Mnogo tem je, kamor bi lahko zabeležila tole - odločila sem se za ta prostor tu ...
Razjasnimo najprej, da tole ne leti na nobeno dotično osebo tu! Če se pa kdo najde v opisu, je pa to njegova interpretacija.

Gre za opažanje v bližnji okolici, za dejanske primere (iz soseske in službe).
Že nekaj časa nazaj sem nekje pisala o skupinskih aktivnostih. Sem spadajo kulturne in športne dejavnosti in ostala udejstvovanja (karkoli; kvačkanje, skupinske meditacije, gasilsko društvo, razni tečaji ...). Vse to imenujem "skupna drstišča".

Skratka, prvi znak, da nekje nekaj ne funkcionira. Lahko gre za osebni problem, ki si ga je ustvaril um samo ene osebe, lahko gre za težave v skupnosti (partnerstvu, zakonu, koruzništvu itd.). Pišem za slednje.
Dobronamerno opozorilo vsem moškim (in ženskam - v oklepaju, ker so tu moški bolj v nevarnosti): Ko se začne boljša polovica naenkrat udejstvovat v neki dejavnosti (našteto zgoraj), je velika možnost (ne 100%, da ne bo kaj narobe ...), da v odnosu nekaj ni tako, kot bi moralo biti, da bi bil uspešen! Gre za prikriti beg iz odnosa.
"Služba, oh, potem še nadure, potem pa malo kozmetike, pa še na telovadbo moram zvečer ..."

V glavnem, nekaj odnosov opazujem že dlje časa in predvidim, kako bo šlo naprej, in pri vseh vedno isti vzorec in končni rezultat - ločitev.