Kje je tisto Ogledalo?
Moram se pogledat vanj.
S časom se je zapacalo,
pajek plete mrežo nanj ...
Torej. Včeraj mi je fizioterapevt rekel, da opaža, da sem mazohist.
Sem mu odgovorila, da nisem (bolečine se bojim tako, kot vsi ljudje), ampak samo dobro prenašam.
In je nadaljeval, da psihično že, fizično pa ne.
In sem razmišljala ... Kot vedno ...

Pri razmišljanju se osredotočam predvsem na miselne/duševne/psihološke fenomene.
Sta moj bolečinski prag in prag tolerance toliko višja? Ali sem samo toliko bolj disciplinirana?
Mogoče prenesem preveč? Fizično in psihično.
Zakaj?
Mogoče taka sem. Mogoče sem bila tako vzgojena? Mogoče sem se sama tako vzgojila.
Pa pri tem, da sem zmožna potrpet - ugotavljam - ne gre za sindom Francke Na klancu, ki se žrtvuje, da bi drugim ustregla - zelo sem obrnjena sama k sebi (zdrav egocentrizem).
Imam tako veliko kapaciteto potrpežljivosti/marljivosti/vztrajnosti/volje/motivacije, da se mi sploh ne zdi, da je kdaj pa kdaj že preveč.
Kako prikladno vprašanje letu Zmernosti (Ravnovesja).
Meditcija samoanalize.
Vse to ima svoje prednosti in lastnosti ...
PREDNOSTI:
* sem zelo konkurenčna
* ne izgubim živcev
* neprilike me ne dotolčejo in ne zaznamujejo - nimam travm - neverjetna moč obnovitve
* vztrajam brez občutka muke, ko drugi že zdavnaj klecnejo in padejo dol
* ...
SLABOSTI:
* lahko se iztrošim pa tega sploh ne opazim
* okolica lahko od mene pričakuje veliko tudi takrat, ko pride moje slabo obdobje in dejansko tistega "veliko" ne morem dat
* ...
OK, prednosti je več.
Kako bi te lastnosti, prednosti in slabosti najbolje izkoristila in obrnila sebi v prid. Na podlagi teoretiziranja in izkušenj je plan sledeč ...
Svojo (pre)moč - prepotenco

(v dobrem pomenu besede!) - bom morala uporabit na obvladan in premišljen način.
Obvladala bom željo (ki jo imamo vsi), da bi ugajala takoj. Na začetku pokazat, da sem sposobna, inteligentna, fleksibilna, inovativna, empatična itd., ampak ne takoj dat vseh 100% iz sebe. Tako še ostane prostor za izboljšanje. Pokazati veliko, ampak ne največ. Takoj vse na pladnju itak ni zanimivo, četudi je dobro.
Ne prenesti preveč, ko gre za zadeve, ki se dotikajo moje osebnosti, morale, mojega bistva. Tu postaviti precej strogo tolerančno mejo, sicer te lahko pohodijo in ti vzamejo dostojanstvo (to je že bilo in ne bo nikoli več!).
Amen & Namaste.