Author Topic: Izložba  (Read 104081 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
Re: Izložba
« Reply #90 on: March 12, 2009, 08:05:54 AM »
Biti popoln - perfekcionizem - iluzija?

Eden naših ciljev v življenju vsekakor NI biti popoln, to prevečkrat pozabimo in si tako sami po nepotrebnem otežujemo življenje.
Ko delamo napake, se počutimo neuspešni ali si očitamo, da nismo dovolj uspešni.

Če pa sprejmemo misel, da smo v tem življenju zato, da se s poskušanjem in preiskušanjem naučimo nekaj novega in skozi to rastemo in se bogatimo, potem je nepopolnost predpogoj, da smo pri našem učenju lahko uspešni.

Življenje postane veliko bolj lahkotno, zanimivo in igrivo v trenutku, ko se poslovimo od želje po popolnosti.

To seveda po drugi strani ne pomeni, da se nehamo truditi po najboljših močeh doseči tisto kar si želimo ali je naš cilj.
Preprosto sprejmemo, da v življenju popolnosti, ki bi trajala in trajala, ni.

Vsa živa bitja, narava so v nenehnem gibanju, spreminjanju, rasti, razvoju.
Naše življenje, telo, narava se spreminjajo prav v vsakem trenutku - nič ne ostaja isto - popolno. Celo ko beremo to kar zdaj pišem, nam rastejo lasje, nohti, celice našega telesa se obnavljajo, odmirajo, nastajajo nove, rastemo, se spreminjamo.

Popolnost se lahko zgodi le v trenutku in ko opazovani trenutek mine, tudi popolnost ni več ista, lahko je celo boljša od popolnosti predhodnega trenutka, ker ni stalnica mine, odpre vrata naslednjemu trenutku, naslednji spremembi, popolnosti, ki prihaja, če ji bomo le pustili.

Zakaj bi se oklepali trenutka in s tem zapirali vrata naslednjemu, še veliko boljšemu, če bomo le hoteli in ga dopustili.

Popolnost je le iluzija trenutka, ko jo hočemo na vsak način ujeti in zadržati se s tem odpovemo spremembam in sami sebi po nepotrebnem ustvarjamo frustracije in občutek nemoči, neuspešnosti.

Čeprav se tega mogoče celo zavedamo, se kar nekako oklepamo navade, potrebe biti popoln vedno in povsod.

Če se zavemo, da sami sebe ocenjujemo veliko strožje, kot nas vidijo drugi, ki se sploh ne obremenjujemo s tem ali smo popolni ali ne, kot to delamo sami zase, smo storili že veliko na poti osvobajanja od porebe, biti popoln.

Potreba po popolnosti je lahko le ideal, zahteva, želja, vzorec, ki smo ga v otroštvu dobili od pre-zahtevnih staršev. Zakaj bi se oklepali želja nekoga drugega?

Lotimo se življenja manj resnobno, pa vendar resno in odgovorno, sprejmimo naše življenje kot peskovnik, ki nam je bil ljubeče dan na razpolago, da se v njem igramo, gradimo in podramo gradove, ki jih kreiramo zase.

Ko sprejmemo in objamemo našo nepopolnost, objamemo sebe in svoje življenje in vse postane veliko lažje.

Objem  :-*

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #91 on: April 07, 2009, 12:13:04 AM »
Živeti življenje vode

Potovanje vode si lahko vzamemo za zgled na naši poti skozi življenje.
Voda pade z neba, priteče na zemljo, v strugo po kateri začne svoje zemeljsko potovanje.
Tako je tudi z nami, tako pridemo na ta svet in začnemo svoje potovanje.

Kot vodo omejuje struga, pa nas omejujejo čas, prostor, družina, sposobnosti, izzivi ki nas določajo. Z njihovo pomočjo ali v okviru njihovih parametrov potujemo skozi življenje.

Na tej poti imamo mnoge ovire, preobrate, zasuke, nepričakovane dogodke, prav tako kot reka ki teče po strugi naleti na kamne, skale, ovire...

Voda nam je lahko s svojo mehkobo, nežnim bučanjem, odločnim tekom velik učitelj na naši poti na tem svetu.
Ko pade preko slapov v globino pridobi na voji moči in se še z večjo energijo in silo usmeri naprej.
Ko mi pademo in se spotaknemo se poberimo in se še odločneje, bogatejši za nauk podajmo naprej.

Tako kot se ne oklepa struge po kateri je tekla, ampak se poda naprej, pa čeprav ne ve kaj jo čaka na poti se tudi mi otresimo strahov in se podajmo za ovinek, pa čeprav ne vemo kaj je tam.

Ko je treba napolniti luknjo, praznino na poti, jo voda zapolni in ne teče stran od nje v strahu pred temo, ki jo bo našla v taki kotanji, ponižno in pogumno zapolni kotanjo.
Tako se tudi mi lahko spopademo s temnimi platmi in momenti v našem življenju, raje kot pa da pobegnemo pred njimi.

Tako voda končno prispe na cilj, se izlije v morje, v enost iz katere je prišla. Ne boji se izgube identitete, izgube kontrole, pogumno prispeva svojo moč in energijo v skupno.

Tudi mi se na svoji poti pomikamo v enost, vsakič ko pogumno presežemo svoj ego postanemo delček veliko večje in mogočnejše zgodbe kot je struga našega življenja, ki nas pelje na ponoven začetek, v enost.

Offline Mačica

• Uporabnik
  • **
« Reply #92 on: April 07, 2009, 08:02:30 PM »
Biti popoln - perfekcionizem - iluzija?

Eden naših ciljev v življenju vsekakor NI biti popoln, to prevečkrat pozabimo in si tako sami po nepotrebnem otežujemo življenje.
Ko delamo napake, se počutimo neuspešni ali si očitamo, da nismo dovolj uspešni.

Če pa sprejmemo misel, da smo v tem življenju zato, da se s poskušanjem in preiskušanjem naučimo nekaj novega in skozi to rastemo in se bogatimo, potem je nepopolnost predpogoj, da smo pri našem učenju lahko uspešni.

Življenje postane veliko bolj lahkotno, zanimivo in igrivo v trenutku, ko se poslovimo od želje po popolnosti.

To seveda po drugi strani ne pomeni, da se nehamo truditi po najboljših močeh doseči tisto kar si želimo ali je naš cilj.
Preprosto sprejmemo, da v življenju popolnosti, ki bi trajala in trajala, ni.

Vsa živa bitja, narava so v nenehnem gibanju, spreminjanju, rasti, razvoju.
Naše življenje, telo, narava se spreminjajo prav v vsakem trenutku - nič ne ostaja isto - popolno. Celo ko beremo to kar zdaj pišem, nam rastejo lasje, nohti, celice našega telesa se obnavljajo, odmirajo, nastajajo nove, rastemo, se spreminjamo.

Popolnost se lahko zgodi le v trenutku in ko opazovani trenutek mine, tudi popolnost ni več ista, lahko je celo boljša od popolnosti predhodnega trenutka, ker ni stalnica mine, odpre vrata naslednjemu trenutku, naslednji spremembi, popolnosti, ki prihaja, če ji bomo le pustili.

Zakaj bi se oklepali trenutka in s tem zapirali vrata naslednjemu, še veliko boljšemu, če bomo le hoteli in ga dopustili.

Popolnost je le iluzija trenutka, ko jo hočemo na vsak način ujeti in zadržati se s tem odpovemo spremembam in sami sebi po nepotrebnem ustvarjamo frustracije in občutek nemoči, neuspešnosti.

Čeprav se tega mogoče celo zavedamo, se kar nekako oklepamo navade, potrebe biti popoln vedno in povsod.

Če se zavemo, da sami sebe ocenjujemo veliko strožje, kot nas vidijo drugi, ki se sploh ne obremenjujemo s tem ali smo popolni ali ne, kot to delamo sami zase, smo storili že veliko na poti osvobajanja od porebe, biti popoln.

Potreba po popolnosti je lahko le ideal, zahteva, želja, vzorec, ki smo ga v otroštvu dobili od pre-zahtevnih staršev. Zakaj bi se oklepali želja nekoga drugega?

Lotimo se življenja manj resnobno, pa vendar resno in odgovorno, sprejmimo naše življenje kot peskovnik, ki nam je bil ljubeče dan na razpolago, da se v njem igramo, gradimo in podramo gradove, ki jih kreiramo zase.

Ko sprejmemo in objamemo našo nepopolnost, objamemo sebe in svoje življenje in vse postane veliko lažje.

Objem  :-*
Draga Nensi,

izjemno pisanje v pravšnjem trenutku. Sicer sem ga prebrala šele zdaj, a je datum posta zelo zgovoren (moj rojstni dan), opisuješ pa MENE!
Hvala ti, draga učiteljica!  :-* Mačica

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #93 on: April 08, 2009, 01:31:43 PM »
Z veseljem Mačica, pa ob tej priliki še vse najboljše.  :-*

Offline Mačica

• Uporabnik
  • **
« Reply #94 on: April 08, 2009, 03:22:21 PM »
Hihihihi, hvala.  :-*

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #95 on: April 12, 2009, 08:13:38 AM »
Eileen Caddy: Odpiranje notranjih vrat

12. april

Zahvaljuj se za vse, kar imaš, za vse, kar prejemaš, in za vse, kar boš prejel.
Pravzaprav se nenehno zahvaljuj, saj prav s pozitivno naravnanostjo do življenja in z zahvaljevanjem privlačiš najboljše k sebi.

Pomagati obdržati odprto srce in um, pomaga ti razširjati zavest. Vedno lahko odkriješ kaj novega, za kar se zahvaljuješ, in ko se boš začel zahvaljevati in preštevati vse blagre, se bodo množili.

Spoznal boš, da si zelo srečen, da je vse, kar imam, tvoje, da so moja skladišča prepolna obilja in ti nič ne manjka. Vsaka tvoja potreba je zadovoljena, v tem stanju zavesti si sposoben dajati in dajati in nikoli pretehtavati okoliščin, kajti ko daješ, prejemaš.

Ko daješ, napraviš prostor, da ti bo vrnjeno več.

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #96 on: May 25, 2009, 10:19:19 PM »
Kadar smo v stiku z dušo, smo brezčasni.
Kadar smo brezčasni, smo brez strahov.
Kadar smo brez strahov, poznamo življenje, kakršno je v resnici.
Kadar poznamo življenje, kakršno je v resnici, takrat ga želimo deliti z drugimi.
     Hai (Prebujanje v dušo, Mateja Hana Hočevar, založba Aura)

Offline neely18

• Uporabnik
  • **
« Reply #97 on: May 26, 2009, 01:12:05 PM »
Kadar smo v stiku z dušo, smo brezčasni.
Kadar smo brezčasni, smo brez strahov.
Kadar smo brez strahov, poznamo življenje, kakršno je v resnici.
Kadar poznamo življenje, kakršno je v resnici, takrat ga želimo deliti z drugimi.
     Hai (Prebujanje v dušo, Mateja Hana Hočevar, založba Aura)

Lepa misel. Hvala Nensi.  :-*
V našem življenju kot na slikarjevi paleti je ena sama barva, ki daje smisel življenju in umetnosti. Ta barva je ljubezen. (Marc Chagall)

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #98 on: May 26, 2009, 09:08:12 PM »
Prosim neely.
Tebi pa hvala za poletno osvežilno sličico v tvojem avatarju  ;)

Offline neely18

• Uporabnik
  • **
« Reply #99 on: May 27, 2009, 01:00:16 PM »
Prosim neely.
Tebi pa hvala za poletno osvežilno sličico v tvojem avatarju  ;)

Hvala Nensi. Treba delat spremembe. Takšne ali drugačne, da se le premika.  ;)
(aja, moja sličica se ni hotela pokazati, ta mi je bila pa najbliže nekje, čeprav imam raje kaj bolj nežnega.  ;) )
V našem življenju kot na slikarjevi paleti je ena sama barva, ki daje smisel življenju in umetnosti. Ta barva je ljubezen. (Marc Chagall)

Offline Mačica

• Uporabnik
  • **
« Reply #100 on: June 17, 2009, 06:01:15 PM »
Za vse nas! Iz srca, Mačica  :-*

[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=B8iK2KBYDfc&feature=fvw[/youtube]

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #101 on: June 24, 2009, 09:26:19 PM »
 :'(... ti si pjesma moje duše, ti si bol u srcu mom... ti si želja moga sna...
... i ne mogu još da shvatim, da bez tebe moram ja...  :-*

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #102 on: July 19, 2009, 01:19:52 AM »
Še vedno ne vem kako naj se po kartah opišem. 

Ah, tačas delam večerjo, se vrnem kasneje.

Andres

Citiram kar samega sebe z obrazložitivjo, da se nekako nisem vrnil v to temo. Torej nazaj sem.  Samo malo moram prebrati še. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #103 on: July 20, 2009, 10:39:01 PM »
Še vedno ne vem kako naj se po kartah opišem. 

Ah, tačas delam večerjo, se vrnem kasneje.

Andres

Citiram kar samega sebe z obrazložitivjo, da se nekako nisem vrnil v to temo. Torej nazaj sem.  Samo malo moram prebrati še. :)

Andres

lepo te je videt spet tukaj, pa hvala za link  :-*
kaj napiši, opiši se, ampak ne po kartah, daj iz srca - zapri oči, vdihni, pa piši  :-*

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #104 on: July 21, 2009, 03:06:55 PM »
Ah bolj kot mislim, bolj se mi zdi, da od sebe dajem toliko odprtosti, da bi me lahko opisali kar vi sami. Predvsem tisti, ki ste dlje na vezi z mano in tisti, ki ste me videli v živo.   Al moram kar sam??

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858