Author Topic: Hrana v našem vsakdanu  (Read 83506 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Hrana v našem vsakdanu
« Reply #30 on: February 24, 2012, 06:07:59 AM »
Ja Andres, imaš prav. Sem isto razmišljala, da bi pila našo kavo naprej in si hkrati  zrihtala tole gobo, ki menda raste tudi pri nas. Prosto v naravi, menda bolj v primorju kje, ali pa jo lahko cepiš na les v prostoru nekje v primernih pogojih. Česar v bloku seveda ne morem. Potem sem našla vse sorte pripravke, v kapsulah je nočem, potem so olja, kapljice. In kako vem, kateri ti pripravki so res bio pridelani? Prav ista možnost je kot pa zatrjujejo tudi pri organogoldu, da imajo svoj del ozemlja v Maleziji, kjer jo pridelujejo v naravi in v kavi je najkvalitetnejši del te gobe, trosi menda (no tako sem prebrala tudi na netu o tej gobi...) In sem sama sebi rekla, kl..., nam se matrala. Kavo rada pijem, goba je v njej...torej.... :D

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #31 on: February 24, 2012, 06:41:07 AM »
Ugotavljam, da sem res čudna pri prehrani. Razne gobe, tropsko sadje čudnega imena, alge in kaj ti jaz vem kaj vse, sploh ne gre po mojem grlu.  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #32 on: February 24, 2012, 07:54:44 AM »
Ugotavljam, da sem res čudna pri prehrani. Razne gobe, tropsko sadje čudnega imena, alge in kaj ti jaz vem kaj vse, sploh ne gre po mojem grlu.  ;D

;D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Food-and-Living

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #33 on: February 24, 2012, 08:57:23 AM »

Luna@ konopljino mleko ne kupim ampak ga naredim.
Potrebuješ
- 1 skodelico  konopljinih semen (lahko oluščena)
- 2 skodelici vode
- 3 datlji- za vsaj 20 minut namočene v vodi (brez koščic), lahko yacon sirup ali med

Semen ne namočim v vodi
V mikserju na visokih obratih vse sestavine dobro premešamo.

KONOPLJINA SEMENA
Konopljina semena so eden najbogatejših virov beljakovin. Vsebujejo vse esencialne aminokisline, ki jih človeško telo ne mora proizvajati jih pa nujno potrebuje za delovanje. Aminokisline omogočajo telesu, da proizvaja protitelesca za boj roti infekcijam, pomagajo pri delovanju srca, vpliva na sijoče lase, kožo, oči, čisti žilni sistem. Polne so karotena, ki zboljšuje vid, preprečuje in znižuje visok krvni pritisk. Imajo neverjetno antioksidacijsko moč.

Vsebuje:

- antioksidante
- aminokisline (vseh 8)
- nenasičene maščobne kisline omega 3,6,9
- prebavljive proteine
- vse človeku potrebne minerale (kalcij, magnezij, klij, železo),
- vitamine (B, E..)
- karoten

Rena@ nekatere stvari res niso dobre, vsaj na začetku ne (maca, chlorella, ječmenova trava). Ta hrana vsebuje res visoko vibracijo in če jo uživaš nekaj časa stvar rata resnično dobra in nepogrešljiva:))) Telo se mora navadit.  Maco lahko vmešaš v smoothije da ne pride tako do izraza. Ječmenova trava je odlična z riževim mlekom....avokadov namaz YUMIIIII jaz ga jem skoraj vsak dan!!

Urška@ hvala za dobrodošlico:)) jaz bi svinjski masti rekla NE:))) Saj vsebuje veliko holesterola, ki pa ni dober za naš srček, poleg tega je narejena iz živali, ki je bila nekoč živa in so jo najverjetneje umorili na nehuman in krut način....Sej veš če bi imele klavnice šipe ne bi noben jedu mesa!!!
Zelenjava z domačega vrta mmmm jaz tudi:))) Aprila se selim v hribe, pod Krvavec in že planiram OGROMEN vrt:)))

ZELENJAVNA PAŠTETA:
- 1 manjša glava cvetače (narezana na kose)
- 1 manjša rdeča paprika (narezana na kose)
- 1 manjša rumena buča narezana na kose
- 1 skodelica sončničnih semen
- 1/2 sesekljane čebule
- 1 skodelica mešane posušene zelenjave
- 1 skodelica zmletih lanenih semen (lahko jih zmeljete v kavnem mlinčku)
- 4 jedilne žlice drobno narezane mlade čebule
- 4 jedilne žlice nasesekljanega peteršilja
- 2-3 jedilne žličke omake aminos
- 2-3 žličke lanenega olja
- 8 zelenih oliv na drobno narezane
začimbe (koriander, kumina, karij)

V sokovnik  , blender, mikser...zmešate cvetačo, rdečo papriko, bučko, sončnična semena, čebulo in peteršilj. V dobljeno maso vmešajte posušeno zelenjavo. Mešaniso ponovno premešate. Vmešajte še laneno seme, mlado čebulo, omako aminos, olje, olive, kumin, karij in koriander. Dobljeno zmes postavite za najmanj 1 uro v ladilnik. (Okus bo čez čas zaradi posušene zelenjave postal intenzivnejši).

ŽIVA CVETAČA IN KDO BI SI MISLIL DA JE SUROVA CVETAČA ZA POP... DOBRA!!!

- 1 manjša glavica cvetače
- 1 skodelica mandljev (lešnikov ali orehov)
- himalajska sol
- oljčno olje, konopljino ali laneno
- začimbe (rdeča paprika, peteršilj, rožmarin, origano...)

Jed je izredno nasitna. Cvetači odrežemo cvete in jih s prsti ali nožem razpremo na zelo majhne koščke. Prelijemo jih z obilnim curkom olja. Naj vas ne muči slaba vest. Karkoli delate delajte z radostjo in zavednostjo v duši.  Jed služi temu, da se boste postopoma dvignili k višjim oblikam prehranjevanja in zdravja. Dodajte obilno žlico soli in dobro premešajte s prsti.
Posebej v suhem mešalniku z visokim številom obratov zmeljite mandlje (lešnike ali orehe) Za to jed morajo biti oreščki dobro suhi, sicer jih ne boste uspeli zmljeti v moko. Če uporabljate lešnike, so dobri v kombinaciji s konopljinim oljem (ki je uravnoteženo olje z odličnimi viri omega 3 in omega 6). Zmleto moko potresite čez cvetačne cvetke in jo dobro vtrite s prsti. Poskusite slanost in po potrebi dodajte sol.

Live love and have fun!!

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #34 on: February 24, 2012, 09:26:32 AM »
Jane, te čisto razumem, tudi jaz sem se večkrat majčkeno silila s kakšnimi zdravimi dodatki, potem pa odnehala. Pri meni gre za to, da premagujem svojo odvisnost od hrane, predvsem od ogljikovih hidratov. Čutim, kako zaživim in sem polna energije, ko se zdravo prehranjujem, zato me moti, ko spet padem v svoje "raddobrooziromaškodljivojem" popadke.  ;D  Še bolj pa se zakomplicira, ko se znajdeš v zrelem življenjskem obdobju, ki je sicer pomlad ženske  :), vendarle pa se telo začne obnašat spet čisto drugače. Predvsem, očitno nuca skrajno malo  ;D. Zato pač eksperimentiram.

Ko ste toliko o maci, sem se odločila, da vsaj porabim, kolikor mi je je še ostalo. S sveže stisnjenim pomarančnim sokom je čisto ok.

Fajn recepti Living food  :D.

Offline Food-and-Living

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #35 on: February 24, 2012, 10:10:42 AM »
:)))

Rena, si že razmišljala, da stvari, ki te "premamijo" in veš da niso najboljše zate nadomestiš... Bolj ko študiram presno hrano bolj ugotavljam da se da VSE nadomestiti...Jaz npr. sem imela majčken problem se odpovedati čokoladi..nadomestila sem jo s presno čokolado, ki vsebuje minerale in vitamine...pa še pomlajuje in lepša kožo.... OBOŽUJEM PRESNE ČOKOLADNE TORTE YUUUUMIIII v kratkem tudi recept.

si že razmišljala o zelenjavnih špagetih  narejenih iz bučk ali kelp rezancih?:)) Sicer ne vsebujejo ogljikovih hodratov samo vseeno lahko prelisičiš svoje oči;))

Alge res nimajo dobrega okusa:) So pa nekaj najboljšega z anaše telo, saj se takoj absorbirajo, čistijo težke kovine s telesa. Obstajajo tudi stisnjenje ki jih samo spiješ z vodo...:)) ali pa se enostavno navadiš okusa.

PS: vsi ki imate facebook, se lahko včlanite v grupo https://www.facebook.com/food.and.living tam skoraj vsak dam objavim recepte in najbolje je, da so zraven še slike:)))

Lp Ana
« Last Edit: February 24, 2012, 10:14:47 AM by Food-and-Living »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #36 on: February 24, 2012, 10:24:53 AM »
Jap ta trik z rezanci res pomaga  ;)  mi jemo samo še take z rdečo peso in korenčkom  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #37 on: February 24, 2012, 11:11:06 AM »
Kje pa jih nabavljaš
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Food-and-Living

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #38 on: February 24, 2012, 11:13:12 AM »
Tea@ kelp rezance se dobi v Kalčku ali drugih trgovinah z zdravo prehrano. Zelenjavne špagete pa naredim sama, potrebno pa je imeti strojček za delanje špagetov: http://www.barbarella.si/shop/SPIRALNI-Rezalnik-3-v-1-15-0-143.html

Lp Ana

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #39 on: February 24, 2012, 11:22:09 AM »
Kje pa jih nabavljaš

Dobiš povsod tudi v Mercatorju.

Moja astro karta

Offline Luna

• Mojster
« Reply #40 on: February 25, 2012, 01:38:04 AM »
Super recepti:)

Jaz pa jem riževe rezance.  :D

Mogoče bi bilo fino, da bi imeli eno temo, v katere bi potem lepili vse objavljene recepte, pa bi bili vsi na kupu (brez komentarjev ipd.)
« Last Edit: February 25, 2012, 01:39:50 AM by Luna »

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #41 on: February 25, 2012, 05:56:08 AM »
Tako temo ze imamo. Ampak je dolgo nismo uporabljali :)

Moja astro karta

Offline Luna

• Mojster
« Reply #42 on: February 25, 2012, 11:11:42 AM »
O to pa sploh nisem vedela:D

Offline colts

• Novinec
  • *
« Reply #43 on: February 27, 2012, 01:27:33 PM »
Ena dobra energijska poslastica.
-5 dkg lešnikov
-5 dkg orehov
-5 dkg mandljev
-5 dkg neslanih arašidov
- bučna semena
( lahko tudi dodamo kake druge oreščke )
Vsebino lahko tudi poljubno prilagajate.

To vse skupaj zmeljemo v prah, lahko z paličnim mešalnikom ali mlinčkom za kavo.
V to zmes dodamo 300 gramov domačega cvetličnega medu in vse skupaj dobro premešamo z leseno žlico.
Zmes shranimo v steklenem kozarcu in uživamo po žlico ali dve na dan.
Zadeva nam pomaga pri utrjevanju imunskega sistema, moškim pa tudi za boljšo potenco.
Dober tek.
« Last Edit: March 01, 2012, 02:57:08 PM by colts »

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #44 on: February 27, 2012, 07:08:17 PM »
Oreščki in med ... Čudovita kombinacija. Jaz jih sicer kar naložim v kozarček in nanje nalijem med, bom pa vsekakor naredila tudi tole mešanico. Hvala.
9ZK 656