Author Topic: Tarot XVI. del - vpogled in osebna vprašanja  (Read 111005 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Tarot XVI. del - vpogled in osebna vprašanja
« Reply #405 on: February 14, 2013, 12:16:37 PM »
Prelepo, da bi bilo res? Upam, da ne.

Hvala, Cvetka.
9ZK 656

Offline Ametist

• Uporabnik
  • **
« Reply #406 on: February 14, 2013, 12:58:25 PM »
Draga Maja!

Ne glede na to, da sva si pisali na ZS te na tem mestu moram od srca pohvaliti za tvoje točno videnje situacije glede podpisa določenih listin s strani mojega moža. Čeprav je trajaloooooo, se je zgodilo.

Hvala ti še enkrat  :-* :-* :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #407 on: February 15, 2013, 07:09:46 AM »
Ametist, me veseli! Kolikokrat sem mislila nate!

9ZK 656

Offline roberta

• Novinec
  • *
« Reply #408 on: February 22, 2013, 06:32:11 PM »
Maja, Rena...
Neka zadeva oz. situacija mi jemlje ful energije,
me spravlja v slabo voljo dan za dnem, mesec za mescem, leto za letom...
Spremenit se ne da nič. Hiška stoji pač kje stoji.
Morala bi se enostavno pofučkat na situacijo...pa ne gre.
Mi bo kdaj uspelo se ne vznemirjati in trošiti energije za to?
Ful bom hvaležna odgovora.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #409 on: February 26, 2013, 07:05:53 AM »
roberta, bom jaz danes zvečer pogledala ...
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #410 on: February 26, 2013, 08:01:38 PM »
Maja, Rena...

Uh, cel dan na terenu, ampak obljuba dela dolg.

Situacija, o kateri sprašuješ, od tebe zahteva ogromno energije in potrpežljivosti. Da bi se rešilo, bi bilo potrebno naredit nekaj korenitih sprememb. Možne so, ampak vprašanje je, če si jih pripravljena naredit oz. če sploh hočeš opazit, da obstaja izhod. Nočeš pa za vsako ceno posegat v to.
Zadeva se dotika tvojih čustev, podzavesti ... Zdi se mi, kot da gre za spletke, za dejanja tretjih oseb (osebe). Sprememba na hitro in sama od sebe ne bo prišla. Precej trdovratna zadeva, ki bo za rešitev zahtevala dobro planiranje in premišljeno reševanje.
Če gledam, kako bo naprej ... Si zadovoljna in si odpočiješ od vsega tega. Našla boš nazaj pravo sebe - zdi se mi, da ti ta problem po eni strani tudi krade oz. uničuje in spreminja osebnost.
Precej je tu v tvojih rokah. Kot sem že omenila, najprej poglej resnici v oči. Nato se odloči - lahko takole živiš naprej ali boš tudi kaj tvegala in žrtvovala, da se končno olajšaš?
9ZK 656

Offline roberta

• Novinec
  • *
« Reply #411 on: February 27, 2013, 08:50:07 PM »
Maja, Rena...

Uh, cel dan na terenu, ampak obljuba dela dolg.

Situacija, o kateri sprašuješ, od tebe zahteva ogromno energije in potrpežljivosti. Da bi se rešilo, bi bilo potrebno naredit nekaj korenitih sprememb. Možne so, ampak vprašanje je, če si jih pripravljena naredit oz. če sploh hočeš opazit, da obstaja izhod. Nočeš pa za vsako ceno posegat v to.
Zadeva se dotika tvojih čustev, podzavesti ... Zdi se mi, kot da gre za spletke, za dejanja tretjih oseb (osebe). Sprememba na hitro in sama od sebe ne bo prišla. Precej trdovratna zadeva, ki bo za rešitev zahtevala dobro planiranje in premišljeno reševanje.
Če gledam, kako bo naprej ... Si zadovoljna in si odpočiješ od vsega tega. Našla boš nazaj pravo sebe - zdi se mi, da ti ta problem po eni strani tudi krade oz. uničuje in spreminja osebnost.
Precej je tu v tvojih rokah. Kot sem že omenila, najprej poglej resnici v oči. Nato se odloči - lahko takole živiš naprej ali boš tudi kaj tvegala in žrtvovala, da se končno olajšaš?

...če bi bila čarovnik, bi ti pričarala sanjsko službo Maja!
Hvala ti, res si zlata.
Poleg vseh piz....j ki jih imaš sama, še najdeš trenutke za nas, in nam daješ svetle lučke v temi.
Mamo pa vsi neko sranje, kaj?
Eni z službo, drugi s sosedi...ma prelepo bi bilo, če se nebi meli zakaj sekirat, ane?
Tako kot bi ti še dans spakirala v službi in šla nekam, bi jaz dala v kufer familijo, hiško  in tudi šla nekam daleč stran.
Pa ni denarja...
Tako da bo potrebno iskat rešitev drugače zo. drugje.
Si pa mi dala zagon, voljo in vlila optimizem, z odgovorom kako bo naprej.
Kar nemorem verjet.
Ta situacija me res uničuje, in ko si to napisala sem se zavedala, da enostavno moram temu narediti konec.
Nebo lahko, a za srečen konec se splača  :P

Offline roberta

• Novinec
  • *
« Reply #412 on: February 27, 2013, 08:56:33 PM »
Še nekaj.
A lahko prebudimo rubriko učenje taroka?????
Jaz sem ful not pala, sam se mi pa orink zatka.
Pa še nekaj...
Ker bi tudi sama rada kaj prispevela, me zanima če za odprtje neke nove teme rabiš kako dovoljenje, na koga se obrnit ali kako to gre?
Enostavno ne uspem vsega prebrat, pa tudi časa mam ful ful malo.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #413 on: February 28, 2013, 08:00:47 AM »
Roberta, hvala ti ...  :-*

In ti kar oživi tisto temo. Kar napiši tja, kar te zanima, pa bomo poklepetali.
9ZK 656

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #414 on: February 28, 2013, 04:45:40 PM »
Rena, res bi ubupno potrebovala kakšen tarot, ja ... Hvala za ponudbo.
Saj rešila se bom tega tu, to je jasno ... Ampak kdaj in kako? Bom mogla dočakat odslovitev z njihove strani ali bom že našla kaj?  :-X
Včeraj je rekla mami:"Saj vidiš, koliko imamo...", ko sem ji rekla, da ne morem odnehat, ker bom imela potem celo familijo na vesti.  :'( Zato še vztrajam tu ...
Ali bom našla pot naprej, da bom imela za stroške? Ali me bodo tu odslovili in bom potem še dolgo brez?
Tudi na dopust ne upam it v miru ... Nisem bila pa prosta že od konca avgusta ... Zdaj pa še tale kazen ...  :-X
Pa še moja diploma in tisti izpit ... Si me spomnila in veseli me, da tvoja napreduje.

Glede sedanje službe ti v času treh mesecev in do pol leta vnaprej kaže prav dobro, vse se bo uredilo. Dobila si dvojko čaš (poroka), desetico novcev (varna, srečna družina) in Cesarico. Sreča, plodnost, uspeh. Da ne bo še kak naraščaj  ;). Okrog sedanjega zapleta, v zvezi z morebitno kaznijo, pa bo malo burno. "Štrikal" bo ognjeviti, burni,  nezanesljivi vitez mečev, ki prinaša nenadne, nepredvidljive dogodke. Hkrati pa je tu še Kralj mečev. Če pomeni tvojega vodja, lahko pomeni, da boš morala biti kar previdna, saj je precej brez čustev, zaj... Lahko pa, da ti Kralj svetuje, da bodi razumska, ne popuščaj čustvom in sekiranciji, zaščiti svoje osebne interese na vso moč. Izid glede kazni ne bo tako hiter, stvar se bo razpletala s počasnejšim tempom. "Oblast", torej Cesar, ti bo vsekakor hotel pokazat svojo avtoriteto, vendar je kot izid spet Cesarica.

Če boš imela za stroške? Nestabilno, situacija se bo obračala na bolje in spet na slabše. Kot da boš "srečo" vsakokrat malček že zgrabila za rep, pa ti bo spet ušla. Glede mame se čutiš zelo zaščitniško (Svečenik). Dobra, stojiš ji ob strani, čutiš odgovornost. Želiš ji pomagati skozi življenje, stati ob strani. Te pa ta situacija malo utesnjuje, počutiš se na nek način "ujeta", zavezanih rok in oči. Torej kot da moraš vztrajati s to dolžnostjo in na ta način, čeprav bi se verjetno rada osvobodila. 0ziraš se na "pot" in čutiš željo po spremembi.

Ker sva rekli, da tam čez pol leta še dobro kaže s to službo, sem pogledala za novo službo za cca tričetrt leta naprej. Bolj slabo. Za cca 1 leto naprej je pa 4 palic, "srečna vrnitev domov", tako da, se zna dogajat.

Kar tako, ker drugega je pač lažje videt kot sebe, imam pa skozi občutek, da v vesolje oddajaš preveč dvoma, nezadovoljstva... Samo zato ti govorim, ker sem samo dooooolgoooooooooooooo imela ta "črn" pogled na službo. Nato sem se odločila, da isto delam, če sem žalostna ali vesela. In če že delamo, s kakšnim razpoloženjem je pol boljše delat?

Držim pesti, da se ti maksimalno obrne na dobro, kar že dogaja  :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #415 on: March 01, 2013, 10:29:48 AM »
Hvala, Rena!  :-*

Tule s tole kaznijo je res najbolje bit kar tiho in čimprej plačat. Denar si bom seveda mogla izposodit in se mi bo poznalo še nekja mesecev. Pismo, rada bi delala in si kaj dala na stran ... Že tako ne gre, potem pa še tole. Upam lahko na čim manjši znesek, pa še ta bo prevelik za moje trenutno stanje.
Ja, če bom tiho in bom vse požrla, bo v tej službi mogoče mir. Vem, da je bolje biti dobre volje in optimističen ... Trudim se ... Oz. sem že po naravi optimist in mi ne zmanjka energije. Ampak v okolju, kjer je pa SAMO in IZKLJUČNO sam drek, pa ne moreš biti optimističen. Ker je pač drek. Slabo je slabo, tudi, če hočeš, da je dobro, je slabo. Kruta resnica. Če pa že prideš vsaj nevtralne, če ne dobre volje v službo, te pa že nekdo ubije ... OK, požvižgam se na razne spletke opravljanja, provokacije, kletvice ... Ampak ko se pa nekaj dotakne tvoje osebnosti in ko določeni dogodki prizadenejo tudi tvoje osebno življenje - mimo službe - je pa konec!

Itak bom tu še maximalno pol leta ... Kot praviš, da v roku enega leta še ne bo nič ... Potemtakem bom mogla biti tu do konca in potem še biti brezposelna, predno me bo kaj doletelo?  :'(

Naraščaj ... No go. Tudi, če bi se slučajno zgodilo, skoraj gotovo ne bi obdržala. Žal. Se oba strinjava s tem.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #416 on: March 01, 2013, 10:46:35 AM »
Maja, zelo mi je žal, ko te takole berem.  :'( Tudi jaz ti želim, da bi bilo čimprej boljše.  Drži se. Objem!  :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #417 on: March 01, 2013, 10:52:53 AM »
Hvala, Pika ... Zdaj gre pa res popolnoma do dna ... In ko ne more biti slabše, mora it navzgor ...
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #418 on: March 01, 2013, 11:25:55 AM »
Tako je  Maja. Samo se gor gre lahko. Vse dobro!   :-*

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #419 on: March 01, 2013, 01:52:19 PM »
Hvala, Rena!  :-*
Naraščaj ... No go. Tudi, če bi se slučajno zgodilo, skoraj gotovo ne bi obdržala. Žal. Se oba strinjava s tem.

Prosim  :-*. Potem pa le pazi na dosledno zaščito.