Jaz sem med
na AC in potem v 1. hiši spravila projekt v javnost, kar mi je takrat prineslo določeno mero prepoznavnosti (pretežno v stroki) in kasneje vodilo v uspehe tudi v mednarodnem področju.
Glede kariere je bilo to zame pomembno obdobje. Verjetno je to povezano z mojim natalnim
na prehodu med 9. in 10. hišo (oz. točno na MC).
Ja, Pika, to je to.
Saj saturn nas na nek način tudi ščiti in varuje, da nas ne bi kar odneslo.
On nas prizemljuje s svojo težnostjo in ščiti naše osebne planete (sonce, merkur, venera, mars), pred vdorom transpersonalnih planetov (uran,neptun,pluton), saj če bi ti imeli neposreden dostop do naših osebnih planetov, bi se nam zmešalo, bi postali psihotični, arhetipske vsebine nas bi preplavile.
Saturn je torej meja med osebnim zavednim in nezavednim.
Je pa res, da ga lahko občutimo kot težo, kot nekoga, ki nas sili v odpovedovanja, v vztrajnost, potrpežljvost...tako nekako kot čutimo svoje telo, ki prav tako zahteva, da upoštevamo zemeljske omejitve-pač zaenkrat še ne moremo leteti

Mogoče, ko bo enkrat naša zavest že toliko razvita, odprta, bomo lahko tudi to, a takrat verjetno naše telo v tej obliki ne bo več potrebno in prav tako naš planet zemlja mogoče ne bo več takšen...ne vem, to so moji uranski prebliski

kot vemo imamo delujočih pribl.10% možganov, ostalo je nezavedno...le kaj vse je še v tem delu

Skratka saturn je ta meja, ki nas pravzaprav ščiti, to sem hotela povedati

Tako lahko razvijamo svojo osebnost, zaradi katere smo se verjetno tudi inkarnirali tukaj, da izkušamo zemeljske zadeve v skladu z našimi osebnimi planeti...nabiramo nove izkušnje...
Vdori transpersonalnih planetov (tranziti urana, neptuna, plutona) na osebne planete pa nam prinašajo širitev zavednja, zavesti, če jih znamo seveda takrat pravilno umestiti, jih slišati, jih vključiti v naše osebno zavedno, na ta način postanemo drugačni, imamo več zavedanja...če trmasto vztrajamo na starem (na saturnu),
potem pač ostajamo na istem zavedanju, tudi to možnost imamo...stvar izbire...
saj vemo,da saturn je prinašalec zlate dobe, takrat se počutimo varne, je tradicionalen...a za razoj človeštva, za evolucijo človeeštva, so potrebne tudi iskre transpersonalnih planetov in takrat se počutimo kot v kaosu, dokler saturn spet ne vzpostavi svoje trdne meje in spet se počutimo varne...
Še informacija o prazniku Saturnalije:
Saturnalije so bile praznik, na katerega so Rimljani obhajali posvetitev templja boga Saturna, boga poljedelstva in žetve. Praznik, ki je bil sprva določen le za dan 17. december, se je kasneje podaljšal za cel teden (do 23. decembra).