Danes sem imela zanimive sanje.
Sanjala sem, da sem z mojim nečakom (no, od bivšega moža, če sem natančna) v Londonu. Tam on sedaj res živi.
Vozila sva se po ozki ulici, bil je tako ovinek (90 stop), takšna zaprta, ozka, vendar s tistimi starimi, zgodovnskimi stabami...
želel me je peljati na nek kraj...ne spomnim se več točno na katerega, samo naj bi bil nekaj posebnega.
Nato v daljavi zagledam Eifflov stolp, bil je majhen, ker je bil tako daleč, pred njim železniške proge in glavna železniška postaja.
Eifflov stolp je bil levo, tiri vmes in postaja desno.Pomislila sem, kako se je sedaj ta Eifflov stolp znašel tukaj, saj sva v Londonu in ne v Parizu. Mi ni bilo čisto jasno?
No in nato se znajdeva na mostu in moj nečak kar naenkrat stopi na ograjo in se odločno odrine z mostu in skoči. Ustrašila sem se zanj, ker nisem vedela, če je voda dovolj globoka, da se ne bo "zabil" v tla in poškodoval. Gledam v reko spodaj, bila je kristalno čista, vse se je videlo in on na tleh, ni se dvignil. Strah me je bilo,da se je res poškodoval... Nato se pred mano na mostu, kakšnih 100 metrov pred mano, pojavi moj sin in tudi skoči v vodo. On je skočil bolj previdno, vedela sem, da bo ok. Zopet pogledam v vodo, voda je bila še vedno kristalno čista, lepa, prozorna, na tleh vidim nečaka, ki sedi kot Buda in meditira, vedela sem,da je ok in da je bil moj strah nepotreben. Kakšen meter od njega stran je sedel na tleh v tej vodi (reka) drugi nečak (tudi od bivšega moža) in poleg njega je prišel še moj sin..bili so vsi trije bratranci skupaj, nečak, ki je hodil z mano je sedel kot Buda, moj sin in drugi nečak pa kakšen meter stran.
V resnici so vsi trije bratranci zelo povezani, in vsi trije imajo rojstni dan 22. v mesecu, nečak, ki je hodil z mano in moj sin imata celo isti mesec in isti dan roj. dan, med njima je točno 1 leto razlike. Odraščala sta kot brata in še sedaj sta zelo, zelo povezana.
Ne vem kaj sem to sanjala...
Jejhata...a te tole sploh še zanima? 
Kaj ti pomenijo London, stare stavbe, Francija, Pariz, Eiflov stolp ? Kakšna skupna točka?
Moja asociacija oz. vtis ob: Eiflov stolp na levi, železniške proge pred njim in glavna železniška postaja je, kot da si na razpotju treh poti: vzpeti se, oditi naprej, naravnost ali celo nazaj...(tiri pa sicer veliko kreativnosti ne dopuščajo) ali pa, ustaviti se, zateči se na postajo (postajo življenja, postajo dogodka, poti...). In hkrati se sprašuješ, kaj dela tu stolp, saj sem v Londonu, ne Parizu. Ali nisi morda v resnici drugje, kot navidezno zgleda?
In kot da še to ni dovolj, je tukaj most. Si tukaj ali si tam? Preteklost (nečaki bivšega) ali sedanjost? Ali morda se raje ne odločiti za eno ali drugo stran? V vodo skočiti
. Zanimivo, da ti ta kristalno čista voda ni dajala občutka varnosti. Verjetno ni bila tako zelo nizka, če pa je nečak sedel v njej in meditiral. A ti si pomislila, da se bo nečak "zabil" v dno v vodi... Kako je s tvojim občutkom odgovornosti za ...eno družino...drugo družino? Kaj bi tebi prinesla meditacija? Meditacija v rahli odmaknjenosti, kjer še vedno vidiš vse svoje in vendar, pogled je zmehčan kot skozi tančico ali mehkobo vode. Lahko opuščaš strah in skrbi (kot takrat, ko je skočil sin), a čisto se nadzoru še ne bi odrekla. Vidiš jih pod vodo še vedno. Voda : čustva. Kaj ti pomeni število 2? Kaj število 4?
Toliko moji vtisi... 
Uf Rena zanimive stvari si mi odprla...
Moram še parkrat prebrati, ampak se me je takoj dotaknilo, tako da ti odgovorim več kasneje.
Število 2 in 4, rojena sem 4 v mesecu, vsi trije fantje v vodi (moj sin in oba nečaka so rojeni 22 v mesecu), moja hči je rojena 29. v mesecu (seštevek je 2)...
To mi je bila pri številkah prva asociacija....
Tole še nisem pokomentirala, sama sebe ne dohajam več...
Hm, v Parizu sem bila 2x in to v mojem najbolj plodnem in srečnem obdobju. V Londonu sem bila 1x. Če primerjam, mi je bližje Pariz, je bolj umetniški, sproščen, svoboden...London konzervativen, lep, urejen, pretirano...Pri Londonu imam asociacijo na poslovneže v modrih oblekah in kravatah, pri Parizu je asociacija umetniki, ki rišejo in posedajo po lokalčkih, kramljajo, pijejo vino...
Drugače število 2 pomeni tudi lastno vrednost, bogastvo, materialne stvari...Število 4 je križ, so vse 4 smeri neba, je tudi družina, moja notranjost...
Sem res tam kjer bi želela biti? Sem se v teh dneh dostikrat spraševala, je to res moja pot, sem se res znašla tam, kjer sem mislila, da se bom...Ali sem čisto nekje drugje? Sem se mogoče znašla v nekem togem svetu, svetu resnosti, tradicionalnosti, kot me asociira London, kjer sem v sanjah tudi bila...
In kje je moj Pariz, moja umetniška duša, moj svobodni duh?
In ta most, sem še vedno mogoče ujeta med preteklostjo in sedanjostjo, se še vedno vračam v preteklost, v moj Pariz?
Kristalno čista voda-ko je nečak skočil, vode nisem videla, tako da nisem vedela, da je kristalno čista, potem ko sem pogledala, če je z njim vse v redu, sem videla. Sem se mogoče tudi sama premočno odrinila z mostu in skočila v neznano, v novo življenje, me je še vedno strah, da se zaradi tega skoka poškodujem?
Sanje sicer pokažejo, da je čista, kristalna voda, se pravi so bila čustva čista, kristalna, poženejo me na dno reke in tam v meditativnem položaju, v položaju bude...sem prišla do tega stanja zaradi tega skoka...verjetno...po tem skoku (ločitev) sem pričela z delom na sebi, sem se očistila starih vzorcev, starih "grehov"...
In na drugi strani sin, kateremu že zaupam, vem da njegov skok ni tako sunkovit, vendar on sedi v vodi kakšen meter stran od tega nečaka...tam sedi z drugim nečakom, bolj sproščeno, bolj svobodno, ni nobene duhovne drže, so skupaj v vodi, vendar nekako ločeni, vsak v svojem svetu, pravzaprav ta nečak v tem buda položaju in moj sin z drugim nečakom sedita skupaj...
Ta nečak, ki je v meditativnem položaju, je v resnici bolj eksploziven, sunkovit, v resnici se precej ukvarja s sabo, ker ima za sabo že kar nekaj propadlih odnosov...ti potem preostane samo še meditacija?
Bom vesela Rena še kakšnega tvojega razmišljanja...