Ja, ker asc je vstopna tocka kako nekdo pride do nas. In definitivno ima nekdo s planeti na nasem asc pravo geslo za vstop 
Ne znam prestaviti v temo o sinastrijah.
Skratka, pri meni:
- pri mojem očetu ima moj Jupiter geslo z vstop
- pri moji mami ima moj Neptun geslo za vstop
- pri meni imata hčerin Mars in MC geslo za vstop
- pri mojem bratu imata moja Venera in Mars geslo za vstop (brat je sicer mlajši od mene).
Razlaga: je nimam. 
Ja npr jupiter je geslo kako lahko dostopas do oceta.
Torej optimisticno, z nekim visjim znanjem, podobno filozofijo…poglej se v katerem znamenju ga imas.
A ti ves tocne ure rojstev od tvojih starsev?
Hci lahko dostopa do tebe preko mc in marsa…
Hvala ti!

Glede ur rojstev pri starših... najbrž so zaokrožene, kar je verjetno že moja ura rojstva, tako je pač zapisano v rojstnem listu (mojem).
Od staršev jih nimam. So podatki, ki sta jih posredovala onadva.
Za očeta bi nekako verjela, da je AC Kozorog, tudi za mamo, da je Strelec, glede na njen vihrav optimizem in željo po posredovanju znanja... Bi pa znala ravno tako biti Škorpija in bi potem imela Jupitra v 1... itd.
Pri hčeri... ja, zna biti to precej pomembno, sploh v zadnjih letih.
Kar se očeta tiče... moje znanje oz. sposobnosti dojemanja sveta niti od daleč ne dosegajo njegovih, je v vseh pogledih svetlobno leto nad večino ljudi, kar sem jih v življenju spoznala. Filozofija pa je sorodna, ampak se bolj vidim v vlogi učenca kot učitelja... je pa zanimivo glede naloge, ki jo trenutno opravljam oz. "imam čez"; dvomim, da sem ji dorasla. In glede tega bi bil Kozorog kar primerno znamenje v tej kombinaciji - zahtevnost, odgovornost.
Sem šla pa prav še eno zadevo gledat, pa ne najdem astro povezav (itak, ker pojma nimam).
To, kako me ljudje "poznajo" oz. "definirajo". Največkrat sem "hči od očeta", "sestra od brata", zadnja leta pa že "mama od hčere".

Tukaj bi verjetno moral biti moj AC v interakciji z njihovimi planeti? Ali mogoče MC?