Sanjalka, s tarot kartami sem se srečala pri moji prijateljici, prej se niti zavedala nisem , da bi se lahko s tem ukvarjala tudi jaz. Ona me je tudi usmerila v karte in povedala, da me bojo že poklicale tiste taprave. Ko sem iskala karte, sem v MK našla knjigo Tarot za današnji čas in z njo neke zasilne, grobo obrezane, Rider Waitove karte. O kartah sem se, dokler je tu sodeloval še Tarot Martin, pogovarjala tudi z njim, pa je rekel, da so najbolj zveste začetnim simbolom in namenu kart, Rider Wait karte ter Marseiles tarot. Ker me zanimajo poleg kart tudi simboli, skušam hkrati s kartami preučevati tudi simbole. Zato, ker jih vzporedno poskušam uporabljat tudi za druga področja, recimo razlago sanj.
Res je, da so slike na karti, da ti večinoma podoba že pove, kam "pes taco moli", vendar osebno vseeno še "plankam" iz knjige, da morebiti najdem še kak dodaten pomen, oziroma, da me knjiga opozori, recimo, da žalost ni samo žalost, da je lahko tudi obup, ujetost itd... Ne da ne bi imela splošnega občutka, samo včasih iščem še kak čimbolj specifičen pomen.
Potem pa samo na delo... Največ je pa učenje, ko moraš vprašanje povezat s podobo na karti. To je najtežji del, ki ga obvladamo samo z izkušnjami in delom. Moraš kar prisluhnit intuiciji.