Author Topic: poklic v astrološki karti  (Read 85838 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: poklic v astrološki karti
« Reply #195 on: January 25, 2010, 07:06:08 PM »
semi zdi, da je verjetno, kar se skritih, nelegalnih poslov, običajno vpletena 12. hiša ( ribja hiša ), pa kakšen Neptun ( skrito )... npr povezava 2. hiše in 12. hiše  ::)

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #196 on: January 25, 2010, 07:12:38 PM »
Hvala Taja. Se bom moral malo v raziskovalno delo te vrste vreči in sem med drugim že preveril tudi to.   12 hiša je prazna, je pa Pluton v prvi hiši in Neptun v drugi.
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #197 on: January 25, 2010, 07:19:05 PM »
Moje delo bo pa najbrž z ljudmi ...?
9ZK 656

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #198 on: January 25, 2010, 07:30:25 PM »
Moje delo bo pa najbrž z ljudmi ...?

že vrh 6. hiše ( vsakdanje delo ) kaže na to, da ti leži delo, pri katerem komuniciraš z različnimi ljudmi ( vrh je v dvojčkih )  ;) vladar tvoje 6.h. pa je v 11. ( vodnarjevi ) hiši  ;) - komunikacija, povezovanje, sodelovanje z ljudmi, v skupine...

imaš pa tudi polno 10. hišo ( sonce, venera, pluton ), kar na splošno pomeni, da ti je/bo področje kariere, družbenega statusa zelo pomembno v tvojem življenju. Že, ker je sonce v tej hiši, kaže na to, da bo veliko tvoje energije vloženo v to področje  ;) na splošno....
« Last Edit: January 25, 2010, 07:37:53 PM by taja6 »

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #199 on: January 25, 2010, 07:52:43 PM »
Usmerila sem se v turizem ... Mislim, da je izbira prava.  ;)
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #200 on: January 26, 2010, 10:44:29 AM »
Morda imam danes malo drugačno vprašanje kot navadno.  Zanima če je v karti nekoga, ki se ukvarja s slabimi deli, pod kar štejem prodajo droge, orožja, ali nečesa kar ni legalno, vse to zapisano z nekim posebnim aspektom, ali kako drugače?

Ta post sem zapisal v Poklic v astrološki karti temo, saj druge primerne za to vprašanje nisem našel.

Andres

Pravzaprav je Taja dobro odgovorila.

Vendar pa kljub temu ne moremo zagotovo vedet. Tudi če gre za disonatne vplive je treba biti nekoliko previden pri taki interpretaciji.

Včasih je meja med belim in črnim tako tanka in je odvisna tudi od spleta okoliščin v katerih se oseba znajde. Če se Hitler ne bi znajdu v svojem življenju v globalni krizi njegove države /in svetovne recesije/ in če bi ga npr. starši podrpli v umetnosti - vprašanje kaj bi bilo.

Torej so morale za en zapis obstajati "idealne" okoliščine, da je prišel do izraza.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #201 on: February 01, 2010, 02:24:35 AM »
Hvala tudi tebi Tea. Pravzaprav sem gledal karto mojega sina in nekoliko se celo bojim, saj  že kaže plutonske znake, resda le za otroške stvari, vendar se to lahko kasneje prevesi v več kot le kaj otrokom namembnega. 
Mislim, da bom moral s sinom še bolj pogosto govoriti, saj nenazadnje, kot vsi starši svojim otrokom, tudi jaz želim njemu le dobro v življenju.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #202 on: February 02, 2010, 07:22:46 AM »
Hvala tudi tebi Tea. Pravzaprav sem gledal karto mojega sina in nekoliko se celo bojim, saj  že kaže plutonske znake, resda le za otroške stvari, vendar se to lahko kasneje prevesi v več kot le kaj otrokom namembnega. 
Mislim, da bom moral s sinom še bolj pogosto govoriti, saj nenazadnje, kot vsi starši svojim otrokom, tudi jaz želim njemu le dobro v življenju.

Andres

Vsekakor je vredno biti pozoren na "sence" kot jih imenuje CGJung. Plutonsko temo imamo seveda na nek način vsi v horoskopu. Važno je le, da nas ne straši preveč, da jo znamo prepoznat in s tem ji odvzamemo veliko moč, ki jo sicer ima lahko tudi v negativnem smislu v našem življenju
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #203 on: June 24, 2011, 01:40:54 AM »
Tule bi prosila za malo pomoči ... Bi lahko kdo "uč vrgel" na mojo karto v zvezi z zaposlitvijo. OK, naj bi bilo pestro na tem področju, ampak ravo zdaj se nahajam v obdobju, ko lahko v roku 3 mesecev ostanem brez dela in prihodkov. Kako bo z redno zaposlitvijo? Bo kaj kmalu, do konca tega leta? Bom zelo hvaležna za pomoč ...
9ZK 656

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
« Reply #204 on: June 24, 2011, 06:10:56 PM »
MC in Pluton kot njegov vladar, dobivate aspekte od Jupitra in Urana.
Druga polovica leta je v tem smislu aktivna, ko ti pride Jupiter na IC, Uran pa tvori inkonjunkcijo.
Jupiter preko opozicije na MC prikaže pomen in vrednost domačega okolja, a tudi tvojih globjih notranjih potreb in to postavi na tehtnico v primerjavi z javnim življenjem. V konkretnem primeru očitno s kariero. Ker jupiter vlada 12. hiši so vpletene tudi globji motivi in nezavedne potrebe/želje. Tvori tudi konjunkcijo s severnim čvorom, kar si lahko razlagamo kot bolj viden vpogled v to kar bi ti naj bil nek življenjski cilj; ali če uporabimo manj »usodno« terminologijo, lahko rečemo, da bodo neke skupine ljudi dobile pomembnejšo vlogo.
Uran, še posebej preko inkonjunkcije, prinaša zaključke neke aktivnosti, ker pač aspektira MC se tukaj nanaša na nek aktualen status.
Edini drugi pokazatelj, v smislu kariere je P MC, ki tvori konjunkcijo na Saturn. Tukaj se ne bi nagibal preveč čez okno, verjetno pa ima veze z realnim pogledom oz. pristankom na trdnih tleh v zvezi s tvojo javno podobo.

V tom obdobju velja omeniti še P Luno ki pride na Sonce in tako osvetli in povzdigne tvojo zavedanje same sebe in tega kar bi naj bilo poglavitno zate, tvojega jedra.
Pluton iz 1. hiše tvori sextil na svojo natalno pozicijo, torej v 1. hiši je pomembna tvoja osebna energija, moč, priložnost (sextil) osebne tranformacije. Kot vladar 10. in 11. je delo z ljudmi ena možna kombinacija simbolov.
Tole obdobje bo konec poletja pa preko jeseni.

Aspekt, ki ga ne smemo pozabiti pa je Saturn konjunkcija Mars, kar zna prinesti frustracije, občutek nemoči in nizko življenjsko energijo.
Tale tranzit se zaključi ravno sredi poletja in posledično boš verjetno imela več moči za morebitne spremembe.

Vidnejši tranziti kar se tiče kariere bodo polet in jeseni naslednje leto, ko bo Neptun kvadriral MC, Saturn pa se bo preko njega pomaknil v 10. hišo, kjer bi moral vzeti stvari v svoje roke. 

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #205 on: June 24, 2011, 07:10:31 PM »
MC in Pluton kot njegov vladar, dobivate aspekte od Jupitra in Urana.
Druga polovica leta je v tem smislu aktivna, ko ti pride Jupiter na IC, Uran pa tvori inkonjunkcijo.
Jupiter preko opozicije na MC prikaže pomen in vrednost domačega okolja, a tudi tvojih globjih notranjih potreb in to postavi na tehtnico v primerjavi z javnim življenjem. V konkretnem primeru očitno s kariero. Ker jupiter vlada 12. hiši so vpletene tudi globji motivi in nezavedne potrebe/želje. Tvori tudi konjunkcijo s severnim čvorom, kar si lahko razlagamo kot bolj viden vpogled v to kar bi ti naj bil nek življenjski cilj; ali če uporabimo manj »usodno« terminologijo, lahko rečemo, da bodo neke skupine ljudi dobile pomembnejšo vlogo.
Uran, še posebej preko inkonjunkcije, prinaša zaključke neke aktivnosti, ker pač aspektira MC se tukaj nanaša na nek aktualen status.
Edini drugi pokazatelj, v smislu kariere je P MC, ki tvori konjunkcijo na Saturn. Tukaj se ne bi nagibal preveč čez okno, verjetno pa ima veze z realnim pogledom oz. pristankom na trdnih tleh v zvezi s tvojo javno podobo.

V tom obdobju velja omeniti še P Luno ki pride na Sonce in tako osvetli in povzdigne tvojo zavedanje same sebe in tega kar bi naj bilo poglavitno zate, tvojega jedra.
Pluton iz 1. hiše tvori sextil na svojo natalno pozicijo, torej v 1. hiši je pomembna tvoja osebna energija, moč, priložnost (sextil) osebne tranformacije. Kot vladar 10. in 11. je delo z ljudmi ena možna kombinacija simbolov.
Tole obdobje bo konec poletja pa preko jeseni.

Aspekt, ki ga ne smemo pozabiti pa je Saturn konjunkcija Mars, kar zna prinesti frustracije, občutek nemoči in nizko življenjsko energijo.
Tale tranzit se zaključi ravno sredi poletja in posledično boš verjetno imela več moči za morebitne spremembe.

Vidnejši tranziti kar se tiče kariere bodo polet in jeseni naslednje leto, ko bo Neptun kvadriral MC, Saturn pa se bo preko njega pomaknil v 10. hišo, kjer bi moral vzeti stvari v svoje roke.

Hvala ti, Bojan!

Da pokomentiram ...

Me je kar zbudilo, ko sem prebrala, kar si napisal.
Osupljivo, kako si dobro opisal dejansko stanje. Ja, tega tu je konec. Tukaj sem začela delazi po sili razmer- dobra plača, urnik mi je ustrezal, ker smo prej delali po 12 ur in to je zneslo kvečjemu 15 delovnih dni mesečno. Potem so se sodelavke zmislile 8-urni delavnik in zdaj delamo domala vsak dan. Samo po en dan smo prosti, ponavadi tisti po nočni, ki ga itak pol prespiš. No, saj 12 ur tudi ni bilo humano, pa vseeno. Tu ni prostega vikenda (mogoče samo en dan v vikendu vsake toliko), ni praznikov, ni ničesar, da bi človek rekel: "Še tole preguram, potem pa vikend/prazniki itd.

Počasi mi je vse skupaj zraslo čez glavo, sploh tam nekje od maja sem totalno panična glede kariere. Moram še diplomirat, pa mi ta služba tega ne omogoča, energije in časa mi za kaj drugega ne ostaja. Začenja se poznati tudi na mojem zdravju. Delovne razmere so obupne, odnosi tudi ... Ne sodim sem, ne v to okolje ne med take ljudi. In tako sem v zadnjem času ogromno razmišljala o tem, pa tudi čutim, da se tole bliža koncu. Preprosto živim samo za službo, ki mi niti ne ustreza niti v njej nimam prihodnosti. Tudi, če bi želela ostat že samo, da bi imela nek prihodek, me bodo konec septembra, ko mi poteče študentski status, zagotovo odstranili. To je povezano tudi s tem, da nikogar ne smejo zaposlit, ker so jih par vrgli ven zaradi goljufanja in jih prikazali kot tehnološki višek.
Pa tudi nekako sem spoznala, da sem "predobra" za tole. Sem sposobna, fleksibilna, ambiciozna, poštena, pridna oseba in se mi kar za malo zdi, da delam tu in poslušam, kako mi stranke jebejo mater itd. Raje bi imela službo, v kateri bi bodisi zaslužila tudi kaj manj (pa saj tudi tu ni takih zaslužkov, da bi se lahko reklo, da se izplača to trpet), samo, da bi imela normalno življenje. Da ne bi uničevala svojega zdravja - fizičnega in psihičnega, da bi se posvetila zasebnemu življenju, partnerju, urejanju svojega življenjskega okolja itd. Da bi si začela gradit svoje življenje, se osamosvojila in začela uživat sadove dosedanjega truda.

Res me daje občutek nemoči, obup, dvom, kaj storiti. Naj vseeno vztrajam tu še do konca poletja ali pa končam z julijem, se posvetim še tistim izpitom in zaključim študij. Če izpitov ne naredim zdaj, so naslednji roki najbrž šele konec leta ali pa v naslednjem letu. Če pustim službo, me pa skrbi, kaj če ne bom našla druge, kako bo s financami? Menili smo se za neko novo delo, ki bi ga začela opravljat septembra, ampak ker nimam še nič podpisano, ne upam tvegat in kar pustit (to sem razumela kot tvoj nasvet, da se ne splača nagibat skozi okno), ker tisti dve plači več bi tudi še prišli prav, če drugega ne bo in bom iskala delo - pa potem spet pomislim na diplomo, ki jo želim končat in se kar vrtim v začaranem krogu. Tako, da konec poletja oz. v jeseni, se bodo res dogodile neke spremembe, ne vem pa, kakšne. Bom pred drugo diplomo ostala brez vsega ali pa bom začela tisti nov posel in se sama odstranila od tu? Če povežem to s koncem občutka nemoči, bi bilo najbrž možno, da res začnem drugje? Ker sem take vrste človek, da bi me, če bi bila brez dela, to grozno frustriralo.
Skupine, ki bi dobile pomembnejšo vlogo, to bi morebiti bil nov kolektiv ... Ker to, kar bi začela delat jeseni, je nekaj povsem novega.

Poleti in jeseni naslednje leto ... Upam, da ne bom do takrat na cestii?  :o
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #206 on: August 01, 2011, 10:09:29 AM »
Otroka sta ravno v obdobju odločanja glede študija in poklica in bi prosila, če lahko malo pogledate kaj je razbrati iz karte.
Seveda sem že sama gledala, samo se bojim, da sem pri svojih otrocih preveč subjektivna, zato bodo vaši vpogledi seveda zelo dobrodošli.
Sem se nekaj matrala pa mi ni uspelo dati karte v podpis, tako da sem napisala podatke spodaj.
Če se bo komu dalo malo pogledati, bom vesela.
Hvala ang: ang: ang:

sin
22.01.1988 ob 16.30 Lj
hči
29.04.1993 ob 12.00 LJ
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #207 on: August 02, 2011, 03:07:47 PM »
Danes imam sicer še kar nekaj opravkov, bom pa naredila karti, ju printala in se jutri na bazenu (no vsaj plan je tak) poigrala...  ;)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Luna

• Mojster
« Reply #208 on: August 02, 2011, 08:03:59 PM »
a bi lahko še zame pogledala?:)

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #209 on: August 03, 2011, 08:22:49 AM »
Kolegica me je prosila, če bi lahko nekdo pogledal v njeno karto. Kako kaže s kariero in kakšne so možnosti glede otrok?
Najlepša hvala!

Rojena 2.12.1970 ob 9:40 v Mostarju.

Bom pripela karto... nekaj nagaja.
Mi je pa v uč padlo Sonce na Antaresu... čisto slučajno... ampak slučajev ni, a ne? ;)
Aja pa Sirius na DC.

V bistvu... gre za zelo kompleksno in posebno osebnost, zato sem pomislila, da bi bila zanimiva za preučevanje.
« Last Edit: August 03, 2011, 02:01:56 PM by Pika »