Author Topic: Kaj je duhovnost?  (Read 80095 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
Re: Kaj je duhovnost?
« Reply #15 on: September 03, 2011, 11:24:53 AM »
Se mi dozdeva, da je to samo marketinški trik vseh avtorjev, ki v svojih knjigah uporabljajo zakon privlačnosti. Jasno, da bi skoraj vsak vsaj za en dan imel na razpolago vilo z bazenom in Rollsa s šoferjem. In potem narod hodi na predavanja, seminarje, kupuje knjige, dvdje, cdje... Efekt je pa...No, recimo, da sovpada s statistično naključnostjo, ko tudi slepa kura na omejeni ploskvi najde zrno, če kljuva dovolj dolgo.
Dajmo uporabit še teorijo o karmičnem dolgu in zakon recipročnosti. Če si ga s premoženjem "sral" v prejšnjem življenju, zdaj obilja ni-ni. Kako se potem aplicira zgornja trditev?

Problem je v tem, da v "the secret" pač res privlačijo ljudi z materjalnim obiljem. Sam mislim, da je to za bedake. Vsekakor bi bil lažnjivec če bi rekel, da nočem hiše z bazenom. Zakaj bi lagal? Nič slabega ni v tem in vsak psevdoduhovna oseba, ki reče nasprotno je zame bedak. Rolls je pa samo avto. ŠE večja vaba za ljudi z samopodobo na nuli. Tako da to je brezveze.

Kar se "karmičnega dolga" tiče, pa zasigurno trdim, da je to največja bedarija človeške zgodovine!!! Halo?!? Kako ljudje lahko nasedajo taki bedariji? Duše smo tu da se učimo. In to je pri posamezniku lastna odločitev. Duše namreč. Vsak "karmični" dolg, lahko odplačaš v tem življenju in ga ni "boga", ki bi mi tako kazen naložil. ČE je, sem si jo sam, kar pomeni, da to lahko odpravim. In če sem se rodil s takim dolgom, potem je to moj namen, da se učim, kar spet pomeni, da je to nekaj pozitivnega. Vsekakor se tega ne more gledat negativno! ČE pa kdo hoče bit žrtev "karme" kar naj izvoli. Svobodno voljo ima vsak. Božje darilo.
Karma je samo še ena manipulacija za hlapce. Okovi. Ja, imamo dušni učni načrt, samo vse ostalo je en kup nakladanja.
lp
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #16 on: September 04, 2011, 05:17:46 PM »
lordwolf, torej verjameš v reinkarnacijo ali ne?
9ZK 656

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #17 on: September 04, 2011, 10:05:43 PM »

Ne. Niti v prejšnjem zivljenju nisem... XD

Sej bi ti moralo bit jasno, po tem kar pišem, da se tega dobro zavedam in da vem, da se clovek lahko v tem obdobju prehoda vzdigne iznad vsega tega. Tudi sam sem imel dolocene "PROBLEME" v tem zivljenju, ki so bili "od prej" in popolnoma nepotrebni. Zato pravim, da se lahko povzdignemo iznad tega in se rasvetlimo v TEM enem samem zivljenju v tem obdobju ZDAJ!
Kapiš!

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #18 on: September 04, 2011, 10:09:38 PM »

Ne. Niti v prejšnjem zivljenju nisem... XD

Sej bi ti moralo bit jasno, po tem kar pišem, da se tega dobro zavedam in da vem, da se clovek lahko v tem obdobju prehoda vzdigne iznad vsega tega. Tudi sam sem imel dolocene "PROBLEME" v tem zivljenju, ki so bili "od prej" in popolnoma nepotrebni. Zato pravim, da se lahko povzdignemo iznad tega in se rasvetlimo v TEM enem samem zivljenju v tem obdobju ZDAJ!
Kapiš!

Yes, sir!  polic:

Pa ne bi rekel, da so bili tisti problemi karma?  ;D

Saj tole s karmo jaz tudi ne verjamem. Je lahko samo slaba tolažba, da se človek smili sam sebi, ker mu je itak po karmi namenjeno, da se je znašel v določeni situaciji.  ::) Čudovit izgovor.
Treba je biti aktiven, biti sposoben in voljan transformirati karkoli, borec, optimist!  8)
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #19 on: September 05, 2011, 08:48:08 AM »
Ja zakaj ljudje božji pa karmo enačite sam s problemi

Karma ni nič drugega kot zakon akcije in reakcije. V tehle pisanjih se potem izključujejo vaša razmišljanja potemtakem.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #20 on: September 05, 2011, 10:39:11 AM »

Nič ni kazen in nič ni nagrada.
Vse so samo izkušnje,ki jih mi tolmačimo kot kazen ali nagrada.
Vsi potrebujemo izkusiti vse možne izkušnje, da pridemo do konca, do zaključka, kjer bomo spet eno.
Ko neko izkušnjo osvojiš, jo imaš zapisano v celici, v DNK, je ne rabiš več ponavljat in to je to.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #21 on: September 05, 2011, 11:05:09 AM »
No pa tudi, če so le IZKUŠNJE ( kar se začuda strinjam  :o  ) še vedno so to posledica nekih dejanj, ki smo jih sami sprožili. Torej imam dobre in slabe izkušnje, ki so posledica nečesa, nič ni naključno. No se pa celo strinjam z Lordom, ki pravi, da če sem si sam nekaj nakopal, potem tudi sam najdem izhod ven. V današnjem času, se vse obrača hitreje torej lahko doživim izkušnje, ki so mi bile namenjene za več življenj, seveda je to posledica mojih odločitev in tudi sama se lahko v vsakem trenutku odločim in rečem, te izkušnje ( torej karme ) ne rabim več.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #22 on: September 05, 2011, 12:24:16 PM »
Ne, da se odločiš, da določene izkušnje ne rabiš več, prav močno čutiš, da je ne rabiš več.
Sploh ti  ni zanimivo, taka izkušnja te več ne pritegne..
Pač "prešpricati" (al kako že danes temu rećejo :D), se ne da.
Je pa res, da se čas vrti zelooooooo hitro in da v tem obdobju izkusimo ogromno ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #23 on: September 05, 2011, 01:30:21 PM »
Ja normalno, prešpricati se ne da, če ne ponavljaš letnik  ;D  Ko čutiš da nekaj ne rabiš več to neha obstajat, ampak ne s figami v žepu, temveč le z resno namero.
Ampak za kaj takega rabiš kar nekaj IZKUŠENJ (beri karme hehe), pač eno stvar osvojiš prej drugo kasneje. sama si sicer zakon karme ne predstavljam kot nekaj totalno groznega itak dobiš tako porcijo kot jo lahko preneseš  :)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #24 on: September 05, 2011, 02:10:48 PM »
Kaj pa porcija, ko nekoga fentajo? Nekako si ne predstavljam, da bi kdo dobro prenašal visenje na vislicah ali gretje na grmadi.  ;)

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #25 on: September 05, 2011, 11:53:38 PM »
Kaj pa porcija, ko nekoga fentajo? Nekako si ne predstavljam, da bi kdo dobro prenašal visenje na vislicah ali gretje na grmadi.  ;)

Posodobi se malo... tega že dolgo ne počnejo... ;)

Vzrok in posledice še drži. Karma pa je večinoma trenutnega stanja in osebne naravnanosti. Prejšnja življenja so bile prejšnje izkušnje. Zdaj smo šolo končali in je treba delat. Če si prej nosil znanje inz enega letnika v drugi, se je treba zavedat, da v tem obdobju je šole konec.
Zato smo se rodili v točno tem obdobju človeškega razvoja. Da vso znanje uporabimo.

Kaj bo kdo s tem počel, pa je stvar posameznika. Zato tuhtat "kako sem zaključil tretji letnik" ti v podjetju spoloh ni pomembno... ;)

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #26 on: September 06, 2011, 12:16:37 AM »
Zato tuhtat "kako sem zaključil tretji letnik" ti v podjetju spoloh ni pomembno... ;)

Lord, ti me vedno znova uspeš nasmejati.. ;D :D.po vseh teh letih 8) :-*
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #27 on: September 06, 2011, 12:59:18 AM »
Zato tuhtat "kako sem zaključil tretji letnik" ti v podjetju spoloh ni pomembno... ;)

ni več kot 9 ;)

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #28 on: September 06, 2011, 01:12:53 AM »

ni več kot 9 ;)

Vsak čas bo 10 in okrogla obletnica ;) :-*
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #29 on: October 04, 2011, 03:39:40 AM »

Prejšnja življenja so bile prejšnje izkušnje. Zdaj smo šolo končali in je treba delat.

Ljudje se vedno tako radi izgovarjajo na prejšnja življenja. Ali pa na kakšne negativne izkušnje iz preteklosti trenutne inkarnacije ...
Sami izgovori za odlaganje stvari, ki bi jih morali opraviti. Tega in tega pa ne morem, ker so mi otroštvu/prejšnjem življenju zakrivili to in to, ker sem bil(a) taka in taka oseba, v popolnoma drugačnem okolju ...
Idealno tole ponazori spodnji primer mišljenja. Obilja mogoče že ni, ampak človek je dovolj sposobno bitje z dovolj dobrimi orodji, da do obilja pride. Če le želi.  ;)
Človek je tu, da živi v obilju.
Dajmo uporabit še teorijo o karmičnem dolgu in zakon recipročnosti. Če si ga s premoženjem "sral" v prejšnjem življenju, zdaj obilja ni-ni. Kako se potem aplicira zgornja trditev?

Hmmm, sploh obstajajo odnosi, ki so pogojeni s karmo? Kaj pa, če smo si boljše in slabše odnose z bližnjimi vse ustvarili sami, tekom te inkarnacije (zaradi različnosti, ega itd.)? In je karma spet samo izgovor, da nismo sami krivi, ampak je vse nek višji smoter?
Npr.: Oseba, ki je celo življenje nespoštljiva do staršev/partnerja/..., bo takrat, ko bo delala obračun svojih preteklih dejanj (ob morebitnem zaključku odnosa, smrti) in ji bo žal, da se ni bolj potrudila, veliko lažje ponotranjila "resnico", da so vpleteni pač imeli tako karmo, da se niso prenesli med sabo, kot da bi si priznala, da je popolnoma pogorela v odnosih.

Zato je treba živeti tu in zdaj. Življenje (pa naj bo eno ali zaporedje večih) je proces - in treba ga je živeti takega, kot se zdaj ponuja - z voljo in pripravljenostjo za spremembe, za nenehno rast.
« Last Edit: October 04, 2011, 03:45:31 AM by Maja »
9ZK 656