Author Topic: Kdo v resnici smo in kje so meje naše moči?  (Read 107856 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: Kdo v resnici smo in kje so meje naše moči?
« Reply #120 on: May 08, 2009, 05:45:03 PM »
Ob nočnem dežurstvu v našem hotelu sem šel malo skozi Google. Tudi glede na to, ponovno odprto temo. Bom sliko kar nalimal. Pove več kot dovolj saj predstavlja razliko med moškim in ženskom.  Kako naj torej skladnost obstoja?

Andres

Nekaj že znanega in sicer prepisanega,pa vseeno,malo za nasmeh na usta ;) :

Nasmej se 24 večnim razlikam med spoloma

Razlike me spoloma so stare toliko kot človeštvo – in prav toliko časa obstajajo tudi deljeni pogledi na to, ali velja telesne in psihološke razlike sprejemati kot »nujno zlo« in se jim prilagajati, ali pa jih preprosto prezreti.

Recepta, ki bo ponujal rešitev, ni; vsak zase naj presodi, kako se bo spopadal s temi razlikami in ali jih bo v vsakodnevnem življenju jemal kot začimbo – ali kot oviro.

Malo za šalo, malo za res smo vam pripravili 24 dejstev o odnosih med moškim in žensko. Sami pa presodite, kaj je res in kaj ne:

1. Ženske imajo več domišljije kot moški. Potrebujejo jo zato, da moškim povedo, kako čudovite so.
   2. Ženske imajo napake. Moški imajo dve. Vse, kar rečejo in vse, kar naredijo.
   3. Uspešen moški je tisti, ki zasluži več denarja, kot ga njegova ženska lahko zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde uspešnega moškega.
   4. Moški se zbudijo takšni, kot so šli v posteljo, ženske se čez noč nekako razkrojijo.
   5. Ko je ženska v depresiji, bodisi je, bodisi nakupuje. Moški zavojujejo sosednjo državo.
   6. Moški je oseba, ki plača deset evrov za stvar, ki stane pet evrov, a jo potrebuje. Ženska bo plačala pet evrov za stvar, ki stane deset evrov, a je ne potrebuje.
   7. Moški hoče biti prva ljubezen ženske. Ženske imajo bolj prefinjen instinkt; hočejo biti zadnja romanca svojega moškega.
   8. Za ženske je ljubezen okupacija. Za moške je preokupacija.
   9. Če naj bo ženska srečna z moškim, ga mora veliko razumeti in malo ljubiti. Če naj bo moški srečen z žensko, jo mora veliko ljubiti in je niti poskušati razumeti.
  10. Ko se ženska poroči z moškim, pričakuje, da se bo spremenil, vendar se ne. Ko se moški poroči z žensko, pričakuje, da se ne bo spremenila, vendar se.
  11. Moški se poročajo, ker so utrujeni, ženske zato, ker so radovedne.
  12. Žensko skrbi prihodnost, dokler ne dobi moža, moškega nikoli ne skrbi prihodnost, dokler se ne poroči.
  13. Ženska vedno obuja spomin na moškega, ki jo je hotel poročiti. Moški vedno obuja spomin na žensko, ki je ni poročil.
  14. Moški ženske ne razume dvakrat: preden se poroči in ko je že poročena.
  15. Le dve stvari sta potrebni, da je žena srečna: da ji pustiš misliti, da je po njenem, in da ji pustiš, da je po njenem.
  16. Poročeni moški živijo dlje kot samski, vendar so poročeni moški tudi bolj pripravljeni umreti.
  17. Vsak poročen moški bi moral pozabiti na svoje napake – nima smisla, da se dva človeka spominjata iste stvari.
  18. Nekateri moški so živ dokaz, da ženske razumejo in prenesejo šalo.
  19. Moški so kot avtomobil – prvo leto so vsi dobri.
  20. Ženska ima v vsakem prepiru zadnjo besedo. Vse, kar moški reče po tem, je začetek novega prepira.
  21. Če bi ženske vedele, kaj razmišljajo moški, jih sploh ne bi prenehale klofutati.
  22. Moški so kot živali; hkrati so tudi odlični hišni ljubljenčki.
  23. Si lahko predstavljate svet brez moških? Bil bi brez zločinov in z veliko srečnimi ženskami.
  24. Ženske imajo dve orožji: kozmetiko in solze.

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #121 on: February 27, 2011, 08:28:23 AM »
Ulala, zanmivo, da sem šele sedaj odkrila tole temo. Sem potrebovala nekaj časa, da sem prišla čez njo, vendar se je splačalo.

Moram reči, da sedaj vidim Andresa v malo drugačni luči. Sprva, dragi Andres, te nisem dojemala tako zelo nastrojenega proti ženskam, kot ti tukaj opisuješ. Mogoče je razlog v tem, da imaš sedaj partnerico in si se malo omehčlal, ali pa si dejansko spremenil malo pogled na ženske in ženski svet.

Jah, bi rekla, da se kar strinjam z obemi stranmi. Z Andresem na eni strani in Neno ter Darchi na drugi strani. Vsak nosi svoj del krivde in vsak je odgovoren za nekaj. Težava je edinole v tem, da ima človek preveč ponosa, da bi priznal svojo krivdo in prevzel odgovornost. Potem pa rata tak šmorn,, kakršnega imamo danes. Ja, ženske znamo izvrstno manipulirati, tega moški nikoli ne boste znali, znamo izvrstno lagati in izrabljati našo moč na način, ki ga moški nikoli ne boste doumeli. Ni fora v tem, da se nam pustite, fora je v tem, da ženske popolnoma napačno hočemo izkoriščati to moč, produkt vsega pa je mišljenje ala Andres. Potem pa sledi smao še obtoževanje in branjenje tako z ene kot z druge strani.

Drugače pa Andres, jaz sem ena tistih žensk, ki ima rada direktnost, ki ima rada to, da ji v faco zmečeš stvari, ki jih vidiš in "napake", ki jih delam. Sem tudi sama direktna, čeprav me vsi vztrajno učijo, da to pa že ne gre.
9ZK 674

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #122 on: February 27, 2011, 08:22:14 PM »
Sasa. Vesel sem, da si sedaj tudi ti sprevidela kako moški gleda na nekatere babnice  in da si obenem tudi iskreno napisalo, kako, lahko napišem izpod praga osebnega dostojanstva je ženska pripravljena manipulirati. 
Pač govorim o polovici svetovne populacije, kar je ogromen odstotek in pogosto se sprašujem, če si ženske sploh zaslužijo živeti partnersko in kasneje družinsko življenje.  Množico le teh, bi bilo najbolje kar obrcat v prvi kot in naj tam hirajo dokler se ne posušijo.
Suhe nadalje niso več interesantne nikomur, razen tistemu, ki zna oceniti  ženski karakter. Torej naj tam ostanejo suhe dokler tudi svojih, četudi že genetsko manipulatorskih lastnosti ne popravijo.

Moje partnerstvo nima nobenega vpliva na gledanje kakšne ženske so.  Vse to je v meni in se ne briše iz spomina, saj nenazadnje se tudi vedno znova kakšna mentalno in moralno shirana pojavi, ki ne zna drugače, kot živeti na račun moškega, torej naslanja se na varnost in obilje.  Vedno znova se pojavlja vprašanje kaj take ženska nudi?  Največkrat  le lep ali povprečen videz, ter fuka dosti.  Kajpak to zadostuje za eno noč, vse kar je dlje od nekajkratnega sexa je že odveč. Gre pač za zavoženo babo, kot si napisala sama, manipulatorko.

In kaj smo se naučili mi moški? Upam, da jih je že več kot nekoč. Preprosto postaviti babnici pogoje in naj se goni nekam, če ji ni prav. Seveda ji ni prav, saj tega, da moški postavlja pogoje, večina ni vajena, torej se mora gonit še naprej.   Kot vidiš se ženska vrti  v začarenem krogu in to je gonja. Kakršna koli že je.   

Ravno v zadnjem času spremljam eno žensko, ki ji je oče nudil že od rojstva. Bivši mož ji je nudil obilje v obliki kreditov in nadalje bankrota. Sama pa si je izrbala dodatnega porivača, ki jo oblači, jo vodi na večerje ter v višjo družbo kot je njena.  Da je moški na psiho tabletih, da ne mara njenega sina, ter da jo ima dobesedno za razkazovanje ona noče spregledati. Govorimo o ženski, ki se je na denar in material s pičko naslonila. Kakšna taka je brez dvoma tudi v tvoji okoli, zato, ker jo poznaš enačba kaže na dejstvo nemoralne reakcije in udejstvovanja  In kadar se nemoralne reakcijo sprožajo, preprosto med spoloma, ali vsaj pri enem, v tem primeru je to ženska, nastane diagnoza v glavi.   Vprašanje je le katera se proda najbolje in nekaterim celo to uspe.  Kot je rekel nek cigan, za neko Srbkinjo živečo v Frankfurtu, da se je najbolje od vseh bivših jugosov v Nemčiji prodala.   Danes ima samo obilje, vendar nima prijateljev, vdovela je, družina jo je zapustila, poimenovana pa je Mara kurva.

Prebral sem tudi  24 izrekov dva posta višje. Kot kaže gre za nek čuden humor, ki je včasih resničen. Bi pa lahko oporekal pri mnogih točkah.

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #123 on: February 28, 2011, 07:52:44 AM »
Ko sem te brala, sem prav čutila ves tvoj bes, ki se je dogajal v tebi, ko si pisal tiste poste. Tko, op eni trani me je dosti šokiralo, ker nikoli nisem dobila takega občutka pri tebi. Samo zato sem se oglasila potem  :)

Drugače pa ja, priznam, da ženske res tkole izrabljajo moč. Iz prve roke gledam, kaj dela neka ženska nekemu moškemu, ki je meni zelo blizu. Ženske se vse preveč zavedajo svoje moči, ki pa jo potem izrabljajo v popolnoma napačne namene in napačen način. Potem pa pride do tega, da si moški ustvarijo tako mnenje o vseh ženskah in ga ostale ženske nasrkajo.

Zelo dobro vem, kako se da manipulirati z moškimi, sem včasih to sama počela. Malo zajokaš, lepo pogledaš, parkrat pomigaš z ritjo, pa smo tam. Moški podleže kot en cucek, če lahko uporabim tvoje izraze. Samo veš kaj, potem to ni več dec tako kot se šika, ampak en "suženj", ki deluje na tvoj ukaz. Hkrati pa se potem sprašujemo ženske, kam so ušli pravi deci. Ja, a se kdaj vprašate (vprašamo), kaj smo naredile z njimi?!

Sedaj se je zgodba obrnila. Tega ne počnem več. Dec nej ma svojo moškost, jst sem tukaj zato, da izrazim svojo ženskost. Pa verjemi, da ni tako lahko se kr "spremenit" in pustiti svojo ženski strani, da pride na plano, potem ko si x let pustil moškemu delu tebe, da je prevladal in se izražal. Najti ravnovesje je zame trenutno največji izziv, ki pa ga sprejemam in pozdravljam z odprtimi rokami.

9ZK 674

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #124 on: February 28, 2011, 11:57:59 AM »
Vsak dobi točno to, kar potrebuje.
Žrtev ni, so samo prostovoljci.
;)

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #125 on: February 28, 2011, 12:02:13 PM »
Vsak dobi točno to, kar potrebuje.
Žrtev ni, so samo prostovoljci.
;)

Res je, samo sej veš, največ ljudem je tako ali tako najležje odigrat vlogo žrtve.
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #126 on: February 28, 2011, 12:13:23 PM »
To kar nosiš v sebi, srečuješ na poti...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #127 on: August 22, 2011, 12:22:13 AM »
prva ugotovitev (spet vam z matematiko mal zagrenim ;) ):

Bilokakšna tema + Andres = boj moški/ženske    :D

druga ugotovitev, razpravljamo o moči, a nihče se ne vpraša, čemu sploh služi?

tretja ugotovitev: res sem faca....  XD
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #128 on: August 22, 2011, 04:46:59 AM »

Veni, vidi, vici ;) Res si faca Wolfi :-*
« Last Edit: August 22, 2011, 04:55:27 AM by Nena »
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #129 on: August 22, 2011, 06:34:21 AM »

;D ;D ;D ;D

Andres je izjemno direkten, na trenutke se morda izraža malce nerazumljivo za nekatere, to pomeni, da izpade malce drugače kot je pa on hotel in kot on dejansko meni, vedno pa bo obstajal nekakšen boj med žensko in moškim. Vsak ima svoj prav, vsak vidi stvari po svoje, se pa v principu verjetno vsaj pri glavnih stvareh strinjamo.
9ZK 674

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #130 on: August 22, 2011, 09:15:44 AM »

Veni, vidi, vici ;) Res si faca Wolfi :-*

Hahahahahaha ;) :*

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #131 on: August 22, 2011, 11:33:09 AM »
Ma, te debate moški - ženske ...  ::)
Človek je človek, ne glede na spol ... In vsi imajo dobre in slabe lastnosti. Dajmo raje o tem. Problem ni v spolu, ampak drugje. Mogoče malo v vzgoji, veliko pa v človeku samem ter njegovi lenobi in nemarnosti.
9ZK 656

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #132 on: August 25, 2011, 11:43:06 AM »
zanimivo, da se je debata o moči razvila do točke, ki pokaže, kje je največ problemov glede "moči". V PARTNERSTVU.

Kot da se iskanje moči dela samo, da bi obvladali partnerje?!?

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #133 on: August 25, 2011, 11:50:44 AM »
Jst mam bolj občutek, da je tukaj toliko bolj osebno, jaz tebe ti mene. Ker partner ti  konec koncev pride najbližje in če lahko njega kontroliraš, si ga podjarmiš, potem je to uspeh za nekatere seveda.

Tukej pride v ospredje kolektivna zavest, ko je splošno mišljenje, da so ženske šibkejši spol, in od tu naprej se gre potem tisto merjenje moči. Ljudje je ne znajo več sebi primerno uporabit. Vsak ma svoj način uporabe "moči". Tiha reka tudi bregove dere, tko da ni nujno, da si možat, nastopaški, da lahko svojo moč uporabiš in dosežeš nekaj.

Itak je pa ttolko načinov uporabe moči in tolko različnih vrst moči, da je že brezpredmetno sploh debatirat o tem, ker ma usak svoje. Ženska moč je ravno tako močna kot moška, samo na drugačen način se jo uporablja, da dosežeš maksimum.
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #134 on: August 25, 2011, 12:43:46 PM »
zanimivo, da se je debata o moči razvila do točke, ki pokaže, kje je največ problemov glede "moči". V PARTNERSTVU.

Kot da se iskanje moči dela samo, da bi obvladali partnerje?!?

Zakaj bi pa moral biti en močnejši, drug pa podrejen?
9ZK 656