Author Topic: poklic v astrološki karti  (Read 85925 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Darja

• Uporabnik
  • **
  • Bodi to kar si
Re: poklic v astrološki karti
« Reply #105 on: January 13, 2008, 11:12:21 AM »
Fajn vas je prebirat....meni se to zdi vse tako zakomplicirano ??? :D ;)

Offline Katja999

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #106 on: January 13, 2008, 02:20:34 PM »
Saj prav, da si pokomentirala, celo zaželjeno je, nadaljevala pa nisem, ker bi se zapletla med vsemi temi bajtami. Itak že gledam tvojo karto bolj kot svojo, pa bom raje počakala na šefico Teo, da vidim v katero učilnico nas bo poslala.  ;D

Se pravi;da me poznate bolje,kot sama kogarkoli izmed vas...

Ja...zakomplicirano  ???     

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #107 on: January 14, 2008, 05:55:17 AM »
Tukajle ste toliko bile pridne, da bom morala skrbno prečitat zadevo, da potem še sama kaj komentiram.  ;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #108 on: January 14, 2008, 06:20:27 AM »
No, novo vprašanje pa se glasi:

katera ve, zakaj je Princes omenila Katjinega očeta ... in ne npr. brata. Konec koncev ta konjunkcija v 3 hiši bi lahko pomenila tudi to, če ne bi bili pozorni?

Mislim, da je Katja očeta že zelo zgodaj (pri starosti 2-3 let ločitev staršev) izgubila /Uran na 25 stopinj, AC 23 stopinj/, njegovo podobo pa si je v fantaziji "nadomestila" z neko drugo moško osebo, ki bi lahko bil njen očim, učitelj, stric... Ker je Merkur od Sonca ožgan,  je to oviralo njen razvoj /pogoste bolezni, predvsem vročina, iznajdljivost/Uran, AC in v kvadratu na Pluton/ v želji, da bi šokirala, po drugi strani pa jo je aspekt silil v ospredje in krepil njenega tekmovalnega duha.
Kriza, kaj je iz te moje analize nastalo. Samo lepo vas prosim, ne me zdaj fentat, če sem zgrešila.  :(

Regina, če ne zameriš nekaj opomb

1. kot si že sama v nadaljevanju omenila, je kriza kadar omenjamo stopinje, predvsem če so vezane na As ali vrhove hiš. Tukaj nikoli ne moremo biti sigurni, treba je najprej narediti rektifikacijo preden karkoli rečemo.
Poleg tega dispozitor sonca Uran z lepimi aspekti niti ne kaže, da bi lahko bila ločitev.
Ločitev staršev kažeta Sonce kvadrat Luna, kot je omenila Princes, poleg tega gre Sonce v polkvadrat na Neptuna, to pa v kvadrate na Saturna in Marsa.
Med soncem in Luno je kvadrat v orbisu 6° /tole bi kazalo na Katjina leta ob ločitvi staršev/

Kaže pa seveda dispozitor Sonca, ki gre v sekstil na Saturna, da je neka nadomestna oseba /starejša, ali pa seveda izkušenjejša - Saturn/ igrala pomembno vlogo, kajti Saturn se lepo potem nadaljuje v trigon na Sonce.

2. Poleg tega pri najboljši volji ne najdem Plutonovih kvadratov.

3. Ko si omenila razvoj .... res je Merkur ožgan, vendar so dispozicije dobre. Dispozitor gre v sektil na Saturna, omenjena konjunkcija pa tudi v trigon na Saturna .... to pa nam že daje drugačen podatek.

Sicer pa bravo Regina. Občudovanja vredno si napredovala v znanju.  :D
« Last Edit: January 14, 2008, 07:43:13 AM by Tea »
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #109 on: January 14, 2008, 06:25:45 AM »
katera ve, zakaj je Princes omenila Katjinega očeta ... in ne npr. brata. Konec koncev ta konjunkcija v 3 hiši bi lahko pomenila tudi to, če ne bi bili pozorni?

Jaz ne vidim nič drugega kot to, da Sonce predstavlja očeta.
 ???

Lep dan!

Iza

Iza, zdaj si prebrala, da sta Sonce in Luna v kvadratu ... in z ostalimi pozicijami Sonca vidimo, da je za Katjo skrbela še dodatna osebnost. Lahko bi bil to brat - merkur, ki pa je ožgan, zato gledamo Sonce v trigonu na Saturna - ki predstavlja "črno sonce", torej neko osebo, ki nadomesti vzognji proces očetove /sončne/ vloge.
www.Astro-Star.net

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #110 on: January 14, 2008, 09:33:28 AM »

Sploh ne.  ;D, "zagovor" pa pripravim popoldan, ko pridem iz službe.  ;)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #111 on: January 14, 2008, 09:35:15 AM »

Sploh ne.  ;D, "zagovor" pa pripravim popoldan, ko pridem iz službe.  ;)

Seveda  :D Se veselim in me veseli, da se lahko skupaj kaj naučimo  :D
www.Astro-Star.net

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #112 on: January 14, 2008, 09:06:44 PM »
Iza, zdaj si prebrala, da sta Sonce in Luna v kvadratu ... in z ostalimi pozicijami Sonca vidimo, da je za Katjo skrbela še dodatna osebnost. Lahko bi bil to brat - merkur, ki pa je ožgan, zato gledamo Sonce v trigonu na Saturna - ki predstavlja "črno sonce", torej neko osebo, ki nadomesti vzognji proces očetove /sončne/ vloge.

Najprej sem ti nameravala opisat celotno pot, po kateri sem prišla do odgovora, ampak se tako zapletam, da nima smisla, ker do jutri zjutraj sigurno ne bi bila gotova.   :-[ Torej bom rekla na kratko, da sem pač skušala  upoštevat to, kar ti ves čas poudarjaš in sicer, da je treba vsako trditev potrdit z več vidikov. Jasno, da sta bila Sonce in Luna prva, da sem sploh našla namig za ločitev staršev, vsi ostali našteti planeti z aspekti pa so mi razkrivali, da je bila Katja samo psihološko vezana na očeta. Ta psihološki vidik pa me je delal še najbolj radovedno, pa sem sigurno kakšen aspekt čisto po nepotrrebnem dodala. Ampak, ko odkriješ, da ti nič novega ne pove, razen že izoblikovanega starševskega vzorca, se tudi iz tega nekaj naučiš.  8)

Uran mi torej ni dal odgovora, da je očeta nadomestila neka druga moška oseba. V razlagi sem ga upoštevala samo kot planet, ki je najbližje AC, ker po zapiskih, ki jih imam, bi naj ta pokazal "zunanje" posledice nekega dogodka, ki ga skušaš potrdit, razlika v stopinjah pa naj bi določala starost otroka ob tem dogodku. Tako sem si pač zapisala, ampak kot si ti dokazala, je ta trditev samo približna. Mogoče je celo kje pisalo "krat 2", pa sem to spregledala, ampak to me zdaj tako vznemirja, da bom na vsak način skušala s kakšnim primerom ugotovit, kako je s tem.  ;)
Kvadrata s Plutonom res ni. Tu sem se očitno zatipkala, mislila pa sem polsekstil na ascendent, ki me je usmerjal v Katjino iznajdljivost (to sem tudi poudarila) ,ki sem jo v drugih aspektih videla kot način,  s katerim je skušala omilit izgubo pravega očeta. 

Ufff, sem se zmatrala.  :D Obljubim, da pri naslednji nalogi ne bom več delala "nepismeno" ampak bom vse skupaj vrgla na papir, da se bom sploh lahko zagovarjala. ;)
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #113 on: January 15, 2008, 05:56:02 AM »

Najprej sem ti nameravala opisat celotno pot, po kateri sem prišla do odgovora, ampak se tako zapletam, da nima smisla, ker do jutri zjutraj sigurno ne bi bila gotova.   :-[ Torej bom rekla na kratko, da sem pač skušala  upoštevat to, kar ti ves čas poudarjaš in sicer, da je treba vsako trditev potrdit z več vidikov. Jasno, da sta bila Sonce in Luna prva, da sem sploh našla namig za ločitev staršev, vsi ostali našteti planeti z aspekti pa so mi razkrivali, da je bila Katja samo psihološko vezana na očeta. Ta psihološki vidik pa me je delal še najbolj radovedno, pa sem sigurno kakšen aspekt čisto po nepotrrebnem dodala. Ampak, ko odkriješ, da ti nič novega ne pove, razen že izoblikovanega starševskega vzorca, se tudi iz tega nekaj naučiš.  8)

Uran mi torej ni dal odgovora, da je očeta nadomestila neka druga moška oseba. V razlagi sem ga upoštevala samo kot planet, ki je najbližje AC, ker po zapiskih, ki jih imam, bi naj ta pokazal "zunanje" posledice nekega dogodka, ki ga skušaš potrdit, razlika v stopinjah pa naj bi določala starost otroka ob tem dogodku. Tako sem si pač zapisala, ampak kot si ti dokazala, je ta trditev samo približna. Mogoče je celo kje pisalo "krat 2", pa sem to spregledala, ampak to me zdaj tako vznemirja, da bom na vsak način skušala s kakšnim primerom ugotovit, kako je s tem.  ;)
Kvadrata s Plutonom res ni. Tu sem se očitno zatipkala, mislila pa sem polsekstil na ascendent, ki me je usmerjal v Katjino iznajdljivost (to sem tudi poudarila) ,ki sem jo v drugih aspektih videla kot način,  s katerim je skušala omilit izgubo pravega očeta. 

Ufff, sem se zmatrala.  :D Obljubim, da pri naslednji nalogi ne bom več delala "nepismeno" ampak bom vse skupaj vrgla na papir, da se bom sploh lahko zagovarjala. ;)

Ma Regina, ti si enkratna.

Hvala, da si se tako potrudila.Saj če bi bila to debata med nama, potem bi najbrž bilo podano drugače. Tukaj pa smo odprli šolsko pot do nekega vprašanja, zato sem tudi zaradi ostalih, morala nekako "določit" vrstni red ...

Pri branju stopinj pa moramo biti še posebno previdni. Npr. v moji karti /lahko preveriš/ se na njih ne moreš zanesti. Moja starša sta se ločila, ko sem bila stara 2 in pol, česar niti z vladarjem 4 hiše, niti z dispozitorjem sonca in njim ne morem videti, npr.  Je pa res, da je zraven sonca postavljen Neptun, kar pomeni, da se niti nisem zavedala tega in da očeta pravzaprav sploh nisem poznala.... torej to niti ne more biti zapis.

Prav na začetku, ko se z astrologijo srečujemo je najpomembnejše, da delamo kratke in jedrnate stavke po astro logiki, sledimo interpretacijski sledi, prav zato, da se ne izgubimo v mnoštvu informacij, ki o takem in drugačnem položaju pišejo v knjigah.

Torej Uran ti je potrdil odgovor,  .... Uran ti je  povedal da je prihod nadomestne osebe bil dobro sprejet /poglej sekstil/ in da je imela pomembno pozitivno vlogo pri Katjinem oblikovanju njene predstavitve. Ampak to niti ni toliko zaradi tega ker je na AS, kot zaradi tega ker je predvsem dispozitor sonca.
Sam kot tak torej z dobrimi aspekti ne more biti vzrok za ločitev.

Torej hotela sem te samo opozoriti, da je bolje, da se držiš interpretacijske sledi. Kajti pri kakšni drugi karti bi te to lahko zavedlo in bi usekala mimo. Pri tem lahko mirno pogledaš tudi mojo, ko zadeva ni tako enostavna.

Sicer pa kot sem že rekla. Prav presenečena sem bila, da si v znanju toliko napredovala in upam, da se bomo tukaj še kaj naučili.

Hvala Regina
www.Astro-Star.net

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #114 on: January 15, 2008, 08:25:00 AM »
Hvala tudi tebi, Tea.   ;D Potrpežljiva učiteljica si.  ;)
www.sepet-sanj.com

Offline minca

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Carpe Diem!
« Reply #115 on: January 18, 2008, 01:24:49 AM »
Tudi jaz sem si uspela prilepiti astrološko karto in me zanima, v kateri smeri naj se poklicno razvijam oz. na čem bi bilo dobro delati...  ???

:)

Vsi nasveti ZELO dobrodošli :D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #116 on: January 22, 2008, 06:55:28 AM »
Tudi jaz sem si uspela prilepiti astrološko karto in me zanima, v kateri smeri naj se poklicno razvijam oz. na čem bi bilo dobro delati...  ???

:)

Vsi nasveti ZELO dobrodošli :D

tvoje karte pa meni ne odpre
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #117 on: January 22, 2008, 10:24:57 AM »
kaj ga tale merkur spet biksa Tea  ::)...meni Mincino karto lepo odpre  ::)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #118 on: January 22, 2008, 11:41:08 AM »
Meni jo ne odpre, hmmm

Mogoče bi pa ti kaj napisala taja.
www.Astro-Star.net

Offline minca

• Trenutno v uvajanju
  • *
  • Carpe Diem!
« Reply #119 on: January 25, 2008, 10:29:46 PM »
Tea mogoče bo pa jo zdaj odprlo. Sem šla ponovno naložiti :)

No upam da bo! :D