Author Topic: Kuharski recepti in nasveti II  (Read 154548 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

  • Administrator
  • Naša kri
  • ***
  • Posts: 14407
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #105 on: December 13, 2008, 09:56:37 PM »
Tako. Midva s hčerko sva že pred eno uro dala tole v pečico. MIslim, da je vse še nekam vodeno, saj merske enote so bile v kavnih skodelicah, ni pa bilo povedano kakšne velikost. Torej sem vzel mersko enoto nekako tri do štiri deci če je bilo napisano tri kavne skodelice.
Kaj bo iz tega ratalo še ne vem, toda polnoči bom brez dvoma znal povedati več.

Andres
« Last Edit: December 13, 2008, 10:36:54 PM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

  • Administrator
  • Naša kri
  • ***
  • Posts: 14407
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #106 on: December 13, 2008, 10:55:39 PM »
Nekaj se dogaja v moji pečici. Moje pecivo je počasi že temno rjave barve, vendar še mehko. Mogoče bom pa še kakšno uro počakal, da se mi začenjo nadure šteti tu v portirstvu in takrat ven iz pečice vzamem.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

  • Administrator
  • Naša kri
  • ***
  • Posts: 14407
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #107 on: December 14, 2008, 12:59:40 AM »
Moja, oziroma hčerkina torta je uspela. V sredini in na dnu je resda mehka, a se tolažim, da tako mora biti. :D :D

V spodnji sliki je delna prezentacija poteka. :D

http://www.ipernity.com/doc/73197/slideshow/album/99221?doc=3631109



Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Princes

  • Mojster
  • ***
  • Posts: 1391
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #108 on: December 14, 2008, 07:57:06 AM »
Taki srčni deklici bi morali angelčki pomagati, da pecivo uspe. Na oko zgleda, da je uspelo :)
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;



DZK 151

Offline Tea

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 22833
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #109 on: December 14, 2008, 09:51:22 AM »
Se strinjam z Princes

Tvoja hči je res angelčica, Andres.  ang:
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline cvetka

  • Sp.simbol
  • *****
  • Posts: 3185
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #110 on: December 14, 2008, 02:59:07 PM »
Se strinjam z Princes

Tvoja hči je res angelčica, Andres.  ang:

Samo ponovim lahko,  ang:

Offline Andres

  • Administrator
  • Naša kri
  • ***
  • Posts: 14407
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #111 on: December 14, 2008, 04:32:10 PM »
Taki srčni deklici bi morali angelčki pomagati, da pecivo uspe. Na oko zgleda, da je uspelo :)
Se strinjam z Princes

Tvoja hči je res angelčica, Andres.  ang:

Karen je dobra, lahko je angelčica, sicer pa pridna kadar to želi in to je pogosto. Na srečo ima po babici ravno živico do peke, manjka pa ji seveda še prakse. 
Pecivo je danes celo boljše kot včeraj, a še vedno v sredini in na dnu precej mehko, morda deloma surovo. :D

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline nensi

  • Sple. Simbol
  • *******
  • Posts: 5197
  • There's no such place as far away.
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #112 on: December 14, 2008, 10:51:44 PM »
pozdravi Karen, vidim da je že prava mala gospodična  :-*

Offline Andres

  • Administrator
  • Naša kri
  • ***
  • Posts: 14407
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #113 on: December 14, 2008, 11:36:33 PM »
Hvala Nensi. Bom prenesel pozdrave jutri, saj tačas že spi. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline taja6

  • Splet. Simbol
  • ********
  • Posts: 5558
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #114 on: December 15, 2008, 08:42:15 AM »
Recepti za piškotke  pred prazniki ...


Offline Rena

  • Sple. Simbol
  • *******
  • Posts: 5458
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #115 on: December 15, 2008, 11:43:07 AM »
Naša Taja nas tako pridno zalaga z recepti... Hvala  :-*

Offline taja6

  • Splet. Simbol
  • ********
  • Posts: 5558
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #116 on: December 15, 2008, 11:46:58 AM »
jaz teorijo, vi pa prakso  ;)  :D

Offline Andres

  • Administrator
  • Naša kri
  • ***
  • Posts: 14407
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #117 on: December 15, 2008, 02:44:40 PM »
Meni je pa še za tri dva deci šalce orehov ostalo. Najbolje, da hčerki dam te recepte. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline apemaya

  • Veteran
  • ****
  • Posts: 2530
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #118 on: December 15, 2008, 03:06:49 PM »
Moja, oziroma hčerkina torta je uspela. V sredini in na dnu je resda mehka, a se tolažim, da tako mora biti. :D :D

V spodnji sliki je delna prezentacija poteka. :D

http://www.ipernity.com/doc/73197/slideshow/album/99221?doc=3631109



Andres

Kaj vidva sta samo mesala? :D Ni cudno, da je na sredini mehka :D

Sicer pa: jaz nisem neka pekacica :D, pa imam ravno nasproten/podoben problem. Torte namrec naredijo "Smarno goro" torej se napihnejo na sredini ampak so notri se vedno surove. Potem pa zmanjsam T in "Smarna gora" uplahne, notri pa se bolj pocasi pece.
Mogoce imata vidva premocno pecico in se zunaj lepo zapece notri pa ne. Poskusita z nizjo temperaturo.

Se pa pridruzujem mnenju ostalih, da imas res fajn hcerko ;)

Offline Shadow

  • Trenutno v uvajanju
  • *
  • Posts: 8
  • I fill the dark ..
Re: Kuharski recepti in nasveti II
« Reply #119 on: December 16, 2008, 07:55:30 PM »
Poskusimo nekaj domačega  :)

Za večerjo si privoščimo mlečno kašo s suhimi slivami.

Kašico zakuhamo v mešanico vode in mleka v razmerju 1/4 vode in 3/4 mleka. Kašico z ljubeznijo mešamo z leseno kuhalnico da nam je ogenj ne bo zagodel. Ko je kaša tričetrt kuhana. (poskusimo takoda za vzamemo zrno kaše in ga stisnemo med prsti,začutili bomo majcen drobec zrna ki je še trdo) takrat dodamo oprane suhe slive. kašico skuhamo do konca. lahko jo sladkamo vendar dajo same slive prijetno sladkobo. kašo pripravljam tudi z suhimi medenimi hruškami(pravimo jim tudi tepke)dobim jih na tržnici v ljubljani.

In še nekaj sladkega in naravnega

Izberemo dobra čvrsta in sočna jabolka,jih operemo pod tekočo vodo in jim s pomočjo nožiča izdolbemo sredico s pečkami. Nato v posodi posebaj zmešamo nadev...drobno sesekljane orehe,oprane rozine(temne in sultanine),in cvetlični med. jabolka položimo v pekač in odprtine napolnimo z nadevom. na vrh odprtine damo še košček masla.. nato jabolka damo na toplo v pečico ogreto na 180c ..ko se bodo malce sesedla pozlatela in začela prijetno dišati,takrat lahko pograbite žlico :D