Author Topic: Kdo v resnici smo in kje so meje naše moči?  (Read 109372 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: Kdo v resnici smo in kje so meje naše moči?
« Reply #135 on: August 25, 2011, 12:45:45 PM »
zanimivo, da se je debata o moči razvila do točke, ki pokaže, kje je največ problemov glede "moči". V PARTNERSTVU.

Kot da se iskanje moči dela samo, da bi obvladali partnerje?!?

Zakaj bi pa moral biti en močnejši, drug pa podrejen?

Kolektivna zavest pravi, da mora biti en močnejši. Zato veliko ljudi ne zna več živet v sožitju.
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #136 on: August 25, 2011, 12:57:48 PM »
Potem vidiš, koliko je dejansko ovc na svetu ...  ::)
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #137 on: August 25, 2011, 02:25:26 PM »
Samo vidiš in doživljaš jih kot ovce ;)
To je tvoja perspektiva :-* ang:
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #138 on: August 25, 2011, 02:30:32 PM »

Res je ...  :)
9ZK 656

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #139 on: August 25, 2011, 03:11:43 PM »

Zakaj bi pa moral biti en močnejši, drug pa podrejen?

Se strinjam, tu je splošno napačno prepričanje, kot pravi Sasa.

tudi to je res. Stvari so take, kot jih vidimo in samo za opazovalca veljajo, poglej ta dokumentarec (še po kosih je cel, se mi zdi, jaz sem ga z neta pobral):

Pa smo prišli do bistvene težave. Moč, kakorkoli jo kdo pojmuje, se aplicira samo za nadvladovanje drugih... pa saj je o tem pisala že Celestinska prerokba!? Kaj je nihče ni prebral? Problem je bolj v tem, da jo nihče ni spravil v prakso....

Moč je dejansko nepotrebna zadeva v PRAVILNO civiliziranem svetu. Mi ne živimo v "civilizaciji"....
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #140 on: August 25, 2011, 03:30:35 PM »
[
Moč je dejansko nepotrebna zadeva v PRAVILNO civiliziranem svetu. Mi ne živimo v "civilizaciji"....

Yes man-GreyWolf ;) ang:

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #141 on: August 25, 2011, 10:06:28 PM »

Yes man-GreyWolf ;) ang:

Če sem kam dogural in kaj naredil je bilo samo zaradi tega, ker sem bil Yes Man ;)

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #142 on: August 26, 2011, 05:38:09 PM »
Seveda. No Man-a vsaka malenkost povozi.  :D
9ZK 656

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
Re: Kdo v resnici smo in kje so meje naše moci?
« Reply #143 on: September 10, 2011, 10:45:25 PM »
Seveda. No Man-a vsaka malenkost povozi.  :D

Bolj kot povozi, gre zivljenje mimo njega in se ne upa zivet! sam ce ne zivis in si upzs sprobat, naredit korak v bilokatero smer, si samo na mestu in to je umiranje. zivljenje je samo spoznavanje vsega, kar se nam ponudi.
Vsi sanjajo nevemkaj, potem pa cepijo doma in ne naredijo nicesar. kaj potem sprasujejo "zakon privlacnosti", da jim narei cudez, ce ga ne sprejmejo, ker recejo NE?

Ravno to je poanta filma. ce ga veckrat pogledate, kot sem ga jaz XD, boste opazili, da vse kar je naredil navidez nesmiselnega je prej ali slej prislo prav. Tako da vse kar se nam tako ali drugace ponudi, ima smisel. Ko se naucimo lekcije, znamo tudi rec "ne". To pa ko vemo, kaj srce hoce :)

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #144 on: January 23, 2012, 04:38:36 PM »
Tale filmček mi je nekako pasal sem. Kot: lahko smo močni, če smo pozitivni... Ženska, ki je pri starosti 104.let napisala knjigo:
http://training.tonyrobbins.com/1608/the-garden-of-eden-and-hell-could-your-problems-be-gifts-my-interview-with-alice-summers-108-year-old-survivor-of-a-nazi-concentration-camp/

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #145 on: November 14, 2012, 11:34:56 AM »
Slaba lastna samopodba, pomanjkanje samozavesti...to so vzroki, da neka oseba postane agresiva, ko dobi neko "uradno dovoljenje" in seveda tudi "uradno zaščito", to pomeni več paznikov, sredstva za obvladovanje ljudi (palice, gumijevke, lisice, plinski razpršilci) in moč odločanja o sankcijah. To pišem za primer eksperimenta, ki je objavljen v naslovnem prispevku. Taka oseba v svetu okrog sebe vidi polno konkurence, morda konkurenca ni primeren izraz ker se taka oseba ne počuti konkurenčnega, morda bi bil boljši izraz, da vidi svet okrog sebe boljši, sposobnejši od sebe. Enak fenomen se pokaže recimo pri navijaških skupinah, trop malih, nepomembnih posameznikov združi moči, se zbere v jato kjer se počutijo močne in varne....in nato izživijo svoje frustracije. En odličen primer in hkrati dokaz za to tezo je naslednja zadeva, vprašajmo se, katere ribe se združujejo v jate? Razne girice, saredelice, sardoni...., salpe...., no tudi velike tune vendar po eni izjemni ne gre zavreči primerjave. Torej, mali posamezniki, nezmožni preživeti sami, se združijo v večjo celoto, se z njo zlijejo in se počutijo varne. Take osebe ves čas iščejo občutek lastne varnosti....in ko jo dobijo..., takrat postanejo agresivni ker vedo, da imajo zaledje, ki jih bo ščitilo v primeru upora s strani "žrtve".

Veliki ljudje se obnašajo kot mali, mali pa kot bi bili največji.....
Bolje dva goloba v roki kot vrabec na vetrobranskem steklu!

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

http://shrani.si/f/20/1L/296b3yZR/astro245gw137kontejner20.gif

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #146 on: November 23, 2020, 04:55:47 AM »
Nocoj sem slučajno našel to temo, ko sem iskal kaj smo pisali o Junu.   Temu je sledilo, da sem bral poste vse od 2008 do zadnje objavljenega.  Škoda, ker nekaterih ni več na forumu, oziroma za eno vem, da je pogledala sem prejšnji teden.    No, o celotni temi in zapisih v tistih letih, ter potem sorazmerno z današnjim časom, niti ne morem ugotoviti, da se je karkoli spremenilo.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858