Haha, dobra prispodoba, si res slikovito opisal, kar se mi zdi, da vsaj v manjši meri, vsi počnemo.
Se mi zdi, da je strah takšno čustvo, ki te ima najlaže v kontroli, zaradi njega otrpneš, postaneš pasiven. Ampak potem, ko ga enkrat premagaš, vidiš, da si toliko potenciral, toliko pretiraval pri tem, da ti je kar malo smešno. Tudi če si potem prizadet, se mi zdi, da si vseeno ponosen nase, ker si si upal, ker si vseeno nekaj dobil od tega, drugače pač ne bi dobil nič. In konec konec, vsedno ostaneš sam s seboj, čeprav te drugi zapustijo, odidejo, ali pa morda ti njih, vedno ostaneš ti. In se mi zdi, da je to še najtežji odnos, ker se ne moreš skriti, ne moreš pobegniti, moraš biti odkrit in si vse priznati. Moraš se prekleto veliko ukvarat sam s seboj, zato da si zadovoljen in ker smo pač ljudje po naravi leni, gremo po liniji najmanjšega upora in vse malo zamaskiramo, malo potlačimo, malo na druge krivdo zvalimo, ampak konec koncev, pot te na koncu vedno pripelje nazaj, v tvoje globine, k sebi.