Lepo pozdravljeni vsi skupaj. Spet sem malo pokukala v "sanjski topic"... Seveda z razlogom, ker me že kakšen mesec "mučijo" neke sanje. Čeprav sem jih sanjala toliko časa nazaj, se mi vsak dan pojavljajo v mislih, kot bi me želele na nekaj opozoriti, mi nekaj povedati. In da si bom končno na jasnem, zakaj so mi ravno TE sanje tako ostale v spominu in zakaj me preganjajo, jih bom opisala in prosila za pomoč.
Torej...vozim po eni glavnih ljubljanskih ulic. V velikem križišču zavijam levo, ko čez prehod za pešce stopajo tri razposajena dekleta. Vsa tri se ozrejo vame in se nasmehnejo, celo glasno zasmejejo. Zavijem levo, nakar opazim, da je kar naenkrat konec ceste. Enostavno se konča, čeprav prej tega ni bilo opaziti. Tedaj tudi opazim, da sploh nisem več v avtu, temveč stojim na nekem prevoznem sredstvu s koleščki, kot na nekem vozičku.
Znajdem se na strmem področju, poraslem s travo, veliko zemlje je prekopane, okoli in okoli pa teče zelena ograja. Pri vhodu se pojavi moški s puško v roki in me vpraša, ali vem, da je motenje tuje posesti prepovedano. Vse skupaj se mi zdi čudno, oziram se naokoli in zagledam po celem področju razstavljeno kosilnico za travo. Vsak njen del leži posebej. Moški me vpraša, če sem dobro. Šele takrat opazim, da stojim tam popolnoma gola. Ovijem se v odejo in jasno mi je, zakaj me sprašuje po mojem počutju. Vendar se ne oziram več nanj. Sestavim dele kosilnice kot bi mignil in pomislim, da sem se pravzazprav s tem pripeljala sem. Naenkrat me prešine, da vendar stojim na svoji zemlji, na svoji parceli. A kako sem se znašla tu? Kako bom prišla domov? Doma me prav gotovo že pogrešajo. Katero pot bom ubrala in zakaj je ta zemlja tako prekopana?
V razmišljanju o tem, kako se bom vrnila domov, se sanje tudi končajo...
Čeprav v bistvu ne izgledajo nič posebnega, mi prav ne dajo miru. Še po mesecu dni ne. In zdaj vas sprašujem, še posebej tebe, draga Regina, kaj mi želijo sporočiti? Zakaj so tako žive kot tisto jutro, ko sem se zbudila?
Drugače pa....vsem lep pozdrav, bliža se poletje in s tem tudi več časa.