Author Topic: Razlaga sanj za redne člane foruma 13. del  (Read 99767 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Razlaga sanj za redne člane foruma 13. del
« Reply #135 on: June 19, 2016, 05:44:12 PM »
Rena kaksna huda ura tvojega posta ;)

Pa res  ;D :-*

Ob hudi uri si ga oddala. :P
Nevihta je bla, hi hi.

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #136 on: June 19, 2016, 06:42:12 PM »
Spet sem sanjala avto. Tokrat svojega...
Sem bila v avtopralnici in ga ful prala in čistila.

...a to pomeni, da čistim svoje življenje?

Ne vem. A ga?  ;) ;D

Pojma nimam  :laugh: :laugh: :laugh:
Nimam ravno takega občutka  ;D
Mogoče mi sanje sporočajo da si moram našamponirat in oprat misli, pa čeprav so lepe  :laugh:

Misli, čeprav so lepe? Zakaj si ravno na misli pomislila? A a? Saj drugače, če avto simbolizira vožnjo življenja, bi se to lahko nanašalo tudi na aktivacijo dejanj. Zakaj si pa avto samo prala? A da bo lep in čist, pa v garaži? Treba je pa z njim odpeljat naprej. Kaj ti hasne čist avto, če ga ne aktiviraš?  ;)

Oprala sem ga in odpeljala naprej...kam pa nevem, ker sem se zbudila.
Je blo pa pranje tako ful intenzivno...
Zakaj sem pomislila na misli? Eh, ko pa mi zadnje čase neke bedarije hodijo po njih  :laugh: :laugh: :laugh:

Danes recimo sem pa spet sanjala avto...
Dobila sem ga v službi za darilo. Ful velikega sinje modrega.
Jaz sem pa pol vprašala, a bi lahko bil bel  ;D

Ma nevem kaj mi zadnje čase tile avti hodijo po sanjah.
Ne razmišljam o nakupu novega, niti o menjavi...

SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/8XCBDZK
NATAL +SOLAR RETURN 2022 /2023
https://ibb.co/vZK5wZm

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #137 on: June 19, 2016, 06:47:13 PM »
A ti je v življenju bilo kaj lepega "podarjeno", kar nočeš sprejet v taki obliki, kot je, čeprav je fino?  :P
Ti se samo usedi noter in odpelji.  ;D
9ZK 656

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #138 on: June 19, 2016, 06:51:59 PM »
A ti je v življenju bilo kaj lepega "podarjeno", kar nočeš sprejet v taki obliki, kot je, čeprav je fino?  :P
Ti se samo usedi noter in odpelji.  ;D

Jebemtiš ja...recimo da imaš prav, ja ;D
Amen
SOLAR RETURN 2022 /2023

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #139 on: June 19, 2016, 06:59:43 PM »
Brm-brmmm, bi-biiiiiip!  8)
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #140 on: June 19, 2016, 08:21:40 PM »
Jaz sem imela pa tako grozne sanje, da jih sploh ne bom opisala.
V trenutku groze sem se pa zbudila.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #141 on: June 19, 2016, 08:25:56 PM »
Pika, ti kar napisi ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #142 on: June 19, 2016, 08:28:35 PM »
Sanjalo se mi je, da se je hčeri udrl led in se je pogreznila v vodo. Samo glava je ven gledala.
Smejala se je.
Ko sem jo hotela zagrabiti za glavo, da bi jo rešila, je pa še glava padla not.
V trenutku, ko sem si snela rokavice, da bi jo uspela ven potegnit, sem se v hipu zbudila.

Offline Gloria82

• Sple. Simbol
  • Sledi svojim sanjam!
« Reply #143 on: June 19, 2016, 08:32:31 PM »
SOLAR RETURN 2022 /2023

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #144 on: June 19, 2016, 10:13:22 PM »
Sanjalo se mi je, da se je hčeri udrl led in se je pogreznila v vodo. Samo glava je ven gledala.
Smejala se je.
V trenutku, ko sem si snela rokavice, da bi jo uspela ven potegnit, sem se v hipu zbudila.

Uf uf uf...Te kaj skrbi za hčerko? Mogoče kaj, kar bi morala pri njej spustiti, da gre po njeno, ker samo poslabšaš, če se vmešaš? Rokavice pa - soočenje. Včasih rečemo, da si nočemo umazati rok. A vendarle, včasih kake stvari le ne moremo opraviti drugače, kot da primemo kaj z golo roko, čeprav si roke zato umažemo. Milo rečeno, no, nekaj te močno skrbi.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #145 on: June 20, 2016, 08:13:48 AM »
Smejala se je.

Uf uf uf...Te kaj skrbi za hčerko? Mogoče kaj, kar bi morala pri njej spustiti, da gre po njeno, ker samo poslabšaš, če se vmešaš? Rokavice pa - soočenje. Včasih rečemo, da si nočemo umazati rok. A vendarle, včasih kake stvari le ne moremo opraviti drugače, kot da primemo kaj z golo roko, čeprav si roke zato umažemo. Milo rečeno, no, nekaj te močno skrbi.

Hvala, Rena.
Nič takega se ne spomnim. Ali pa da bi me kaj pretirano skrbelo.
V sanjah je bila zima. Hči s kapo ba glavi, jaz z rokavicami. Zdelo se mi je, da je z rokavicami ne bom uspela dobro prijeti, otipati pod vodo. No hvala bogu sem se zbudila.
No, konkretno pa me skrbi za hčerino varnost itd. Lahko zato take sanje. Včasih se mi sanja, da jo kje izgubim in potem jo iščem. In potem se zbudim.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #146 on: June 20, 2016, 08:40:29 AM »
Kaj pa, če je hči simbolizirana nek del tebe?
9ZK 656

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #147 on: June 20, 2016, 09:02:08 AM »
...No, konkretno pa me skrbi za hčerino varnost itd. Lahko zato take sanje. Včasih se mi sanja, da jo kje izgubim in potem jo iščem. In potem se zbudim.

Tudi jaz sem razmišljala, kot je napisala Maja, če je to kak notranji otrok in del Pike...Potem bi lahko rekli, da se mala Pika smeji in je sposobna rešiti, velika Pika pa je nekje po poti izgubila to zaupanje... Ne vem, malo špekuliram, mogoče se ti utrne kaj  :D.  Glede hčerke pa čutiš v sebi nek strah, to morda izvira tudi iz preteklih življenj. Fajn bi bilo tole malo raziskati. Mogoče greš kdaj na Postavitev družine...

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #148 on: June 20, 2016, 10:24:06 AM »
Pika, je led v sanjah mogoče zaščita pred padcem v vodo oz. pred padcem v čustva?
Na vsak način bi hčero oz.  svoj notranji del sebe (vedno gre v sanjah po fazah, ena faza je zunanja,druga je tista globlja, kjer so vse osebe v sanjah tudi naši deli osebnosti) rešila pred padcem v vodo, v čustva, ker je strah, da bi nas ta čustva pogoltnila...
Strah pred izgubo otroške nedolžnosti, strah pred iti v hladna čustva (predvidevam, da je voda pod ledom hladna), pred iti v globoka čustva, pred to globino...pred soočenjem s svojimi sencami, s svojo temačno platjo...
Tudi rokavice so simbolno prepreka, na nek način maska pred pravim stikom....mogoče je čas, da odložiš rokavice (masko), da boš tako lažje v stiku s sabo, svojim čustvi....rokavice-da nas ne zebe v roke, zaščita pred soočenjem, da nekaj primemo v svoje roke...
To me spominja tudi na mitiloško zdgobo med Koro in Demetro, kjer je mati strašno žalovala, ker je njeno hčero Koro vzel bog podzemlja Had...
Simbolno to pomeni, da deklica postane ženska in ni več vezana na svojo mamo...
Na kratko še razlaga mitiolške zgodbe:
Demetra se s tem ne more sprijazniti in globoko žaluje, tako zelo, da je začela zanemarjati svoje dolžnosti in zemlja ni več obrodila in nastopila je huda lakota...Zevs se odloči poseči vmes in s Hadom (bogom podzemlja sklene kompromis in Demetri obljubi, da bo njena hčerka pol leta spodaj v podzemlju in pol leta zgoraj pri njej...)Iz tega izhaja razlaga za menjavanje letnih časov....
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #149 on: June 20, 2016, 10:27:32 AM »
Hm me je prešinilo še tole:
mogoče čas, da spustiš hčerko in s tem tudi svoj del sebe, svoje nedolžnosti, otroškosti, krhkosti, nežnosti, občutljivosti, tudi če te je še tako strah, da ne bosta znali plavati v tej globoki, ledeni vodi...spoznanje, da žal nad vsem ne moremo imeti kontrole...da je takšno soočenje nujno potrebno za razvoj odrasle ženske....
koliko si se tudi sama uspela resnično odcepiti od mame, od otroštva, od vsega kar sem že zgoraj pisala?