Author Topic: FENG SHUI  (Read 154360 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
Re: FENG SHUI
« Reply #120 on: March 12, 2009, 04:37:12 PM »
Balkon ima iz dveh strani stene, strop, polno betonsko ograjo, zgornji del pa je zamrežen (da mi mački ne "špilajo" padalcev ;)).
Zgornji wc imam namen narest v eno tako veliko omaro z drsnimi vrati za Tomaža, ker je zdaj res čisto neuporaben prostor (školjka, lijak in krama letijo ven, notri pa bi dala od stene do stene police). Tomaževa postelja namreč pokriva del vrat in jo je treba za dostop premikati, da tega ne bi bilo treba, bi morala Tomažu posteljo postavit med vrata in okna, pa smo spet na "šmornu"... Mah ne vem kdo je delal ta stanovanja, ker so res čisto nepraktična :(.
Zanimivo, da sem po dzk 3 - svetlozeleno drevo in sklepam, da mi "lesna" energija ustreza...
Kaj pa tale del, ki mi manjka? In spalnica, ki je skoraj čisto izven kvadrata? Kakšno mnenje?
lp
Tamara
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #121 on: March 25, 2009, 08:26:11 AM »
Tejka

Jaz mislim, da je dober Feng Shui tisti, da se v prostoru dobro počutiš, da je veliko pozitivne energije, da odstraniš staro šaro in da prostro enostavno sije v dobrih vonjavah.

Poleg tega imaš še devo prostra, mogoče se obrneš nanjo in jo kaj povprašaš.  :D
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sonck

• Uporabnik
  • **
« Reply #122 on: March 25, 2009, 10:20:22 AM »
Tukaj bi se jaz strinjala s Teo...toliko enih pravil je pri FS-ju, da je najbolje, da se držiš tistih, ki se ti zdijo smiselne in nekako uskladiš ta pravila s tvojimi željami...

Offline sonck

• Uporabnik
  • **
« Reply #123 on: October 12, 2009, 03:00:52 PM »
 ;) No in jaz sedaj ne znam bit pametna   ;D Rabim malo pomoči no ali pa vsaj mnenje...
Ker smo ugotovili, da ni potrebe da se vsak dan vozim na delo v LJ, bom sedaj delala 3 dni v tednu od doma. Rada bi si uredila delovno sobo, ki se nahaja na SZ strani od središča celega stanovanja. Gre za hišo...jaz pravim kar stanovanje :-), ki je dvojček in je razdeljen tako,da nad nama z možem živi najina soseda. Midva imava spodnji del stanovanja in pa še večji del kleti, kjer je garaža, pralnica in pa ta soba v kateri bi jaz sedaj lahko imela pisarno. Soba je lepo osvetljena...ima velik svetlobni jašek in okno skozi katerega prihaja dnevna svetloba. V sobi je položen parket. V prilogi prilagam tudi skico tlorisa, da si boste lažje predstavljali. Narisano je tudi kje imam namen imeti mizo, omaro in manjši kavč.
Izračunala sem svojo KUA št. to naj bi bila 4, les, poznam tudi svojo 9 ki št. 274, rojena sem 12.06.1980, LJ, 22:50, ampak me malo skrbi, ker kot sem prebrala ta smer zame ni dobra, se pravi SZ??Tudi to me je zmedlo, ker ne vem ali je pomemben podatek kam je obrnjen moj pogled, to bo predvidevam bolj proti S...ali je bolj pomembno kje se ta soba nahaja od središča celotnega stanovanja??
Lepo vas prosim za pomoč, ker res ne vem kako naj pobarvam stene, da bo dobro vplivalo name in katere stene naj sploh pobarvam. Katere dodatke naj dam notri...Miza bo lesena, prav tako omara. Rada imam rože, tako, da s tem ne bo težav :-). Moram pa omeniti, da to kar sedaj delam...ni tisto kar bi jaz želela delati, želim imeti nekaj svojega in prav v tej pisarni imam to možnost narediti...še ne vem točno kaj...zato potrebujem dobre ideje, motiviranost in uspeh :-).
Hvala za vašo pomoč, saj imam knjigo doma...samo al sem jaz čudna, ali pa teorije tako različne...da sem že čisto zmedena od tega  ;D ;D

Lp, S

Offline sonck

• Uporabnik
  • **
« Reply #125 on: October 19, 2009, 12:37:32 PM »
Hvala Pikica,

evo našla info. torej pomembno je kam je glava obrnjena...proti kateri smeri gledaš...glede na svojo KUA št. imaš navedene smeri, ki so zate OK. in tiste ki niso priporočljive...Torej ugotovila sem, da sem že izgleda po instinktu postavila vse kot je usklajeno z energijami in feng shujem :-)

Hvala in Lp,S

Offline dani

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #126 on: March 19, 2010, 08:03:16 PM »
Pozdravček,

pa naj še tukaj nekaj delim z vami. Pred časom smo se preselili v drugo stanovanje. Moj sinko, star 2 leti, si je sam izbral barvo sobe in kje bo imel posteljo. In po obisku feng shui svetovalca sem ugotovila, da si je izbral tapravo barvo in najboljši prostor za posteljo. Neverjetno, kako otroci čutijo in vejo katere stvari so za njih dobre. Samo prisluhnit jim moramo. :)

Dani

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #127 on: March 21, 2010, 09:13:23 AM »
Pozdravček,

pa naj še tukaj nekaj delim z vami. Pred časom smo se preselili v drugo stanovanje. Moj sinko, star 2 leti, si je sam izbral barvo sobe in kje bo imel posteljo. In po obisku feng shui svetovalca sem ugotovila, da si je izbral tapravo barvo in najboljši prostor za posteljo. Neverjetno, kako otroci čutijo in vejo katere stvari so za njih dobre. Samo prisluhnit jim moramo. :)

Dani

Hvala ker si podelila izkušnjo z nami. Ja, res premalo poslušamo otroke.  ;)
www.Astro-Star.net

Offline dani

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #128 on: March 23, 2010, 08:30:40 AM »
Pozdravljeni,

a bi kdo mogoče vedel, katera roža je po feng shui-ju primerna za kopalnice?

Hvala

Dani

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #129 on: March 23, 2010, 08:38:41 AM »
Nisem nikakršen strokovnjak za feng shui pa tudi ne za rože  ;)

Oblike feng shuja rož so mesnati listi, za kopalnico pa je fajn, da ima rastlina rada vlago, da bo imela dobre pogoje za uspevanje.
www.Astro-Star.net

Offline Anarion

• Novinec
  • *
  • Where To Start In This Beautiful World?
« Reply #130 on: March 28, 2010, 12:15:52 PM »
Jaz imam doma knjigo o Feng shui-ju, ki jo je napisal Simon Brown.

Z vidika Feng šuja zdravja ima lahko kopalnica enega največjih vplivov na či doma. To je prostor, v katerem se umivamo in izločamo odpadne proizvode telesa. pri teh telesnih dejavnostih se znebimo tudi neželene či, kar nam pomaga, da se osvobodimo starih čustev in misli. Morda ste že opazili, da se po prhi ali ščetkanju telesa počutite čustveno osvežene.
 Eno od tveganj pri tem je, da se človekova stara či ujame in zadrži v kopalnici, potem pa se počasi razleze nazaj po vsem domu. To lahko ustvari občutek, da smo obtičali v starih čustvih, in poveča tveganje za depresivnost.
 -Izogibajte se tkaninam, saj večinoma vpijajo vlago in povečajo tveganje zatohlosti. zaradi tega je v kopalnici veliko bolje imeti keramična ali lesena tla kot pa tapison. Prav tako so lesene žaluzije boljše od zaves. Brisače, kopalniške preprogice ali kadne vstavke redno sušite zunaj kopalnice.

(Rastline v kopalnici vsrkajo nekaj vlage, kar v prostoru ustvarja zdravo ozračje)

-Vsakič, ko v stranišču potegnete vodo, odplaknete iz doma razmeroma veliko količino vode. To iz hiše obenem potegne nekaj či, kar povzroči, da či doma za nekaj časa zaniha. Da se ta učinek zmanjša, je priporočljivo pokriti stranišče, Kadar ga splakujete.

-V kopalnici imejte čim več rastlin, da bodo uravnavale či. Če je v kopalnici okno, ga vsak dan odprite in prostor prezračite.

(Pomembno je preprečevati zastajanje či vode v kopalnici)

Priporočam vam tudi, da se v kopalnici izogibate naslednjih stvari:

-Ne postavite stranišča preblizu vrat, saj potem ičinek nihanja laže deluje na ves dom.
-Izogibajte se površinam, ki upočasnjujejo tok či (to so na primer tapison, zavese ali debele preproge), saj povečajo tveganje zatohlosti in vlago.
-Ne zakrivajte oken tako, da je kopalnica manj izpostavljena sončni svetlobi. Počevne žaluzije omogočajo vse koristi naravne svetlobe, obenem pa zagotavljajo zasebnost.
-Kopalnice nikar ne opremite s preveč predmeti, saj to ustvarja vlažno, zatohlo ozračje.
-Izogibajte se situacijam, kjer bi bila kopalnica brez vrat (takšne so denimo kopalnice, priključene spalnici).

Res je, da imam samo 12 let, a se zelo zanimam za stvari, ki jih pišete na tem forumu. Doma pa imam tudi biblije Joge, Hiromantike, Aromaterapije, Ajurvede in pa seveda Feng šuja.  :)
Theta praktik

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #131 on: March 28, 2010, 02:50:59 PM »
Pozdravljen Anarion,

Takšnih 12-letnikov si mi na tem forumu želimo čimveč. Dobrodošel med nami.

:-* Gaja
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline dani

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #132 on: March 28, 2010, 09:36:15 PM »
Hvala Tea in Anarion  :)

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #133 on: May 05, 2010, 11:37:29 PM »
Dani, jaz bi ti v kopalnici priporočala ciperus, če je le dovolj svetlobe.

:-* Gaja
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #134 on: November 01, 2010, 07:02:13 PM »
Kaj, ko bi rekli kakšno o barvah prostorov? Kakšna barva je primerna za kakšen prostor ...
9ZK 656