V sanjah sva si prijateljico nedalec od doma, takorekoc na zemlji soseda. Imava kaksnih 13 let. Skrivava se v luknji, kjer je sedaj ravnina. Vlazna prst, vejice. Cez cesto, na hrib vidim moder motor. Temu se skrivava, ocesno ga priblizam in ga vidim cisto od blizu.
V glavi se mi "zavrti film" in vidim mamo, kako nekaj trga iz casopisa.
Pridem domov, stara sem tako kot sedaj.
Mama drzi v rokah casopisni izrezek in vem, da je to tisto kar je trgala. Pokaze mi, vidim njo na sliki, vendar samo do pasu. Sedi na okenski polici. Ponovno grem "nazaj" ... Vidim kako je nastala slika. Vendar takrat nimam vec obcutka, da je moja mama, temvec jaz z videzom nje. Sedi na okenski polici, roke ima pri sebi, noge visijo dol. Ogromno svetlobe, pastelne barve oblacil, vse skupaj spominja na 70-ta leta. Poleg nje stoji visok, svetlolas moski. Z desno roko si zapici inekcijsko iglo v levo roko. V nasprotju s prvim delom, je tukaj ozracje prijetno toplo, svetlo. V prvem delu imam obcutek kot, da je zgodnje jutro po dezju; vlaga, mehka zemlja, vonj po travi ...
Najbolj me je zbodla v oci mamina/moja medocesna guba, ki je bila zelo globoka. In nekako ni sovpadala z mladim videzom.
p.s.:
Guba je morda posledica, ker ze tri dni "tuhtam" Michelangelovega Davida in guba je bila identicna njegovi. ???