Poskusimo nekaj domačega

Za večerjo si privoščimo mlečno kašo s suhimi slivami.
Kašico zakuhamo v mešanico vode in mleka v razmerju 1/4 vode in 3/4 mleka. Kašico z ljubeznijo mešamo z leseno kuhalnico da nam je ogenj ne bo zagodel. Ko je kaša tričetrt kuhana. (poskusimo takoda za vzamemo zrno kaše in ga stisnemo med prsti,začutili bomo majcen drobec zrna ki je še trdo) takrat dodamo oprane suhe slive. kašico skuhamo do konca. lahko jo sladkamo vendar dajo same slive prijetno sladkobo. kašo pripravljam tudi z suhimi medenimi hruškami(pravimo jim tudi tepke)dobim jih na tržnici v ljubljani.
In še nekaj sladkega in naravnega
Izberemo dobra čvrsta in sočna jabolka,jih operemo pod tekočo vodo in jim s pomočjo nožiča izdolbemo sredico s pečkami. Nato v posodi posebaj zmešamo nadev...drobno sesekljane orehe,oprane rozine(temne in sultanine),in cvetlični med. jabolka položimo v pekač in odprtine napolnimo z nadevom. na vrh odprtine damo še košček masla.. nato jabolka damo na toplo v pečico ogreto na 180c ..ko se bodo malce sesedla pozlatela in začela prijetno dišati,takrat lahko pograbite žlico
