Author Topic: Ogledalo  (Read 64546 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Ogledalo
« on: November 21, 2012, 04:13:47 PM »
V tej temi si medsebojno postavljamo ogledala ter si s tem pomagamo odpirati oči in se nadgrajevati.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Ogledalo
« Reply #1 on: November 21, 2012, 04:20:10 PM »
In kako ste si zamislili, da se nekdo sam postavi na ogled ali da pac ko bos nekaj sam opazil pri drugem, potem to napisal?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #2 on: November 21, 2012, 04:20:55 PM »
Jane, obe ideji sta dobri.
Dajmo kar oboje.
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #3 on: November 21, 2012, 04:41:53 PM »
Ja samo dvomim, da bi za drugo marsikdo privolil.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Daia*

• Mojster
  • La Vita č Bella...
« Reply #4 on: November 21, 2012, 04:55:58 PM »
Jst se strinjam za obe opciji.
Načeloma sem taka, da drugim ne pravim, kaj je narobe oz. kaj naj popravijo, ker nikoli ne vem, kaj stoji za vsem zadaj oz. kakšne izkušnje in situacije imajo, da se obnašajo tako, tako reagirajo ali mislijo...vedno jih nekako 'opravičujem', skušam razumet... sama pa imam rada, da mi kdo pove, kakšna dejansko sem. Priznam, da mi ni prijetno slišat, ampak, ko prediham, lažje potem delam na tem, kot pa da mislim, da je vse ok oz. da niti ne vem, kaj drugi vidijo pri meni kot moteče.

Sem pozabla dodati tudi, da vse druge potem vidim, da so načeloma kul in si s tem še bolj manjvrednostni kompleks nabijem, ker zase pa najdem 101 stvar narobe  :blank:
« Last Edit: November 21, 2012, 05:00:32 PM by Daia* »

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #5 on: November 21, 2012, 04:58:02 PM »
Ja samo dvomim, da bi za drugo marsikdo privolil.

Se ga pa najprej vpraša.

V stilu: "(Oseba), vidim, da te muči (Problem) in imam en namig zate. Ti lahko prišepnem?"
Ali pa: "Vidim, da spet opravljaš isto lekcijo kot pred časom, in ti mogoče pomagam odpreti oči, kaj mogoče delaš narobe."
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #6 on: November 21, 2012, 06:38:46 PM »
Uuu, ta tema mi je totalno všeč  ;D
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #7 on: November 21, 2012, 07:42:21 PM »
Verjamem, da smo tu vecinoma zreli ljudje, ki bomo dajali konstruktivna opazanja in bomo le-ta tudi znali uporabiti v svojo rast. Sama bom vesela vsakega konstruktivnega namiga oz. opazanja,.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline hannah

• Uporabnik
  • **
« Reply #8 on: November 22, 2012, 12:20:41 AM »
Zakon!  :D

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #9 on: November 22, 2012, 09:10:46 AM »
se veselim :) sicer vas poznam precej manj, kot se nekateri poznate med sabo tukaj, tako, da "kritik" ne bom dajala, bom pa vesela, če mi bo kdo kdaj kaj dobroonamerno prišepnil... sta mi pa Maja in Sanjalka že ful lepo stvari povedali, tudi Rena. težje jih je seveda sprejeti in predelati, ozavestiti in spustiti. ampak že to, da sem jih sprejela je zame ful velik korak.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #10 on: November 22, 2012, 10:13:04 AM »
Ozavestiti, zavedanje, to je prvi korak k osebni rasti, drugi korak pa je volja in vztrajnost, da nekaj kar si ozavestil tudi udejaniš, spraviš v akcijo, v realizacijo, nato pride ponotranjenje tega, kar si ozavestil in zadeva je zaključena.
To sicer lahko traja dolgo, zelo dolgo, tudi leta, ampak se splača, je vredno.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #11 on: November 22, 2012, 10:58:44 AM »
Ja, spraviti v dejanja, to je najtežje. Jaz sama pri sebi vidim, kako se včasih borim.

Pa ko veš, da je narobe, pa veš, kaj moraš popravit, samo tisto res notrajne vse sprejeti, je pa najtežje.
9ZK 674

Offline Luna

• Mojster
« Reply #12 on: November 22, 2012, 11:21:11 AM »
Tudi meni je všeč tema.
Ja res je, težko je v dejanja spravit, ampak če si najprej dovoliš videti, kaj narobe delaš, oziroma kateri načini delovanja zate niso koristni, šele takrat lahko tudi kaj spremeniš. Vem da sem jaz imela največ težav s tem, ker kar nisem hotela videti, sem kar malo potlačila vse in se delala da je vse ok, se pravi sem lagala sami sebi... Potem te pa slej ko prej udari.

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #13 on: November 22, 2012, 11:42:59 AM »
točno to luna - najprej nočeš videt, potem vidiš s hudo muko, potem z malo manjšo, potem se šele sprijazniš, ozavestiš in potem šele se začne pravo delo :)

Offline kontejner

• Uporabnik
  • **
« Reply #14 on: November 23, 2012, 08:56:37 AM »
Uh, dobra tema...., zadnja leta praktično ne obsojam nikogar več, ne obsojam raznih dejanj ( poslilstvo, pedofilija, izkoriščanje ljudi so izvzeti iz neobsojanja).
Tekom let sem na svoji poti doživel marsikaj, večina ljudi o tem kar sem doživel jaz le prebere...jaz pa imam izkušnje iz prve roke. Veliko časa sem namenil razmišljanju zakaj sem tak kot sem, kaj me žene, kaj je tisto kar me privede do ekstremov, takih in drugačnih. Spoznanja so prihajala postopoma, nato so se nadgrajevala in razumel in dojel sem več in več....
Obsojanje..., le kdo ti da pravico, da sodiš? Saj nisi poklican za sodnika..., vsak človek je popolnoma svoj svet, vsak človek je bil postavljen v različno okolje ob različnem času. Osebno to razumem kot dejstvo, da nas ti dejavniki zaznamujejo, oblikujejo po nekih svojih zakonitostih. Končni izdelek tega oblikovanja je človek kot posameznik, torej človek, ki na njemu lasten način sprejema in prevaja dražljaje iz okolice, sledi seveda odziv na to kar je nekdo prejel in ta odziv je tak, kot ga ta oseba zna oz. je sposobna oddati nazaj. Preprosto povedano, če se nekdo uči zidati, ja prej ali slej bo znal sezidati hišo, če se ne uči, ja to ne bo šlo čez....in s tem kako se ljudje vedemo in odzivamo je enako.
To zavedanje me je pripeljalo do tega, da sem dejanja drugih ljudi poizkusil razumeti, vživel sem se v njihovo vlogo in potem sem dojel zakaj je nekdo nekaj naredil, rekel, opustil...nekaj kar bi v drugih očeh bilo videno popolnoma drugače. Torej, oseba deluje tako kot je bila naučena, saj drugače ne zna.

Izhajam iz zavedanja, da nikdar ne veš kako bi se obnašal sam, če bi se znašel v identični situaciji kot nekdo, ki je naredil nekaj kar ni "sprejemljivo" za ostale. Zatorej je obsojanje neprimerno.

Nekdo recimo vara ženo, takoj pade plaz očitkov, da je prasec..., se morda kdaj kdo vpraša zakaj jo vara? Morda je doma odnos izjemno hladen že dolgo dolgo časa, finance ne dopuščajo razhoda in podobno....
Bolje dva goloba v roki kot vrabec na vetrobranskem steklu!

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

http://shrani.si/f/20/1L/296b3yZR/astro245gw137kontejner20.gif