Author Topic: Izložba  (Read 104082 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Re: Izložba
« Reply #60 on: March 12, 2008, 05:10:39 PM »
Tea sem mislil, da boš še nekaj napisala. Zadnja leta se trudim, da na čim bolj enostaven PRAKTIČEN NAČIN razložim nekatere zadeve. Veš vse preveč srečujem "načitanih ljudi", ki so sposobni debatirat reciva celo noč o neki zadevi. Ko vprašaš, kako to izvajaš v praksi je pa tema.

Mislil sem, da boš napisala še Egipčasko pojmovanje smrti, kar bom tu dopolnil:
Egipčani so poznali:
- MALO SMRT
- VEIKO SMRT

Mala smrt je pojmovana kot nočno spanje, (ne veš kaj se dogaja-si mrtev-sanje,) se zjutraj rodiš in zvečer umreš. Iz tega danes izvira "zelim ti lep dan" itd..
Velika smrt je pa končna, z vsemi obredi, ki jih navajaš.

:)

Torej lep preostali dneva do večerne..

Tar_Mar

Seveda Tar Mar lahko bi recimo opisala tudi kaj takega, pa še kaj. Seveda pa ni dolgo nazaj, ko sem se sama srečala z smrtjo v moji bližini. Toliko o praksi.

Vsak se lahko pogleda v svoje lastno ogledalo.  :)
« Last Edit: March 12, 2008, 05:16:15 PM by Tea »
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline tar_mar

• Novinec
  • *
« Reply #61 on: March 13, 2008, 09:46:01 AM »
 Vsak se lahko pogleda v svoje lastno ogledalo.  :)
[/quote]

Saj to je bistvo, vsak ima svoje ogledalo in svojo usodo, ki se zrcali na tak ali drugačen način.

Lepo je debatirati s teboj se dopolnjujeva

:)

Samo lepo se imej

Tar_Mar

Patrik

• Guest
« Reply #62 on: March 13, 2008, 09:47:15 AM »
Se strinjam, Tar_mar! ;) Tako je na zemlji, da smo si razlicni, a se vseeno dopolnjujemo!!! Odvisno pa od vsakega posameznika, ce ogledalo neguje, ali ne! :)

Vsem lep pozdrav! :)

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #63 on: March 13, 2008, 01:43:22 PM »
Z besedo ogladalo se najlažje ustavi nadaljno misel o nečem, saj ljudje so se na podlagi ene besede, torej ogledalo pripravljeni  sprijazniti z dejstvom, da v nekom pač ogledalo imajo.  (Vzorec iz otroštva, ko starši otroke učijo določeno stvar in otroci dajo nato mir.)

A  vendarle, ogledal v družbi ni. So samo tisti, ki nam ustrezajo manj in tisti, ki nam ustrezajo več.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #64 on: July 07, 2008, 09:44:10 PM »
O ljubezni

Ko vas pokliče ljubezen, ji sledite, čeprav je njena pot strma in težka. In kadar vas vzame na svoje peruti, se ji prepustite, čeprav vas utegne meč, skrit med njenim perjem, raniti. In kadar vam govori, ji verjemite, četudi vam njen glas pretresa sanje kot vam sever pustoši vrtove.

Kajti kot vas ljubezen krona, vas mora tudi križati. Pripomore k vaši rasti, a vas tudi oklesti. Tako kot se vzpne do vaših višin in vam boža najtanjše veje, ki trepečejo v soncu, bo prodrla tudi do vaših korenin in jih stresla tam, kjer se oklepajo zemlje.

Kakor žitne snope vas zbira k sebi.
Omlati vas, da bi vas razgalila.
Preseje vas, da bi vas rešila plev.
Melje vas do čiste beline.
Zgneta vas, dokler ne postanete voljni.
Nato vas izroči svojemu ognju, da bi mogel postati sveti kruh za božjo gostijo.

Vse to vam stori ljubezen, da bi spoznali skrivnosti svojega srca in v tem spoznanju postali delček srca Življenja.

Toda če v svojem strahu iščete zgolj miru in užitka v ljubezni, je bolje za vas, da si zakrijete svojo goloto in odidete iz mlatišča ljubezni v svet brez letnih časov, kjer se boste smejali, a ne iz srca, in jokali, a ne izjokali vseh solz.

Ljubezen daje samo sebe in jemlje samo sebe.
Ljubezen ne jemlje v posest in noče postati posest.
Zakaj ljubezen zadostuje ljubezni.

Kadar ljubite, ne smete reči: "Bog je v mojem srcu", temveč raje: "Sem v srcu Boga."
In ne domiščjajte si, da morete usmerjati tok ljubezni, kajti ljubezen bo, če se ji le zdite vredni, usmerjala vaša pota.
.....

(Kahlil Gibran: Prerok)

Offline ArOla

• Novinec
  • *
  • ...kar od srca pride, se srčka prime...
« Reply #65 on: July 08, 2008, 12:47:33 AM »

Nensi, a veš koliko sem se pa zjokala zaradi tegale, toliko mi seglo v srce, da... :'(

Hvala ti za tole :-* :-* :-*

...nič ni tako dragoceno, kot tisti del tebe, ki je v drugih in tisti del drugih, ki je v tebi...

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #66 on: July 08, 2008, 07:10:38 PM »
Hvala, mislim da se vsaj v delu teksta vsak lahko najde, pa izlušči kak napotek za naprej.
Včasih taki teksti pridejo pravočasno, da lahko še kaj popravimo preden uničimo, kadar so pa prepozni v ta namen, nam pa vsaj post festum pomagajo kaj razumeti in razvozljati.

Lepo se imej srčica  :-*

Offline ArOla

• Novinec
  • *
  • ...kar od srca pride, se srčka prime...
« Reply #67 on: July 09, 2008, 02:47:10 PM »
Hvala, mislim da se vsaj v delu teksta vsak lahko najde, pa izlušči kak napotek za naprej.
Včasih taki teksti pridejo pravočasno, da lahko še kaj popravimo preden uničimo, kadar so pa prepozni v ta namen, nam pa vsaj post festum pomagajo kaj razumeti in razvozljati.

Lepo se imej srčica  :-*

Sem prekopirala pa mojmu Sončku poslala, ko je prebrav me je isto sekundo klicou ;D pomaga tole

Ti se tudi lepo imej :-* :-* :-* :-* :-*

...nič ni tako dragoceno, kot tisti del tebe, ki je v drugih in tisti del drugih, ki je v tebi...

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #68 on: September 09, 2008, 10:21:40 PM »
Za lep začetek jutrišnjega dne pa besede Eileen Caddy:

10. september

Ko vtakneš seme v zemljo, je lahko videti kot vsako drugo seme, rjavo in suho in brez vsakršne življenjske moči v sebi.

Kljub temu ga z zaupanjem posadiš.
Čez čas sklije in začne rasti. Ve, v kaj bo zraslo. Ti samo po napisu na zavojčku veš, kaj si vtaknil v zemljo, vendar zaupaš, da bo iz semena zrasla prava rastlina. In res zraste.

Ko posadiš prave ideje in misli v svoj um, moraš ravnati v popolnem zaupanju, zavedajoč se, da bo tisto, kar bo iz njih pognalo, popolno.

Ko postane tvoje zaupanje neomajno, začnejo te plodne ideje in misli rasti in se razvijati. Tako lahko dosežeš vse.
Deluje notranja moč, ki je v vsakem človeku. Delujem jaz.

Offline Neska

• Veteran
  • It is always time to change...
    • aurora
« Reply #69 on: September 09, 2008, 11:52:52 PM »
Oj nensi ang:
Do danes sploh nisem vedela za tole temo :( , zelo lepo, da si jo po dveh mesecih obudila :)..
Naj ti rečem samo še  HVALA :-*

Mirno noč
ThetaHealing Practitioner™
Masaže

http://shrani.si/f/3g/3u/2vZ38ih7/astro2at01snezana7288415.gif
DZK 555

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #70 on: October 01, 2008, 11:20:54 PM »
Zagledala sem jesensko listje, ki je padalo z drevesa, in nato drevo, ki je ostalo golo.Zaslišala sem besede:

Ne skrbi. Življenjska moč je znotraj in iz nje bo pognalo novo. Vedi, da mora staro umreti, preden se lahko rodi novo.

(E. Caddy: Odpiranje notranjih vrat - Oktober)

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #71 on: October 12, 2008, 08:18:38 PM »
Druge najbolje učiš tisto, kar se moraš naučiti sam.

Takega problema, ki ne bi imel darila zate sploh ni. Probleme iščeš, ker potreebuješ njihova darila.

Razpravljaj o lastnih omejitvah in res bodo tvoje.

Tukaj je test, s katerim ugotoviš, če je tvoje poslanstvo na zemlji končano:
če si živ, NI.

Da bi živel svobodno in srečno, moraš žrtvovati dolgočasje.
To ni vedno lahka žrtev.

Čemur pravi gosenica konec sveta, temu pravi mojster: metulj.

(Richard Bach: Iluzije)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #72 on: October 13, 2008, 09:20:36 AM »
Druge najbolje učiš tisto, kar se moraš naučiti sam.

Takega problema, ki ne bi imel darila zate sploh ni. Probleme iščeš, ker potreebuješ njihova darila.

Razpravljaj o lastnih omejitvah in res bodo tvoje.

če si živ, NI.

Da bi živel svobodno in srečno, moraš žrtvovati dolgočasje.
To ni vedno lahka žrtev.

Čemur pravi gosenica konec sveta, temu pravi mojster: metulj.

(Richard Bach: Iluzije)

Ne vem če sem izbrala ravno pravo temo ::)

Že dalj časa se mi postavlja vprašanje glede smrti mladih ljudi.

če si živ, NI.

Ali to pomeni,da mladi ljudje stari 30,35 let že zaključijo svoje poslanstvo na zemlji,ali celo majhni otroci ???
Ali je mogoče ,da mlada mamica zaključi svoje poslanstvo na zemlji in pusti na zemlji dva majhna otročka :'(
Moje razmišljanje je,da se vsak posameznik odloči kdaj bo zapustil ta naš svet.
Nekateri se tako odločijo,ker so že izpolnili svoje poslanstvo na zemlji,nekaterim pa postane življenje pretežko in se tudi odločijo zapustiti ta svet.

Kaj mislite ostali o tem? Zelo bi bila vesela vaših razmišljanj na to temo ang:

Tebe Andres pa prosim,da to temo prestaviš kam drugam,če misliš,da  nisem izbrala prave. Hvala ang:

ang: :-* vsem skupaj
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #73 on: October 19, 2008, 12:59:10 PM »
živjo Sanjalka, tvoj dogovor sem pa izgleda kar spregledala

vprašanja življenja in smrti nas po mojem kar precej zaposlujejo, v različnih obdobjih življenja, vsaj mene so in vedno sem odkrila nek drugačen pogled nanje, odvisno tudi od ostalih dogodov v mojem življenju v tistem odbobju, se mi zdi

tvoje razmišljanje se mi zdi zanimivo, ker mi je blizu, predvsem iz osebne izkušnje, brala pa sem tudi nekaj zapisov, ki se s tematiko smrti in karme ubadajo na podoben način

po eni od teorij ki sem jih brala o karmi je rečeno, da smrt zelo mladih otrok lahko razlagamo tudi tako, da se se pač samo za neko kratko obdobje spet rodili, ker so v prejšnji inkarnaciji stvari pustili "nedokončane" in pridejo le toliko da jih dokončajo

mlade mamice/očki z majhnimi otroki

jaz sem zbolela za rakom ko je imela hči 2 leti in najprej me je zgrabila panika zakaj pa ravno jaz, zakaj pa ravno zdaj ko je ona še tako majhna...
pa sem se odločila da je z mano vse ok in da mi bo uspelo (za zdaj mi še uspeva in to me veseli)

ko je imela hči 4 leta, sin pa 8 mesecev je za rakom zbolel še mož, bilo je res hudo, on se je zaprl vase, nekih stvari ni in ni mogel predelati, sprejeti, jih oprostiti in spustiti, njemu žal ni uspelo

ko je zbolel si je pa zadal cilj, koliko časa mora zaradi otrok še vztrajati in preživeti in točno toliko tudi je, na koncu sem imela res občutek, kot da je "izpolnil" svoj plan, lažje mu je bilo oditi kot pa ostati
ko sem to nekako doumela in razumela je vse skupaj tudi meni postalo lažje, na stvari zdaj gledam drugače

veseli me, da si napisala svoj pogled, upam da ga bo še kdo, saj nas taka razmišljanja in izmenjava izkušenj bogatijo, v trenutku ko je najhuje pa so nam lahko tudi v oporo

lepo bodi in oglasi se še kaj  :)

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #74 on: October 23, 2008, 11:19:44 PM »
Draga Nensi,

življenje res piše preizkušnje, kajne. Žal, kakor so že težke, jih moramo sprejet, pa nekako hodit po poti naprej. Dobro zate je, da si lahko doumela in razumela....pa za otroka tudi...da čutita, da se je mamica postavila na noge.

Sama sem tudi že razmišljala o smrti. Sprva mi je to bila res težka tema, kasneje pa sem se nekako potrudila in poskusila vsaj pri sebi smrt sprejeti kot del življenja. Vem, da bo še vedno bolečina ob slovesu. Ampak nekako...

Včasih opazujem starejše. Menim, da sprejetje tega dejstva pride tudi ko počasi izgubljaš življenjsko energijo. Pa ni nujno, da jo izgubi starejši, včasih jo tudi mlajši. Verjetno življenje to uravna, za vsakega, ko pride njegov čas.

Zanimivo je tudi včasih, če umre kdo mlajši, da je res živel intenzivno, aktivno... Kot da bi bilo namenjeno, da v tistem času stori kar največ...

Skratka, ni na nas, da izbiramo. Ali pač je? Če kdo ne zmore, nima več volje... Ne vem, na to skušam mislit realno, kot na življenjsko dejstvo.