Princeska 
Ker si astrolog in tudi thetiraš, bi te pobarala za tvoje izkušnje.
Meni je do sedaj Saturnov aspekt vedno mešal štrene. Mala malca za generacijske populit. Ampak pri Saturnu je pa taka štala, da se vedno znova in znova pojavlja v obliki različnih bušk na glavi.
Si kaj podobnega opazila tudi ti mogoče.
Tea, ne vem sicer kakšen odgovor pričakuješ, vendar Saturn je "big boss". Kjer koli v horoskopu tranzitira je kot ti temu rečeš "štala". Zahteva svoje. Področje ne zadiha in ne zadiha, dokler na tem področju ne čistiš in prečistiš, kaj na posameznem področju hočeš. Če se narediš malo neumnega in naukov ne sprejmeš tudi prav, ampak posledice so prehude in od tu dalje samo še bredeš in bredeš......
Ko smo že pri primeru 9. hiše tu so pomembna vprašanja, na katera je treba imeti precizne odgovore nanje, da nam je Saturn v oporo in pomoč k realizaciji (Tea to obširno pišem, da vsi razumejo

):
- zakaj sem sploh izbrala ta študij
- me sploh veseli
- kaj mi prinaša
- ali ni bil mogoče študij beg pred rutino življenja.....(tu mislim na povprečje dom, delo, dom....fakultetni študij je le obdobje, vsaj za večino študentov, čas, ko se vse vrti okrog študij- počitek-žur...)
- kako bom vrednotila vsa ta moja znanja, ki jih nabiram
- kako bom to uporabila
- ali sem sploh pripravljena stopiti na oder javnosti (10.hiša) in pokazati svoje sposobnosti.......
To sem napisala kot vzorec...
Mogoče Saturna doživljam bolj globoko, ker je vladar mojega ASC, vendar pri interpretaciji horoskopa vedno pogledam, kje se ta "šef" nahaja. In verjela ali ne, vedno zadenem v črno, ker so tu največje lekcije.
Če strnem. Tam kjer je, je treba skozi Theto iti v globine, kot je rekla Iza, od fakultete do os.šole...in biti pošten do sebe. Če pa že thete ne obvlada, mora seči v dno duše in odkrito odgovoriti na postavljena vprašanja. Pa čeprav boli, sprejeti zatrto bolečino, jo osvoboditi in se odločiti kako od te točke naprej. Kje je prava pot, kaj sem se iz tega naučil, česa ne smem več ponoviti na poti razvoja in modrosti.
Če nisem zadela bistva, me popravi