzven v družbi (10.hiša). Če so te korenine slabo postavljene, potem smo bolj majavi ;D Čustveno nestabilni, počutimo se notranje ogroženi, zato težko funkcioniramo tudi v družbi...
T saturna se ti je potem sprehajal še čez vse n planete v 1. hiši, potem nekje v začetku leta 1979 naredil opozicijo z n saturnom (1-7 in 2-8 hiša), potem leta 1980 prišel še v stik s p venero v 2.hiši (lastna vrednost, telo, vrednote, ljubezen, denar..) in istočasno je bil še t pluton na n marsu v 3.hiši (težave in borbe z bližnjo okolico, brati, sestre, prevozna sredstva, komunikacija, sošolci..)
leta 1984 si imel še t saturna čez 4.hišo, takrat je bil eksaktno na n nptunu v 4. hiši, še vedno je takrat t urana v 4. hiši in t neptuna na n luni...
kar precej sprememb znotraj 4. hiše..
IC se približuje tudi že t pluton...a verjetno večje spremembe, bi rekla, da so prišle tam okrog leta 1994 in še potem v naslednjih letih, takrat je namreč tvoje p sonce (vladar tvoje karte) prišlo na n urana v 1. hiši, čez 2 leti še na n plutona v 1. hiši..tudi p merkur (1.hiša) je bil v kvadratu s t plutonom (4.hiša), ter v inkonjunkciji s t uranom (6.hiša), p venera na n marsu v 3. hiši...
ja kar pestro obdobje bi rekla...
največ sprememb torej znotraj 1. in 4. hiše ter še 3. hiše:
kdo sem jaz?
kaj oz kje je moja varnost?
kako komunicirati z bližnjim okoljem?

me res zanima, kako si ti doživljal takratno obdobje?
« Last Edit: October 30, 2018, 09:18:36 AM by sanjalka »
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #247 on: October 30, 2018, 08:48:47 AM »
To bo z veseljem tudi sama prebrala, saj me kmalu čaka isto.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #248 on: October 30, 2018, 09:48:12 AM »
Danes ga imam (spet) na ascendentu.  ;D

In?

Moja astro karta

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #249 on: October 30, 2018, 09:58:56 AM »
Zaenkrat dan poteka brez večjih posebnosti. Upam, da bo tako ostalo.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #250 on: October 30, 2018, 10:16:40 AM »
Jaz sem med :Sa na AC in potem v 1. hiši spravila projekt v javnost, kar mi je takrat prineslo določeno mero prepoznavnosti (pretežno v stroki) in kasneje vodilo v uspehe tudi v mednarodnem področju.
Glede kariere je bilo to zame pomembno obdobje. Verjetno je to povezano z mojim natalnim :Sa na prehodu med 9. in 10. hišo (oz. točno na MC).

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #251 on: October 30, 2018, 10:52:38 AM »
Neke spremembe na službenem področju se tudi sama nadejam. Ampak ne bom pričakovala ničesar, da ne bo razočaranj.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #252 on: October 30, 2018, 01:48:41 PM »
Jaz sem med :Sa na AC in potem v 1. hiši spravila projekt v javnost, kar mi je takrat prineslo določeno mero prepoznavnosti (pretežno v stroki) in kasneje vodilo v uspehe tudi v mednarodnem področju.
Glede kariere je bilo to zame pomembno obdobje. Verjetno je to povezano z mojim natalnim :Sa na prehodu med 9. in 10. hišo (oz. točno na MC).

Ja, Pika, to je to.
Saj saturn nas na nek način tudi ščiti in varuje, da nas ne bi kar odneslo.
On nas prizemljuje s svojo težnostjo in ščiti naše osebne planete (sonce, merkur, venera, mars), pred vdorom transpersonalnih planetov (uran,neptun,pluton), saj če bi ti imeli neposreden dostop do naših osebnih planetov, bi se nam zmešalo, bi postali psihotični, arhetipske vsebine nas bi preplavile.
Saturn je torej meja med osebnim zavednim in nezavednim.
Je pa res, da ga lahko občutimo kot težo, kot nekoga, ki nas sili v odpovedovanja, v vztrajnost, potrpežljvost...tako nekako kot čutimo svoje telo, ki prav tako zahteva, da upoštevamo zemeljske omejitve-pač zaenkrat še ne moremo leteti ;)
Mogoče, ko bo enkrat naša zavest že toliko razvita, odprta, bomo lahko tudi to, a takrat verjetno naše telo v tej obliki ne bo več potrebno in prav tako naš planet zemlja mogoče ne bo več takšen...ne vem, to so moji uranski prebliski :)
kot vemo imamo delujočih pribl.10% možganov, ostalo je nezavedno...le kaj vse je še v tem delu ;)
Skratka saturn je ta meja, ki nas pravzaprav ščiti, to sem hotela povedati ;D
Tako lahko razvijamo svojo osebnost, zaradi katere smo se verjetno tudi inkarnirali tukaj, da izkušamo zemeljske zadeve v skladu z našimi osebnimi planeti...nabiramo nove izkušnje...
Vdori transpersonalnih planetov (tranziti urana, neptuna, plutona) na osebne planete pa nam prinašajo širitev zavednja, zavesti, če jih znamo seveda takrat pravilno umestiti, jih slišati, jih vključiti v naše osebno zavedno, na ta način postanemo drugačni, imamo več zavedanja...če trmasto vztrajamo na starem (na saturnu),
potem pač ostajamo na istem zavedanju, tudi to možnost imamo...stvar izbire...
saj vemo,da saturn je prinašalec zlate dobe, takrat se počutimo varne, je tradicionalen...a za razoj človeštva, za evolucijo človeeštva, so potrebne tudi iskre transpersonalnih planetov in takrat se počutimo kot v kaosu, dokler saturn spet ne vzpostavi svoje trdne meje in spet se počutimo varne...
Še informacija o prazniku Saturnalije:
Saturnalije so bile praznik, na katerega so Rimljani obhajali posvetitev templja boga Saturna, boga poljedelstva in žetve. Praznik, ki je bil sprva določen le za dan 17. december, se je kasneje podaljšal za cel teden (do 23. decembra).
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #253 on: December 05, 2018, 03:51:02 AM »
:Sa v opoziciji na mojo natalno  :Lu. Pa še na veliki križ.
Včeraj z očetom na njegovi podelitvi, predvčerajšnjim z mamo na urgenci.
Veselje ob očetovem uspehu na eni strani in strah za mamino zdravje na drugi.
K sreči je bilo potem vse ok. Nisem pa celo noč spala in še kar me skrbi.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #254 on: December 05, 2018, 07:12:29 AM »
Pika.  :-* Bodite vsi v redu.
9ZK 656