Bi te vprašala, če lahko še pogledaš kako se ta
v
počuti v tem domu, je to primerno okolje zanjo ali bi bolje uspevala v prejšnjem domu, prejšnjem okolju. In še kako ji kaže za naprej.
Hvala, saj veš mama s preveč skrbmi.
Kot prvo bi rekla, to okolje je primerno zanjo, vsaj sodeč pri mami, ki se tako ukvarja in prizadeva s tem. Kljub naši pripravljenosti pa včasih ne najdemo prave poti ali besed, ampak kjer je volja, tam je pot. Govori mama s svojimi izkušnjami

.
Zdaj pa še karte za

v

:
V vašem domu je, mislim, pa sej to bi morda lahko rekla brez karte, ampak potegnila sem karto, ki pravi: vse je urejeno, lepo zloženo, v ozadju je ves trud in skrb. A kot da ni pravi čas, kot da posegajo drugi vzroki, človek ne zmore užiti te danosti, se obrača stran. Na nebu je mrk, ne vidi ali ne more začutiti te možnosti (še)... Vse pač rabi svoj čas, da premlejemo, da prebavimo, da sprejmemo...
V prejšnjem domu se je seveda počutila doma, vendar trenutno svoj prejšnji dom tudi idealizira, zida gradove v oblakih in je seveda v njenem spominu olepšan. Noče se še soočiti z realnostjo.
V bodoče pa karta poraza, zdaj pa težko rečem, ali za našo lunico v levu ali za vas. Pa prej menim, da zanjo, da bo nekako premagana, kar nemara pomeni, da bo morala sprejeti položaj. Potegnila sem dodatno karto, ki bi mi pomagala odgovoriti, na koga se nanaša poraz in dobila sem zopet: Pretres. Menim, da bo pri njej še nekaj čiščenja zadev, potem pa se bo počasi sprijaznila s situacijo. Glej, nisem pa še toliko "sprifana" in zato to domnevo dajem s previdnostjo.